Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Αντίοχος Γ’ ο Μέγας: Ο συνεχιστής του τολμηρού και ριψοκίνδυνου πνεύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Γράφει ο Ηλίας Αναγνωστάκης

Μια απο τις μεγαλύτερες στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας, ήταν η φοβερή σύγκρουση του όρους Λαβούς, στην οροσειρά Ελμπούρζ, στο βόρειο Ιράν, μεταξύ του Αντίοχου Γ’ του Μεγάλου, και 40.000 Πάρθων υπο τον δραστήριο Αρσάκη Β’ (217-191).

Οι Πάρθες περίμεναν τον Αντίοχο Γ’  μεσα στο δαιδαλώδες και πανύψηλο ορεινό σύμπλεγμα (5.700 μετρα), στηνοντάς του μια σειρα απο αλλεπάλληλες ενέδρες, ελπίζοντας οτι θα σταματούσαν τους προελάυνοντες  Σελευκίδες να εισχωρήσουν στην Παρθία, αφου ο Αντίοχος ερχόταν “με δύναμιν βαρείαν” μετα την υποταγή της Αρμενίας (212πΧ) και της Ατροπατηνής Μηδίας (211/210) περνώντας σαν “σίφουνας” την τρομερή Αλμυρά Έρημο Dasht-e- Kavir στο κεντρικό Ιράν, αποδεικνύοντας οτι το τολμηρό και ριψοκίνδυνο πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου επιζούζε ακόμα στους Επιγόνους, εκατό και πλέον χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Στρατηλάτη.

Μακεδονία: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Στεφανής τίμησε τη μνήμη του Καπετάν Άγρα και Μίγκα στην Έδεσσα

Την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας, τέλεσαν , όπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο των Μακεδονομάχων  Καπετάν Άγρα  και Αντώνη Μίγκα, στο μνημείο που υπάρχει στον χώρο απαγχονισμού τους, από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες, έξω από το χωριό Καρυδιά  Έδεσσας, στις 7 Ιουνίου 1907.

         Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ.Ιωήλ παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Α.Στεφανή, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Ι.Τζαμτζή, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Ι.Μουράτογλου και  του αντιδημάρχου Δήμου Τριφυλλίας  (Γενέτειρας του Καπετάν Άγρα) κ. Ν.Φρούσα.   Παραβρέθηκαν,επίσης, όλες  οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς, των συλλόγων Απογόνων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης και Καστοριάς, ντυμένοι με τις ένδοξες φορεσιές των Μακεδονομάχων και πολύς κόσμος.

Ζάχι Χαβάς: Σκάνδαλο η «Κλεοπάτρα» του Netflix

Αγαλμα που απεικονίζει την Κλεοπάτρα, την τελευταία των Πτολεμαίων. [Credit:EPA PHOTO AFP/ADRIAN DENNIS]

Η πρόσφατη μεταφορά της ιστορίας της βασίλισσας Κλεοπάτρας στη μικρή οθόνη από την πλατφόρμα του Netflix προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της αιγυπτιακής κοινής γνώμης και της κυβέρνησης του Καΐρου. Η παρουσία Αφροαμερικανής ηθοποιού στον ρόλο της Κλεοπάτρας, της ιστορικής βασίλισσας με καταγωγή από τη μακεδονική δυναστεία των Πτολεμαίων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το βασικό επιχείρημα των Αιγυπτίων αντανακλάται στην ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας με τα

Μαρτυρία του Ηρακλή Σπανόπουλου: Υποφέραμε πολύ από πείνα και κάθε είδους δυστυχία, πέθανε πολύς κόσμος - Από το Ατσίτενο, στον Δυτικό Παράλιο Πόντο, εξορίστηκε δύο φορές

ΦΩΤΟ:Άποψη της Ινέπολης (φωτ.: Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών)

Ήταν Ιούνιος του 1916 όταν ο Ηρακλής Σπανόπουλος αναγκάστηκε να αφήσει για πρώτη φορά το χωριό του, το Ατσίτενο της Ινέπολης, στον Δυτικό Παράλιο Πόντο. Πολλά χρόνια αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου 1969, έχοντας πλέον εγκατασταθεί στη Νέα Ιωνία της Αθήνας, μίλησε στην Ιωάννα Λουκοπούλου.

Η μαρτυρία του περιλαμβάνεται στο Αρχείο Προφορικής Παράδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, της μεγαλύτερης και παλαιότερης συλλογής προφορικής ιστορίας στην Ελλάδα και μίας από τις σημαντικότερες της Ευρώπης.

Εκδήλωση – Τι συμβαίνει στη Θράκη: Η μειονότητα, ο Ερντογάν και η γεωπολιτική σημασία της (22-6-23)

Το Άρδην διοργανώνει την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στις 19:45 εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

Θράκη: Η μειονότητα, ο Ερντογάν και η γεωπολιτική σημασία της

Θα μιλήσουν:

Λάμπρος Καλαρρύτης, δημοσιογράφος

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας

Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Δημοκρίτειο Παν. Θράκης

Άγγελος Συρίγος, Aν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, το τουρκικό προξενείο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, Αρθρογράφος
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αδιαφορεί στις χρόνιες και επανειλημμένες εκκλήσεις των κοινοτήτων των πομάκων και των ρομά.

Είναι πράγματι λυπηρή η διαπίστωση ότι διακόσια σχεδόν χρόνια από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, τα σοβαρά προβλήματα εθνικής ασφάλειας στην ακριτική περιοχή της Θράκης συνεχίζουν να επιδεινώνονται με την αδιαφορία του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Βάλτε… σοβαρότητα στη Βουλή!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, σύμβουλος επιχειρήσεων – συγγραφέας

Τις παλαιότερες υπήρχε η εντύπωση στην κοινωνία ότι το πολιτικό σύστημα, αν δεν ήταν ακριβώς ο αφρός της, τουλάχιστον αποτελούνταν σε σημαντικό βαθμό από αυτόν. Επιφανείς προσωπικότητες, με κύρος, γνώσεις, εμπειρία, κοινωνική παρουσία και συγκρότηση, κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Πέρα από τους όποιους βαθύτερους λόγους, σε σχέση με ποιοι επιδίωκαν τότε την εμπλοκή με την πολιτική και κυρίως με ποια κίνητρα, είναι σίγουρο ότι έπαιζε ρόλο ο μη κατακερματισμός των παρατάξεων που περιόριζε κατά πολύ τις βλέψεις των καιροσκόπων και των ματαιόδοξων.

Η διάβρωση της Δύσης εκ των έσω και η Ελλάδα

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Αρθρογράφος
Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής, Συνδιευθυντής του Athens Hub του Οργανισμού Geneva Centre for Security Policy

Το διακύβευμα είναι υπαρξιακό γιατί η απειλή είναι εκτεταμένη και αφορά την εθνική ταυτότητα, την εδαφική κυριαρχία και συνολικά το μέλλον του ελληνισμού

Κατακερματισμός ή αγγλιστί Fragmentation. Απ αυτό υποφέρει η σύγχρονη κοινωνία της Δύσης ιδίως σ ότι αφορά το δεύτερο stratum της ισχύος των ελίτ. Κατά τον Γκαετάνο Μόσκα έναν εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της ιταλικής σχολής της πολιτικής φιλοσοφίας και πολιτικής κοινωνιολογίας, η ισχύς των ελίτ φθίνει όταν διαβρώνεται η ισχύς του συνδετικού κρίκου μεταξύ των πολιτικών ελίτ και των ενδιάμεσων μαζών.. Αυτό που σχηματικά ορίζεται ως μεσαία τάξη. Και αυτό δεν αφορά μόνο οικονομικά κριτήρια. Αφορά και ταυτοτικά- πολιτισμικά.

Yunan sol partileri ή Αριστερά α λα Γκρεκ

Του Ιωάννη Σαΐνη

Τώρα που τα ροζ φωτάκια, σε κάθε νομό της Ελλάδας, έσβησαν, με μιας φάνηκε η μεγάλη εικόνα, μεγαλοπρεπής και αποκαλυπτική.

Νούμερο ένα ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο στη Ροδόπη!!

Οι αποκαλύψεις για το πώς και το γιατί σαρωτικές και όχι μόνο από «εχθρούς», αλλά και από στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο κομματικός στρατός προπαγάνδας έσπευσε να υπερασπιστεί τη Νίκη (όχι αυτή με τις θεούσες, ο κομματικός στρατός προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θεούσες, είναι ορθολογικός και Δημοκρατικός ένα πράμα), με ένα πλήθος γελοίων επιχειρημάτων.

