Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΞΑΝΘΗ – Άνοιξε τις πύλες του και πλημμύρισε από κόσμο ο Μακεδονικός Τάφος (ΦΩΤΟ)

Κοσμοσυρροή σήμερα στην ορεινή Ξάνθη από κόσμο που έσπευσε να δει από κοντά ένα από τα καλύτερα δείγματα του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Ο Μακεδονικός Τάφος της ορεινής Ξάνθης άνοιξε τις πύλες του το πρωί.
Πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Σταυρούπολη και τα Κομνηνά, και αποτελεί έναν από τους 6 μακεδονικού τύπου τάφους που έχουν βρεθεί στη Θράκη, ωστόσο ξεχωρίζει τόσο για την αρχιτεκτονική και το μέγεθός του όσο και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Μακεδονικός Τάφος έχει ανακαλυφθεί στις δεκαετίες του ’50 βόρεια των Κομνηνών.

Τουρκική κορβέτα "σάρωσε" ανενόχλητη Κυκλάδες και Εθνικά Χωρικά Υδατα

Νέα ττουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο με "σάρωμα" των Εθνικών Χωρικων Υδάτων από μία κορβέτα του τουρκικού Ναυτικού: Η τουρκική κορβέτα TCG Bartın (F-504), προερχόμενη από τον κόλπο Σμύρνης, εισήλθε την 18 Οκτ (23:35) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Βορείως  Πάρου.
Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια πορεία διήλθε Δυτικώς Ν. Φολέγανδρου και κατόπιν κινούμενη με Ανατολική πορεία εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 19 Οκτ (03:00).
      

Αναστασιάδης: Όχι σε επάνοδο στο διάλογο των κωφών


Λευκωσία: Θα ήμουν ανάξιος της εντολής του λαού αν παρέμενα στις συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και αποδοχής δημιουργίας νέων τετελεσμένων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας, όπως ο ίδιος ανέφερε, προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα καμφθεί από νουθεσίες ή υποδείξεις για επάνοδο σε ένα διάλογο κωφών.

Σε ομιλία του στα αποκαλυπτήρια προτομής του πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή Κυριάκου Στυλιανού, στην Πάχνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως η απαράδεκτη πρόκληση της Τουρκίας, πέντε μέρες πριν από την έναρξη του ουσιαστικού διαλόγου, όχι μόνο παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, αλλά και διαψεύδει όσους πίστεψαν τις κατ’ ιδίαν και δημόσια εκδηλωθείσες διαβεβαιώσεις της Τουρκίας για ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Ακρως τρελό κι απόρρητο Διαστημικό αεροσκάφος επέστρεψε στη Γη έπειτα από δύο χρόνια μυστικών «περιηγήσεων»(Βίντεο)

Το «X- 37B» προσγειώθηκε στο γαλάζιο πλανήτη, χωρίς κανείς όμως να εξηγεί τι έκανε στο διάστημα
Ένα διαστημικό αεροσκάφος, το μυστηριώδες και άκρως απόρρητο «X- 37B», της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προσγειώθηκε σε βάση στην Καλιφόρνια έπειτα από 674 ημέρες που παρέμεινε στο διάστημα στο πλαίσιο μιας  διαστημικής αποστολής που  καλύπτεται με πέπλο μυστικότητας.

Μπακογιάννη: Θα στείλουν ΕΝΦΙΑ και στον ένοικο της Αμφίπολης-Κριτικάρει με τον δικό της τρόπο τον ΕΝΦΙΑ

Χιούμορ από τη βουλευτή της ΝΔ: «Μόλις βρεθεί ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης θα του στείλουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί είναι μεγαλοπρεπής τάφος και δεν μπορεί, είναι πολλά τετραγωνικά»
Έχοντας ουκ ολίγες φορές εκφράσει την αντίθεσή της στον ΕΝΦΙΑ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με χιουμοριστική διάθεση ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

National Geographic: Πιθανότατα γυναίκα στον Τάφο της Αμφίπολης

Η Περσεφόνη μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, αναφέρει στο περιοδικό ο Αμερικανός καθηγητής, Ίαν Γουόρθινγκτον - Πού στηρίζει την άποψή του και ποια ιστορικά στοιχεία επικαλείται
Όσο η ανασκαφή του τάφου της Αμφίπολης φέρνει στο φως νέα στοιχεία και ευρήματα που προκαλούν τον παγκόσμιο θαυμασμό και ενδιαφέρον, όλο και περισσότεροι καθηγητές αρχαιολογίας μελετούν τα δεδομένα και εκφέρουν τη δική τους άποψη για το μεγάλο μυστήριο: Ποιος είναι ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης.

Βρετανία: Αγόρασαν διώροφο λεωφορείο στο Ebay και το έκαναν... σχολική τάξη

Αυτή την οικονομική λύση βρήκε η διεύθυνση του σχολείου για να καλύψει τις ανάγκες της για σχολικές αίθουσες.


Σε μια πρωτότυπη λύση προχώρησε η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου στο Άσινγκτον της Βρετανίας για να αντιμετωπίσει με πιο οικονομικό τρόπο την ανάγκη για νέες σχολικές αίθουσες.

Όταν διαπίστωσε ότι απαιτούνταν 188.000 ευρώ προκειμένου να επεκταθεί το ήδη υπάρχον κτίριο, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να αγοραστεί ένα διώροφο λεωφορείο από το Ebay και να μετατραπεί σε σχολική τάξη.

Από υπόστεγο αεροπλάνων σε τροπικό νησί

Ενώ άλλοι αφήνουν αθλητικές εγκαταστάσεις να μαραζώνουν, οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να κάνουν έναν εγκαταλελειμμένο χώρο στάθμευσης αεροπλάνων, χρηστικό, μετατρέποντάς το σε κλειστό τροπικό νησί, μόλις έξω από το Βερολίνο.


Το υπόστεγο είναι μεγαλύτερο από 10 γήπεδα σε επιφάνεια, ενώ το ύψος του φτάνει να χωρέσει το Άγαλμα της Ελευθερίας.