Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Επιβεβαίωση για γραμμή ναυπήγησης φ/γ Constelation στην Ελευσίνα!

 

Νέα γραμμή παραγωγής πλοίων παγκόσμιας κλάσης ετοιμάζουν Fincantieri & ONEX υπό την αμυντική ναυπηγική εταιρία του Ομίλου ΟΝΕΧ, την ONEX Elefsis Naval & Maritime, για την οποία αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις σήμερα. 

ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΠΗΣ ΣΧΟΙΝΑ
ΠΗΓΗ LIBERAL.GR

Η ONEX, με αυτό τον τρόπο επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Fincantieri, δημιουργώντας ουσιαστικά νέες θέσεις εργασίας, νέα γραμμή παραγωγής για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά και άλλους στόλους, δίνοντας έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και οφέλη στην Ελληνική Ναυπηγική και Αμυντικών Βιομηχανία, καθιστώντας τα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου θα φτιαχτεί η νέα γραμμή παραγωγής Ναυπηγείο αναφοράς για την Ανατολική Μεσόγειο.

Εξελίξεις οι οποίες έρχονται, λίγες μέρες πριν την οριστικοποίηση της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα καταστήσει την ONEX ιδιοκτήτη της ναυπηγικής μονάδας και θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας του Πάνου Ξενοκώστα. Οι Όμιλοι ONEX και Fincantieri επεκτείνουν τη συνεργασία τους, πέρα ​​από το πρόγραμμα για τις κορβέτες, σε ναυτικά προγράμματα, που αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή στη ναυπηγική και ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται πρόταση προς την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής ή ακόμη και εξολοκλήρου ναυπήγηση για φρεγάτες Constellation του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς η πρόταση αφορά στη συνεργασία της Fιncantιeri στην Ελλάδα με την αμερικανική ΟΝΕΧ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

To DP είχε χθες αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό. 

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου