Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Ο μαρμαρωμένος τελευταίος Αυτοκράτορας

Από το dogma.gr
 
Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς που η παράδοση τον θέλει να περιμένει κάπου υπομονετικά τη στιγμή που θα ξανακαθίσει στο θρόνο της Βασιλεύουσας Πόλης, γεννήθηκε πριν από 609 χρόνια στις 9 Φεβρουαρίου 1404.

Γιός του Αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄του Παλιολόγου και της Ελένης Δραγάση φόρεσε το στέμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου στις 6 Ιανουαρίου 1449. Ήταν 45 ετών. Η στέψη του πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου σήμερα ένας μαρμάρινος δικέφαλος αετός μαρτυρά την ιστορία της στέψης του τελευταίου Αυτοκράτορα.

ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΕ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ 29 Μαίου 1453 Εάλω η Πόλις - Μια ιστορία θάρρους και προδοσίας (ΜΕΡΟΣ 2)

Από το dogma.gr
 
Θεοδοσιανά τείχη. Μέγα τείχος. Ξημερώματα Τρίτης 29 Μαΐου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πεδιάδα του Λύκου ποταμού, γέμιζε αργά από ένα ανθρώπινο ποτάμι. Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες ο ένας δίπλα στον άλλο συγκεντρώνονταν και ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση.

Στην πρώτη γραμμή οι “άτακτοι”, οι βασιβουζούκοι, το ανομοιογενές ασκέρι που ακολούθησε τον Σουλτάνο στην εκστρατεία του για το πλιάτσικο.

Ψηλά από τα τείχη οι υπερασπιστές χαμογέλασαν. Δεν τους φόβισε ο τεράστιος όγκος του πρώτου κύματος των επιτιθεμένων. Ίσα ίσα τους εξυπηρετούσε τόσο κοντά που ήταν ο ένας με τον άλλον. Δεν θα χρειαζόταν καν να σημαδεύουν. Το σχέδιο του Μεχμέτ ήταν απλό σε σύλληψη. Θα εξουθένωνε τους υπερασπιστές μέχρι τελικής πτώσεως. Ήταν λίγοι και ο στρατός του, υπερδεκαπλάσιος.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!

Από το wwwaporrito

 Το τηλεσκόπιο ήταν γνωστό από τούς αρχαιοτάτους χρόνους . Περιγράφτηκε, το δέκατο τρίτο
αιώνα από τον Ρότζερ Μπαίηκον και απο τον Γερμανό Ίησουιτη Αθανάσιο Κίρτσερ γύρω στα1650.
Το Βρετανικό Μουσείο έχει φακό ηλικίας τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, που βρέθηκε στα ερείπια της
Νινευί. Μιά γιγαντιαία πλάκα ανακαλύφτηκε στην Παλαιστίνη και κοίλοι καθρέπτες, που πρέπει να ήταν
τμήματα οπτικών οργάνων, έχουν βρεθεί στη Νότιο Αμερική, Βόρειο Αφρική και Ιράκ.

Ο Αριστοτέλης αναφέρει οτί οι αρχαίοι παρατηρούσαν τα ουράνια σώματα "μέσα απο επιμηκείς
σωλήνες" Ο Ευκλείδης (τρίτος αιώνας π.χ)διατύπωσε κανόνες για την κατασκευή ματογυάλων
και ο Στράβωνας, στις αρχές της Χριστιανικής εποχής, γνώριζε το τηλεσκόπιο. Σύμφωνα με τον Ζάν
ντε Κερντελάντ (τέλε 7 Ζούρ, Νο 750) όταν ο Καίσαρας σχεδίαζε να εισβάλει στην Βρετανία, παρατήρησε τις ακτές απο την Γαλλία.

30 σημεία ελέγχου του ανθρωπίνου πληθυσμού

Υπάρχει σαφής συναίνεση μεταξύ των παγκόσμιων ελίτ ότι ο υπερπληθυσμός είναι η κύρια αιτία των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και ότι κάτι πρέπει απεγνωσμένα να γίνει γι αυτό.

Πραγματικά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είμαστε μια μάστιγα επάνω στη γη και ότι θα καταστρέψουμε κυριολεκτικά τον πλανήτη. Για την ελίτ, τα πάντα, από την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα μας, μπορούν άμεσα να αναχθούν στην έλλειψη ελέγχου του πληθυσμού.


Προειδοποιούν ότι αν δεν γίνει τίποτα σχετικά με την έκρηξη του πληθυσμού, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα μέλλον γεμάτο από τη φτώχεια, τον πόλεμο και τη δυστυχία σε έναν βρώμικο, έρημο πλανήτη. Διαμαρτύρονται ότι "κοστίζει πάρα πολύ" για να κρατήσουν τους ηλικιωμένους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο στη ζωή, και προωθούν με ανυπομονησία την άμβλωση για τα μωρά που είναι "ανεπιθύμητα", επειδή θα είναι βάρος για την κοινωνία.

Ηλιακός φούρνος παράγει πόσιμο νερό από θαλασσινό

Η τεχνολογία δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αφού ορισμένες φορές τα απλούστερα υλικά και ιδέες φέρνουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Αυτή είναι η περίπτωση του Eliodomestico, το οποίο είναι ένας ηλιακός αποστακτήρας που φιλοδοξεί να...
διευκολύνει τη ζωή κατοίκων παράκτιων περιοχών όπου το θαλασσινό νερό αφθονεί αλλά το πόσιμο είναι δυσεύρετο.
Το Eliodomestico λειτουργεί ως ανεστραμμένος διηθητήρας καφέ (κοινώς καφετιέρα) που επιτυγχάνει την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.

Η συνθετική αστυνομία (NWO) έρχεται: Η DARPA κατασκευάζει αυτόνομα Ρομπότ(Βίντεο)



Από το awakengr
 
By Susanne Posel
theintelhub.com
August 17, 2012

Because of the risks involved in rescue aid workers and human response teams, DARPA awardedBoston Dynamics, Inc. a $10.9 million contract to manufacture humanoid robots that are bi-pedal, built like humans and have a sensor head with on-board computing capabilities.

Completion of the project is expected for August of 2014.
These robots are being created to assist in excavation and rescue missions, according toDARPA . They could also be employed to evacuation operations during either man-made or natural disasters.

Υποχωρούν οι μετοχές, αφήνει το ρεκόρ ο Dow Jones

Dow15.302,80-106,59 -0,69%  



  Nasdaq3.467,52-21,37 -0,61%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Οπισθοχωρεί από το ιστορικό του υψηλό επίπεδο ο Dow Jones, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και φόβων πως η Federal Reserve θα αρχίσει να αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Το κλίμα των συναλλαγών της Τετάρτης επιβαρύνουν οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τις οποίες η ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες το 2013 θα είναι πιο αδύναμη από το 2012 καθώς η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία αντισταθμίζεται εν μέρει από τη βαθύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση της οικονομίας στην Ευρωζώνη. Επίσης ο οργανισμός προειδοποιεί πως οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα κινηθούν ανοδικά εάν οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν να αποσύρουν τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το συνδυασμένο ΑΕΠ των 34 μελών του θα αναπτυχθεί κατά 1,2% το 2013 έναντι 1,4% το 2012, για τις ΗΠΑ προβλέπει ανάπτυξη 1,9% φέτος και 2,8% το 2014, ενώ συνολικά για την παγκόσμια οικονομία κάνει λόγο για ανάπτυξη 3,1% και 4% αντίστοιχα.

Παράλληλα το ΔΝΤ μείωσε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Κίνας φέτος στο 7,75% από το 8% προηγουμένως εξαιτίας της ασθενούς οικονομίας παγκοσμίως και των εξαγωγών.

ΦΩΣΚΟΛΟΣ - ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;‏

Κυριολεκτικά έκπληκτος έμεινε όποιος παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό του δέκτη προκειμένου να παρακολουθήσει μία μίνι συνέντευξη του κ. Φώσκολου στον κ. Τράγκα και στην εκπομπή του «Ελεύθερος Σκοπευτής».

Οι δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή (και συνεργαζόμενου με Καναδική Εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων) κ. Φώσκολου, ήταν κάτι περισσότερο από σοκαριστικές, αφού σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου ομολόγησε πως ένα από τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης (τα οποία βρίσκονται σε βάθος 5 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και όχι του βυθού), έχει φυσικό αέριο που είναι διπλάσιο της Σαουδικής Αραβίας, πως υπάρχει και το πάρα πολύ καλό κοίτασμα του Ηροδότου, ενώ το Ιόνιο με τη σειρά του είναι πάρα πολύ πλούσιο σε φυσικό αέριο.

Οι Γκέμπελς του αντιρατσιστικού

Οι Γκέμπελς του αντιρατσιστικού
Από το newsbomb
 
- Ακόμα και ο Χίτλερ θα ζήλευε την προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος - Με αερολογίες προσπαθούν να βγάλουν από την ατζέντα την ανεργία, τις αυτοκτονίες και την κοινωνία που καταρρέει.
Θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου ή μάλλον σε ένα «τσίρκο» με πρωταγωνιστές τα κόμματα του Κοινοβουλίου είναι οι Έλληνες τις τελευταίες ημέρες.
Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ματώνουν από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη νέα γενιά και η κάθε οικογένεια παλεύει να τα βγάλει πέρα, τα κόμματα και οι πολιτικοί ασχολούνται με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού - ΑΟΖ, Στρατηγική και Φιλοσοφία(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού - ΑΟΖ, Στρατηγική και Φιλοσοφία.
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας.
27/05/2013

Ο ανεμοστρόβιλος που κόβει την ανάσα(Βίντεο)



Βίντεο που κόβει την ανάσα από το Storm Chasers του Discovery Channel όπου καταγράφεται ένας ανεμοστρόβιλος που ανέπτυξε ταχύτητα 280 χιλιομέτρων την ώρα .
Βίντεο τραβηγμένο μέσα από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο κατάφεραν να κινηματογραφήσουν ο Brandon Ivey και ο Sean Casey οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην σειρά Storm Chasers του Discovery Channel.

Άρση ασυλίας των βουλευτών Γ. Κεφαλογιάννη, Χρ. Κέλλα, Μ. Κασσή

Άρση ασυλίας τριών βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Δεν ήρθη η ασυλία του Αδ. Γεωργιάδη, τον οποίον είχε μηνύσει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
Με ψήφους 102 έναντι 80, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε μία λευκή ψήφος.
Τον κ. Γεωργιάδη είχε μηνύσει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης, τον οποίον ο βουλευτής της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει -σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση- «αρχηγό των κουκουλοφόρων».
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, είχαν ταχθεί επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα αρχαιολογικοί θησαυροί που έκλεψαν οι ναζί

Τι αναφέρει έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού, Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα για αρχαία αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει οι ναζί. Γερμανικό μουσείο δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει 8.000 κομμάτια.
Για την πρόθεσή του να επιστρέψει λεία πολέμου έχει διαβεβαιώσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumuseum, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού, Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η παράδοση αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.

Πρόταση Τσίπρα για ντιμπέιτ – Σαμαράς: Ο Τσίπρας έχει πάρει το μάθημα του

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την πρόταση – πρόσκληση του Α. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό για τηλεμαχία.

«Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εντωμεταξύ, ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του» απάντησαν συνομιλητές του Πρωθυπουργού.

Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Ά. Ασημακοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα του Αλ. Τσίπρα σημείωσε:  «Πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να ‘ρθει το Πάσχα».

«Φούντωσε» ο Θερμαϊκός και ανέβηκε στη στεριά

Η φουρτουνιασμένη θάλασσα του Θερμαϊκού γίνεται... τέχνη και οι φωτογραφίες που κάνουν εδώ και μερικές ώρες το γύρο του Διαδικτύου κόβουν την ανάσα.

Ο δυνατός αέρας προκάλεσε την Κυριακή μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα της εποχής, τρικυμία στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τα κύματα... στο δρόμο.

Ο Θόδωρος Καρανίκας ήταν εκεί και αποτύπωσε φωτογραφικό αυτό το σπάνιο φαινόμενο για τη Θεσσαλονίκη.

Οι ονειρεμένες παραλίες της Ελλάδας στο CNN

Ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη, στη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία ξεπροβάλλει η Κρήτη, η Ζάκυνθος κι η Λευκάδα...

Στη λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου, που δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο CNN, αναδεικνύονται οι ομορφιές των Εγκρεμνών της Λευκάδας, του Μπάλου και των Φαλάσαρνων στα Χανιά, του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην τελευταία και 100ή θέση βρίσκονται τα Φαλάσαρνα, με το συντάκτη να αναφέρει: «Το καλύτερο από τα Φαλάσαρνα; Υπάρχει τόσος χώρος, που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς δίπλα στην ξαπλώστρα ξένου. Η ακτή συνεχίζεται σε πέντε συνεχείς παραλίες, η μεσαία είναι η πιο δημοφιλής και εκείνες προς το τέλος ενδείκνυνται για μοναχικούς εραστές του ήλιου».

Αυτός είναι ο «δράκος» των Πετραλώνων

Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια ο «δράκος των Πετραλώνων», στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών κατά συρροή, ληστεία κατά συρροή -καθώς είχε κλέψει προσωπικά αντικείμενα από αρκετά θύματά του- και αντιποίηση αρχής. Η δίωξη αυτή αφορά τις τρεις από τις συνολικά 21 περιπτώσεις παιδιών που φέρεται να κακοποίησε. Για τις υπόλοιπες, η ανακρίτρια της υπόθεσης θα αναμένει τις επόμενες μέρες το υλικό από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αποδώσει και νέες κατηγορίες, διευρύνοντας το κατηγορητήριο, εφ' όσον χρειαστεί.

Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αμελητέες απώλειες παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό Χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό και σήμερα την υποτονική επενδυτική δραστηριότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:04, βρισκόταν στις 97,64 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα πτώση της τάξης του 0,02%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 37.611,01 ευρώ.

Αμελητέες ζημιές της τάξης του 0,05% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 38,58 μονάδες.

Ξανά στις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μια «ανάσα» από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων και κοντά στο χαμηλό ημέρας ολοκλήρωσε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, που «μετράει» πλέον συνολικές απώλειες 12,5% σε 8 συνεδριάσεις (εκ των οποίων οι 7 πτωτικές).

Το σύνολο των μετοχών του FTSE25 υποχρεώθηκε σε αρνητικό κλείσιμο, με εξαίρεση τον τίτλο της Jumbo. Τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες σημείωσαν οι Alpha Bank και ΣΩΛΚ και ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Ελάκτωρ, Βιοχάλκο, MIG και ΕΛΠΕ.

Ο τελευταίος λόγος του Έλληνα Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Από το Χρονικό του Φραντζή

«Ευγενέστατοι άρχοντες και εκλαμπρότατοι δήμαρχοι και στρατηγοί, και γενναιότατοι συστρατιώτες, και όλος ο πιστός και τίμιος λαός, ξέρετε καλά πως έφτασε η ώρα που ο εχθρός της πίστης μας θέλει με κάθε τέχνασμα και τρόπο να μας στενοχωρήσει περισσότερο και να μας κάνει πόλεμο σφοδρό, με μεγάλες συγκρούσεις και συρράξεις από στεριά και θάλασσα, για να κατορθώσει και να χύσει το δηλητήριό του, σαν φίδι, και να μας καταπιεί σαν ανήμερο λιοντάρι. Σας λέω λοιπόν να σταθείτε αντρειωμένοι και γενναιόψυχοι, όπως κάνατε πάντοτε ως τώρα εναντίον των εχθρών της πίστης. Σας παραδίνω την εκλαμπρότατη και φημισμένη αυτή πόλη, πατρίδα σας και βασίλισσα των πόλεων.
Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους. Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε.

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ...Οι τελευταίες στιγμές της Βασιλεύουσας

Από το dogma.gr
 
 Θεοδοσιανά τείχη. Μέγα τείχος. Βράδυ Δευτέρας.28 Μαΐου. Ο Ιωάννης Ιουστινιάνης άφησε το βλέμμα του να πλανηθεί στην γεμάτη άταφα πτώματα, πεδιάδα του Λύκου. Σε λίγη ώρα θα ξημέρωνε. Η Πόλη των πόλεων, θα ζούσε άλλη μια ημέρα σκληρής πολιορκίας.

Ο καιρός δεν ήταν πολύ κρύος, είχε όμως μια υγρασία που τρυπούσε τα κόκαλα.

Τύλιξε τον βαρύ μαύρο μανδύα του πάνω από την πανοπλία του. Ήταν κουρασμένος. Όλα τα μέλη του πονούσαν φρικτά. Στην σκουρόχρωμη μεταλλική του πανοπλία, η υγρασία σχημάτιζε μικρά αυλάκια νερού που έπεφταν στο έδαφος.

Στο βάθος, στο στρατόπεδο του Αμιρά, η νύχτα είχε γίνει μέρα από τις εκατοντάδες φωτιές που είχαν ανάψει. Τα τύμπανα δεν σταματούσαν λεπτό να χτυπούν. Οι κραυγές και οι επικλήσεις στον Θεό τους, ακουγόταν καθαρά μέχρι τα τείχη που στέκονταν ο ίδιος.