Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η Ρωσία επιβεβαιώνει πως έλαβε κυπριακό αίτημα για δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώκαι το εξετάζει

Μόσχα: Τη λήψη αιτήματος από την Κύπρο για δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, προσθέτοντας «πως το παρόν το εξετάζουμε».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ.Χριστόφιας «παίζει σε διπλό ταμπλό» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διακρατικών δανείων ερμηνεύουν οι αναλυτές, σε μια προσπάθεια ίσως να ασκήσει και πιέσεις στην τρόικα για να επιτύχει ευνοϊκότερους όρους για την χώρα του σε περίπτωση που συμφωνηθεί να δοθεί στη Λευκωσία πακέτο ευρωβοήθειας.

Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με την τρόικα

Οι αντιπρόσωποι της τρόικας ολοκλήρωσαν σήμερα τις διερευνητικές επαφές τους και θα αναχωρήσουν από την Κύπρο για να ετοιμάσουν την αξιολόγησή τους. Το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στις 16 Ιουλίου στη Λευκωσία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος με την ιδιότητα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, συναντήθηκε με το κλιμάκιο της τρόικας, δήλωσε, ότι οι συνομιλητές του φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη σημασία του χαμηλού φορολογικού συντελεστή για την Κύπρο.

20 γυναίκες - 9 άνδρες στο κύκλωμα της Κ. Αχαϊας(Φωτο)

Σε  μια από τις μεγαλύτερες σε επιτυχία επιχειρήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας εξελίχθηκε η ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Αχαγιά και σε τρεις ακόμα πόλεις
( Αττική- Θεσσαλονίκη και Εύβοιας) η οποία διήρκησε τρία εικοσιτετράωρα και ολοκληρώθηκε  σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην Θράκη Net


Ο Χάρρυ Κλυνν στο Cosmo.gr: "Ψηφίσαμε υπέρ των βιαστών μας"

Λίγες μέρες πριν την παράσταση "Και Όποιον Πάρει ο... Χάρης" στο Θέατρο Βράχων (11/7), ο σπουδαίος Χάρρυ σχολιάζει όλα τα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας και κρατάει το καλύτερο για το τέλος. Και για το show του.
"Είχα συλλάβει αυτόν τον εφιάλτη που είναι ακόμα εν τη γενέσει του. Ο Χάρης θα πάρει όσους πάρει ανάλογα με το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Και δεν θα εξαιρέσω και τους εαυτούς μας. Στην προκειμένη περίπτωση, τον τελευταίο μήνα, το μερίδιο ευθύνης του λαού ισοσταθμίζεται με εκείνο των πολιτικών, γιατί ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να αποβάλλουμε τους βιαστές μας, συνέβη το πρωτοφανές στην ιστορία των λαών. Ψηφίσαμε υπέρ τους. Υπέρ αυτών που μας κατέστρεψαν για να μας σώσουν".

Πέταξαν χειροβομβίδα και πυροβόλησαν αστυνομικούς στον Νέο Κόσμο

Χειροβομβίδα κατά αστυνομικών πέταξαν τρεις δράστες στον Νέο Κόσμο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Τα ξημερώματα  άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών, στον Νέο Κόσμο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι δράστες βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Λασσάνη και απλά στην θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν και στη συμβολή Αγκύλης και Χατζημιχάλη οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ δεν δίστασαν να πετάξουν και χειροβομβίδα.

Τέλη κυκλοφορίας: Καταργούνται τα σήματα

Τέλη κυκλοφορίας: Καταργούνται τα σήματα
Καταργούνται από το τέλος του 2012 τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες.
Πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες.
Ο λόγος είναι ότι το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

ΣΟΚ: Νεκρή σε τροχαίο 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια

ΣΟΚ: Νεκρή σε τροχαίο 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Η 23χρονη Αγγελική Κουτσονικολή, μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.
Η αθλήτρια επέστρεφε οδικώς στην Αθήνα, μαζί με τον αδελφό και τον πατέρα της, όμως η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στάθηκε μοιραία για την 23χρονη.
Οι δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς να αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.
H Αγγελική Κουτσονικολή γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1989. Αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο στην ομάδα του Κερατσινίου, από το 2006 μεταπήδησε στην ποδηλασία εντασσόμενη στον Πρωτέα, ενώ από το 2009 ήταν στέλεχος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας.

Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα και πάλι στο τραπέζι

Μισθοί, επικουρικές συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί οι αξιωματούχοι της Τρόικας με την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου εργασίας.

Ο υπουργός κύριος Γιάννης Βρούτσης  δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο με πρώτη ενίσχυση των μηχανισμών για τη πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ θα αρχίσει κοινωνικός διάλογος  με την ΓΣΕΕ σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας( είμαστε υποχρεωμένοι έως το τέλος του Ιουλίου να αναδιαμορφώσουμε την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε χωρίς να αποκλείεται και η νέα μείωση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα της Πορτογαλίας και των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Τσίπρας «να αποδομήσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης»

Συντονισμένη επίθεση προκειμένου να αποδομήσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι το βασικό σύνθημα του κ. Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το Σάββατο το απόγευμα στην Βουλή και όπως αναφέρουν συνεργάτες του «η ομιλία του θα αποτελέσει τις προγραμματικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης».

H νέα "φανέλα" του ΠΑΣΟΚ


 

«Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Αναφέρομαι στη βάση της Παράταξης και στον Ελληνικό λαό. Το μικρό ανθεκτικό ΠΑΣΟΚ είναι η μαγιά με την οποία συνεχίζουμε». Με αυτές τις φράσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τις βάσεις για το νέο ξεκίνημα του κόμματος στην νέα εποχή της ηγεσίας του.

Ο κ. Βενιζέλος με εξομολογητική διάθεση εξήγησε πως αισθάνεται την ευθύνη που του αναλογεί αναλαμβάνοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ότι όποτε θα αισθανθεί ότι αποτελεί βάρος για την παράταξη θα αποσυρθεί. Επίσης τόνισε πως όταν διαπιστώσει  πως άλλοι είναι βάρος δεν θα διστάσει να τους απομακρύνει.

Όπως εξηγούσαν αργότερα συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος με αυτόν τον τρόπο ζήτησε να του επιτραπεί «να κάνει τη δουλειά για την οποία τον εξέλεξαν 250000 συμπολίτες του».

Δηλώση ΣΟΚ Η Φινλανδία θέλει να φύγει απο το Ευρώ

Η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen ότι "Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών  έπεσε σαν κεραυνός στην έδρα της Ε.Ε.αλλά και στις αγορές όπου το ευρώ υποχωρεί κάτω απο το 1,24 δολάρια .

Η υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας συνεχίζει στη συνέντευξη της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti λέγοντας "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία"

Παζάρια μέχρι τέλους για τις προγραμματικές

Μέχρι και στο παρά πέντε της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αντ. Σαμαρά τα παζάρια για τη διατύπωση των «καυτών» θεμάτων. Πάνε πίσω οι επώδυνες αποφάσεις για εργασιακά και μετενέργεια.

Στην αναδιοργάνωση του κράτους με αιχμή την εξοικονόμηση πόρων από το δημόσιο τομέα και στις αποκρατικοποιήσεις θα ρίξει το βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του το απόγευμα στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Πτώση σημειώνει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτώση σημειώνει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας η κυπριακή αγορά, δεχόμενη έντονες πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 13:46, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 126,9 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 2,36%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε πτώση της τάξης του 2,07% και βρισκόταν στις 48,26 μονάδες. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 248.417,37 ευρώ.

Χ.Α.: Στάση αναμονής... χωρίς τζίρο

Σταθεροποιητικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στις συναλλαγές της Παρασκευής, αντισταθμίζοντας τις πρωινές απώλειες εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Στην κορυφή των κερδών ΔΕΗ και ΟΤΕ με άνοδο άνω του 4%.

Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο αναφοράς στο ιστορικό χαμηλό του 0,75% δεν… έτυχε της κατάλληλης υποδοχής από τις αγορές, ενώ η απόφαση μείωσης του επιτοκίου καταθέσεων ήταν αυτή που επηρέασε περισσότερο τις τράπεζες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα, η αγορά εστιάζει την προσοχή της στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, οι οποίες ξεκινούν το απόγευμα, ενώ συνεχίζεται το… σίριαλ των «διαπραγματεύσεων» της Τρόικας με τους νέους υπουργούς.

ΑΟΖ και ιστορικές αποφάσεις

Του Ν. Λυγερού



Τώρα φτάσαμε σε μια νέα φάση με τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από τις δύο εκλογές και τις δυνητικές κινήσεις εισχωρούμε στην επόμενη πραγματικότητα. Η αλλαγή φάσης δεν προκαλείται μόνο από την ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία μερικοί τη θεωρούν μια απλή τυπική διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να παρθούν ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν μιλάμε πια για κομματικές απόψεις μόνο, αλλά για την ελληνική πραγματικότητα. Και ένα από τα κυρίαρχα θέματα είναι αυτό της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ήρθε η ώρα να δούμε όχι πια τις εκλογικές δηλώσεις που, όπως το ξέρει ο καθένας μας, αλλάζουν ανάλογα με την κατάσταση, αλλά τις δηλώσεις της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο θα αξιολογηθούν από όλους και οι θέσεις πάνω στο θέμα της ΑΟΖ. Διότι όλοι ξέρουμε ότι δίχως ΑΟΖ, δεν θα έχει προβλήματα μόνο η Ελλάδα, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην ραδιοφωνική εκπομπή του Β. Μπαλαμπάνη 
"Ανοιχτή Γραμμή". Ράδιο Άρτεμις, 
Λέρος, 04/07/2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή του Γιάννη Ασωνίτη
Ant1-radio Κέρκυρας
02/07/2012