Εάν ο Πούτιν ζητούσε αναγνώριση όπως ο Ταγίπ…

Κώστας Βενιζέλος

Εάν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητούσε δημόσια να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα, υπό των στρατιωτικών του δυνάμεων, εδάφη της Ουκρανίας, θα έπεφτε το σύμπαν. Και σωστά, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε ακραία παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Θα ξεκινούσαν με τη σειρά όλοι οι «ευαισθητοποιημένοι» της διεθνούς κοινότητας να αντιδρούν και το πιθανότερο θα αποφάσιζαν και νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Και θα έχουν κάθε λόγο να το πράξουν, από την στιγμή κατά την οποία διαπιστώνεται προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εντεύθεν βρίσκονται συνεχώς στην πρίζα και αντιδρούν στις ρωσικές ενέργειες, βοηθούν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ newpost.gr: Αντίστροφη μέτρηση για τα καινούργια ελικόπτερα της ΠΑ – Το παρασκήνιο και οι μνηστήρες

Κώστας Σαρικάς  

Η Πολεμική Αεροπορία ενδιαφέρεται να αποκτήσει συνολικά 14 ελικόπτερα υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων. 

Οι περιορισμένες  διαθεσιμότητες των ελικοπτέρων SAR/Medevac  της Πολεμικής Αεροπορίας φαίνεται ότι επισπεύδουν τη διαδικασία αγοράς καινούργιων ελικοπτέρων. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ελικοπτέρων Super Puma αλλά και AB-205 παρέμεινε καθηλωμένο εξαιτίας έλλειψης υποστήριξης ανάγκασε σύμφωνα με πληροφορίες τους υπεύθυνους να ζητήσουν συνδρομή από την Αεροπορία Στρατού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε ελικόπτερα επιφυλακής είτε για αποστολές Έρευνας-Διάσωσης είτε για αεροδιακομιδές.

Rafale: Δεν θα τα πιάνει καμία αεράμυνα – Έρχονται νέες ικανότητες - Τι θα ισχύει στον τομέα της καταστολής των εχθρικών αντιαεροπορικών άμυνων.

Διονύσης Αντωνέλλος

Rafale: Δεν θα τα πιάνει καμία αεράμυνα καθώς εκτός από τα τα drones που θα διαθέτουν, τα Rafale F5 «θα είναι εξοπλισμένα με νέα πυρομαχικά και νέες δυνατότητες, που θα τους επιτρέπουν να ξεπεράσουν ορισμένες σχετικές αδυναμίες έναντι του F-35».

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον τομέα της καταστολής των εχθρικών αντιαεροπορικών άμυνων, το οποίο συνηθίζεται να αναφέρεται με το ακρωνύμιο SEAD και αντιπροσώπευε μια σημαντική έλλειψη στην επιχειρησιακή πανοπλία του Rafale», γράφει το meta-defense.fr.

Τα F-16, που ο Λευκός Οίκος θέλει να δώσει στην Τουρκία, μπορεί να κοστίσουν στον Πρόεδρο Μπάιντεν την επανεκλογή του: Ο θυμός των Ελλήνων και των Αρμενίων…

 

FILE PHOTO: O Λευκός Οίκος το πρωί… Φωτογραφία Hellas Jourrnal

Το περιοδικό Washington Examiner δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Michael Rubin, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για το κόμμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024, η θέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν (Biden) υπέρ της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 και υλικού αναβάθμισής τους στην Τουρκία.

Ο συντάκτης, αφού κάνει μια ανάλυση αναφορικά με τις Πολιτείες όπου θα δοθεί σημαντική μάχη μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επικράτηση στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και οι οποίες μπορεί να κρίνουν τον νικητή, ακολούθως επικεντρώνεται σε εκείνες όπου η παρουσία του ελληνικού στοιχείου είναι ισχυρή.

Η option για την 4η “Belharra” FDI HN και παραλογισμού συνέχεια με τις “φράουλες” που ωριμάζουν…

Τίποτα δεν έχει τελειώσει για την τέταρτη FDI HN. H απόφαση και η ευθύνη ανήκουν αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά. Οι πληροφορίες που προέρχονται από τη γαλλική πλευρά είναι σαφείς και κατηγορηματικές, χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Είναι διατεθειμένη να συζητήσει την παράταση του χρονικού ορίου άσκησης της προαίρεσης (option) για την παραγγελία και τέταρτης FDI HN, υπό την προϋπόθεση έγερσης του ζητήματος από την ελληνική πλευρά. H μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο λοιπόν. Οι δε λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την άσκηση της προαίρεσης, έστω και καθυστερημένα, είναι πολλοί και έχουν αναπτυχθεί κατ’ επανάληψη από τον παρόντα ιστοχώρο.

Πολεμική Αεροπορία: Η Realiscape παρουσίασε το λογισμικό ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων πτήσεων ENORASYS στο ΚΕΑΤ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας ελβετικής Realiscape με αρμόδιους επιτελείς του ΚΕΑΤ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίδειξη του λογισμικού ENORASYS το οποίο προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις στην ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων των πτήσεων, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και αποδοτικότητας των εκπαιδεύσεων-ασκήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Να σημειωθεί ότι στις 14 Φεβρουαρίου του 2023 η ίδια εταιρία παρουσίασε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) προτάσεις για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εξομοιωτών βολής των αρμάτων μάχης

Όμιλος ONEX και Νότια Κορέα βάζουν γερά θεμέλια συνεργασίας

H Αυτού Εξοχότητα Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Jung Il Lee επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο πλαίσιο της προώθησης και περαιτέρω αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Δημοκρατίας της Κορέας. Στη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ONEX κ. Πάνο Ξενοκώστα, και άλλα κορυφαία στελέχη του ομίλου.

Ο κ. IL Lee συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη της Πρεσβείας, μεταξύ άλλων, τον Γραμματέα Α΄ κ. Gyeonghun Park και τον Γενικό Διευθυντή της KOTRA (Υπηρεσία εμπορίου & επενδύσεων) στην Αθήνα κ. Ilhoon Ko, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου, ενώ παρουσιάστηκε αναλυτικά το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί.

Le Monde diplomatique: “Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να επιστρέψει στο 5%”

Εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου, η γερμανική έκδοση της Le Monde diplomatique αναφέρεται στο “συγκλονιστικό”, όπως το χαρακτηρίζει, αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, σχολιάζοντας ιδίως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: “Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Τσίπρας προσγειώθηκε από τον έβδομο ουρανό στη σκληρή πραγματικότητα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι χλεύαζαν τη “χειρότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών” και τη “μοναδική περίπτωση ενός πολιτικού ηγέτη που όχι μόνο παρανοεί από τις ίδιες τις προβλέψεις του, αλλά ζει ακόμη και σε μια διαφορετική πραγματικότητα”.

Μάρκετινγκ ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προϊόν


Δέσποινα Κονταράκη

Δεν αρκεί ο Αλ. Τσίπρας να αλλάζει τα στελέχη, πρέπει και τα στελέχη να έχουν κάτι διαφορετικό να πουν

Μουζάλας για Θράκη: Ο Τσίπρας ενημερώθηκε, αλλά δεν έδωσε σημασία λόγω της άποψης που έχουμε για την ΕΥΠ


Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της Θράκης, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, Γιάννη Μουζάλα να επιβεβαιώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από την ΕΥΠ για τους δύο μουσουλμάνους υποψηφίους.

Δένδιας από Εβρο: Οποιοσδήποτε εκλέγεται οφείλει να έχει ως αρχή το εθνικό συμφέρον


«Οποιοσδήποτε εκλέγεται οφείλει να έχει μία βασική αρχή στην Ελλάδα, το εθνικό συμφέρον. Εμείς δεν κρίνουμε τον πατριωτισμό οιουδήποτε, δεν τοποθετούμε όρια, αλλά το εθνικό συμφέρον είναι το εθνικό συμφέρον. 

Ναυάγιο στην Πύλο: Ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών από την Πολιτική Προστασία


Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου οδήγησε το Λιμενικό να ζητήσει από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας την ενεργοποίηση του Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών όπως προβλέπεται σε τέτοιους είδους μεγάλες καταστροφές.

Ερντογάν: «Θα το πω κατάμουτρα στον Έλληνα πρωθυπουργό: ''Πού το πάτε με τους εξοπλισμούς;''»


Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν. 

Τουρκικός Τύπος: «Κύματα γκιουλενιστών κατευθύνονται προς την Ελλάδα»


Οι Τούρκοι «βλέπουν» μεγάλη φυγή αυτών που αποκαλούν ως γκιουλενιστές -δηλαδή αντιπάλους του Ερντογάν- προς τη χώρα μας, έπειτα από τη νέα νίκη του προέδρου στις πρόσφατες εκλογές.

Ερντογάν: Καλώ την Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου


ΟΤούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα  την Ελλάδα να σταματήσει τους εξοπλισμούς στο Αιγαίο, λέγοντας: "Επιδιώκουμε να μειώσουμε τις εχθροπραξίες, όχι να τις αυξήσουμε». 

Το ΡΚΚ ανακοίνωσε το τέλος της εκεχειρίας με την Τουρκία -Είχε κηρυχθεί μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου


Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού στρατού από το 1984, ανακοίνωσε ότι τερματίζει μια μονομερή κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει στον απόηχο του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Σουηδία: Η Άγκυρα δεν είναι έτοιμη να αποφασίσει για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ


Η Τουρκία και η Σουηδία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με στόχο να αρθούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Σουηδών διαπραγματευτών.

Καζακστάν: Θα φιλοξενήσει τετραμερή Σύνοδο μεταξύ Ιράν – Τουρκίας – Ρωσίας – Συρίας


Υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν στις 21 Ιουνίου στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Στόλτενμπεργκ: Δεν ξέρουμε αν η ουκρανική αντεπίθεση θα είναι σημείο καμπής στον πόλεμο


"Είναι οι πρώτες μέρες της αντεπίθεσης της Ουκρανίας. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα είναι ένα σημείο καμπής στον πόλεμο", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ενόψει της συνόδου υπουργών 'Αμυνας της Συμμαχίας στις 15 και 16 Ιουνίου.

Σφοδρές μάχες Ρώσων και Ουκρανών - «Κερδίζουμε έδαφος» λέει το Κίεβο


Το κτίριο στην Οδησσό που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους AP Photo/Nina Lyashonok

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών με το Κίεβο να δηλώνει ότι έχουν καταληφθεί σημαντικά εδάφη στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης.  

Το σχέδιο του Πούτιν για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία


Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Λουκασένκο: Ο Ζελένσκι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι ο Ουκρανός ομόλογός του Βλαντιμίρ Ζελένσκι προσπάθησε να δημιουργήσει διπλωματική επικοινωνία με τη Λευκορωσία.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στο Πεκίνο ο Μπλίνκεν την Κυριακή


Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί εκεί με υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους και θα συζητήσει για την σημασία της διατήρησης ανοικτών των διαύλων επικοινωνίας, τονίζεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απίστευτο! Ο Βελόπουλος προτείνει αντί για τα F35 να αγοράσουμε τουρκικούς πυραύλους kuzgun


Απίστευτο! 

Λ. Καλαρρύτης: Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει στην Ευρασία και στην οικονομική ενίσχυση από τη Δύση


Ο δημοσιογράφος  και πολιτικός αναλυτής Λάμπρος Καλαρρύτης φιλοξενείται σήμερα στα podcasts του newshub.gr, μιλώντας για τα καινούρια πρόσωπα τα οποία απαρτίζουν η κυβέρνηση Ερντογάν. Ο κ Καλαρρύτης αναλύει μέσα από το δικό του πρίσμα, τους νέους συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου, αναφέροντας πως τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτά είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσυνης του.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθαρίζει: «Οι Πρέσπες είναι λίμνες, το Αιγαίο είναι θάλασσα» | newsbomb.gr


Σε αποκαλύψεις για τις δραματικές ώρες του Αυγούστου του 2020 όταν η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν κοντά στα πρόθυρα σύρραξης προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην Αμαλία Κάτζου και τον Δημήτρη Μάνωλη για το Newsbomb.gr.

Πρέσβης των τουρκικών θέσεων ο Πρόεδρος με φόντο τουρκική λύση


Γιάννος Χαραλαμπίδης : Πρέσβης των τουρκικών θέσεων ο Πρόεδρος με φόντο τουρκική λύση

Γιώργος Φίλης, Τελευταία ευκαιρία για την Ουκρανία η εξελισσόμενη αντεπίθεση; Τι γνωρίζουμε έως τώρα


Με την Ουκρανική αντεπίθεση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τουλάχιστον μία εβδομάδα και τις πληροφορίες να είναι τουλάχιστον αντικρουόμενες, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση

Βουλώστε στόματα πριν τις εκλογές | Zoom powered by XAK (13-6-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν θέλει να μοιράσουμε ελληνικό πλούτο! Δώστε τέλος στα σενάρια

Ουκρανία: Φονικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό


Ουκρανία: Φονικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Νέο βέτο Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Προς αύξηση τα επιτόκια | Ειδήσεις |14/06/2023


1. Πύλος: Τεράστια επιχείρηση διάσωσης - Πληροφορίες για εκατοντάδες μετανάστες, 59 νεκροί
2. Ερντογάν:Θα πω στον Μητσοτάκη να σταματήσει τα εξοπλιστικά
3. Νέο βέτο Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Προς αύξηση τα επιτόκια

Ερντογάν: Πού το πάτε με τους εξοπλισμούς κύριε Μητσοτάκη; | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 14/06/2023 | OPEN TV


1. Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: 59 νεκροί μετανάστες
2. Ερντογάν: Πού το πάτε με τους εξοπλισμούς κύριε Μητσοτάκη;
3. Ανταλλαγή «πυρών» για την οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του κράτους
4. Ιερά Σύνοδος: Ο λαός γνωρίζει ποιος και πώς εργαλειοποιεί την πίστη

Τ. Θεοδωρικάκος: Για την ΝΔ η ασφάλεια των συνόρων είναι προτεραιότητα


Τ. Θεοδωρικάκος: Για την ΝΔ η ασφάλεια των συνόρων είναι προτεραιότητα

Ιλχάν Αχμέτ: Θέμα δεκατιών οι παρεμβάσεις των Τούρκων διπλωματών | Αταίριαστοι | 14/06/2023


1. Ιλχάν Αχμέτ: Θέμα δεκατιών οι παρεμβάσεις των Τούρκων διπλωματών
2. Debate Σκυλακάκη – Ζαχαριάδη – Λοβέρδου για Ροδόπη και οικονομία

Aksam: Το κόμμα Μητσοτάκη απειλεί τους ‘’Τούρκους της δυτικής Θράκης’’ | Ώρα Ελλάδος 14/6/23|OPEN TV


1. Η Διαρκής Σύνοδος αποφασίζει για την εμπλοκή ιερέων σε κόμματα
2. Aksam: Το κόμμα Μητσοτάκη απειλεί τους ‘’Τούρκους της δυτικής Θράκης’’
3. Σ. Καλεντερίδης: Τραγικό λάθος της Ελλάδας να θέτει προεκλογικά το θέμα της μειονότητας
4. Κιλιτσντάρογλου: Δεν λέει να παραιτηθεί από την ηγεσία μετά τη μεγάλη ήττα στις εκλογές

Επίθεση του τουρκικού Τύπου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των μειονοτικών βουλευτών | Σήμερα | 14/06/2023

 
1. Τούρκος παρουσιαστής γδύθηκε την ώρα του δελτίου για να διαμαρτυρηθεί για τις σεισμόπληκτες περιοχές
2. Επίθεση του τουρκικού Τύπου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των μειονοτικών βουλευτών
3. Νέες εικόνες εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun - «Έχει βεληνεκές 1000 χλμ»
4. Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι είναι αναστατωμένοι για το αέριο που θα παραλάβουν από την Τουρκία
5. Α. Κλάψης και Ι. Παπαφλωράτος για το ζήτημα της Ροδόπης και τα ελληνοτουρκικά
6. Κ. Χατζηδάκης και Ν. Φίλης τοποθετούνται για το ζήτημα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Πούτιν: Μεγάλης κλίμακας η αντεπίθεση της Ουκρανίας, δεκαπλάσιες οι απώλειες του Κιέβου


1. Συνελήφθη ο Τραμπ - Αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες
2. Πούτιν: Μεγάλης κλίμακας η αντεπίθεση της Ουκρανίας, δεκαπλάσιες οι απώλειες του Κιέβου