Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η μάχη της Αράχωβας Ι Η ταινία I Βίντεο


 Η Aratos films σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών παρουσιάζουν την ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Τσικάρα "Η Μάχη Της Αράχωβας". 

Συνεχίζεται και το 2023 η ανασκαφική έρευνα στον εσωτερικό περίβολο του Κάστρου Καλαμάτας

Η συνέχιση του τριετούς ερευνητικού προγράμματος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο «Αρχαιολογική Έρευνα Κάστρου Καλαμάτας (2021-2023)», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το ερευνητικό πρόγραμμα για το έτος 2023 περιλαμβάνει συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας εντός του εσωτερικού περιβόλου, υπό τη διεύθυνση της δρος Ιωάννας Σπηλιοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας και Διαχείρισης του Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και της δρος Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Φραγκούλης Φράγκος: Κι αν η Ελλάδα προχωρούσε σε επέκταση χωρικών υδάτων; «Οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν τίποτα» - Η Τουρκία μπλοφάρει με το Casus Belli, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας

Με ένα πρόσωπο ταυτισμένο με την Εθνική Άμυνα και τη γεωπολιτική, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο ολοκληρώθηκε, χθες, ο φετινός κύκλος του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

«Η Τουρκία μπλόφαρε και συνεχίζει να μπλοφάρει με το Casus Belli σε περίπτωση που επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια», είπε με βεβαιότητα ο πρώην υπουργός.

Μάλιστα στην εισήγησή του με θέμα Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας: «Ο Μαύρος Καβαλάρης», σημείωσε ότι ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην

Ώστε υπάρχει μακεδονική γλώσσα; Ας πράξει η ελληνική πολιτεία τα δέοντα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, Αρθρογράφος
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου
και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν έτει 2023, φαίνεται πως κάποιοι αποφάσισαν να ξαναγράψουν την ιστορία εφευρίσκοντας μία νέα γλώσσα και κάτ´ επέκταση και ένα νέο έθνος(!), δεδομένου ότι η γλώσσα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός έθνους.

«Θα ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος», όπως λέει κι ο Τατάρ

Άριστος Μιχαηλίδης   

Είναι και κωμικό συν τοις άλλοις. Να μας κάνει σήμερα μαθήματα υπέρ του σχεδίου Ανάν ακόμα και ο Ερσίν Τατάρ! Πλησιάζει κιόλας ο Απρίλης της επετείου και θα αρχίσουν διάφοροι να το θυμούνται και να το φέρνουν στα μέτρα τους. Αλλά και ο Τατάρ, ήμαρτον σου Κύριε;

Το σχέδιο Ανάν, έλεγε χτες, προέβλεπε ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο θα έλεγαν ναι στο δημοψήφισμα, η Κύπρος θα έμπαινε στην ΕΕ, όπως και η Τουρκία και τότε «θα ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος».

Θα ήταν όντως εντελώς διαφορετικός ο κόσμος. Ή, για να το πούμε ορθότερα, θα ήταν τουρκικός ο κόσμος μας. Αλλά, ποιος του είπε του Τατάρ ότι η Τουρκία θα έμπαινε στην ΕΕ; Πέρασαν 19 χρόνια

Ο Χριστοδουλίδης παρουσιάζει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την πρόταση για μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

 ΦΩΤΟ:O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, Βρυξέλλες 22 Μαρτίου 2023. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ

Την πρόταση της Κύπρου για μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ενώπιον των Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην ατζέντα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, περιλαμβάνονται επίσης το γεύμα εργασίας των 27 ηγετών με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντόνιο Γκουτέρες, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία και την κλιματική αλλαγή.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο λιμάνι του Πειραιά – Επισκεπτήρια για το κοινό, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου - Ακολουθούν οι ώρες του επισκεπτηρίου για τις 24 και 25 Μαρτίου

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και την πυραυλάκατο ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα έχουν οι πολίτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Για το σκοπό αυτό τα δύο πλοία του Στόλου θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Θεμιστοκλέους – Πύλη Ε12), από αύριο 24 έως την Κυριακή 26 του μήνα και οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως εξής:

Ο χορός των δισεκατομμυρίων στους ευρωπαϊκούς εξοπλισμούς και η μονίμως απούσα Ελλάδα

Του Νικόλα Δημητριάδη

Στην προσεχή σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. αναμένεται να οριστικοποιηθεί ένα σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας. Το σχέδιο αυτό, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει τη μαζική παραγωγή βλημάτων πυροβολικού, τόσο για την Ουκρανία, όσο και για την αναπλήρωση των αποθεμάτων πυρομαχικών των κρατών της Ε.Ε.[1]

Ο πόλεμος στην Ουκρανία υπενθυμίζει σε όλους τις τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών που απαιτεί η διεξαγωγή ενός πολέμου. Ιδίως στο πυροβολικό, η κατανάλωση πυρομαχικών είναι τεράστια: τα αποθέματα εξαντλούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ και τα ίδια τα πυροβόλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και βλάβες, λόγω της εξαντλητικής χρήσης τους. Οι στρατοί των ευρωπαϊκών χωρών καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τα αποθέματα πυρομαχικών τους, αντιλαμβανόμενοι ότι οι υπάρχουσες ποσότητες δεν είναι επαρκείς.

Aρκετοί ειδήμονες στα εξοπλιστικά γράφουν και γράφουν και ξαναγράφουν.

Γράφει ο άγνωστος ζ με αφορμή άρθρου στο διαδίκτυο με τίτλο:

«Αμφίβια οχήματα AAV-7 και MQ-9B Sea Guardian: Δυο περιπτώσεις ανορθολογικής προτεραιοποίησης εξοπλιστικών αναγκών»

Αρκετοί ειδήμονες στα εξοπλιστικά γράφουν και γράφουν και ξαναγράφουν. Προσπαθούν με δικά τους επιχειρήματα να υποστηρίξουν απόψεις δικές τους ή άλλων… Δημιουργούν εντυπώσεις και υπονοούν την λανθασμένη, άστοχη, παράλογη και ύποπτη μερικές φορές προώθηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, από τους αρμοδίους, έναντι άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

F-35: Δε βγήκε «λευκός καπνός» από το ΥΠΕΘΑ για τα SSI της Lockheed Martin – Οι αντιρρήσεις ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ

Του Κώστα Αλατζά

Χωρίς τελικές αποφάσεις έληξε η χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά την οποία συζητήθηκε η πρόταση της Lockheed Martin, προϋπολογισμού περίπου 500 εκατομμυρίων, για τη συμμετοχή των ελληνικών αμυντικών εταιριών στο βιομηχανικό έργο και τη δημιουργία δομών υποστήριξης του προγράμματος των stealth μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, που προτίθεται να υλοποιήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Οι συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με Ιταλία και Γερμανία

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Αν και ευρισκόμενοι σε προεκλογική περίοδο, που συνήθως “παγώνει” αρκετές εξελίξεις σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων, δεν λείπουν καθημερινώς δημοσιεύματα για εξελίξεις ή τάσεις σε διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη αναφορές ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αφήσει για μετά τις εκλογές τις οριστικές αποφάσεις ακόμη και των πιο “ώριμων” προγραμμάτων.

Αυτό που φαίνεται να έχει ξεχαστεί αλλά είναι συνυφασμένο με τον χώρο, είναι η βούληση της Αθήνας να συνάψει συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με φίλες χώρες, που θα συνδυάζονται με μείζονα

Ασυνήθιστη τουρκική δραστηριότητα στον αέρα

 Διονύσης Αντωνέλλος

Τι έκανε ζεύγος Airbus A400M της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (reg. 13-0004, 13-0009) που απογειώθηκε από την Άγκυρα.

Ασυνήθιστη τουρκική δραστηριότητα στον αέρα προς τη Λιβύη.

Ζεύγος Airbus A400M της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (reg. 13-0004, 13-0009) που απογειώθηκε από την Άγκυρα κατευθύνθηκε προς τη λιβυκή βάση Αλ Βατίγια «ακολουθώντας μια ασυνήθιστη διαδρομή», σημειώνει το itamilradar.com.

DEFEA 2023: 350 εκθέτες, 27 χώρες, η Ελλάδα στο γεωπολιτικό επίκεντρο

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων αλλά και η «αναγέννηση» της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο Metropolitan Expo.

Η παρουσία πολυάριθμων διπλωματικών αποστολών και 350 εκπροσώπων κορυφαίων αμυντικών εταιρειών από 27 χώρες, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Πολεμικό Ναυτικό: Επίτευξη συμφωνίας για το τελικό κόστος αναφορικά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ

Γιάννης Νικήτας

Εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στο πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Σύμφωνα με πληροφορίες του DefenceReview.gr οι δύο πλευρές (ΤΚΜS – Thales Netherlands και ΠΝ) έχουν επιτύχει άτυπη συμφωνία με τελικό κόστος τα 605 εκατομμύρια ευρώ.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά την ολική αντικατάσταση των υφιστάμενων ηλεκτρομηχανών αντί της αρχικής πρόβλεψης που αφορούσε γενική

Αξιολόγηση παντού!

 Πάνος Αμυράς 

Από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη, την οποία είχαν προλάβει να καταγγείλουν πριν καν παρακολουθήσουν τα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε φανερό ότι ο Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τα πάντα προκειμένου να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις.

Αυτό είναι και το βασικό του χαρτί κόντρα στον Τσίπρα, που δεν θέλει να πειράξει το παραμικρό στο Δημόσιο, έτσι εξηγείται και η υπεροχή της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις σε μια περίοδο κατά την οποία στη χώρα κυριαρχούν ο θυμός και η απογοήτευση.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τι αναφέρει στην ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Για σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο η σχετική ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, που ωστόσο καταγράφηκε προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε αξιόπιστες αναφορές που καταγγέλλουν διάφορες μορφές βίας, είτε αυτές προέρχονται από τις αστυνομικές δυνάμεις, είτε έχουν καταγραφεί σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

“Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία αξιωματούχων που εμπλέκονταν σε τέτοια περιστατικά” προσθέτοντας όμως ότι σε μερικές περιπτώσεις υπήρξαν αποτυχίες για αποτελεσματική διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Κ. Μητσοτάκης: Προστατευμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων – Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας(Βίντεο)

Η Ουκρανία, η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενέργεια, το μεταναστευτικό και η οικονομία είναι τα θέματα του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος τόνισε πως οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας. Η αυξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες αλλά η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού. Παράλληλα είπε πως θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους καταθέτες πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέτες δεν έχουν να ανησυχούν για κάτι.

Ύμνοι Bloomberg για Ελλάδα: Θυμάστε το Grexit; Μαντέψτε ποια ομόλογα υπεραποδίδουν

Του Matthew A. Winkler

Θυμάστε το Grexit; Ήταν το 2015 και σε αντίθεση με το Brexit ένα χρόνο αργότερα, ο υποτιμητικός χαρακτηρισμός για την Ελλάδα αποτελεί ένα ξεθωριασμένο σχήμα λόγου που επινοήθηκε από τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης του Λονδίνου, τα οποία αναγνωρίζουν τώρα καθυστερημένα τη δική τους ανοησία που συνέβαλε στην ολέθρια ψήφο του Ηνωμένου Βασιλείου για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχεδόν όλοι τότε έλεγαν ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Η Σαουδική Αραβία «αποκαθιστά σχέσεις» με τη Συρία του Μπασάρ αλ-Άσαντ

Στη σκιά της επαναπροσέγγισης Ριάντ και Τεχεράνης με κινεζική μεσολάβηση, η Σαουδική Αραβία φέρεται να αποκαθιστά τις διπλωματικές της σχέσεις και με τη Συρία. Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την επαναλειτουργία των πρεσβειών τους, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς τη διπλωματική «επιστροφή» της Δαμασκού στον αραβικό κόσμο.

Οι επαφές μεταξύ Ριάντ και Δαμασκού ανέκτησαν δυναμική μετά τη συμφωνία-ορόσημο για την αποκατάσταση των σχέσεων Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, βασικού συμμάχου του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας πηγή που πρόσκειται στη Δαμασκό.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα. Τι συμφώνησαν ο Σι και ο Πούτιν και πόσες συμφωνίες υπεγράφησαν

 Επί τρεις ημέρες, όλος ο δυτικός κόσμος καθόταν με κομμένη την ανάσα, περιμένοντας οποιαδήποτε πληροφορία από τη Μόσχα, όπου ο Κινέζος ηγέτης είχε αρκετές συναντήσεις, με σημαντικότερη αυτή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφουν τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.

Οι ηγέτες των δύο χωρών υπέγραψαν μια σειρά εγγράφων για την επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς: από το εμπόριο και τη βιομηχανία μέχρι την επιστήμη και τη στρατιωτική σφαίρα. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές ειρήνης στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πούτιν είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας βρίσκονται «στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία» και ότι η εμπορική και οικονομική συνεργασία αποτελούν προτεραιότητα.

Τουρκία: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση TRT Haber.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ότι θα επικυρωθεί η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όχι όμως και της Σουηδίας.

H Σουηδία θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουγγαρία για την καθυστέρηση επικύρωσης της ένταξης της στο ΝΑΤΟ

Η Τσαπανίδου για το νόμο Παππά για τηλεοπτικές άδειες ως δημοσιογράφος και ως εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

 
Η Τσαπανίδου για το νόμο Παππά για τηλεοπτικές άδειες ως δημοσιογράφος και ως εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Το όραμα Προκοπίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 
Το όραμα Προκοπίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Α. Μαλλιας για προσέγγιση Σερβίας - Κοσόβου

 

1. Α. Μαλλιας για προσέγγιση Σερβίας - Κοσόβου
2. Α. Μαλλιας για Τουρκία: Υπεροχή της Κεμαλικής αντιπολίτευσης δείχνουν οι δημοσκοπίσεις

Είναι τραγικό που δεν συμφωνούμε ούτε και για τα πραγματικά περιστατικά για το δυστύχημα στα Τέμπη

 

Είναι τραγικό που δεν συμφωνούμε ούτε και για τα πραγματικά περιστατικά για το δυστύχημα στα Τέμπη

Δημήτρης Τριανταφύλλου, Όλοι εναντίον του Ερντογάν στην Τουρκία. Αντεπιτίθεται ο Τούρκος πρόεδρος

 
To HDP, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Τουρκίας (10,7% και 67 βουλευτές) ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα κατεβάσει υποψήφιο για την προεδρία, ανοίγοντας το δρόμο για την υποστήριξη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Μ. Σαρηγιαννίδης: Πού οφείλεται η στροφή της τούρκικης εξωτερικής πολιτικής

 

Μ. Σαρηγιαννίδης: Πού οφείλεται η στροφή της τούρκικης εξωτερικής πολιτικής

Σπόνσορας της Τουρκίας ο Δένδιας

 

Σπόνσορας της Τουρκίας ο Δένδιας

Σάββας Καλεντερίδης: SOS! Ζήτημα αξιοπιστίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (22-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: SOS! Ζήτημα αξιοπιστίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Σφυροκόπημα Μενέντεζ κατά Τουρκίας: Δεν της αξίζει να έχει F-16 | Μεσημβρινό δελτίο | 23/03/2023

 


1. Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: Προστατευμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων
2. Σφυροκόπημα Μενέντεζ κατά Τουρκίας: Δεν της αξίζει να έχει F-16
3. Βγήκαν στο Αιγαίο τα Ελληνικά υποβρύχια

Τούρκικο παραλήρημα: 20 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό Ελληνική κατοχή | Σήμερα | 23/03/2023

 


1. Ο Ερντογάν παρουσιάζει ως επίτευγμα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
2. Θετική ατζέντα: Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Φραγκογιάννη με τον Τσαβούσογλου
3. Τουρκία: Η μεγαλύτερη εφημερίδα της αντιπολίτευσης μιλάει για εισβολή της Ελλάδας στα νησιά
4. Οι πρώτες εικόνες από το τούρκικης κατασκευής μαχητικό TF-X
5. Στο 188% οι αυξήσεις στα τρόφιμα στην Τουρκία σε ένα χρόνο
6. Νευρίασε ο Ερντογάν με την συνεργασία των Κούρδων με τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης
7. Τούρκικο παραλήρημα: 20 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό Ελληνική κατοχή