Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Σαν σήμερα, στις 14 Δεκεμβρίου 1822, η Ιερά Συμμαχία καταδικάζει την Ελληνική Επανάσταση, θεωρώντας τη διακήρυξή της «αυθάδη και αδεξία».

Με τον όρο “Ιερά Συμμαχία” της Ευρώπης προσδιορίζεται η -μυστική αρχικά- τριμερής συνθήκη που συνάφθηκε μεταξύ των Αυτοκρατόρων της Ρωσίας, της Αυστρίας και του Βασιλέα της Πρωσσίας την οποία συνομολόγησαν και υπέγραψαν αυτοπροσώπως, στο Παρίσι στις 26 Σεπτεμβρίου του 1815.

Κύριος στόχος – σκοπός της συνθήκης αυτής ήταν η αντίδραση των Αυτοκρατόρων κατά των φιλελεύθερων τάσεων που είχαν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται στην Ευρώπη μετά τη Γαλλική

«Μικράς Ασίας ενθυμήματα και κειμήλια» στη Λευκωσία – Και η Κύπρος μιλά για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

(Φωτ.: Facebook / Chrysostomos Melis)

Η ιδέα ανήκει στον εκπαιδευτικό Χρυσόστομο Μελή, ο οποίος είχε κάνει μια αντίστοιχη έκθεση στο Λύκειο Λακατάμειας «Άγιος Γεώργιος»

Μια καρτ ποστάλ σταλμένη από την Προύσα στις 26 Ιουνίου 1920 μετά από τη «σεισμώδην μάχην» του ελληνικού στρατού. Μια φωτογραφία με ημερομηνία 11 Αυγούστου 1922 και αποστολέα έναν Έλληνα στρατιώτη στο μικρασιατικό μέτωπο. Δύο χρόνια χρειάστηκαν για να διανυθεί η απόσταση από το θρίαμβο στον όλεθρο.

Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή οι όπου γης Έλληνες θυμούνται, και κάνουν ταξίδια στον ιστορικό χρόνο και στα συναισθήματα.

Belharra: Προχωράνε οι εργασίες στην πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI HN κλάσης «Κίμων»(Φωτο)

Συνεχίζονται οι εργασίες στο ναυπηγείο της Λοριάν στη Γαλλία, για την πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI HN (Belharra) κλάσης Κίμων, με την κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group να δημοσιεύει πλάνα από την διαδικασία συναρμολόγησης της καρίνας του πολεμικού πλοίου που σηματοδοτεί την ένταξη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε μια νέα εποχή.

Όπως έγινε γνωστό πριν από μια εβδομάδα, τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας συμμετέχουν στην παραγωγή  αρκετών «μπλοκ» βάρους 25 έως 100 τόνων για την γάστρα των πλοίων, τα οποία αφου σταλούν στη Λοριάν και τις γαλλικές εγκαταστάσεις, στη συνέχεια θα εγκατασταθούν τόσο στις ελληνικές όσο και στις γαλλικές φρεγάτες Belharra που είναι και θα βρίσκονται, στο μέλλον, υπό κατασκευή.

Hi Tech εποχή απέναντι στις Τουρκικές απειλές: Μαχητικά, πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και Special Forces σε κοινή πλατφόρμα εκπαίδευσης

 Κώστας Σαρικάς

Το φιλόδοξο εγχείρημα κυριολεκτικά μιας «χούφτας» Στελεχών με όραμα και απεριόριστες δυνατότητες όχι απλά πέτυχε και μετατράπηκε σε ένα σημαντικό για τα «μπλε φτερά» εκπαιδευτικό project. 

Η Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα  όπως φαίνεται θα είναι μόνο η αρχή σε όσα σχεδιάζονται με στόχο την εκτίναξη της εκπαίδευσης όχι μόνο για τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά συνολικά και για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυγατρική στην Ελλάδα ιδρύει η Naval Group

Ως μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Naval Group στην Ελλάδα και με κύριο στόχο την ενίσχυση των αναπτυσσόμενων δραστηριοτήτων με τους Έλληνες εταίρους, η Naval Group προχωρά στην ίδρυση 100% θυγατρικής της εταιρείας στην Ελλάδα, στις αρχές του 2023.

Η θυγατρική θα αποτελέσει τον πυλώνα για το μακροπρόθεσμο αποτύπωμα της Naval Group στην Ελλάδα και θα δομηθεί με σημαντικές επενδύσεις για την προοδευτική αύξηση του ελληνικού προσωπικού της με βάση την εκπαίδευση, τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Ελικόπτερα & ΕΔ: Ακριβά μου AB212! Όλοι τα αξιοποιούν εδώ τα πετάμε… στα σκουπίδια

AB212. To δικινητήριο Huey παραμένει ενεργό σε 31 χώρες. Εκσυγχρονίστηκε από Ισπανία και Αυστρία. Η Ελλάδα το έχει ήδη απαξιώσει και θα το αποσύρει Το ΑΒ 212 είναι η κατόπιν αδείας κατασκευασμένη στην Ιταλία έκδοση του δικινητήριου Huey. Του UH-1N της Bell που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 κατόπιν απαίτησης των καναδικών ενόπλων δυνάμεων. Αποκτήθηκε από 36 χώρες και περισσότερες από 40 αεροπορικές δυνάμεις. Από αυτές τις χώρες οι 31 εξακολουθούν να το αξιοποιούν επιχειρησιακά. Η Ελλάδα έχοντας ενταγμένα στη δύναμη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων της Δυνάμεων ελικόπτερα του τύπου αυτού, τα έχει ήδη απαξιώσει μέσω της χαμηλής τους διαθεσιμότητας εδώ και χρόνια και σχεδιάζει να τα αποσύρει… Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αυτή η ενέργεια είναι εσφαλμένη.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Ας δούμε που βρισκόμαστε σήμερα. Τη στιγμή που η Αεροπορία Στρατού μελετά την αποστολή LOR

Αρχηγός ΓΕΝ για το Πολεμικό Ναυτικό του αύριο: «Ορθολογική σχεδίαση των μελλοντικών δυνάμεων, για ένα ναυτικό μεγαλύτερο και ισχυρότερο – Επιδιώκουμε το τεχνολογικό πλεονέκτημα έναντι των απειλών»

Γιάννης Νικήτας

Απλός, λιτός, κανοητός και πολύ περιεκτικός ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ στη σημερινή του τοποθέτηση στα πλαίσια του συνεδρίου για τη θαλάσσια ισχύ που διοργάνωσε το ΠΝ.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Η Θαλάσσια Ισχύς ως Συντελεστής Εθνικής Ισχύος» και αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της ναυτικής συνιστώσας στη συνολική εθνική ισχύ με έμφαση στους τομείς της διπλωματίας, της γεωστρατηγικής, της οικονομίας και της στρατιωτικής στρατηγικής.

«Στοπ» της Αιγύπτου στην τουρκική επεκτατικότητα - Πώς απαντά η Άγκυρα

Τουρκία και Λιβύη στέλνουν επιστολή στον ΟΗΕ κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «απαξίωση» στις προσπάθειες των δύο χωρών να προωθήσουν το διάλογο στη Μεσόγειο απέναντι στον ΟΗΕ, ενώ την ίδια ώρα η Αίγυπτος ακυρώνει στην πράξη το μνημόνιό τους.

Ο αλ Σίσι υπέγραψε την Τρίτη 13/12 το προεδρικό διάταγμα με το οποίο η Αίγυπτος οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορά της προς τη δύση. Με μια υπογραφή καταργείται επί της ουσίας το μνημόνιο που υπέγραψαν το 2019 η Τουρκία και η Λιβύη και επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεμένει από πυρομαχικά ο στρατός του Πούτιν

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα μπορούσε να ξεμείνει από αξιόπιστα πυραυλικά συστήματα και βλήματα πυροβολικού στις αρχές του επόμενου έτους, καταγράφει σε ειδική έκθεσή του το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η μείωση των αποθεμάτων είναι πιθανό να αναγκάσει τα ρωσικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν παλαιότερα, «υποβαθμισμένα» πυρομαχικά, αναφέρεται στην έκθεση του στρατού των ΗΠΑ, με τις ρωσικές δυνάμεις να μη διαθέτουν επαρκή αριθμητικά βλήματα και πυρομαχικά μέσα στους άμεσα προσεχείς μήνες. «Εκτιμούμε ότι με το ρυθμό βολής που η Ρωσία χρησιμοποιεί το πυροβολικό και τα πυρομαχικά των πυραύλων της στην Ουκρανία θα μπορούσαν πιθανώς να το συνεχίσουν μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2023».

Stealth 5ης γενιάς: 1.000 «αόρατα» μαχητικά πετούν παγκοσμίως – Η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο Club

 Από τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, που εμφανίστηκε το μαχητικό με το σχήμα νυχτερίδας F-117 μέχρι το F-35 σήμερα, έχουν παραχθεί 1.000 “αόρατα” μαχητικά παγκοσμίως και η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο club των λίγων με τα μαχητικά stealth 5ης γενιάς.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Lockheed Martin σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο με τις συνολικές παραδόσεις χαμηλών ορατότητας (VLO), γνωστής και ως τεχνολογίας stealth, σε πάνω από 1.000 μαχητικά. Στην επιτυχία αυτή συμβάλλουν τα F-117, F-22, F-35 και RQ-170 – το πρώτο αμερικανικό επιχειρησιακό stealth UAS.

Ασημακοπούλου: Τι ακριβώς περιμένει η Ευρώπη για να απαντήσει αποτελεσματικά στην τουρκική προκλητικότητα;

Την επιθετικότητα της Τουρκίας, ως ευρωπαϊκό ζήτημα, ανέδειξε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Οι βομβαρδισμοί στη Συρία, αλλά και στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ αποδεικνύουν περίτρανα πως η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «είμαστε εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την ασταθή και απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός γείτονα, που δυστυχώς απέχει παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές αξίες και αγνοεί συστηματικά τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου».

Απίστευτες καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέσπασε “εμφύλιος” για την kolotoumpa με τα 600 ευρώ!

Απίστευτες καταστάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Kolotoumpa για την έκτακτη ενίσχυση ένστολων αστυνομικών και λιμενικών με 600 ευρώ και την απόφαση η αρνητική ψήφος να γίνει εκ των υστέρων θετική. Μέχρι και επιστολή υπέγραψαν 235 μέλη ενώ και η «Εφημερίδα των Συντακτών» επικρίνει την αλλαγή στάσης.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και οι επιθέσεις σε βάρος τους φτάνουν στα άκρα αρκετές φορές. Η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε πράξη με τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή για την έκτακτη ενίσχυση ύψους 600 ευρώ σε κάθε ένστολο υπάλληλο αστυνομικό και λιμενικό, συμπεριλαμβάνοντας και τους σωφρονιστικούς, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Καταδικάστηκε ο Ιμάμογλου σε ποινή φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και επτά μηνών, καθώς και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για εξύβριση κατά των μελών του τουρκικού Εκλογικού Συμβουλίου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Από το γραφείο του δημάρχου ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε ποινή 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Ιμάμογλου αποκλείεται από τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία. Ωστόσο ο συνήγορός του, ο Κεμάλ Πολάτ, είπε ότι θα ασκήσει έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την ποινή.

Ε.Ε: Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας – Πρέπει να σταματήσουν

«Επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο» υπογράμμισε εκπρόσωπος της Κομισιόν 

«Η Ε.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τα εχθρικά σχόλια κατά της Ελλάδας εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και τη χρήση πυραύλων «Ταιφούν».

«Υπενθυμίζω τη δήλωσή μας της 5ης Σεπτεμβρίου σχετικά με αυτό, τονίζοντας ότι οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν» επισήμανε ο Πίτερ Στάνο.

Γιώργος Αδαλής: Η γεωπολιτική "ουρά" της υπόθεσης Καϊλή μυρίζει αέριο

 

1. Γιώργος Αδαλής: Η γεωπολιτική "ουρά" της υπόθεσης Καϊλή μυρίζει αέριο
2. Γιώργος Αδαλής: Οι υπόγειες διαδρομές Κατάρ-Ρωσίας ίσως εξηγούν τη "νάρκη" που πάτησε η Καϊλή

Σπυρίδων Πλακούδας: Το Κατάρ έχει προϊστορία περίεργων παρεμβάσεων σε ΕΕ και όχι μόνο

 

Σπυρίδων Πλακούδας: Το Κατάρ έχει προϊστορία περίεργων παρεμβάσεων σε ΕΕ και όχι μόνο

Στ. Φενέκος : Να δει με προσοχή και δράσεις η Ελλάδα , τις κινήσεις της Αιγύπτου

 

Ο υποναύαρχος ε.α. και γεωπολιτικός αναλυτής Στέλιος Φενέκος,  μιλώντας στον 98.4 , εκτίμησε ότι η κίνηση της Αιγύπτου για μονομερή οριοθέτηση  ΑΟΖ προς τα δυτικά με την Λιβύη υπό προϋποθέσεις ειδικά ως προς την μέση γραμμή με βάση την τμηματική Ελληνοαιγυπτιακή , κινείται σε θετική κατεύθυνση μεν , αλλά αμιγώς για τα Αιγυπτιακά συμφέροντα 

Λ. Τζούμης: Ο Σισι χαλά τα σχέδια του Ερντογάν με το παράνομο Τουρκολυβικό μνημόνιο

 
Ο Λάμπρος Τζούμης, Στρατηγός ε.α. ,μιλάει στο NaftemporikiTV

Κώστας Υφαντής, τα σχέδια Ρωσίας, Τουρκίας για νέο ενεργειακό κόμβο και η υπόθεση του ΚΑΤΑΡ

 

Για την ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας, τις σχέσεις Ευρωπαϊκής ένωσης - ΚΑΤΑΡ στην σκιά των νέων αποκαλύψεων αλλά και το αν επηρεάζουν οι επερχόμενες Εκλογές στην Κύπρο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις μιλάει στην Μάιρα Μπάρμπα και στο One TV (https://www.onetv.gr) ο Καθηγητής Διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κύριος Κώστας Υφαντής

Σάββας Καλεντερίδης: Κράτος-λάφυρο, παρακολουθήσεις, Καϊλή και Σχοινάς (13-12-2022)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Κράτος-λάφυρο, παρακολουθήσεις, Καϊλή και Σχοινάς

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης – Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου

 

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία των τεσσάρων συλληφθέντων ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών.

Qatargate: Η διαδρομή των 1,5 εκατ. ευρώ | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 14/12/2022 | OPEN TV

 

1. Διεθνής Διαφάνεια: Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός η Καϊλή
2. Qatargate: Η διαδρομή των 1,5 εκατ. ευρώ
3. Εύα Καϊλή: Πώς προβάλλουν την είδηση τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα
4. Qatar Gate: Νέα ευρήματα σε σπίτια και γραφεία του Παντσέρι
5. Ακυρώνει το τουρκολυβικό μνημόνιο η Αίγυπτος – Κίνηση ματ
6. Οι πρώτες αντιδράσεις στην Άγκυρα μετά την κίνηση – ματ του Σίσι

Τουρκία: Λένε πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε νησιά, νησίδες, βραχονησίδες | Αταίριαστοι | 14/12/2022

 


1. Το σχόλιο του Βασίλη Χιώτη για την σύλληψη της Εύας Καϊλή
2. Τουρκία: Λένε πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε νησιά, νησίδες, βραχονησίδες
3. Ποιά είναι η πραγματική εμβέλεια των τούρκικων πυραύλων Tayfun
4. Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση Καϊλή

Τουρκία και Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα στον ΟΗΕ | Ώρα Ελλάδος 14/12/2022 | OPEN TV

 

1. Η Αίγυπτος καθόρισε ΑΟΖ που «τρυπάει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο–Τι λένε Σταθακόπουλος-Κρασσάς
2. Τουρκία και Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα στον ΟΗΕ
3. Ο Α/ΓΕΕΘΑ για τις απειλές της Άγκυρας: Η αντίδραση θα είναι αδυσώπητη
4. Γ. Οικονόμου: Δεν υπήρχε καμία επαφή με την κα. Καϊλή για να μετακινηθεί στο κόμμα μας
5. Οικονόμου:Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο Μητσοτάκης ήξερε ότι παρακολουθούνται υπουργοί του;
6. Ο Γιάννης Οικονόμου για την Εύα Καϊλή, τις εκλογές, τις υποκλοπές και την Αίγυπτο
7. Γ. Οικονόμου: Σε λίγες μέρες οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πάρουν 250 ευρώ

Η Αίγυπτος αγνόησε το τουρκολιβυκό μνημόνιο | Σήμερα | 14/12/2022

 

1. Τσαβούσογλου: "Η Ελληνική κυριαρχία στα νησιά ισχύει αν αποστρατιωτικοποιηθούν"
2. Η Αίγυπτος αγνόησε το τουρκολιβυκό μνημόνιο
3. Τούρκικα ΜΜΕ: "Ο πύραυλος Tayfun έχει εμβέλεια 1000 χιλιόμετρα"
4. Στο στόχαστρο των Τούρκων και η Κρήτη
5. Οι Τούρκοι δείχνουν πως μπορούν να χτυπήσουν την Ελλάδα με τον πύραυλο Tayfun
6. Μεταφέρθηκε σε νέες φυλακές η Εύα Καϊλή