Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μετά απο τις διαδηλώσεις...αντιμέτωπη με κίνδυνο χρεοκοπίας η Ουκρανία


Σχόλιο από ALEXANDER

Η τρόικα προ των πυλών της Ουκρανίας… έτοιμη να την σώσει από την χρεοκοπία    

Εκτός από την πολιτική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει η Ουκρανία, η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας επείγουσας οικονομικής ανάγκης. Καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματα του Κιέβου μειώνονται, το δημόσιο χρέος της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται. «Είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία» λέει η ΕΕ, στήριξη υπόσχονται και οι ΗΠΑ.
Η πολιτική κρίση έχει φέρει την Ουκρανία στο χείλος της αβύσσου. Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και διαδηλωτών έχει οδηγήσει την οικονομία σε χάος.

Ουκρανία: Ο ρόλος της Monsanto και του G. Soros στην εξέγερση

Πολλά είναι τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με τις γενεσιουργές αιτίες της πρωτοφανούς κρίσης στην Ουκρανία η οποία λίγο απέχει από ένα εμφύλιο πόλεμο με όλα τα μέσα. Η πιο «δημοφιλής» αιτία φαίνεται να είναι αυτή της γεωπολιτικής σύγκρουσης της ΕΕ και των ΗΠΑ από τη μια με τη Ρωσία από την άλλη με τη Δύση να επιχειρεί να θέσει υπο τον έλεγχό της τη χώρα.

Η πρώτη επίσημη απάντηση για τα χημικά της Συρίας στην Κρήτη: «Δεν έχουμε επιλέξει το σημείο που θα τα πετάξουμε»

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες, η είδηση που μεταδίδουν, τόσο ελληνικά, όσο και ξένα πρακτορεία ειδήσεων για το γεγονός πως η Συρία σκοπεύει να καταστρέψει επικίνδυνα χημικά όπλα σε διεθνή ύδατα, δυτικά των Χανίων.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στην Κρήτη, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ αλλά και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι κανενός είδους κατάλοιπο της διαδικασίας δεν πρόκειται να απορριφθεί στη Μεσόγειο ή στο έδαφος, ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν έντονο προβληματισμό, ενώ κάνουν λόγο για «τοξική απειλή.

Ο ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο Πάπυρος από το Δερβένι της Θεσσαλονίκης

Το αρχαιότερο βιβλίο της Ευρώπης αναγεννήθηκε από την τέφρα του .
Ο «Πάπυρος από το Δερβένι» είναι ένας αρχαίος πάπυρος – μοναδικός στο είδος του. Το κείμενο που περιέχει είναι μια φιλοσοφική και αλληγορική ερμηνεία ενός Ορφικού ποιήματος που ασχολείται με την θεογονία (τη γέννηση των θεών) και φαίνεται να προέρχεται από τη φιλοσοφική τάση που έκφραζε μια πιο «φιλοσοφημένη» τάση ανάμεσα στους Ορφικούς, ή ίσως ο Αναξαγόρας, αν και οι «υποψήφιοι» συγγραφείς του είναι πολλοί.

Μια εικόνα, χίλια ψέμματα! - Πως παρουσιάζονται οι ταραχές στην Βενεζουέλα...ανάποδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Η προπαγάνδα των ΗΠΑ ποτέ δεν δίστασε να αλλοιώσει -ή και να βιάσει- την πραγματικότητα, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνούσε με τα σχέδια της. Όλοι θυμόμαστε την φωτογραφία τού περίφημου κορμοράνου, ο οποίος υποτίθεται πως ψόφησε βουτηγμένος στα πετρέλαια των εγκαταστάσεων που ανατίναζε ο Σαντάμ αλλά που στην πραγματικότητα έχασε την ζωή του στις ακτές τής ισπανικής Γαλικίας.

Αυτή η προπαγάνδα, λοιπόν, επανέρχεται για να "κατακεραυνώσει" τις απανθρωπιές της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα. Μόνο που τούτη την φορά είναι τόσο χοντροκομμένη ώστε την πήραν χαμπάρι και οι πέτρες. Πάμε λοιπόν να γελάσουμε, με την βοήθεια του ιστοτόπου Dawg's blawg, από τον οποίο προέρχεται όλο το υλικό που ακολουθεί:

Παιονία κι ὄχι Μακεδονία!

