Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η Ναυμαχία του Ταινάρου

Η Ναυμαχία του Ταινάρου, γνωστή και ως Ναυμαχία του Ματαπά, ήταν μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.
Tο διήμερο 28 και 29 Μαρτίου 1941 αναμετρήθηκαν νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο ή Ματαπάς της Πελοποννήσου ο αγγλικός στόλος της Μεσογείου υπό τον ναύαρχο Άντριου Κάνιγχαμ και ο στόλος της φασιστικής Ιταλίας υπό τον αντιναύαρχο Άντζελο Ιακίνο.

Η ιταλική ναυτική δραστηριότητα στην περιοχή, σε μια χρονική περιόδο που εξελισσόταν ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, ήταν αποτέλεσμα πίεσης της ναζιστικής Γερμανίας στην σύμμαχό της Ιταλία, με σκοπό να εμποδιστεί η μεταφορά αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Οι Άγγλοι κατόρθωσαν να υποκλέψουν για πρώτη φορά σήματα του ιταλικού ναυτικού και να εντοπίσουν τον στόλο του Ιακίνο

Το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείς να δεις από την οθόνη σου - Εικονικό και επικό ταξίδι σε κάτι πραγματικά κολοσσιαίο

Μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό και η ανία μάς χτυπά συχνά την πόρτα.

Κι ενώ όλοι μας έχουμε τους τρόπους μας να σκοτώνουμε την ώρα, οι ψηφιακές γυροβολιές παραμένουν ίσως ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορείς να κάνεις όταν απαγορεύονται τα ταξίδια.

Τι θα λέγατε λοιπόν για μια ξενάγηση στο Σινικό Τείχος από την ασφάλεια του σπιτιού μας;
Όχι, τα 8.000 χιλιόμετρα του τείχους δεν θα τα δεις, θα περιηγηθείς όμως σε... 4.800 από αυτά, περνώντας με ενδιαφέρον την ώρα σου.

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες από drone αποκαλύπτουν ότι το Παρίσι έγινε πόλη-φάντασμα - Δείτε το βίντεο

Στη Γαλλία, η οποία επίσης πλήττεται σφοδρά από τον κορονοϊό, ισχύουν μέτρα περιορισμού από τις 17 Μαρτίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 100.000 αστυνομικοί στους δρόμους, προκειμένου να επιβλέπουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Τις εικόνες από την έρημη γαλλική πρωτεύουσα

ΒΙΝΤΕΟ ράπισμα στην τουρκική προπαγάνδα και στους εγχώριους… ευκολόπιστους

Ακόμη μια απόδειξη για την πόλεμο προπαγάνδας και χειραγώγησης των ΜΜΕ που πραγματοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φέρνει στην επιφάνεια ο ερασιτεχνισμός και κακός σχεδιασμός των τουρκικών ψυχολογικών επιχειρήσεων στον Έβρο. Πιο αναλυτικά, ρεπορτάζ του κρατικού τουρκικού καναλιού TRT παρουσιάζει μετανάστης ο οποίος μπροστά στην κάμερα δηλώνει ότι συνελήφθη από τους Έλληνες Αστυνομικούς όταν προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα.
Όπως ισχυρίζεται ο αλλοδαπός οι Έλληνες Αστυνομικοί τον έγδυσαν, του πήραν τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον αλλοδαπό οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του και του φέρθηκαν άσχημα.

Γράμμα από τον κορονοϊό: “Κουράστηκα μαζί σας…”- Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την Ιταλία

Γράμμα από τον κορονοϊό COVID-19…

Τι μπορεί να μας γράφει;

΄Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την δοκιμαζόμενη Ιταλία, με πολλές σκληρές αλήθειες, που ανακαλύπτουμε πια κάθε μέρα. Αλήθειες για τη ζωή μας, για τα ασήμαντα στα οποία δίνουμε τεράστια σημασία και για τα σημαντικά που τ΄ αφήνουμε στην άκρη.

Είναι η ανησυχία, ο φόβος για τη ζωή μας που μας έκανε να τα θυμηθούμε. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε να τα΄ χουμε στο μυαλό μας, όταν το κακό θα περάσει.

Έρχεται ''εκρηξη'' στην Τουρκία - Καταγγελία πολιτών: ''Πεθαίνουν 400 άτομα την ημέρα από τον Covid-19'' - Kρύβει την αλήθεια ο Ερντογάν

Τρομερά και φοβερά πράγματα καταγγέλλει Τουρκάλα σε βίντεο, για το φοβερό κακό που xτυπάει την Τουρκία εδώ και ημέρες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ασύστολα ψέμματα περί του πραγματικού αριθμού των νεκρών.

“Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν 400 με 500 νεκρούς από τον Covid-19 στην Τουρκία μέσα μόνο σε μία ημέρα, ενώ οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 600 άτομα για δημοσιοποίηση των τεράστιων προβλημάτων σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον COVID19.

“Μας μάντρωσαν για να μας ελέγξουν”: Μια μεγάλη ανοησία! Αυτό που ακολουθεί να φοβάσαι…

Ένας από τους μεγάλους φόβους μιας μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών αυτές τις ζοφερές μέρες είναι ότι «μας έχουν μαντρώσει» ώστε να μας καθυποτάξουν. Ότι οι ηγετικές πολιτικές ελίτ εργαλειοποίησαν τον κορονοϊό για να αδρανοποιήσουν τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού και να επιβάλουν μια αντεθνική ατζέντα. Αν πράγματι ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήταν ένα εξαιρετικά ανόητο σχέδιο. Γιατί η επόμενη του κορονοϊού μέρα θα είναι μια μέρα σε έναν νέο κόσμο.

Του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ
Από το defence-point

Σε έναν κόσμο όπου η εθνική ταυτότητα, η εθνική ανεξαρτησία, η εθνική πολιτική, η προστασία

Γιάννης Μάζης: Εκ του πονηρού αν δεν κατατεθούν αμέσως συντεταγμένες ΑΟΖ στον ΟΗΕ (Ηχητικό)

Από την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα», με τον Γιάννη Πηλίδη και την Δέσποινα Μποτίτση, στον ραδιοσταθμό Focus FM 103,6.

Ο καθηγητής ομιλεί επίσης για το μεταναστευτικό, το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κέα και άλλα.