Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Με λένε Ελλάδα: Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου!



Η Ρωσία στέλνει παρατηρητές στις εκλογές της 6ης Μαΐου! - Υπόνοιες για νοθεία;

Με μία κίνηση που πρακτικά ισοδυναμεί με έγερση αμφιβολιών της αξιοπιστίας του τρόπου διεξαγωγής και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Μαϊου, η Ρωσία με αίτημά της στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε την αποστολή ... ομάδας Ρώσων παρατηρητών στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψουν τυχόν "παρασπονδίες" στην έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων!
Και το ερώτημα που τίθεται άμεσα είναι "Έχει η Μόσχα πληροφορίες που να θέτουν ζήτημα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου";

ΕΕ προς Τουρκία: "Οι σκελετοί ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;"

Η ανεύρεση 38  σκελετών στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ στην ΝΑ Τουρκία για τους οποίους υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ανήκουν σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους αγνοούμενους του Αττίλα, καθώς δεν ανήκουν ούτε σε Κούρδους, ούτε σε Τούρκους, προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στην Τουρκία, καθ'ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει στις Ευρωπαϊκές Αρχές για το που, το πως και το γιατί.


Κοινώς η Τουρκία θα πρέπει να βρει ισχυρό "άλλοθι" για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εμείς γνωρίζουμε τι συνέβη στους αγνοούμενους της Κύπρου καιρός έιναι να το μάθει και η Ευρώπη. Ολοι έχουν "σκελετούς στη ντουλάπα τους" η Τουρκία τους έχει στις φυλακές της.

Π.Καμμένος: Ο Παπανδρέου είναι απατεώνας-Γ.Παπανδρέου: Ψεύτης ο Π.Καμμένος

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου για την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «απατεώνα» τον πρώην πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι παραποίησε τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία με σκοπό να βάλει την χώρα στο Μνημόνιο.

«Ο Παπανδρέου είναι ένας απατεώνας, ο οποίος εν γνώσει του μαζί με τη συμμορία των διεθνών τοκογλύφων έβαλε την Ελλάδα στον Μηχανισμό Στήριξης. Παραποίησε με εντολή του στον Παπακωνσταντίνου τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, τα οποία δυστυχώς βλέπω ότι έχει αρχίσει να δέχεται ο κ. Σαμαράς εις βάρος του Καραμανλή. Ο Παπανδρέου ήταν κάποιος που συνομιλούσε με τον Σόρος και με τον Στρος Καν πριν τις εκλογές για να βάλει την Ελλάδα στον Μηχανισμό Στήριξης και απεδέχθη αυτό» υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ισχυρή η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία - Κοντά στη Ναύπακτο το επίκεντρο

Νεότερη Ενημέρωση: Οι σεισμολόγοι του Ευρωμεσογειακού κέντρου ανεβάζουν την ένταση της δόνησης που έγινε ιδιαιτέρως αισθητή και στην Αιτωλοακαρνανία στους 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
13.46: Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι η δόνηση που σημειώθηκε στις 13.35 είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε 28 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Πάτρας, 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου κοντά στο Ευπάλιο. Φαίνεται ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή εξαιτίας του μικρού εστιακού της βάθους που εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
13.36 Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Νέο εμετικό παραλήρημα τουρκοφρόνων στον Εχίνο Ξάνθης!



  Αφρισμένα κηρύγματα τουρκισμού και αποστροφές περί…γκιαούρηδων σε υποτιθέμενη θρησκευτική τελετή, παρουσία μάλιστα των μειονοτικών υποψηφίων όλων σχεδόν των «ελληνικών» κομμάτων. Θα βρεθεί άραγε κάποια στιγμή κυβέρνηση πραγματικά ελληνικών συμφερόντων που θα διαολοστείλει επιτέλους όλο αυτό το απερίγραπτο σκυλολόι;
     Νέες προκλήσεις των οργάνων της Άγκυρας σημειώθηκαν πριν από 3 ημέρες (21-4-2012) στον Εχίνο Ξάνθης (δηλαδή στο κατεξοχήν εκτουρκισμένο πομακοχώρι της Θράκης), όπου πραγματοποιήθηκε τελετή για τη Γέννηση του Προφήτη.

Υπουργική κόντρα για την Αμυγδαλέζα


Υπουργική κόντρα ξέσπασε για το θέμα του κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, την ώρα που σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση αλλοδαπών που στοιβάζονται σε κτήρια στο κέντρο της Αθήνας...

Το θέμα με το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα προέκυψε όταν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, εξέφρασε ενστάσεις για τη χρήση των κοντέινερς όπου πρόκειται να στεγαστούν οι πρώτοι χίλιοι παράνομοι μετανάστες. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, τα κοντέινερς δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά στο δικό του υπουργείο και έχουν κατασκευαστεί στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ήταν γνώστης του θέματος και ο ίδιος με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τού παραχωρεί τη χρήση των κοντέινερς, αντί του ποσού των 6 εκατ. ευρώ.

Επιτέλους, ο "συνωστισμός" ξανάγινε διωγμός

"Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...". Αυτό αναφερόταν στο βιβλίο Ιστορίας με βάση το οποίο μάθαιναν για το παρελθόν των Ελλήνων οι μαθητές της Στ' Δημοτικού.

Η αναφορά αυτή, όπως και άλλες στο βιβλίο της Μαρίας Ρεπούση, έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση. Κι αυτό διότι η κυρία Ρεπούση, υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στις 6 Μαϊου, επέμενε να μην αλλάζει την άποψη που με το έτσι θέλω προσπαθούσε να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές, παρά το γεγονός ότι δεν στηριζόταν σε κανένα ιστορικό γεγονός.

Ανοδικά το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Ισχυρή ανοδική αντίδραση παρουσιάζει την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, μετά τις μεγάλες συνολικές ζημιές που κατάγραψε κατά τις επτά τελευταίες χρηματιστηριακές συναντήσεις.

Στις 13.01, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 3,72% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 234,47 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE βρισκόταν στις 84,8 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε ποσοστό 3,47%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στα χαμηλά επίπεδα των 332.106 ευρώ.

Διστακτική απόπειρα αντίδρασης στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με απαξιωτικά επίπεδα τζίρου, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. επιδιώκει την Τετάρτη να αντιδράσει από τα χαμηλά τριμήνου και να ανακτήσει το επίπεδο των 700 μονάδων.

Ο δείκτης των τραπεζών με το σύνολο των τίτλων του σε θετικό έδαφος καταγράφει κέρδη έως και 3,14%, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Τρ. Κύπρου και MIG και ακολουθούν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος και ΕΤΕ.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή των ΚΑΕ υποχωρώντας έως 7,91% νωρίτερα, και ακολουθούν με αρνητικό πρόσημο οι τίτλοι των Ελλάκτωρ, Τιτάν, Jumbo και Motor Oil.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη αντιστροφής του κλίματος στο ελληνικό ταμπλό, ακόμη και βραχυπρόθεσμα, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities. 

Μικρά κέρδη για Dow και S&P, πέμπτη συνεχόμενη πτώση για τον Nasdaq

Dow13.001,5674,39 0,58%  



  Nasdaq2.961,60-8,85 -0,30%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τα ισχυρά αποτελέσματα από αμερικανικές εταιρείες-κολοσσούς όπως η AT&T και η 3M να αντισταθμίζουν τα αδύναμα στοιχεία από την αγορά κατοικίας και την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 75 μονάδες σκαρφαλώνοντας και πάλι πάνω από το επίπεδο των 13.000 μονάδων. Την ίδια στιγμή ο τεχνολογικός Nasdaq με μικρές απώλειες 0,30% συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Τον τεχνολογικό δείκτη επιβάρυνε η νέα πτώση της Apple η οποία έχει υποχωρήσει στις 10 από τις τελευταίες 11 συνεδριάσεις χάνοντας συνολικά 12% από τις 9 Απριλίου. Η εταιρεία ανακοινώνει τα αποτελέσματα της σήμερα μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών στη Wall.

Τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά κατοικίας απογοήτευσαν τους επενδυτές με τους δείκτες Case-Shiller της Standard & Poor΄s για τις τιμές των κατοικιών να διολισθαίνουν σε χαμηλά σχεδόν δέκα ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 0,8% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, ενώ και ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες περιοχές υποχώρησε 0,8% από τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση ο δείκτης των 10 μεγαλύτερων περιοχών υποχώρησε 3,6%, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων περιοχών έχασε 3,5%.