Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από τη γεωργία στην καινοτομία του ζεόλιθου"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από τη γεωργία στην καινοτομία του ζεόλιθου".
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιταγρών Δράμας.
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:Πρακτική εφαρμογή ζεόλιθου στη γεωργία(Βίντεο)

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
Πρακτική εφαρμογή ζεόλιθου στη γεωργία.
 Αναγέννηση Σερρών, 22/02/2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:Η καινοτομία του Ζεόλιθου στη γεωργία"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η καινοτομία του Ζεόλιθου στη γεωργία". 
Τοπικό Δημαρχείο Δημοτικού Διαμερίσματος Πέλλας. 
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 19:00.

ΤΑ 10 ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από μυστικές και απαγορευμένες περιοχές την ύπαρξη των οποίων αγνοούμε!

Από μυστικά αρχεία μέχρι ειδικά κέντρα, ιερά προσκυνήματα και ιδιωτικές λέσχες, αυτά τα μέρη όσο και αν σας δελεάζουν και θα θέλατε να τα δείτε από κοντά, είναι... σχεδόν αδύνατον (τουλάχιστον για το ευρύ κοινό).

Στον παρακάτω κατάλογο, δείτε 10 από τα πιο «απροσπέλαστα» μέρη του κόσμου!

Μέρη βγαλμένα από εφιάλτη. Ένα από αυτά είναι στην Αθήνα

Κτίρια γεμάτα ζωή... όχι πια. Για να μπεις θέλει τόλμη, καθώς μοιάζουν ως σκηνικά από τους χειρότερους εφιάλτες μας Στο παρελθόν αυτά τα μέρη έσφυζαν από ζωή. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα και ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει.

Καθ΄ένα από αυτά έχει τη δική του ιδιαίτερη γοητεία που εύκολα θα ανακαλύψετε αν κοιτάξετε πίσω από τη σκόνη, τη σκουριά και τις ρωγμές.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες μπορούμε να ονειρευτούμε πώς ήταν κάποτε η ζωή σε αυτά τα μέρη. Περπατώντας μέσα στους άδειους δρόμους, στη φύση, τους διαδρόμους θα δείτε τα παλιά σπίτια, εργοστάσια, ξενοδοχεία που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Μυστήριο με αρχαίους τάφους στο βυθό του Αιγαίου: Ενας διαφορετικός ανεπτυγμένος πολιτισμός 6.000 ετών

Στα μυστικά του πρωτοκυκλαδικού κόσμου ετοιμάζονται να χαθούν οι αρχαιολόγοι στο Κάτω Κουφονήσι έπειτα από τις σημαντικές ανακαλύψεις που τώρα αρχίζουν να βλέπουν το φως.
Οπως αναφέρει η έφορος αρχαιοτήτων, Φωτεινή Ζαφειροπούλου ««Στο Κάτω Κουφονήσι, την εποχή του πρωτοκυκλαδικού κόσμου, δηλαδή τέλος 4ης με 3η χιλιετία π. Χ., έχουν βρεθεί περίεργα πράγματα.

Σε πανικό ο Ερντογάν μετά τις αποκαλύψεις για το 1 δισ! - Αντιπολίτευση: Ερντογάν, ή παραιτήσου ή πάρε το ελικόπτερο και φύγε!(Βίντεο)

- Κλονίζεται ο άλλοτε ισχυρός ηγέτης της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
- Στις 17 Δεκεμβρίου φέρεται να είπε στον γιο του Μπιλάλ να "εξαφανίσει" 1 δις δολάρια
- Η τηλεφωνική συνομιλία ανέβηκε στο YouTube
- Με εντολή του κλείνει το κανάλι της Βουλής όταν μεταδίδονται ομιλίες αντιπάλων του!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Σε νεα πολιτική δίνη έχει μπει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις αποκαλύψεις για τον ίδιο και τον γιο του που τους εμπλέκουν σε σκάνδαλο διαφθοράς και μάλιστα υπάρχουν και αποδείξεις γι' αυτό. Ο ίδιος, κάνει λόγο για μοντάζ και για επίθεση στην Τουρκική Δημοκρατία. Όμως το βίντεο με την τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον γιο του Μπιλάλ που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω YouTube δημιουργεί πολλά ερωτήματα...

Παπακώστα: Να συγκληθεί η Ολομέλεια για τον σεξισμό στην Βουλή!

Να συγκληθεί η Επιτροπή Ισότητας με θέμα τις σεξιστικές συμπεριφορές εντός της Βουλής προτείνει η Πρόεδρος της Κατερίνα Παπακώστα, στον απόηχο του επεισοδίου Κωνσταντοπούλου - Νεράτζη. Φωτιές άναψε η αναφορά Νεράτζη προς τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ πως... «δυσκολεύεται να ολοκληρώσει», αναφορά που η κ. Κωνσταντοπούλου έκρινε πως ήταν σεξιστικού περιεχομένου και δεν αφορούσε στην υπέρβαση του χρόνου ομιλίας της, στη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή, νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δάκος χτύπησε την Ελιά! Στα δυο μοιράστηκαν οι 58 - Δεν συμφωνούν όλοι με την αποχώρηση!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ
Από το newsit.gr

 - Πολλά μέλη των 58 δηλώνουν άγνοια για την αποχώρηση της πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά
- Μιλούν για προσωπική απόφαση του άτυπου επικεφαλής Γιάννη Βούλγαρη!
- Νωρίτερα τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου του ανακοίνωσε την αποχώρηση της Πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά
- Δεν θα συμμετάσχουν ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε στην συνδιάσκεψη
- Διαφώνησαν για τον τρόπο κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου
Το έλα να δεις γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ενώ αρχικά ο άτυπος επικεφαλής της Πρωτοβουλίας των 58 Γιάννης Βούλγαρης ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την αποχώρηση των 58 από την Ελιά, δεν φαίνεται να συμφωνούν και οι 58 με αυτή την θέση....

