Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤ3 ΖΩΝΤΑΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ

 

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Έβαλαν… πόδι στις συχνότητες της ΕΡΤ!

Λίγες μόνο ημέρες μετά την βίαιη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ και ήδη η συχνότητά της καταπατήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων.
Στην φωτογραφία φαίνεται πως πρόκειται για το δίκτυο MPT (Македонска радио телевизија) και η υπόθεση έχει ήδη εξοργίσει χιλιάδες τηλεθεατών της Θεσσαλονίκης που ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την ιδιότυπη «πολιτιστική εισβολή», μετά την εκ μέρους «μας» εγκατάλειψη των συγκεκριμένων συχνοτήτων.

Περιέργως σήμερα κυρώθηκε η σύμβαση με την οποία χαρίζει η Ελλάδα 132 εκατομμυρια Δολλάρια ΗΠΑ στο Ιρακ….

Την στιγμή που κλείνουν την ΕΡΤ και πετάνε στον δρόμο 2565 οικογένειες ΧΑΡΙΖΟΥΝ 133 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ στο Ιρακ.
Ενώ μεταφέρουν την πληρωμή οφειλής του για 126 εκατομμύρια Δολλάρια ΗΠΑ το 2019. Αυτό με κυρωτικό νόμο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (τεύχος 142Α/12-6-2013) και αφορά σύμβαση που είχε υπογράψει ο Αλογοσκούφης στις 11/10/2008.

Η νέα εποχή των παγετώνων ξεκινα το 2014

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ “ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ”

 ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Ο ΒΟΡΡΑΣ
“ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε δύο χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες . Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας.

Ελέφαντας... δεινός κολυμβητής!

Ο Rajan είναι ένας ασιατικός ελέφαντας που ήταν εκπαιδευμένος να κολυμπά για να μεταφέρει κορμούς δέντρων στα σκάφη, ανοιχτά των Καναρίων.

Όταν η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε και ο ίδιος… συνταξιοδοτήθηκε, κολυμπά πλέον για το κέφι του, όντας ο μοναδικός ελέφαντας στον κόσμο που του αρέσει να κάνει βουτιές στον κόλπο της Βεγγάλης.

Ο φωτογράφος Wolfgang Zwicknagl από την Αυστρία κολύμπησε μαζί του, λαμβάνοντας απίθανες φωτογραφίες στα βαθιά.

Υπάρχουν ψυχικά απόβλητα; Πως και γιατί μας μολύνουν;


Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής. Η μισή σαν όλο τον κόσμο, Η άλλη μισή όλος ο κόσμος Αριστοτέλης, (384π.χ – 322π.χ) αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.

Ποια η σχέση της
παραπάνω ρήσης με τα Ψυχικά Απόβλητα;Τι είναι όμως το απόβλητο; Απόβλητο είναι ένα προϊόν, συνήθως βιομηχανικό, το οποίο μας είναι άχρηστο. Δεν είναι ένα απλό «σκουπίδι», διότι η φύση, δεν έχει τους μηχανισμούς να το ανακυκλώσει, με αποτέλεσμα η συγκεντρωμένη εναπόθεση του σε τόπους (λύματα, χωματερές κτλ) να δημιουργεί εστίες μόλυνσης για τους ζωντανούς οργανισμούς. Είναι λοιπόν ένα προϊόν τεχνητό, που το παράγουμε εμείς, αλλά συγχρόνως μας βλάπτει. Τα απόβλητα και τα αποτελέσματά τους τα γνωρίζουμε, διότι τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.

Και εσύ 'Ανγκελα;

Του Στέλιου Κούλογλου
Από το tvxs

Το σημερινό άδειασμα του Α.Σαμαρά από τη “Νονά”, όπως το ομώνυμο γερμανικό best seller αποκαλεί την Γερμανίδα καγκελάριο, έρχεται να ολοκληρώσει την χωρίς ιστορικό προηγούμενο διεθνή απομόνωση πρωθυπουργού,μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε ο Γ. Παπανδρέου, όταν το 2011 ταξίδευε στις Κάννες για να απολογηθεί στους Μερκοζί για το δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει, δεν είχε βρεθεί σε τόσο δυσχερή θέση στην διεθνή σκακιέρα: είχε τουλάχιστον το επιχείρημα ότι ήθελε να αποφασίσει ο λαός και ότι είχε  εμμέσως ενημερώσει τους 2 ηγέτες για τις προθέσεις του. Τώρα η κυρία Μέρκελ σπεύδει να διευκρινίσει ότι την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει ο ..βαφτισιμιός και συγχρόνως αφήνει τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Πέερ Στάινμπρουκ , με τον οποίο πιθανότατα θα συγκυβερνήσουν από τον Σεπτέμβριο, να βάλει την ταφόπλακα: “το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί απειλή για την δημοκρατία”.

L’ Humanité: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής

Η δημόσια τηλεόραση ήταν τελικά επικερδής, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2013, όπως αποκαλύπτεται από τη γαλλική εφημερίδα L’ Humanité, στην οποία δημοσιεύεται έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών.
Το έγγραφο έχει  ημερομηνία 27 Μαΐου 2013 και από το περιεχόμενό του προκύπτει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε σημαντικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2013,
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα κέρδη αυτά δεν δικαιολογούν το λουκέτο λόγω περικοπών των δημοσίων δαπανών και πως τα επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Όπου ΕΡΤ γράψε Ελλάδα

Την άμεση διακοπή λειτουργίας της Ελλάδας και την απόλυση όλων των εργαζόμενών σ’ αυτήν ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ
Του Ιωάννη Γερμανού  
Από το tvxs

Την άμεση διακοπή λειτουργίας της Ελλάδας και την απόλυση όλων των εργαζόμενών σ’ αυτήν ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του tvxs.*
 
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η Ελλάδα είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια στην «διοίκηση», τη «διαχείριση των συμβάσεων», της περιουσίας της, που «δεν έχει απογραφεί επί χρόνια», και με «καθεστώς προνομίων» για τους εργαζόμενους της.

Έτοιμος για νομική μάχη με τις ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ ο Σνόουντεν

Ο πρώην υπάλληλος της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε διεθνώς απόρρητες πληροφορίες για τα προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ έδωσε νέα συνέντευξη την Τετάρτη από το Χονγκ Κονγκ δηλώνοντας ότι δεν προσπαθεί να αποφύγει τη δικαιοσύνη, αλλά αντιθέτως ελπίζει να χρησιμοποιήσει την κινεζική πόλη σαν βάση για νέες αποκαλύψεις.

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης δημοσίευσε στον ιστότοπό της η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο κ. Σνόουντεν, ο οποίος έλαβε επαίνους αλλά και σφοδρή κριτική για την αποκάλυψη των προγραμμάτων τηλεφωνικής και διαδικτυακής παρακολούθησης των ΗΠΑ δήλωσε ότι δε θεωρεί τον εαυτό του «ούτε ήρωα ούτε προδότη, αλλά έναν απλό Αμερικανό».

Mαρία Χούκλη: Εριξαν μαύρο στην ΕΡΤ αυτοί που δεν μπόρεσαν να κλείσουν ούτε τον οργανισμό Κωπαΐδας

«Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν πρωτακούστηκε ότι θα εξορθολογιστεί το δημόσιο και θα κλείσουν οργανισμοί άνευ αντικειμένου, έχουν περάσει τριάμισι χρόνια. 44 ολόκληροι μήνες!» γράφει συγκινημένη η παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη, η οποία εργάστηκε πολλά χρόνια στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Τα βάζει όμως και με την ΕΣΗΕΑ.
Γράφει η Μαρία Χούκλη στο protagon.gr με τίτλο «Το απεχθές μαύρο»:
Ακόμη και τώρα που μιλάμε με φόντο το απεχθές "μαύρο" στις οθόνες μας εκεί όπου υπήρχαν τα κανάλια της ΕΡΤ, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί που πέρασαν από τις αρμόδιες καρέκλες δεν μπόρεσαν (;) να κλείσουν ούτε έναν οργανισμό: ούτε καν τον Οργανισμό Κωπαϊδας, ούτε το Εθνικό Κέντρο Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης, ούτε έστω τη Διεθνή Εταιρεία Ελευθερίας (!)

Η Φυλή των Υπαλλήλων


Είσαι Ελεύθερος και παρέδωσες την Ελευθερία σου, Είσαι Αθάνατος, μα πας και πεθαίνεις, όλη η Αφθονία του Σύμπαντος είναι δική σου και συ δουλεύεις σαν σκλάβος, Δεν έχεις ανάγκη από κανένα και τίποτα, αλλά εσύ οργανώνεσαι σε ομάδες, δουλειές, κόμματα, συλλόγους. Τι επιτέλους Είσαι; Τι στο καλό Κάνεις; Μόνο με την Σκέψη σου μπορείς να φτιάξεις -και φτιάχνεις-Σύμπαντα και Κόσμους και συ δεν μπορείς να φτιάξεις την δουλειά σου, την ζωή σου.  Έπαψες να είσαι Άνθρωπος και έγινες υπάλληλος. Δεν  είσαι πλέον ζωντανός, είσαι ήδη νεκρός, απλά είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί και να το καταλάβεις.  Έπαψες να είσαι άνθρωπος, έγινες Υπάλληλος, έγινες η Μαριονέτα της Ζωής.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Να ποιοι , πως και με ποια εργαλεία δημιούργησαν την κρίση στην Ελληνική Οικονομία(Βίντεο)

Από το aegeantimes

Μια άκρως αποκαλυπτική εκπομπή, για τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία της τεχνητής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, προβλήθηκε πριν μερικές εβδομάδες (στις 9 Μαΐου το βράδυ) στο κανάλι “ΕΓΝΑΤΙΑ TV”. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του οικονομολόγου-δημοσιογράφου κ.Γιώργου Πηλήτσιου, ήταν καλεσμένος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο ιδρυτής των AegeanTimes, -επίσης- οικονομολόγος, κ.Γιώργος Αδαλής!

Ετσι μετά την πρώτη εκπομπή στην οποία είχε αποκαλύψει συγκλονιστικά γεγονότα για την «δανειακή ιστορία της Ελλάδος», στην δεύτερη εκπομπή, ο κ.Αδαλής , μίλησε με ονόματα, αποκαλύπτοντας παντελώς άγνωστες πτυχές, των προσώπων καθώς και των εταιριών, που έδρασαν εναντίον της οικονομίας της χώρας!

Πρόβλεψη και Επίβλεψη

Του Ν. Λυγερού


Όλοι δίνουν μεγάλη σημασία στην επίβλεψη ενός έργου δίχως να αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται ήδη στο χώρο του μετά και κατά συνέπεια μόνο διορθωτικές κινήσεις μπορούν να κάνουν. Το σοβαρό πρόβλημα εμφανίζεται όταν υπάρχουν μη αναστρέψιμες πράξεις, διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Έτσι αν και είναι σημαντική η επίβλεψη δεν μπορεί να είναι θεμελιακή, και σε αυτό το επίπεδο μοιάζει με την τακτική και όχι βέβαια με τη στρατηγική. Η πρόβλεψη λειτουργεί με το αόρατο και η επίβλεψη με το ορατό. Κι αφού φαίνεται μετά δεν κρύβεται γιατί υπάρχει. Στην ουσία για να δημιουργήσεις την επόμενη πραγματικότητα, πρέπει να είσαι εξωπραγματικός για να μην είσαι εγκλωβισμένος στην προηγούμενη πραγματικότητα και αναγκαστείς να υποκύψεις σε μία πολιτική του ρεαλισμού που δεν είναι ικανή ν’ αλλάξει τα δεδομένα γιατί τα θεωρεί δεδομένα.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη
Radio 98.4
10/06/2013

ΥΠΟΔΕΙΞΗ NY TIMES ΠΡΟΣ ΔΝΤ: "Αφού ομολογήσατε το λάθος σας με την Ελλάδα, τώρα συμμορφωθείτε και διορθώστε το!"

H συντακτική ομάδα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σε άρθρο-παρέμβασή της, δεν διστάζει να προβεί σε υπόδειξη προς τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να διδαχθούν από τα παθήματά τους και να "συμμορφωθούν", τη στιγμή που ομολόγησαν δημοσίως τη λανθασμένη πολιτική που υιοθέτησαν για τη "διάσωση" της χώρας μας.
Την ώρα που αντιπροσωπεία της τρόικας φτάνει στην Αθήνα, οι NY Times επισημαίνουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναθεώρηση του προγράμματός της σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση του τουρισμού (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%) και τις προθεσμίες για τις αποκρατικοποιήσεις.

H χρυσή εποχή του ελληνικού ραδιοφώνου

ΕΙΡ, ΕΡΤ
Η ΕΙΡ ιδρύθηκε το 1945. Είναι ένα όνομα άγνωστο στους περισσότερους από εμάς σήμερα. Σήμαινε Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Είναι, όμως, ο προπομπός της ΕΡΤ. Είχε διαδεχτεί την ΑΕΡΕ της Κατοχής και την προπολεμική ΥΡΕ. Ήταν στα χρόνια της τελευταίας όταν το πρώτο ραδιοφωνικό σήμα από επίσημο ελληνικό σταθμό πέταξε πάνω από την Αθήνα.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1938 και είχε για έδρα το Ζάππειο. Η κεραία του –μέσω της οποίας εξέπεμπε στα μεσαία κύματα- βρισκόταν στα Λιόσια. Αποχωρώντας από τη Αθήνα, ο γερμανικός κατοχικός στρατός την ανατίναξε, σιγώντας για αρκετό καιρό το ελληνικό ραδιόφωνο.

Παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ οι διαδηλωτές

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, εμφανίζονται οι διαδηλωτές, παρά την έκκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν να αποχωρήσουν και την απόφαση της κυβέρνησης να "παγώσει" την ανάπλαση του πάρκου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πλατφόρμα Αλληλεγγύη Ταξίμ, «θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας», τονίζοντας ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Γιατί ανησυχεί η Μέρκελ

Βερολίνο: Της Φαίης Καραβίτη
Από το real.gr

Αν η Αθήνα βρισκόταν ως τώρα υπό συνεχή παρακολούθηση από το Βερολίνο, από την περασμένη Τρίτη οι συνεργάτες της Άγκελα Μέρκελ που ασχολούνται με την Ελλάδα βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Η απειλή πρόωρων εκλογών και κοινωνικής αναταραχής έχουν εκνευρίσει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνει από την Αθήνα, ανησυχεί ότι χάνεται σταδιακά ο έλεγχος των κοινωνικών αντιδράσεων και ότι η κατάσταση προσλαμβάνει ήδη ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ποιοι οργανισμοί ακολουθούν μετά την ΕΡΤ

Tης Αγγελικής Λάζου
Από το real.gr

Να κλείσει άμεσα την υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για 2.000 απολύσεις, επιθυμεί η κυβέρνηση μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά στην κατάργηση ή συγχώνευση 40 οργανισμών και θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο περίπου 240 εργαζομένους. Η Κυβέρνηση αναζητά τρόπους να περιορίσει τη δυσαρέσκεια της Τρόικας όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία συνάντηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Περιμένοντας την τελική σύγκρουση στην κυβέρνηση

Στάση αναμονής έως τη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθμίζει και εξετάζει τις επιλογές του που θα κριθούν εν πολλοίς και από τις εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διατηρήσουν ήπιους τόνους κατά το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα δεν αποκλείεται να καταθέσουν και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προκειμένου να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ. Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι εξετάζεται σοβαρά αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη Δευτέρα. Την ίδια ημέρα στις 20:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στο βήμα σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

«Οχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Κοινή στάση εξακολουθούν να κρατούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ΕΡΤ, ακόμα και μετά τη νέα πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου, που εκφράστηκε διά του ίδιου του πρωθυπουργού και θα εξασφάλιζε υπό συνθήκες, τη στοιχειώδη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, δείχνουν αμετακίνητοι, να μη συζητούν τίποτα λιγότερο από την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα, τις κινήσεις αναδιάρθρωσής της όσο βρίσκεται «εν κινήσει» και την άμεση άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Τα αγαπημένα μας της ΕΡΤ - Οι δέκα τηλεοπτικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης που έγραψαν ιστορία

Η ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον την ξέραμε, αποτελεί παρελθόν από την περασμένη Τρίτη κι εμείς θυμόμαστε δέκα σειρές της που «σημάδεψαν» τα παιδικά μας χρόνια.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (1971 - 1974)
Το έπος του Νίκου Φώσκολου (που αποτελεί βασικά διασκευή του δικού του «Κονσέρτο για πολυβόλα») παραμένει η δημοφιλέστερη ελληνική σειρά... ever καθώς με σημερινές μετρήσεις της Nielsen μπορεί να άγγιζε το 80%! Κάθε Τρίτη βράδυ και για 226 εβδομάδες δρόμοι άδειαζαν, μαγαζιά έκλειναν και οικογένειες μαζεύονταν γύρω από το χαζοκούτι για να παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα τις ιστορίες κατασκοπείας, με κεντρικό ήρωα το συνταγματάρχη Βαρτάνη (Αγγελος Αντωνόπουλος) που υπηρετεί στο γραφεία αντικατασκοπείας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Wall Street Journal: Μαθήματα από μια ελληνική τραγωδία

Μετά την έκθεση του ΔΝΤ που παραδεχόταν πως ο χειρισμός της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν εντελώς λανθασμένος, άλλος ένας διακεκριμένος οικονομολόγος έρχεται για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε.
Ο Μπάρι Εϊκενγκριν καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και πρώην σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal τονίζει πως η Τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση άργησαν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους.

Bloomberg: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών εαν δεν βρεθεί λύση με την ΕΡΤ

Χάνεται το κλίμα αισιοδοξίας που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ , την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε αναπτυσσόμενη χώρα από την MSCI γράφει σε άρθρο της η οικονομική ιστοσελίδα Bloomberg.
Ο τίίτλος είναι «Οι Ελληνες κάνουν λάθος - Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα» και όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η χωρίς προειδοποίηση διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ προκάλεσε νέο κύμα κινητοποιήσεων από τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κατάστασή τους θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω.

WALL STREET:Πτώση άνω των 100 μονάδων για τον Dow

Dow15.070,18-105,90 -0,70%  



  Nasdaq3.423,56-21,81 -0,63%  

H Wall Street χθες
Απώλειες κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow να σημειώνει πτώση άνω των 100 μονάδων μετά τη μετά τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης του ΔΝΤ για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ προχώρησε στη μείωση της πρόβλεψής του για το ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ το 2014 στο 2,7% από 3% τονίζοντας πως η Fed πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του 2013 καθώς τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Στη συνέχεια το ΔΝΤ επισημαίνει πως η Fed πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές για τη στρατηγική της εξόδου της. Σύμφωνα με το ταμείο, η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης είναι κρίσιμη για τη μείωση του κινδύνου αιφνίδιων κινήσεων στα μακροπρόθεσμα επιτόκια και της υπερβολικής μεταβλητότητας. Το ΔΝΤ παράλληλα επαναλαμβάνει την κριτική του για τις αυτόματες περικοπές δαπανών σημειώνοντας πως αφαίρεσαν 1,25% έως 1,75% από το ρυθμό ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η Fed θα χρησιμοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής  για να καθησυχάσει τους επενδυτές για το ενδεχόμενο προσαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τονίζοντας πως δεν σημαίνει και τον τερματισμό του και πως δεν σχεδιάζει μια αύξηση των επιτοκίων.