Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δηλαδή και ο Γοργίας ο Λεοντίνος ασχολήθηκε με παράδοξα θέματα;

Δηλαδή και ο Γοργίας ο Λεοντίνος ασχολήθηκε με παράδοξα θέματα;

Διαβάστε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά κυρίως πώς ένα φιλοσοφικό του έργο με τον τίτλο «Περί τού μη όντος ή περί φύσεως» ο Γοργίας, που κατά την παράδοση υπήρξε μαθη­τής του Εμπεδοκλή, παρακολουθούσε κάποια επιμέρους γνωσιοθεωρητικά προβλήματα ως τις πιο έσχατες, σχεδόν παράδοξες απολήξεις τους!..

Συνάντηση συντονισμού Αναστασιάδη - Βενιζέλου - Βλέπουν φως οι Αμερικανοί στο Κυπριακό... Πιθανό τετ-α-τετ Αναστασιάδη - Ερντογάν

- Μήνας Αμερικανικής εμπλοκής στο Κυπριακό ο Οκτώβριος σύμφωνα με αναλυτές
- Ο Τζόν Κέρι έτοιμος να εμπλακεί προσωπικά στο Κυπριακό, εν αναμονή και των κινήσεων Έιντε
- Οι ΗΠΑ υποβοηθούν το έργο ενός αποφασισμένου Έιντε
- Πιθανότητα σύντομης συνάντησης Αναστασιάδη-Ερντογάν στον προθάλαμο του γραφείου του Γ.Γ. του ΟΗΕ
- Και ο Έρογλου απόψε στις ΗΠΑ για συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Νέα Υόρκη γίνεται αναφορά σε συγκρατημένη αισιοδοξία από πλευράς ΗΠΑ με υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της υπερδύναμης να δηλώνουν πως "βλέπουν φως στο τούνελ" του Κυπριακού.

Αφιέρωμα της Google στην Ελλάδα: Ολα τα αξιοθέατα της χώρας σε 1,5 λεπτό -Ενα εκπληκτικό βίντεο μέσω Street View

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας μόλις ενάμισι λεπτό, η Google, «συστήνει» την Ελλάδα στους Ελληνες και όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις ομορφιές της χώρας.
Η ελληνική ομάδα της Google εμπνεύστηκε και κοινοποίησε το βίντεο στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube το οποίο καταγράφει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας μέσω εικόνων από το Google Street View.
Με αφετηρία την Ακρόπολη και την Πλάκα ο οδηγός ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα και συνεχίζει στην Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα, κάνοντας και ένα οδοιπορικό στα νησιά και άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκλονίζει η μητέρα που έσωσε με την τελευταία της πνοή το μωρό της: Το έκρυψε στην τουαλέτα για να μην το σκοτώσουν (Εικόνες)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της Τζέσικα Αρεντέιλ από την Ατλάντα των ΗΠΑ, η οποία λίγο πριν ξεψυχήσει από τα διαμπερή τραύματα που της προκάλεσαν οι πυροβολισμοί του μεθυσμένου συντρόφου της και πατέρα του παιδιού της, χρησιμοποίησε την τελευταία της πνοή για να κρύψει το έξι μηνών μωρό της και να το προστατεύσει από τη μανία του του Αντουαν Ντέιβις.
Συγκεκριμένα, η 33χρονη Τζέσικα Αρεντέιλ βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της με διαμπερές τραύμα στο κεφάλι έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της Αντουαν Ντέιβις ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, αυτοπυροβολήθηκε μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Αμφίπολη: Ο τέταρτος θάλαμος και η… ελπίδα για τον Μ. Αλέξανδρο

Αμφίπολη: Ο τέταρτος θάλαμος και η… ελπίδα για τον Μ. Αλέξανδρο
Συγκλονισμένοι ακόμα και οι αρχαιολόγοι από τα ευρήματα
Παγκόσμιο θαυμασμό και δέος προκαλούν τα ανασκαφικά ευρήματα στον τύμβο της Αμφίπολης.
Η αγωνία κορυφώνεται καθώς σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι πολύ κοντά στο να ανακαλύψουν επιτέλους ποιος είναι ο ένοικος του τάφου.
Οι ολόσωμες Καρυάτιδες που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της νέας ενημέρωσης για την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά της Αμφίπολης αναμφίβολα εντυπωσιάζουν.

Σκοπιανό παραλήρημα: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι

Πανηγυρίζουν την «κατάκτηση» του Μύτικα, της υψηλότερης κορφής της Ελλάδας, Σκοπιανοί ορειβάτες επιδεικνύοντας το μακεδονικό σύμβολο που προσπαθούν να καπηλευθούν.
Νέες προκλήσεις από σκοπιανό αξιωματούχο, επί ελληνικού εδάφους, αυτή τη φορά.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της βουλής των Σκοπίων, και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος πανηγυρίζει ότι «κατέκτησε» την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.