Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Γοργοπόταμος: Μια ανατίναξη που ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κορυφαίο   γεγονός   της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ  την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

 Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Οριστική αναβολή του τελικού, δεν γίνεται ούτε απόψε το Ρίβερ-Μπόκα

Ο πρόεδρος της CONMEBOL ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια και έτσι ακυρώθηκε εκ νέου η ρεβάνς του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αγνωστο πότε θα διεξαχθεί.
Τελικά αυτό το Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς δεν θα παιχτεί ποτέ. Ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες ανακοίνωσε ότι ούτε η Ομοσπονδία, ούτε η αστυνομία είναι σε θέση να εξασφαλίσουν και να εγγυηθούν για την ασφάλεια και έτσι το δεύτερο ραντεβού τίτλου για το Κόπα Λιμπερταδόρες δεν θα παιχτεί ούτε την Κυριακή.

Η "Πηνελόπη" θα σαρώσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά.
Αιτία για αυτή τη μεταβολή θα είναι η "Πηνελόπη", βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά, μέσα στις επόμενες ημέρες. Έτσι, κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη, με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΟΓΚΟΖΙΝ:Επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας: Θα ελέγξουμε αν πήγαν όντως οι Αμερικανοί στη Σελήνη

Θυμηδία και ειρωνικά σχόλια στα social media προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Roscosmos ότι το έργο μιας προτεινόμενης ρωσικής αποστολής στη Σελήνη θα είναι να επαληθεύσει αν όντως πάτησαν εκεί το πόδι τους οι Αμερικανοί πριν από μισό αιώνα!
«Έχουμε αυτό το στόχο να πετάξουμε και να επαληθεύσουμε κατά πόσον πήγαν εκεί ή όχι», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ντμίτρι Ρογκόζι, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ έστειλαν αστροναύτες στο φεγγάρι.

Συναγερμός: Ξήλωσαν 105 κολώνες οριογραμμής στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων

Στο ύψος της συνοριακής γραμμής από την Τοπική Κοινότητα Μεσοκάμπου έως την Τοπική Κοινότητα Αχλάδας

Έρευνες διεξάγει το τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας μετά την διαπίστωση ότι άγνωστοι δράστες το διάστημα 23-24 Νοεμβρίου ξήλωσαν 105 πυραμίδες που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας - Σκοπίων στην Π.Ε. Φλώρινας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι ξήλωσαν και εγκατέλειψαν τις πυραμίδες στο ίδιο σημείο, στο ύψος της συνοριακής γραμμής από την Τοπική Κοινότητα Μεσοκάμπου έως την Τοπική Κοινότητα Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας.

Οι Βρυξέλλες δεν έχουν plan B αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία - «Το μόνο που υπάρχει μετά είναι το σκληρό Brexit» διαμήνυσε ευρωπαίος αξιωματούχος

H EE δεν έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει μία πιθανή απόρριψη της σημερινής συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, εκτός από τον σχεδιασμό που υπάρχει σήμερα για την βρετανική αποχώρηση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου.
Απαντώντας σε ερώτηση μετά την σημερινή ευρωπαϊκή διάσκεψη για την προετοιμασία της ΕΕ αναφορικά με το ενδεχόμενο της διεξαγωγής νέων διαπραγματεύσεων, ο αξιωματούχος απάντησε: «Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο που συνεχίζεται είναι ο προγραμματισμός της προετοιμασίας. Αυτή η δουλειά συνεχίζεται».