Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Η διπλή προδοσία της μάχης του Μαντζικέρτ

 

Η μάχη του Μαντζικέρτ σε γαλλική μινιατούρα του 15ου αι.

By 
Δρ. Αντώνιος Λέκκας

Ο ρόλος του διαστήματος στο σύγχρονο περιβάλλον μάχης και το Ελληνικό καινοτόμο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ»

 

Aπό τις αρχές του 21ου αιώνα η επιρροή των εξοπλισμών στις διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ των κρατών έχει λάβει κύριο και πρωταγωνιστικό χαρακτήρα εντός του Διεθνούς Συστήματος (στο σύνολό του). Οι πολιτικές/οικονομικές θεωρίες του νεό-φιλελευθερισμού, του σοσιαλισμού αλλά και η ακατανόητη και ανθρωπολογικά επικίνδυνη δυτική ανάγνωση του νεομαρξισμού κοχλάζουν εδώ και δεκαετίες στα Ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και εντός ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Η Τουρκία θα πάθει συντριβή στρατιωτικά! Θα τη νικήσουμε όμως πολιτικά

 


Σάββας Καλεντερίδης: Πολιτικά θα νικήσουμε την Τουρκία! Στρατιωτικά θα πάθει συντριβή. Εκπομπή «Γεωπολιτικά Παίγνια» με τον Δήμο Βερύκιο

Aναβλήθηκαν οι εκλογές στην Λιβύη. Τι γίνεται με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ο ρόλος Δύσης και Ρωσίας.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, στην οποία τελικώς αναβλήθηκαν οι εκλογές που επρόκειτο να γίνουν στις 24/12 μετά από εθνικό διάλογο αναλύονται στην εκπομπή "Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο" με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο

Θανάσης Δρούγος, Με NAVTEX απαντά η Τουρκία στις επιβεβαιωτικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

 

Με NAVTEX απαντά η Τουρκία στις επιβεβαιωτικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, στις έρευνες που αναμένεται να ξεκινήσουν Δευτέρα ή Τρίτη από την Exxon Mobil και την Katar Petroleum στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Η αντιπροσωπεία της Λιβύης που επισκέφθηκε την Τουρκία δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των συναντήσεων

 



Δεκέμβριος 19, 2021. Ελλάδα.


Η Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων που επισκέφθηκε την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας τους λόγους της επίσκεψης.

Μήνυμα Μητσοτάκη από την Σόφια στην Τουρκία: Να πάψει το αδιανόητο casus belli

 



Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Σόφια όπου συνάντησε τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ.

Άσκηση εθνικού ρεαλισμού



Νικόλαος Δ. ΚανέλλοςΠρέσβης επί τιμή - Πρώην Πρεσβευτής της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν - Αντιπρόεδρος ΕΙΠΔ

Στα ελληνοτουρκικά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε καθαρότερα τα ανταγωνιστικά μας συμφέροντα.

Η Τουρκία, στην προηγουμένη δεκαετία, όταν εμείς βυθιστήκαμε στα μνημόνια, ισχυροποιήθηκε και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα, ανεξάρτητα της εύθραυστης οικονομίας της. 

Πώς η σινορωσική προσέγγιση τεστάρει τη Δύση

 




Για πολλούς στη Δύση, η Ρωσία και η Κίνα αντιπροσωπεύουν ένα δίδυμο που, παρά τις προφανείς διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμούς μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, τείνει σήμερα να παρουσιάζει την εικόνα ενός μετώπου. Πριν λίγες ημέρες, ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ συνομίλησαν διαδικτυακά σε μια σινορωσική σύνοδο κορυφής γι' αυτό που ο Πούτιν ονόμασε «επιθετική» ρητορική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η κρίση στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ, τα τραγικά ΛΑΘΗ, οι συνέπειες και η παρέμβαση του DP…

 


Ενεργειακή Κρίση – Ενεργειακή Φτώχεια- Εμπλοκή στις Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Επισιτιστικό Ζήτημα στο καιρό της Πανδημίας και της Ενεργειακής Μετάβασης. Στο επίκεντρο η Οικονομία σε Παγκόσμιο Επίπεδο, Ευρωπαϊκά και στη πορτοφόλι της κοινωνίας και των νοικοκυριών. Στην εκπομπή συμμετείχαν και κατέθεσαν την άποψη τους: