Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

UAV Patroller της Safran για τον Ελληνικό Στρατό μέσω NSPA – NATO

Ο Ελληνικός Στρατός ανέθεσε στην Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) την αντικατάσταση  του τακτικού συστήματος drone SPERWER με σύγχρονα Patroller μέσω σύμβασης με την Safran Electronics & Defense.

Το Patroller αξιοποιεί πάνω από 30 χρόνια τεχνολογικών καινοτομιών της Safran Electronics & Defense στον τομέα των συστημάτων τακτικών drones όσον αφορά τα συστήματα πλοήγησης, τα ηλεκτρονικά και τα οπτικά συστήματα. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει πολλαπλούς αισθητήρες για αποστολές πληροφοριών για λογαριασμό στρατών και δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας.

Τον Φεβρουάριο του 2023, το Patroller έγινε το πρώτο τακτικό σύστημα drone που πιστοποιήθηκε επίσημα με το πρότυπο αξιοπλοΐας του ΝΑΤΟ STANAG 4671, που ισχύει για drones σταθερής πτέρυγας βάρους άνω των 150 κιλών. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί ζωτική προϋπόθεση για αποστολές προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας.

Μέσω αυτής της σύμβασης, η NSPA θα επιτρέψει στον Ελληνικό Στρατό να εκτελέσει μια ευρύτερη ποικιλία αποστολών επιτήρησης, από υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων έως θαλάσσια και παρακολούθηση συνόρων. Η αναβάθμιση επιβεβαιώνει την αποτελεσματική, αποτελεσματική και ανταποκρινόμενη απάντηση της NSPA στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και τον βασικό ρόλο του Οργανισμού στη σύνδεσή τους με τη βιομηχανία.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου