Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

«Ελληνικοί» σκελετοί βρέθηκαν στην μυστηριώδη Λίμνη των Νεκρών στα Ιμαλάια

Εντυπωσιακά ευρήματα νέας έρευνας που εξέτασε μέρος των εκατοντάδων σκελετών που βρίσκονται σε υψόμετρο 5.000 μέτρων.
Όλο και μεγαλύτερο γίνεται το μυστήριο που περιβάλλει την αποκαλούμενη «Λίμνη των Σκελετών» στα Ιμαλάια.

Η λίμνη, επισήμως γνωστή ως Roopkund, βρίσκεται σε υψόμετρο 5.000 μέτρων και φιλοξενεί λείψανα εκατοντάδων ανθρώπων.

Ομάδα ερευνητών που εξέτασε 38 σκελετούς ανακάλυψε ότι 14 από τους νεκρούς κατά πάσα πιθανότητα κατάγονταν από τις ακτές της ανατολικής Μεσόγειου και προσομοιάζουν γενετικά στους σημερινούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Τρεις παραλίες στη Χαλκιδική που ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά - Δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν δημοφιλείς, εξωτικούς προορισμούς

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Χαλκιδική φημίζεται, αν μη τι άλλο, για τις υπέροχες ακρογιαλιές, με τα ονειρικά νερά που τις περισσότερες φορές μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι παραλίες, μάλιστα, που ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, φέρνοντας στο νου εικόνες εξωτικές, από τις οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα.

Παρακάτω ακολουθούν τρεις από αυτές, οι οποίες πραγματικά θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν όντως βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Μακρόν: Επαγρύπνηση για δραστηριότητες Τουρκίας στην ΑΟΖ(Βίντεο)

Την αλληλεγγύη και την επαγρύπνηση της Γαλλίας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ εξέφρασε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν.
Υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι πρέπει να ενισχυθεί και η ευρωπαϊκή άμυνα στεκόμενος στο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «αυξημένες εντάσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Η ΕΕ και η Γαλλία δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν την οποιαδήποτε ‘αδυναμία’ στον τομέα αυτό» σημείωσε.

Λοχίας ΕΠΟΠ έσωσε τη ζωή πολίτη 2 φορές μέσα σε λίγα λεπτά!(Βίντεο)

ΕΠΟΠ ήρωας στην Ξάνθη, έσωσε τη ζωή πολίτη όχι μία αλλά δύο φορές μέσα σε λίγη ώρα!
Το xanthinews.gr γράφει για τον ΕΠΟΠ:
Ο Λοχίας ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστος Γκιαουράκης ήταν ο προχθεσινός «ήρωας» που είδε πρώτος τον άτυχο άνδρα που ζαλίστηκε και έπεσε από το μπαλκόνι του να καλεί σε βοήθεια. Ενώ βρισκόταν σε κανονική άδεια κι έκανε βόλτα με τα παιδιά του άκουσε φωνές και είδε κρεμασμένο τον άνθρωπο από το μπαλκόνι.
Άφησε τα παιδιά του στο παρακείμενο κατάστημα υπολογιστών, πέρασε απέναντι, έσπασε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας και την πόρτα της οικίας και άρπαξε από τα χέρια

Σενέρ Λεβέντ προς Άγκυρα: Κατακτήσατε και λεηλατήσατε τη βόρειο Κύπρο

Σκίτσο ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
Λέτε "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Πόσο πολύ χάσατε τον προσανατολισμό σας, τον μπούσουλά σας. Αυτό είναι το βόρειο τμήμα της Κύπρου; Ή μήπως το ανατολικό; Ανοίξτε τον χάρτη μπροστά σας και κοιτάξτε. Κοιτάξτε τον παγκόσμιο χάρτη. Κοιτάξτε καλά. Πού είναι η ανατολή, η δύση, ο βορράς και ο νότος; Η Κύπρος μοιράστηκε σε βορρά και νότο; Ή μήπως σε ανατολή και δύση;
Αν θέλετε πηγαίνετε να ρωτήσετε τον κ. Κίσινγκερ, τον αρχιτέκτονα αυτής της διαίρεσης, που ζει