Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Ελλάδα δεν είναι το φοβικό γερμανόδουλο κρατίδιο, αλλά υπερδύναμη πολιτισμού.

…δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά και να κοιτά την δουλίτσα της. Δουλειά της είναι η υπεράσπιση του δικαίου απέναντι στον σκοταδισμό που έρχεται καλπάζοντας για ακόμα μία φορά.
ΠΗΓΗ

Πως εξαφανίστηκε η Αρχαία Σπάρτη; Μια απίστευτη βαρβαρότητα

Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν,

όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν.  

Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ήλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.

Η στρατηγική του ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού

Η στρατηγική του ζεόλιθου δεν επιτρέπει μόνο την ανάδειξη του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας αλλά δίνει τη δυνατότητα να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για να μην μας καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ζεόλιθος είναι φιλικός προς τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει και αποτελεσματική αποκατάσταση. Καθώς δίνει και θέσεις εργασίας στους δικούς μας σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη, τους μετατρέπει και σε πιο ανθεκτικούς πολίτες που δεν έχουν πια όφελος να συνεργαστούν με άτομα που καταστρέφουν το περιβάλλον και μάλιστα με οριστικό τρόπο.

MIA ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ 2

MIA ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ 1

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Στα άδυτα της Aγίας Σοφίας με μια κάμερα! Δείτε το βίντεο


agia_sofia_423498741.jpg

Στα άδυτα της Aγίας Σοφίας με μια κάμερα! Το ντοκιμαντέρ του Gülensoy απαντά στην πρόκληση τι υπάρχει κάτω από το μνημείο. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Tου Αριστείδη Βικέτου

«Έμεινα άφωνος, δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήταν ως να βρέθηκα στον 5ο μ.Χ αιώνα» . Με τα λόγια αυτά ο ειδικός σε ιστορικά ντοκιμαντέρ , Göksel Gülensoy (Γκιοκσέλ Γκιουλένσοϊ) , μου περιέγραψε την συγκλονιστική εμπειρία από την πρώτη κατάδυση του, το 1998, στα έγκατα του ιστορικού και θρυλικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Τον Göksel τον συνάντησα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Πόλη, στις αρχές Ιανουαρίου. Είναι ανοιχτόκαρδος και απλός, παρόλο ότι «γράφει ιστορία», καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήρε το ρίσκο της πρώτης έρευνας στον υπόγειο χώρο του μεγάλου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπου ουδείς έφθασε μέχρι σήμερα. «Με ενδιαφέρει η ιστορία, δεν ψάχνω για θησαυρούς», τόνισε.

Πνεύματα στον Λαβύρινθο του Μινώταυρου της Κρήτης;;;

Στον Λαβύρινθο του Μινώταυρου στην Κρήτη, εξακολουθούν να ζουν οντά και να είναι κατοικία πνευμάτων: Μπορεί να γελάτε, αλλά
τα λένε καθηγητές Αμερικάνοι και Ρώσοι....

Ονόματα δεν γράφω για λόγους που καταλαβαίνετε. Ο Αμερικανός καθηγητής είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας και της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών. Έχει αναπτύξει περισσότερα από 80 ολοκαίνουργιους τρόπους πλαστικής χειρουργικής, είναι συγγραφέας πάνω από 300 επιστημονικές έρευνες, έχει κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.
Οι εφευρέσεις του - είναι επαναστατικές για τις αναγεννητικές
χειρουργικές επεμβάσεις.

Ελληνικά η γλώσσα της Ιατρικής…

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε όσον το δυνατόν διεξοδικότερα στην ιατρική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων, η οποία πάνω απ’ όλα σεβόταν τον άνθρωπο και την ίδια την φύση της επιστήμης, που απαιτεί συνεχή έρευνα και αναζήτηση.
Οι Έλληνες, όμως, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δεν κρατούσαν την γνώση για τον εαυτό τους αλλά την μοίραζαν απλόχερα όπου κι αν πήγαιναν τόσο μέσω των συγγραφικών τους έργων όσο και μέσω των ταξιδιών τους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η παγκόσμια ιατρική επιστήμη διαθέτει μέχρι και σήμερα πολλές ελληνικές μεθόδους που ξεκινούν από τα πολύ αρχαία χρόνια. Στην γνώση αυτή πρέπει φυσικά να προστεθούν και οι ελληνικοί ιατρικοί όροι που χρησιμοποιούνται ως τις μέρες μας παγκοσμίως.
Είθισται αυτός που ανακαλύπτει κάτι να του δίνει όνομα, το οποίο, όπως ορίζει και ο Αριστοτέλης, να συμφωνεί με τις ιδιότητες του αντικειμένου.

Πώς οι γερμανοί πάνε να μαζέψουν το μετρητό της ελληνικής επαρχίας

Γερμανική "κομπίνα" για να ανακεφαλαιοποιηθούν με ελληνικές καταθέσεις τα προβληματικά τους ταμιευτήρια (sparkassen) καταγγέλλουν τραπεζικοί κύκλοι ότι κρύβεται πίσω από την ίδρυση στην επαρχία των τραπεζικών αυτών ιδρυμάτων.
Διατυπώνουν δε το ερώτημα πώς μπορούν να λειτουργήσουν νέες τράπεζες και μάλιστα αλλοδαπών συμφερόντων, όπως αυτά που "φέρνουν" οι γερμανοί, όταν οι ελληνικές συνεταιριστικές κλείνουν η μία μετά την άλλη;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι πρέπει να ξέρετε για τους ιούς, τα δημόσια wifi , το σκληρό δίσκο και το "κατέβασμα";;


Όσοι καταπιάνονται με υπολογιστές και το Διαδίκτυο στην καθημερινότητα τους...έρχονται συχνά αντιμέτωποι με διλήμματα και προβληματισμούς για τους οποίους δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις ή ακόμα κ αν υπάρχουν δεν τις γνωρίζουν.


Παρακάτω παρατίθενται οι 8 πιο συνηθισμένες τεχνολογικές ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις τους:...

Νέα «μόδα» στον ουρανό... Από σχολή καλών τεχνών πλέον οι πιλότοι!!!

Τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου ένα νέο περίεργο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή τους στους Ελληνικούς ουρανούς. 
 
Μια νέα μορφή "τέχνης" που θα μπορούσε να ονομαστεί και sky painting. Είναι πολύ περίεργο καθώς
καταγράφηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε πολλά μέρη σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.  
 
Άλλη μια "σύμπτωση" θα μου πείτε....

Η Oυκρανική Βάση 240η Belbek των MiG-29 της Κριμαίας …Στην «Αυτόνομη» Κριμαία

Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία 240η ταξιαρχία τακτικής αεροπορίας που εδρεύει κοντά στο Σεβαστούπολη έχει  δηλώσει πίστη στις αρχές της Κριμαίας. Είναι επανδρωμένο με περισσότερους από 800 στρατιώτες και έχει σχεδόν 50 αεροπλάνα, αν και οι περισσότεροι και αρκετά από αυτά δεν είναι λειτουργικά λόγω ανταλλακτικών .
«Σήμερα, ο διοικητής  της βάσης της  204η Belbek δήλωσε  ότι είναι με το «λαό της Κριμαίας», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο Interfax.
Με την προσθήκη του προσωπικού της βάσης, η συνολική δύναμη του Στρατού της  Κριμαίας έχει φτάσει τις  6.000 ενόπλους δήλωσε.

Οργή Μόσχας για Αθήνα: "Μαύρος κύκνος" ο Ε.Βενιζέλος για την χώρα

Σαφή προειδοποίηση για κατάργηση της μείωσης της έκπτωσης κατά 15% στην τιμή του φυσικού αερίου, απηύθυνε η Ρωσία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των δηλώσεων Βενιζέλου εναντίον της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, αλλά και της κατάστασης που έχει εξελιχθεί με την ουκρανική ναυαρχίδα στην Σούδα.
Η Μόσχα προειδοποιεί με διαρροές ότι "Μπορεί να επαναληφθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, το προηγούμενο της Ουκρανίας όπου καταργήθηκε η έκπτωση του 35% που είχε συμφωνηθεί, αφού η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία είναι παράνομη στην ουκρανική κρίση και στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών της για να φωτογραφηθεί με τους αξιωματούχους της φιλοναζιστικής παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου".

"Πολωνικός Εσπερινός": Τεθωρακισμένες φάλαγγες οδεύουν προς Ουκρανία - Ζητά την βοήθεια του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες που προήλθαν από δορυφορική παρατήρηση, υπάρχει κινητοποίηση πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων και αιφνιδιαστική διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας, προφανώς λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.
Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες θεάθηκαν φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων (ΤΟΜΑ), που μετακινούταν από τις πόλεις Γκόρζοβ Βιελκοπόλσκι και Σλούσκ, πιθανόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Δεν πρέπει κάποιος να τον (μαζέψει;)

17689951_EV_HB_020314_BENIZELOS_KIEV_UKRAINE8.limghandlerΚαλά πιστεύει κάποιος οτι εμείς κάνουμε Εθνική Πολιτική  με τον Πούτιν να  έχει έτοιμες τις Στρατιές του να εισβάλει στην Κριμαία και εμείς τρέχουμε να στηρίξουμε τον πραξικοπηματία του Κιέβου ;
Ξέχασε κάποιος να του πει οτι πρέπει τουλάχιστον να περιμένουμε τις εξελίξεις ; Γιατί μας θυμίζει τις πρώιμες  δηλώσεις για εισβολή στη Συρία  που ήταν και οι μόνες παρέα με τον Νταβούτουγλου ;
Το πόσο άσχετος ,αλλα και εθνικά επικίνδυνος ειναι ο Βενιζέλος φάνηκε απο τις δηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας που απαγόρεψε την Ελληνική Γλώσσα κάτι  που δεν το τόλμησαν ούτε την εποχή των σιοβέτ!

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΕΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ!!!

... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ VESTI .
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ..

Η ΚΙΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΒΕΤΟ..

Η Άλγεβρα των αρχαίων Ελλήνων

Μέσα σε αυτά τα δύο έγγραφα κρύβεται μια σημαντική για τα ελληνικά Μαθηματικά ανακάλυψη. Χρειάζεται βέβαια αρκετή εξάσκηση και υπομονή για να βρεις δεξιά την παραπομπή στο σχόλιο του Θέωνος (ένατη γραμμή από κάτω) και μετά να πας και γύρω από το κυρίως κείμενο του Πτολεμαίου να ανακαλύψεις, κάπου εκεί στη μέση, την αρχή του σχολίου.
 
 
Αντίθετα με ότι πιστεύαμε ως σήμερα, η Άλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων.
Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων
Αν θέλεις να έχεις επιτυχία στο ψάξιμο των παλαιών χειρογράφων, καλό είναι να αποκτήσεις μερικά από τα προσόντα που διέθεταν οι παλιές κεντήστρες.

ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ


oltheoiΣυνεχίζοντας το ταξίδι μας μέσα στην άγνωστη και ομιχλώδη αρχαιοελληνική ιστορία, εξακολουθούμε να διαβάζουμε κείμενα που μπερδεύουν τους ιστορικούς του σήμερα, να αντικρίζουμε παραστάσεις σε αγγεία που προτιμούν να ξεχνούν θαμμένα σε υπόγεια μουσειακών χώρων και να επιβεβαιώνουμε διαρκώς ότι οι «ουράνιοι εξωγήινοι επισκέπτες» δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο.
Μπορεί οι ιπτάμενοι δίσκοι, οι εξωγήινοι, τα όντα από το διάστημα και οι παρόμοιες λέξεις και εκφράσεις να επινοήθηκαν χιλιάδες χρόνια μετά, όμως αυτό δεν είναι κάτι που αναιρεί τα φτερωτά άρματα των Ολύμπιων θεών, που πετούσαν στους ουρανούς των προγόνων των αρχαίων προγόνων μας!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ: Αποτυγχάνει η Επιστράτευση στην Ουκρανία - Μόνο το 1.5% απάντησε στις κλήσεις - Θα χρησιμοποιήσουν το Facebook

ΜΟΣΧΑ, 3 Μαρτίου - РИА Новости

Τα Στρατολογικά Γραφεία στην Ουκρανία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα για την αντιμετώπιση της χαμηλής προσέλευσης των επιστρατευμένων, προκειμένου να φέρουν τα στρατεύματα σε πλήρη ετοιμότητα μάχης, είπε στο РИА Новости, μια ανώτερη πηγή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας.


"Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σήμερα Κυριακή, 2 Μαρτίου, τα τοπικά στρατολογικά γραφεία έχουν λάβει μόνο το 10% του συνόλου των ατόμων που υπολογίζονται για τη στρατιωτική υπηρεσία της χώρας. Επιπλέον, φυσικό επακόλουθο είναι ότι μόνο το ένα τρίτο των εφέδρων πολιτών έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη." - Είπε.

Το φίδι Συσφίγγει τον κλοιό γύρω από την Ευρώπη.

Ο κύκλος του Συμβολικού Όφεως ( παριστάνει τον λαόν τού Ισραήλ )

 Ένας χάρτης της πορείας του φίδιου εμφανίζεται ως εξής:
- πρώτο στάδιο του στην Ευρώπη ήταν το 429 π.Χ. στην Ελλάδα, όπου στην εποχή του Περικλή, το φίδι άρχισε να τρώει τη δύναμη της χώρας.

Το δεύτερο στάδιο ήταν στη Ρώμη, την εποχή του Αυγούστου, περίπου 69 π.Χ..

Το τρίτο στη Μαδρίτη κατά την περίοδο του Καρόλου, το 1552 μ.Χ..

Το φάντασμα της Γιάλτας και η μοιρασιά του κόσμου

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στην Κριμαία λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, με τη ρωσική αρκούδα να βρυχάται και να παίρνει θέση μάχης.
Μια μικρή παραλιακή πόλη, η Γιάλτα της Κριμέας, έγινε ευρέως γνωστή πολλά χρόνια νωρίτερα και έχει αποτυπωθεί στην παγκόσμια συνείδηση ως η περιοχή όπου διεξήχθη η σημαντικότερη αναμέτρηση αντιπάλων στη διεθνή σκακιέρα.
Μέσα από τα ερείπια του πολέμου αρχίζει να αναδύεται ο νέος κόσμος... Τραγική ειρωνεία. Ακριβώς 69 χρόνια μετά, η σκιά του πολέμου απλώνεται βαριά πάνω από την Κριμαία. Το 1945 ο πόλεμος έδινε σκυτάλη στην ειρήνη. Το 2014 ουδείς μπορεί να πει με ακρίβεια τι ξημερώνει…

Πως το FBI παρακολουθούσε τις ελληνικές επικοινωνίες τη δεκαετία του 40'


Το ότι οι ΗΠΑ ανέκαθεν παρακολουθούσαν τα πάντα σε αυτή την χώρα είναι γνωστό. Απλά τώρα όλοι προσποιούνται ότι το έμαθαν.

Ένα κομμάτι του αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», που ξεσκεπάζει την υποκλοπή Ελληνικών εγγράφων από το FBI, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1942, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του βασιλιά Γεωργίου Β' στην Αμερική.

Το νέο Πόνυ θα φέρνει 1 δις ευρώ ετησίως στην Ελλάδα. Θα το αφήσουν;(Βίντεο)

Η ιστορία του παλιού Πόνυ είναι πονεμένη, αφού εκείνοι που θέλουν να μας πωλούν τα δικά τους αυτοκίνητα, δεν επέτρεψαν ποτέ να ολοκληρωθεί η επένδυση της ΝΑΜΚΟ, στο Λιμνότοπο Κιλκίς.

Το ίδο έγινε και με το εργοστάσιο του Θεοχαράκη, στο Βόλο, που δεν επετράπη να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη ελληνοϊπαωνική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως έγινε με την TOYOTA-SABANCI στην Τουρκία.

Τώρα έρχεται το Πόνυ 2.

Ποιός ἀνεκάλυψε τό ἡλιοκεντρικό σύστημα;


Ποιός ἀνεκάλυψε τό ἡλιοκεντρικό σύστημα;
Ἐδῶ χρειάζεται νά ποῦμε μερικά πράγματα, ὡς πρόλογο.
«Ἀρχή σοφίας ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις» (Ἀντισθένης. Ἀθήνα 444 – 366 π.Χ.). Ἄς ἐπισκεφθοῦμε, λοιπόν, τά ὀνόματα πού ἔχουν σχέσιν μέ αὐτό πού θέλουμε νά ἀποδείξουμε….
«Πάντας γάρ τούς κύκλους των – οἱ ἀστέρες – στρέφουσιν ἕλικα». Ἄρα τά οὐράνια σώματα κινοῦνται μέ κινήσεις ἑλικοειδεῖς. Ὁ Ἀριστοτέλης ὁμιλεῖ (μετά τά Φυσικά 998α) διά «κινήσεις καί ἕλικας τοῦ οὐρανοῦ», ἐκ τοῦ ῥήματος ἐλίσσω = στρέφω πέριξ.

Στην ... Σούδα (!) της Κρήτης σήκωσε την σημαία της επανάστασης η ουκρανική ναυαρχίδα



Σε μια πρωτοφανή διπλωματική κρίση με συνέπειες ακόμα και στον οικονομικό τομέα εξελίσσεται για την Ελλάδα η υπόθεση της ουκρανικής κατάρρευσης καθώς η πρώην ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny που αυτομόλησε και τάχθηκε με δήλωση του πλοιάρχου των αξιωματικών του και του πληρώματος υπέρ της ανεξάρτητης δημοκρατίας της Κριμαίας, δεν βρίσκεται ούτε στην Σεβαστούπολη, ούτε στην Οδησσό, αλλά στην ... Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο ναύσταθμο της Σούδας!

Οι Αρχαίοι Μακεδόνες στέλνουν αδιάβαστους τους γλωσσολόγους...

ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΙΧ. ΔΩΣΣΑ / Αγγελιοφόρος της Κυριακής 
 
«Τα ''Γράμματα από το Υπόγειο'' της Μεθώνης, μας έστειλαν αδιάβαστους.

Τα νέα ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία. Η ελληνική γλώσσα, όπως φαίνεται στα ενεπίγραφα αγγεία του ύστερου 8ου και του πρώιμου 7ου αιώνα π.Χ., όχι μόνον υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με παγιωμένη γραμματική και συντακτική δομή».

Αυτά λέει στη Γιώτα Μυρτσιώτη της «Καθημερινής» ο καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, αναφερόμενος στις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη της Πιερίας, με την ευκαιρία έκθεσης σχετικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -από 12 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο τίτλος της Εκθεσης «Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας»).

Ρωσία - Ουκρανία: Σύγκριση δυνάμεων που προκαλεί απελπισία στο Κίεβο - Δείτε γράφημα

Η σύγκριση στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών. Οποιαδήποτε στρατιωτική αναμέτρηση θα ήταν καταδικαστική για την Ουκρανία.

Το στατιστικό portal, Statista δημοσίευσε το infographic στο οποίο φαίνεται η τεράστια διαφορά στρατιωτικής δύναμης των δύο χωρών.

"Οι πειρατές της 33ης Μοίρας" - Μια ιστορία του 1941!

11 Μαρτίου 1941.....Το «Fairey Battle» με διακριτικό νηολογίου κλήσεως Β - 274 και με πλήρωμα τους Επισμηναγό (ΙΓΥ) Δημήτριο Σταθάκο και τον Σμηναγό (ΙΓΥ) Δημήτριο Πιτσίκα, μέσα στον μουντό και συννεφιασμένο ουρανό, έδινε την τελευταία του μάχη, με άνισους όμως όρους….

Τα Ιταλικά καταδιωκτικά σαν μύγες το είχαν περικυκλώσει και το πολυβολούσαν με μανία, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Ελλήνων Αεροπόρων που προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν ανταποδίδοντας τα πυρά με σκοπό να ανοίξουν δίοδο διαφυγής. Οι Ιταλοί σε μιά τελευταία προσπάθεια το κτυπούν καίρια και το αεροπλάνο με δύο από τους καλύτερους Αεροπόρους της Ε.Β.Α, άρχισε να χάνει ύψος και .... τέλος.

Ήταν 11 Μαρτίου 1941. Η 33η Μ.Ε.Β της Αεροπορίας μας έχανε τον Μανιάτη Υποδιοικητή της Δημήτριο Σταθάκο και τον Δημήτριο Πιτσίκα, δυο από όλες τις πλευρές, άξιους και ικανούς αξιωματικούς της. Πιστοί στον όρκο τους και στα ιδανικά της Πατρίδας δεν δίστασαν να μπούν μπροστάρηδες και να κονταροχτυπηθούν στα μαρμαρένια αλώνια των Αιθέρων, κοιτώντας κατάματα τον Θάνατο!

Σύροι Ισλαμιστές προς Χριστιανούς: Πληρώστε για την πίστη σας ή θα εκτελεστείτε!

Μόνο το 2013, περισσότεροι από 70.000 Χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους στη Συρία.  
 «Προστασία» καλούνται, ουσιαστικά, να πληρώσουν οι Χριστιανοί στη Συρία, στο πλαίσιο των απηνών διωγμών που υφίστανται από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές... Στην πραγματικότητα, οι σύροι Χριστιανοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του εξισλαμισμού τους και της δολοφονίας τους αν δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο...

