Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Άγαλμα Αθηνάς δημηγορούσης

Η Αθηνά, λεπτομέρεια: το κεφάλι με τον λαιμό πριν την ολοκλήρωση της συντήρησης και της ένωσής του με το σώμα.

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Χρονολογείται στον 2ο αι. π.Χ.

Η Αθηνά αποδίδεται μετωπική να στηρίζεται στο δεξί πόδι ενώ το αριστερό άνετο, κάμπτεται προς τα πίσω. Το κεφάλι, που είναι ένθετο από άλλο τεμάχιο, όπως ήταν και -το χαμένο σήμερα- δεξί χέρι, είναι στραμμένο προς τα αριστερά και πάνω. Το αριστερό χέρι ακουμπά στη μέση της. Στο δεξί θα κρατούσε πιθανότατα το δόρυ της.

Η θεά φορά το κορινθιακό κράνος στην κεφαλή και είναι ντυμένη με πέπλο και κοντό ιμάτιο. Ανάμεσα στο στήθος της ξεχωρίζει η αιγίδα [ασπίδα, αιγίς: δέρμα κατσίκας] διακοσμημένη με ανάγλυφα φίδια.

Kαταστροφή των Ψαρών: Πώς η επιτυχής ανακατάληψη της νήσου απέτυχε

Σαν σήμερα, στις 20 Ιουνίου 1824, έλαβε χώρα η  Καταστροφή των Ψαρών από τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης.

Ιστορικό υπόβαθρο

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο Σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου.

Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου.

Αμισός: Όταν οι άμαχοι και τα γυναικόπαιδα στοιβάζονταν στα καράβια με προορισμό την Ελλάδα, για να γλιτώσουν από τους Τούρκους

Πίστευαν ότι πήγαιναν στον Παράδεισο παρόλο που πλέον ήταν πρόσφυγες – Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΦΩΤΟ:Στο κατάστρωμα του Belgravia πριν από την αναχώρηση από το λιμάνι της Σαμψούντας (Αμισός), αρχές Νοεμβρίου 1922. Ανεβασμένη στη σκάλα η Μαριάμ Διλδιλιάν (φωτ.: αρχείο οικογένειας Διλδιλιάν)

Τρεις χιλιάδες χρόνια μετά την πρώτη εγκατάσταση των Ελλήνων στην Αμισό του Πόντου, όσοι επιβίωσαν της μεθοδικής εξόντωσης, της εξορίας, των σφαγών και των Δικαστηρίων Ανεξαρτησίας της Αμάσειας, υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στη Ελλάδα για να γλιτώσουν από το μαχαίρι των Οθωμανών Τούρκων, να μην αλλαξοπιστήσουν και για να μη σκύψουν το κεφάλι.

Ο συναγερμός για την κλιματική αλλαγή είναι ένα ψέμα που πρέπει να σταματήσει

Από το 1992 και τη Σύνοδο Κορυφής για τη Γη στο Ρίο, η Δύση ζει κάτω από το ξόρκι μιας «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» που συνεχώς ανανεώνεται αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Έκτοτε, η Δύση ―και μόνον η Δύση― έχει θέσει ως κύριο στόχο τη μείωση των εκπομπών του CO2 (και άλλων αερίων του θερμοκηπίου, που αναφέρονται στη συνέχεια αυτού του άρθρου).

Τώρα βρισκόμαστε στο 2023, και ήρθε η ώρα κάνουμε κριτική:

1. Οι εκπομπές του CO2 δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Από το 1992, οι παγκόσμιες εκπομπές του CO2 συνεχίζουν να αυξάνονται. Με την Κίνα να ανοίγει κατά μέσο όρο δύο νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα την εβδομάδα και την Ινδία

Φήμες και διαστρεβλώσεις για το ναυάγιο της Πύλου - Μετά την είδηση της τραγωδίας εγχώριοι και εξωχώριοι κύκλοι και παράγοντες φαίνεται ότι επιχειρούν να προωθήσουν τις δικές τους πολιτικές ατζέντες.

Δρ. Γιώργος Ρακκάς, Αρθρογράφος
Πολιτικός επιστήμονας και Δρ. κοινωνιολογίας. Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και απεικονίζει το αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών να πλέει στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023. Eurokinissi

Σημείωση: Το κείμενο στηρίζεται σε δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που δημοσιοποιήθηκαν μέχρι το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023.

Ο Τσίπρας από την «τουρκική» μειονότητα στο φιάσκο Κατραντζή

Του Γιώργου Καραμπελιά

Η Νέα Δημοκρατία – ιδιαίτερα μετά την εργαλειοποίηση της τραγωδίας του ναυαγίου της Πύλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – συνεχίζει να προβάλει, απολύτως φυσικά, το σκάνδαλο της Θράκης και των «Τούρκων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, προσπαθώντας να απαντήσει, διά του αρχηγού του μάλιστα, διέπραξε δύο αλλεπάλληλα κεφαλαιώδη σφάλματα. Άμα σε πάρει η κατηφόρα, δεν έχει τέλος.  

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τη μειονότητα «τουρκική» – κατά τη γνώμη μου όχι τυχαία, καθώς απευθύνεται όλο και περισσότερο προς την «αριστερή» εθνομηδενιστική του πτέρυγα, που από πολύ παλιά χαρακτηρίζει τη μειονότητα τουρκική.

Με εντολή Ερντογάν, προχωρούν τα έργα στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου

Μετά την εντολή του Τούρκου Προέδρου να ολοκληρωθεί και να εγκαινιαστεί στις 20 Ιουλίου ο νέος διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και ο νέος τερματικός σταθμός, ανέλαβε δράση η «κυβέρνηση» γράφει η Γενί Ντουζέν σημειώνοντας πως δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα» ο «κανονισμός» για την «πιστοποίηση κατασκευής, ανάπτυξης, αδειοδότησης και λειτουργίας αεροδρομίων (τροποποίηση)» και ο «κανονισμός» για τις «αρχές και τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται στις προσφορές κατασκευής (τροποποίηση)».

Αποκαλύπτουμε το «διπλωματικό ναρκοπέδιο» του Σουλτάνου στις προτάσεις του Προέδρου και τις «σανίδες σωτηρίας»

 Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Τι έχει μεταφέρει η Άγκυρα στην Ε. Ένωση για την εμπλοκή της στο Κυπριακό και ο προβληματισμός της ΕΕ - Πώς οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τους κατηγόρους του Προέδρου, πώς αποσυνδέουν το Κυπριακό από την ενταξιακή τους πορεία και πώς ο Πρόεδρος οικοδομεί την πολιτική του πρόταση στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και πού αποσκοπεί

Βάζει μπρος τις μηχανές η Τουρκία και προχωρεί σε μια δική της εκστρατεία, στρώνοντας «διπλωματικό ναρκοπέδιο» στην πρόταση του Προέδρου για την εμπλοκή της ΕΕ στη λύση του Κυπριακού και τη μορφή της διευθέτησης του ζητήματος. Θέλει να βυθίσει με βολές από το παρασκήνιο και το προσκήνιο τις προτάσεις του Προέδρου και να αναδείξει τις δικές του στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας εύηχες λέξει-κλειδιά όπως: «Διάλογος», «λύση» και «ειρήνη». Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος ψάχνει για σανίδες σωτηρίας στην ΕΕ και στον ΟΗΕ.

«Air Defender 2023»: O Αρχηγός ΓΕΑ στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της νατοϊκής άσκησης

Στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day)της νατοϊκής άσκησης «Air Defender 2023» στην αεροπορική βάση 51 Tactical Air Wing «IMMELMANN», στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης, από την Τετάρτη 7 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ newpost.gr– Τα νέα όπλα που αποκτά η Ελλάδα: 10 καινούργια συν 10 αναβαθμισμένα Chinook CH-47 Foxtrot -9 καινούργια συν 9 αναβαθμισμένα Apache AH-64 Eco

 Κώστας Σαρικάς 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost η τιμή των καινούργιων Chinook και Αpache θα είναι η ίδια με αυτή στην οποία αγοράζουν οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις τους δύο τύπους ελικοπτέρων.

Κίνηση «ματ» που εκτινάσσει κατακόρυφα την επιχειρησιακή ισχύ της Αεροπορίας Στρατού αποτελεί η απόφαση του Στρατιωτικού Επιτελείου  να προχωρήσει σε αγορά καινούργιων μεταφορικών  ελικοπτέρων  Chinook και επιθετικών Apache με ταυτόχρονη αναβάθμιση μεταχειρισμένων ελικοπτέρων και των δύο τύπων. Την LOR προς τους Αμερικανούς για αγορά 10 καινούργιων CH-47 σε διαμόρφωση Foxtrot με ταυτόχρονη αναβάθμιση 10 ελικοπτέρων  με τα οποία ήδη επιχειρεί η Αεροπορία Στρατού ακολούθησε μια ακόμη αντίστοιχη επιστολή ενδιαφέροντος(Letter Of Request andA vailability)για αγορά 10 καινούργιων επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 σε διαμόρφωση Eco με επίσης αντίστοιχη αναβάθμιση των 9 ελικοπτέρων AH-64 Delta τα οποία ήδη διαθέτει στη «φαρέτρα» της.

Τουρκία: Πότε θα έχει 20 νέα πολεμικά αεροσκάφη Kaan και πότε άλλα 20 – Τι λένε για F-35 και F-16 σαν τα ελληνικά

Διονύσης Αντωνέλλος

«Το 2028, θα παραδώσουμε 20 πολεμικά αεροσκάφη Kaan στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία», λένε. 

Τουρκία: Πότε θα έχει 20 νέα πολεμικά αεροσκάφη Kaan και πότε άλλα 20 και τι λένε οι Τούρκοι για τα F-35 και τα F-16 σαν τα ελληνικά.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της τουρκικής TUSAŞ, Τεμέλ Κοτίλ, οι Τούρκοι ξεκινούν να παράγουν ακόμα δύο τουρκικά μαχητικά Kaan.

«Το αεροπλάνο μας μπορεί να πετάξει, αλλά είμαστε αυστηροί λόγω κάποιων δοκιμών. Το 2028, θα παραδώσουμε 20 πολεμικά αεροσκάφη Kaan στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Πακέτο Block 10 , αυτά τα αεροσκάφη θα είναι ένα υποτμήμα του F35 και ένα ανώτερο τμήμα του F16», τόνισε.

Επιβεβαίωση για γραμμή ναυπήγησης φ/γ Constelation στην Ελευσίνα!

 

Νέα γραμμή παραγωγής πλοίων παγκόσμιας κλάσης ετοιμάζουν Fincantieri & ONEX υπό την αμυντική ναυπηγική εταιρία του Ομίλου ΟΝΕΧ, την ONEX Elefsis Naval & Maritime, για την οποία αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις σήμερα. 

ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΠΗΣ ΣΧΟΙΝΑ
ΠΗΓΗ LIBERAL.GR

Η ONEX, με αυτό τον τρόπο επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Fincantieri, δημιουργώντας ουσιαστικά νέες θέσεις εργασίας, νέα γραμμή παραγωγής για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά και άλλους στόλους, δίνοντας έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και οφέλη στην Ελληνική Ναυπηγική και Αμυντικών Βιομηχανία, καθιστώντας τα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου θα φτιαχτεί η νέα γραμμή παραγωγής Ναυπηγείο αναφοράς για την Ανατολική Μεσόγειο.

Nταλκάς της Τουρκίας για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας: Την ώρα που το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» επαναλαμβάνεται και το casus belli καραδοκεί

 Εικόνα που παραπέμπει ευθέως στο τέλος της δεκαετίας… Ελληνικό F-16 που στο φτερό του πετά ένα stealth αεροσκάφος F-35. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ/ ΓΕΑ. 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Άγκυρα γκρινιάζει ή λεονταρίζει για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι πολύ πρόσφατες αναφορές άλλωστε του Τούρκου Προέδρου δείχνουν ότι ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το τι θα προμηθευτεί η Ελλάδα, αυξάνοντας έτσι την αποτρεπτική της ισχύ, παρά το τι θα κάνει ο ίδιος και η χώρα του προσερχόμενες στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας ή τι έχει σκοπό να πράξει ώστε ν’ ανακάμψει η οικονομία του.

UAV Patroller της Safran για τον Ελληνικό Στρατό μέσω NSPA – NATO

Ο Ελληνικός Στρατός ανέθεσε στην Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) την αντικατάσταση  του τακτικού συστήματος drone SPERWER με σύγχρονα Patroller μέσω σύμβασης με την Safran Electronics & Defense.

Το Patroller αξιοποιεί πάνω από 30 χρόνια τεχνολογικών καινοτομιών της Safran Electronics & Defense στον τομέα των συστημάτων τακτικών drones όσον αφορά τα συστήματα πλοήγησης, τα ηλεκτρονικά και τα οπτικά συστήματα. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει πολλαπλούς αισθητήρες για αποστολές πληροφοριών για λογαριασμό στρατών και δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας.

Α. Στεφανής: Συμμετείχε στη διάσκεψη για την Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα της Ευρώπης

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνύ, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη διάσκεψη για την Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα της Ευρώπης και στη Διεθνή Έκθεση Αεροναυπηγικής, στο Παρίσι, χθες 19 και σήμερα 20 Ιουνίου. 

Κατά την παρέμβασή του στη διάσκεψη, ο κ. Στεφανής τόνισε ότι απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, σε περιβάλλον εξελισσόμενων απειλών και πηγών πιθανών προκλήσεων με σκοπό να διασφαλιστεί η συλλογική άμυνα της Ευρώπης, με βάση μια προσέγγιση 360 μοιρών και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος Συμμάχων και εταίρων.

Ο Κουτσούμπας «σφάζει» την Κωνσταντοπούλου με την… καρδούλα

Ανεμοδείκτης
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος 

Ένα από τα - μέχρι στιγμής και προς το παρόν - χαριτωμένα της προεκλογικής περιόδου, είναι η εκστρατεία αγάπης και τρυφερότητας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τις καρδούλες και τα σχεδόν ψιθυριστά σχόλια, που φαίνεται μάλιστα ότι σε έναν βαθμό αποδίδουν.

Πιο χαριτωμένη όμως και μάλλον πιο επιτυχημένη, είναι η τακτική του Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο γγ του ΚΚΕ έχει κάνει πολλές επικοινωνιακές υπερβάσεις, έχει φανερώσει ένα χιούμορ που εξέπληξε πολλούς και μένει να φανεί την προσεχή Κυριακή τι θα γράψει το εκλογικό κοντέρ και από πού θα μαζέψει ψήφους. 

Δικαιούται ένας πολίτης να θεωρεί εαυτόν Τούρκο; Βεβαίως και δικαιούται

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Αν θέλει μπορεί να θεωρεί εαυτόν και απόγονο των ιθαγενών κατοίκων της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Μπορεί επίσης να θεωρεί εαυτόν Νεφελίμ, Ελ και διαγαλαξιακό προφήτη της αποκάλυψης.

Δεν γνωρίζω κάποιον νόμο που να περιορίζει τέτοια δικαιώματα.
Σε ατομικό επίπεδο, μπορούμε όλοι να αυτοπροσδιοριζόμαστε κατά το δοκούν. Και ως ρακούν; Και ως ρακούν.

Αυτά όμως σε ατομικό επίπεδο. Σε συλλογικό επίπεδο και πολύ περισσότερο σε επίπεδο και εθνικής εκπροσώπησης, δεν γνωρίζω αν τα ρακούν και οι διαγαλαξιακοί προφήτες κόβονται.

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ» ΤΕΛΟΣ με κυβέρνηση και κοινωνία μαζί

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου  

Το νέφος της τοξικότητας που δηλητηριάζει εδώ και 13 χρόνια τη δημόσια ζωή διαλύεται. Φύσηξε άνεμος δυνατός. Το λασπωμένο τερέν στο οποίο διεξαγόταν η δημόσια αντιπαράθεση αποξεραίνεται.

Βγήκε ήλιος δυνατός και οι μπουλντόζες πήραν μπρος. Το δίχτυ της εχθροπάθειας και του διχασμού γεμίζει όλο και μεγαλύτερες τρύπες, δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερο χώρο για την αλήθεια και την ηπιότητα. Το τρενάκι του φόβου με τις δολοφονίες χαρακτήρων και με τα βαγόνια των fake news, που αλλοίωσαν την πραγματικότητα, εκτροχιάζεται πηγαίνοντας στα βράχια.

Κι όλα αυτά συμπίπτουν με την πολιτική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μπορεί, σε δεύτερο χρόνο,

Αποκάλυψη: από τον Σεπτέμβριο γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη στον Οζγκιούρ από το τουρκικό προξενείο

Άλλη μία αποκάλυψη έρχεται στο φως για να αναδείξει τις δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «δεν γνώριζα, δεν ήξερα» σχετικά με το ζήτημα των υποψήφιων βουλευτών του από τη μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης στις επικείμενες εκλογές. Μάλιστα, η αποκάλυψη δεν έρχεται από το στόμα κάποιου πολιτικού αντιπάλου, αλλά από μία πρώην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος της νομαρχιακής επιτροπής, Σταυρούλα Μάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μάρκου αποκάλυψε, σύμφωνα με το Action24, πως είχε ενημερώσει με e-mail τον Σεπτέμβριο του 2022 τα κεντρικά του κόμματος, από το 2022, για τις προκλητικές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου, που προωθούσε με κάθε τρόπο τον Φερχάτ Οζγκιούρ στην Ροδόπη.

Κ. Μητσοτάκης: Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί - Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες του Πολυγύρου Χαλκιδικής, λέγοντας ότι "στοχοποίησε" το Λιμενικό Σώμα και έδωσε επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα σχετικά είναι τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Αντιπρόεδρος Τουρκίας στην Κατεχόμενη Κύπρο: «Υπερασπιζόμαστε το μοντέλο λύσης των δύο κρατών»


Ιούνιος 20, 2023. Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Τζεβντέτ Γιλμάζ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στο πλαίσιο των επαφών του στην Κατεχόμενη Κύπρο.

Οι Αλβανοί θέλουν σίγουρα να μπουν στην Ε.Ε;


Ο Έντι Ράμα τραβάει στα άκρα το σχοινί με τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας τον Φρέντι Μπελέρη κρατώντας τον ακόμα στις φυλακές με ανυπόστατες κατηγορίες

Συναγερμός στην Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας και Μουτζαχεντίν - Πληροφορίες για νεκρούς


Φωτογραφία αστυνομικών έξω από ην πρεσβεία του Ιράν στην Αλβανία AP/Franc Zhurda

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης, Μουτζαχεντίν, σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στο κέντρο διαμονής τους, στο σημείο Μάνζε ανατολικά του Δυρραχίου στην Αλβανία.

Κομισιόν: Η ΕΕ θα διαθέσει 15 δισ. για τη μεταναστευτική πολιτική


Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση των συνεργασιών με τρίτες χώρες, την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή και την αντίδραση σε ανθρωπιστικές κρίσεις, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Μόσχα προειδοποιεί: Να μην πλήξει την Κριμαία με αμερικανικούς και βρετανικούς πυραύλους η Ουκρανία


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα έχει πληροφορίες ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να πλήξει την υπό ρωσικό έλεγχο Κριμαία με μεγαλύτερου βεληνεκούς αμερικανικούς και βρετανικούς πυραύλους και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα ανταπαντήσει εάν συμβεί κάτι τέτοιο. 

Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε διασώστες στη Χερσώνα – Τουλάχιστον ένας νεκρός και επτά τραυματίες


Εκείνη τη στιγμή απομάκρυναν λάσπες από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Στο Λονδίνο ο Μπλίνκεν: «Η Ουάσινγκτον θα δώσει ένα νέο ισχυρό πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία»


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα καθορίσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, καθώς επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν το Κίεβο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Σολτς: Η Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

 

Η Κίνα θα πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στη Ρωσία, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά το τέλος των γερμανοκινεζικών διακυβερνητικών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο. 

Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - Κίνας και ο φόβος σύγκρουσης

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Στο τραπέζι… η παράνομη κράτηση Αμερικανών πολιτών, η διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Δεν ξέρω τούρκικα! Δείχνουν στον Φίλη τη φωτογραφία του Ζεϊμπέκ και κάνει τον ανήξερο


Ας ρωτήσει κάποιον που ξέρει. Τον Ζεϊμπέκ για παράδειγμα.

Ο Άγγελος Συρίγος στην Ομάδα Αλήθειας


Φιλοξενήσαμε τον υποψήφιο βουλευτή Α' Αθηνών, πρώην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Άγγελο Συρίγο στο Podcast της Ομάδας Αλήθειας και μιλήσαμε για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, αλλά και το γεωστρατηγικό ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Παπαφλωράτος Ιωάννης: Να είμαστε προσεκτικοί στο θέμα της Θράκης. Η Τουρκία προσπαθεί να ...


Παπαφλωράτος Ιωάννης: Να είμαστε προσεκτικοί στο θέμα της Θράκης. Η Τουρκία προσπαθεί να ...

Τουρκία: Υπεύθυνη η ελληνική Κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο


Τουρκία: Υπεύθυνη η ελληνική Κυβέρνηση για το ναυάγιο στην Πύλο

Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων - Να πληρώνουν οι οπαδοί τους (19-6-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων - Να πληρώνουν οι οπαδοί τους

Ο Δημήτρης Καιρίδης απέναντι στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ (Bluesky, Παρεμβάσεις, 19.06.2023)


Ο Δημήτρης Καιρίδης απέναντι στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ (Bluesky, Παρεμβάσεις, 19.06.2023)

Τί τρέχει ιστορικά με τους μουσουλμάνους της Θράκης;


Τί τρέχει ιστορικά με τους μουσουλμάνους της Θράκης;

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα βασικά σημεία του πορίσματος | Μεσημβρινό δελτίο | 20/06/2023


1. Ναυάγιο στην Πύλο: Απολογούνται σήμερα οι 9 συλληφθέντες
2. Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα βασικά σημεία του πορίσματος
3. Πόλεμος στην Ουκρανία: Σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων

Μετά τα εξοπλιστικά, ο Ερντογάν βάζει στο τραπέζι και το Κυπριακό


1. Κυκλώματα διακινητών: Χιλιάδες ευρώ για το «ταξίδι του θανάτου»
2. Μετά τα εξοπλιστικά, ο Ερντογάν βάζει στο τραπέζι και το Κυπριακό
3. Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας στο αμερικανικό «μπλόκο» για τα F-16
4. Δολοφονία Αναστάζια Κως: Σε εισαγγελέα κι ανακριτή το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη

Πρωταθλητές στις νέες προσλήψεις τα logistics - Τι συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών


Πρωταθλητές στις νέες προσλήψεις τα logistics - Τι συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών

Πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Απολογούνται οι 9 διακινητές | Αταίριαστοι | 20/06/2023


1. Πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Απολογούνται οι 9 διακινητές
2. Ο Νίκος Δένδιας για την επανεκλογή Ερντογάν και τις εκλογές της 25η Ιουνίου
3. Τέμπη: Το πόρισμα των εμπειρογνώμων για το δυστύχημα

Ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η στάση της Αθήνας


Ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η στάση της Αθήνας

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και οι πολιτικές εξελίξεις στη Θράκη | Ώρα Ελλάδος 20/06/2023 | OPEN TV


1. Οι προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και οι πολιτικές εξελίξεις στη Θράκη
2. Πολιτική αντιπαράθεση Μηταράκη, Σπίρτζη και Μπατζελή για το μεταναστευτικό

Τούρκικος τύπος: Οι Έλληνες έπνιξαν τους μετανάστες | Σήμερα | 20/06/2023

1. Γ. Οικονόμου - Ρ. Σβίγκου: Άγρια πολιτική κόντρα για το ναυάγιο και τις ευθύνες του λιμενικού
2. Επίθεση Τσελίκ σε Μενέντεζ και Κογκρέσο για τα F-16
3. Στην Τουρκία συζητούν τις εναλλακτικές λύσεις για τα F-16 - Τα μαχητικά Eurofighter ως φαβορί
4. Τούρκικος τύπος: Οι Έλληνες έπνιξαν τους μετανάστες
5. Σύνοδος ΝΑΤΟ τον Ιούλιο - Θα καθορίσει τις εξελίξεις η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν
6. Ο Μ. Βορίδης, ο Γ. Καραμέρος, και ο Μ. Χριστουδουλάκης μιλάνε για την Ροδόπη και το ναυάγιο