Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο άνδρας με τα «εκρηκτικά» έξω από το Μαξίμου

Συνελήφθη ο άνδρας που λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι προκάλεσε συναγερμό στην Αστυνομία καθώς υποστήριζε πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλούσε ότι θα τιναχθεί στον αέρα.

Ο  ηλικίας 40 χρόνων Έλληνας βρισκόταν κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου  και τελικά η βόμβα που υποστήριζε πως κρύβει κάτω από το μπουφάν του ήταν ένα κινητό τηλέφωνο, μια μπαταρία και ένα τηλεκοντρόλ.


Ωστόσο για περίπου μία ώρα σήμανε  συναγερμός στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μετά τη διαπίστωση ότι στη συμβολή των οδών Ακακιών και Ηρωδου Αττικού μπροστά από το άγαλμα του δισκοβόλου  ένας 40χρονος Έλληνας υποστηρίζει ότι κάτω από το μπουφάν που φοράει έχει εκρηκτικά και θα πατήσει το κουμπί για να εκραγούν. Ο δρόμος αποκλείστηκε  από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο σημείο έφτασαν διαπραγματευτές της Αστυνομίας προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του και να τον πείσουν να παραδοθεί. Ο 40χρονος δεν έχει διατυπώσει κανένα αίτημα και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να διαπιστώσουν αν πράγματι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά ή αν μπλοφάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας προσπάθησε αρχικά να προσεγγίζει το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Δεν έγινε, όπως ήταν φυσικό δεκτό το αίτημα τους, και μετά έφυγε από το σημείο πήγε μπροστά από το άγαλμα του δισκοβόλου και άρχισε να φωνάζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά…

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου