Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης – Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου

 

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία των τεσσάρων συλληφθέντων ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης των τεσσάρων συλληφθέντων από τον Βέλγο δικαστή, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του Qatargate.

H Εύα Καϊλή πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Yπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και τρεις ακόμη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

«Η προδικαστική ακρόαση για την Καϊλή και τους 3 συγκατηγορούμενους της ολοκληρώθηκε. Βγήκαν κρυφά από το πίσω μέρος του δικαστηρίου. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν είδε κανέναν από αυτούς σήμερα απ’ όσο γνωρίζω. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στην προδικαστική ακρόαση» ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος Jack Parrock που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα

Λίγο νωρίτερα, η βελγική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες από τα μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και στο βαλιτσάκι του Αλέξανδρου Καϊλή. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη η έγκυρη βελγική εφημερίδα L’ Echo, οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων μετρητά ακυκλοφόρητα, που ήταν ακόμη κολλαριστά και δεμένα με λαστιχάκι, και εμφανώς προέρχονταν από άλλη χώρα δεδομένου ότι το Βέλγιο έχει πάψει να τυπώνει χαρτονομίσματα.

Έτσι εφόσον εντοπιστεί η προέλευση των μετρητών αυτών, θα είναι ύστερα εύκολο να αποκαλυφθεί η τράπεζα από την οποία είχε γίνει η ανάληψη των χαρτονομισμάτων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που χρεώθηκε την ανάληψη.

Επιπλέον οι αρχές θα μπορέσουν να αναλύσουν τα ψηφιακά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα και να τα αντιπαραβάλουν με αυτά των υπόπτων.

Απάντηση Μετσόλα σε Καϊλή

Η Ρομπέρτα Μετσόλα δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές -μέσω του δικηγόρου της- της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Κατάρ που ταρακουνά τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε συνέντευξή του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η κ. Καϊλή εκτελούσε εντολές της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα και ότι όλα ήταν σε γνώση της σε ό,τι αφορά στις επαφές που είχε με Καταριανούς αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος της κ. Μετσόλα δήλωσε ότι «η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο».

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο», προσθέτοντας ότι «η κατανομή των καθηκόντων των αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου