Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ν.Λυγερός - Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ,



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με τίτλο: "Άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης"
Δημοτικό θέατρο Αίγινας
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Δικαστική απόφαση-βόμβα: Αντισυνταγματική η μνημονιακή μείωση μισθών στο δημόσιο!


Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο Μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και εξαθλίωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, έστειλαν στην ανεργία λόγω πτώσης της κατανάλωσης επιπλέον δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνεβαλαν τα μέγιστα στην ύφεση

Βάζουν τα Άτομα με Αναπηρίες να πληρώσουν για την επανεξέταση

Βάζουν τα Άτομα με Αναπηρίες να πληρώσουν για την επανεξέτασηΣε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία καλούνται να περάσουν από Υγειονομική Επιτροπή για να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους.  Η αναμονή για πιστοποίηση αναπηρίας στα ειδικά κέντρα που συστάθηκαν με σκοπό την πάταξη της έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων φτάνει ακόμα και τους εννέα μήνες, ενώ οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους το ποσό των 46,41 ευρώ για να εξεταστούν από την Επιτροπή!
«Εγώ δεν έχω 1 ευρώ να πάρω ψωμί και γάλα για τα παιδιά μου και αυτοί εδώ μου ζητάνε να τους δώσω 50 ευρώ για να μου βάλουν μια υπογραφή», δηλώνει απελπισμένος στο newsbomb.gr άτομο με αναπηρία που περίμενε υπομονετικά για να περάσει από επιτροπή.

Εθνική: Μιλάμε με τους Γάλλους για την Εμπορική

Πριν από περίπου 6 μήνες οι γάλλοι της Credit  Agricole λαμβάνουν μια από
τις σημαντικότερες αποφάσεις τους.  Να πουλήσουν στην Ελλάδα την θυγατρικής
τους Εμπορική.  Κρίσιμος παράγοντας που τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση
παρά το γεγονός ότι έως τώρα έχουν επενδύσει περίπου 7  έως 8 δισ ευρω για
να ενισχύσουν την Εμπορική τα τελευταία 8 χρόνια  ήταν η ένταξη της χώρας
στο μνημόνιο αλλά και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς που είχαν.

Υπόδειγμα Νομοσχεδίου για την θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού 



A LAW TO PROVIDE FOR THE PROCLAMATION OF THE EXCLUSIVE

ECONOMIC ZONE BY THE HELLENIC REPUBLIC (Day, Month, 2012)

Short title 1. This Law may be cited as the Exclusive Economic Zone Law of 2012.

Interpretation 2. (1) In this Law, unless the context otherwise requires –

Αποστέλλονται ακόμη 500.000 εκκαθαριστικά-«βόμβες»

Σε περίπου 1500 ευρώ ανέρχεται, κατά μέσο όρο, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με βάση τα σχεδόν 500 χιλιάδες εκκαθαριστικά που αποστέλλει εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τα 330.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα αυτής της νέας παρτίδας θα πρέπει να εξοφλήσουν από έναν έως και τρεις διαφορετικούς φόρους μαζί, είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου, είτε σε τρεις δόσεις εκ των οποίων η πρώτη επίσης μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Το πρώτο «χτύπημα» του Αλέξη Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και μάλιστα με το ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα των εκατομμυρίων ευρώ που συζητείται, πρόκειται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προτίθεται να επισκεφθεί ο ίδιος την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ώστε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, αλλά και να στείλει μήνυμα στη νέα κυβέρνηση ως προς τον τρόπο αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει. Με ενδιαφέρον, άλλωστε, αναμένεται η ομιλία του σήμερα στο Economist, ομιλία που εκ των πραγμάτων αποτελεί την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα - Έρχεται η τρόικα

Ρεπορτάζ: Χριστούλιας Δημήτρης από το real.gr

Ασφυκτικό πρέσινγκ αναμένεται να ασκήσει η τρόικα στην κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες καθώς αφενός θα πρέπει να προχωρήσει σε απογραφή των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένων και των δύο τελευταίων «χαμένων» μηνών και από την άλλη οι δανειστές μας θα πρέπει σε συνεργασία με την κυβέρνηση να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και τις άμεσες προτεραιότητες.

Στις 18.00 η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Όπως μετέδωσε, νωρίτερα, ο realfm 97,8 και ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μάξιμου, στις 6 το απόγευμα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης θα περάσουν την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας, στην Κηφισιά, προκειμένου να συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Από την Τρίτη, αρχίζουν οι επαφές της Τρόικας στην Κύπρο

Λευκωσία: Από αύριο Τρίτη ξεκινά τις επαφές του στην Κύπρο το κλιμάκιο των τεχνοκρατών της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), το οποίο βρίσκεται ήδη στο νησί για να μελετήσει την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών και του χρηματοπιστωτικού τομέα έτσι ώστε να μπορέσει να υποβάλει στη συνέχεια την πρότασή του για το ύψος της χρηματοδότησης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και τους όρους του δανείου.

Πτώση σημειώνει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτώση σημειώνει τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη γύρω στο 7% που κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή, λόγω του αποτελέσματος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Στις 13:03, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 137,7 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 1,74%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε πτώση της τάξης του 1,59% και βρισκόταν στις 51,86 μονάδες. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 264.000 ευρώ.

Χ.Α.: Περιορίζονται τα κέρδη υπό το βάρος των τραπεζών

Αλλαγή σκηνικού στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, καθώς υπό το βάρος έντονων τραπεζικών πιέσεων, εξανεμίζονται τα πρωινά κέρδη για τον ΓΔ. Από το +3% στο -3% ο τραπεζικός δείκτης, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ με κέρδη άνω του 6% "συντηρούν" την άνοδο.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και τις πολύ σημαντικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, η αγορά πλέον θα αρχίσει σταδιακά να εστιάζει στις εγχώριες εξελίξεις. Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης για τη δημοσιονομική πολιτική, τις αποκρατικοποιήσεις και τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στα τραπεζικά νέα, η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει, με επίσημη ανακοίνωσή της, τις συζητήσεις με την Credit Agricole, για το θέμα της Εμπορικής. Επίσης, συνεχίζεται το «σίριαλ» Alpha Bank – Eurobank, με φόντο την ακύρωση του deal. Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Eurobank περί αθετήσεως της υποχρεώσεως της πρώτης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης. Το επόμενο «επεισόδιο» θα είναι στο πλαίσιο της διαιτητικής διαδικασίας.