Σκληρή επίθεση Guardian: Πώς να κατανοήσει την ελληνική πραγματικότητα η χλιδάτη Λαγκάρντ;

«Για κάποιον που εισπράττει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων, ταξιδεύει πρώτη θέση και κινείται με λιμουζίνα από πεντάστερα ξενοδοχεία σε κατάλευκες αίθουσες συσκέψεων, η πραγματικότητα είναι εύκολο να του διαφύγει» υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα.Σκληρή επίθεση στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαπολύει ο αρθογράφος του Guardian, Άλεξ Αντρέου, με αφορμή τις αισιοδόξες αναφορές της σε συνέντευξή της στο αυστραλιανό κανάλι ABC ότι η Ελλάδα έχει ξεφύγει από την κρίση και τις παραδοχές της ότι το ταμείο υπέπεσε σε λάθη που οδήγησαν στην εφαρμογή λάθος οικονομικών λύσεων για την ελληνική κρίση.

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι δυνατόν να μεταφράζουν την «σαρία» στα ελληνικά;

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι δυνατόν να μεταφράζουν την «σαρία» στα ελληνικά;
Ερώτηση προς τη Βουλή κατέθεσε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει και ζητά διευκρινήσεις για υπουργική απόφαση που προβλέπει την συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την σύνταξη εγχειριδίου που θα κωδικοποιεί την «σαρία», τον ισλαμικό νόμο δηλαδή στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν, στην ερώτησή τους οι βουλευτές, με υπουργική απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλου, στις 7 Φεβρουαρίου 2014 συγκροτείται επιτροπή για την σύνταξη εγχειριδίου με τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το ιεροδικαιικό Σύστημα Χάναφι».

Συμφωνία ΔΕΠΑ- Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

Συμφωνία ΔΕΠΑ- Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου
Μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom κατά 15% αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2013, η οποία θα μετακυλισθεί στο σύνολο των καταναλωτών (βιομηχανικούς και οικιακούς) και επέκταση της σύμβασης προμήθειας για άλλα δέκα χρόνια (ως το 2026) προβλέπει η συμφωνία της ΔΕΠΑ με τη ρωσική εταιρία, που ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διασφάλισε την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων, ενώ η νέα τιμή που διαμορφώνεται μετά την έκπτωση, τοποθετεί την Ελλάδα στον μέσο όρο της ηπειρωτικής ΕΕ. Τονίζεται ακόμη ότι:

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street κόντρα στα μάκρο

Dow16.223,4916,35 0,10%  



  Nasdaq4.292,9729,56 0,69%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τον δείκτη S&P 500 να κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ πάνω από τις 1.850 μονάδες.

Οι δείκτες είχαν διευρύνει τις απώλειες τους νωρίτερα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Conference Board έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 78,1 μονάδες το Φεβρουάριο από το καθοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 79,4 μονάδων τον Ιανουάριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 80 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

"Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε ελαφρώς το Φεβρουάριο, εν μέσω ανησυχιών για το βραχυπρόθεσμο outlook στις επιχειρηματικές συνθήκες, στην αγορά εργασία και τα κέρδη", δήλωσε η Lynn Franco, επικεφαλής των οικονομικών δεικτών στο Conference Board.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of Richmond έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού σημείωσε βουτιά τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης της Richmond Fed για τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στο -6 το Φεβρουάριο από 12 τον Ιανουάριο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2013. Μεγέθη πάνω από το μηδέν δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας.

Νέα μεγάλα κέρδη στο ΧΑΚ με άλμα 9,7% της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας


 Λευκωσία: Μεγάλη αύξηση κατέγραψε στο ΧΑΚ και στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, διατηρώντας έτσι την ανοδική πορεία που παρουσιάζει η αγορά από τις 14 Φεβρουαρίου. Με τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας να πραγματοποιεί νέο άλμα της τάξης του 9,75%, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Τρίτη στις 163,01 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλα κέρδη της τάξης του 7,12%

Κέρδη σε ποσοστό 4,77% κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 72,65 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 687.361 ευρώ.

Ανοδικό "ξέσπασμα" στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με αισθητά αυξημένο τζίρο σε σχέση με την εικόνα των αμέσως προηγούμενων ημερών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει εστιασμένο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας και, ειδικότερα, στο «αγκάθι» των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, ωστόσο το «βλέμμα» στράφηκε σήμερα αφενός στην έκθεση της Κομισιόν, η οποία βελτίωσε της προβλέψεις της για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, αφετέρου στην συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.