Νὰ μία ἑλληνική ὀνομασία ποὺ θὰ μποροῦσαν νὰ χρησιμοποιήσουν δίχως νὰ θίγουν κανέναν. Ἂν καὶ κατὰ βάθος, οὖτε σὲ αὐτό συμφωνῶ. Γιατί δὲν κρατοῦν τό Σκόπια (σκοπιά); Κι αὐτό τούς ταιριάζει! Οἱ σκοπιές  τῶν ἀμερικανῶν κατήντησαν!!!
 Ἡ ἐπιστολή εἶναι παλαιά ἀλλά ἤθελα νὰ τὴν ἔχω στὸ ἱστολόγιο. Καὶ μία καὶ τὴν θυμήθηκε μία καλή φίλη, εἶπα νὰ τὴν μοιραστῶ μαζί σας.
Φιλονόη.

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΤΡΑΓΙΚΟ!!!! ΕΔΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ!!!!ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ!!!!ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΣΒΗΣΕ ΠΛΕΟΝ!!!!!

Ομολογεί ο Εβραικής καταγωγής Μπίλ Γκέιτς το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού από 6,8 στα 9δισ. και ότι τα εμβόλια βοηθούν κατα 10-15% στην μείωσή του.Ο Μπιλ Γκειτς ανήκει....
στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ανακάλυψε το λογισμικό της Μicrocoft εκ της οποίας είναι και διευθυντής.

Δείτε το Βίντεο

Τα φρικαλέα εγκλήματα των Εβραίων κατά του Ελληνισμού. Πρέπει να διαβαστεί με προσοχή!

Στις 29 Μαίου 1453 κυριεύεται Κωνσταντινούπολις. Ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πίπτει ηρωϊκώς μαχόμενος. Η άλωση της πόλεως ορίζει το τέλος της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας. Οι βάρβαροι Οθωμα­νοί που μπήκαν μέσα, για πολλές μέρες σφάζουν και λεη­λατούν. Τίποτε δεν μένει όρθιον. Οι εβραίοι δεν κινδυνεύ­ουν καθόλου!


Απεναντίας ενθουσιασμένοι από την Ελ­ληνική τραγωδία, συνεργάζονται με τους Τούρκους και φυσικά κερδοσκοπούν. Χαρακτηριστικώς αναφέρω, ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτι­σαν 60.000 περίπου νέους Έλληνας και Ελληνίδας, ανά­μεσά τους και μερικούς Λατίνους, τους οποίους πωλούν ως σκλάβους στους εβραίους.

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσία παύει να είναι αυτοκρατορία, με την Ουκρανία υποταγμένη, η Ρωσία γίνεται αυτόματα αυτοκρατορία»

Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Από το konstantakopoulos.blogspot.gr

Το 1991, ήμουν ανταποκριτής στη Μόσχα όταν ο Pablo (Μιχάλης Ράπτης) μου ζήτησε να κάνω έναν απολογισμό της σοβιετικής κατάρρευσης, για το περιοδικό που έβγαζε η τάση του στο Παρίσι, το Sous le drapeau du Socialisme. Υποστήριξα στο άρθρο αυτό (αρ.122, αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα από τη γαλλική επιθεώρηση Utopie Critique, αρ. 50), ότι «ο ψυχρός πόλεμος δεν τελείωσε, αλλά θα ξεκινήσει πάλι, αυτή τη φορά όχι από το Βερολίνο και την Καμπούλ, αλλά από το Κίεβο και την Τασκένδη».

Tι μαθαίνουν τα παιδιά του Γυμνασίου για τις ΜΚΟ

To παραπάνω κείμενο βρίσκεται στο βιβλίο "Νεοελληνική γλώσσα" της Γ΄γυμνασίου σελ.116               ΠΗΓΗ kolotoubes

Ποιος είναι ο λόφος που οχύρωσε ο Καραϊσκάκης και έγινε παραθαλάσσιο θέρετρο της υψηλής κοινωνίας;

Η περιοχή πήρε το όνομά της από τις οχυρώσεις που έφτιαξε στην Ελληνική επανάσταση ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο συγκεκριμένος λόφος δεν είχε καθόλου βλάστηση και ο ψηλός βράχος δεν προσέφερε ασφαλή κάλυψη στη στρατιωτική ομάδα που είχε οριστεί για την φύλαξη της παραθαλάσσιας και νευραλγικής αυτής περιοχής.

Μυνήματα για ανθρωπόμορφα όντα και εξωγήινους που κυβερνούν τη χώρα στο νέο τραγούδι σοκ του Β.Παπακωνσταντίνου(Βίντεο)

Το νέο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μιλάει για πολιτικούς που είναι εξωγήινοι!
Μήπως αναφέρεται στους ερπετόμορφους που παρασκηνιακά κινούν τα νήματα στους πολιτικούς που δεν είναι τίποτα άλλο από εντολοδόχους μαριονέτες;
Κοιτάξτε τους στίχους:

«Βλέπω στις τηλεοράσεις ανθρωπόμορφα τα όντα να αρθρώνουνε προτάσεις λες και έχουν τα προσόντα

Τους ακούω που μιλάνε προσπαθώ να καταλάβω μα μιλάνε σ’ άλλη γλώσσα κι όλο τρέχω να προλάβω

Εθνική Ελλάδας: Κλήρωση... πρόκρισης για το Euro 2016!

Βραζιλία θα είμαστε σίγουρα. Ο δρόμος άνοιξε όμως και για το Euro 2016 στη Γαλλία, καθώς η Εθνική κληρώθηκε στον 6ο προκρ. όμιλο με Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία, Βόρειο Ιρλανδία και Νησιά Φερόε.

Η τύχη χαμογέλασε, όπως συνηθίζει στις κληρώσεις, ξανά στην Εθνική. Στα προκριματικά για το Euro 2016, που θα γίνει στη Γαλλία, θα τεθεί αντιμέτωπη με Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία, Βόρειο Ιρλανδία και Νησιά Φερόε. Το εισιτήριο για τα τελικά, στα οποία συμμετέχουν 24 ομάδες για πρώτη φορά, παίρνουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος τρίτος.

Οκτώ εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετράει τις ΜΚΟ

Τρελό πάρτι στήθηκε την εξαετία 2005-2010 με το «Εργο Πολιτών» υπό τον Στέλιο Συρμόγλου και με αναφορά κατευθείαν στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή - Ο Συρμόγλου πληρωνόταν με 9.000 ευρώ το μήνα - Τι αποκαλύπτει το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ηταν αρχές του 2005 και η χώρα ζούσε ακόμη στον απόηχο της πανάκριβης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε ΜΚΟ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζονται στα υπουργικά γραφεία και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συλλαμβάνει μια «μεγαλοφυή» ιδέα: να φτιάξει μια οργάνωση χρηματοδοτούμενη από το κράτος, αλλά και από χορηγίες για να... μετράει όλες τις ΜΚΟ και να προάγει τον εθελοντισμό...

Στη φυλακή ο Σπανός για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Στην απολογία του υποστήριξε, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση - «Άδικη η προφυλάκισή του», υποστηρίζουν οι συνήγοροι του προέδρου της ΕΤΕΚΑ - Προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι - Ένταση μετά την ανακοίνωση της απόφασης με τους οπαδούς του Ατρομήτου να επιτίθενται σε δημοσιογράφους.
Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη  γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων, Γιώργος Σπανός.

Ουκρανία: Προσωρινός πρόεδρος ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ

Το κοινοβούλιο αποφάσισε να αναθέσει στον στενό συνεργάτη της Τιμοσένκο -και πρόεδρο της βουλής- τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου - Αγνούνται τα ίχνη του έκπτωτου προέδρου της χώρας.Στον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, το στενότερο συνεργάτη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Γιούλιας Τιμοσένκο, που αποφυλακίστηκε χθες, ανατέθηκαν προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου μετά την καθαίρεση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014:8.000 λιλιπούτειοι Καρναβαλιστές στους δρόμους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από το thebest

13.25 Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο με μεγάλη επιτυχία η παρέλαση των μικρών.Ο καιρός στάθηκε σύμμαχός τους αφού τους καλωσόρισε μια μια λαμπερή λιακάδα και δεν παρουσιάστηκαν οραγνωτικά ή άλλη προβλήματα. Μέρος της παρέλασης των μικρών έδειξε σε ζωντανή σύνδεση η τηλεόραση του ALPHA.

11.00 Πάτρα γεμίζει χαμόγελα. Η παρέλαση των μικρών ξεκινάει από την πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Γούναρη, Κορίνθου, κάτω μέρος πλ. Γεωργίου, Κορίνθου με κατάληξη στις 4 εξόδους στην Ερμού (2 έξοδοι) και στην Αγίου Νικολάου(2 έξοδοι).