Φίδι καταβροχθίζει κροκόδειλο!Απίστευτες φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Φίδι καταβροχθίζει κροκόδειλο!
Αυστραλία: Δείτε φωτογραφίες που μετέδωσε το BBC - Τα εσωτερικά όργανα των ερπετών του είδους πύθωνα μπορούν να αναπτύσσονται και να μεγεθύνουν, ως και τέσσερις φορές περισσότερο όταν τρέφονταιΜια «θανάσιμη» μάχη μεταξύ ενός φιδιού και ενός κροκόδειλου πραγματοποιήθηκε χθες στην αυστραλιανή πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπως μετέδωσε το BBC.

Νικητής αναδείχθηκε το φίδι, αφού όχι μόνο σκότωσε το τεράστιο ερπετό, αλλά ουσιαστικά το έκανε «μια μπουκιά»

Citi: Tα αντίποινα της Ρωσίας σε εμπάργκο από την Ευρώπη θα προκαλέσουν καταστροφικό αντίκτυπο στη Γηραιά Ηπειρο

Η Ρωσία καλύπτει το 31% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ε.Ε. το 27% αργού, το 24% άνθρακα και το 30% ουρανίου- Σε κίνδυνο ακόμη και η εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Κριμαία ξεπερνά τα όρια περιφερειακής διένεξης και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, υπερβαίνοντας σε κρισιμότητα τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008 εκτιμά η Citi.

Πούτιν: «Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα»

Πούτιν: «Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα»
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το φλέγον ζήτημα της Ουκρανίας έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αφού συγκέντρωσε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας λόγο για «πραξικοπηματική, στρατιωτική κατάληψη της εξουσίας» στην Ουκρανία.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο κ. Πουτίν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει παραδώσει ουσιαστικά όλη του τη δύναμη και πως ποτέ δεν έδωσε εντολή για χρήση βίας ή να ανοίξουν πυρ οι αρχές προς τους διαδηλωτές.

Προς νέο ρεκόρ ο S&P εν μέσω προσδοκιών για εκτόνωση της κρίσης

Dow16.385,41217,38 1,34%  



  Nasdaq4.277,30-30,82 -0,72%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κάποιες πρώτες ενδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία οδηγούν σε ισχυρά κέρδη τους βασικούς δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει πάνω από το ιστορικό υψηλό της Παρασκευής με άνοδο 1,4%.

Τα κέρδη στη Wall Street ακολουθούν την άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων στον απόηχο της είδησης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε την απόσυρση των στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων.

Τη Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές γνώρισαν ισχυρές πιέσεις εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την κατάσταση στην Ουκρανία, με τον S&P 500 να χάνει 0,8% κλείνοντας στις 1.845,43 μονάδες μετά το νέο ιστορικό υψηλό που σημείωσε την Παρασκευή στις 1.859,45 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 207,18 μονάδες (1,28%) και βρίσκεται στις 16.375,21 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 73,85 μονάδων (1,73%) φτάνοντας τις 4.351,15 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 25,27 μονάδων (1,37%) και βρίσκεται στις 1.871,00 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones κινούνται σε ανοδικό έδαφος. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Walt Disney καθώς διαπραγματεύεται στα 82,00 δολ. με άνοδο 2,54 δολ. ή σε ποσοστό 3,20%. Ακολουθούν η General Electric με κέρδη 2,43% στα 25,73 δολ. και η Pfizer στα 32,62 δολ. με άνοδο 2,00%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Με κέρδη 1,27% υποδέχθηκε τον Μάρτιο το Χρηματιστήριο Κύπρου-Στις 141,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Μικρά κέρδη κατέγραψε στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας και του μήνα το ΧΑΚ, την Τρίτη, με την Ελληνική Τράπεζα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 1,27%, κλείνοντας στις 141,56 μονάδες. Με άνοδο σε ποσοστό 1,03% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έφτασε τις 65,63 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 262.496,97 ευρώ.

Σε αλλεπάλληλα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου του 2011 έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, και μάλιστα με εντυπωσιακή «ανατροπή» καθώς στην έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε να υποχωρεί σε ποσοστό πάνω από 2%.

Έχοντας παραμείνει κλειστή χθες, σε μια «επεισοδιακή» ημέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε με απώλειες την συνεδρίαση της Τρίτης, ωστόσο η προσφορά «απορροφήθηκε» σταδιακά, ενώ ευνοϊκά λειτούργησε και η ανοδική αντίδραση «ανακούφισης» στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον όλων να παραμένει εστιασμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία.