Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Διαλέξεις και συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

                                                      
                                                   Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                                         "Τα Μαθηματικά της Τέχνης".
                                                       Myrό Antiques House, Θεσσαλονίκη,
                                                                 Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η επόμενη φάση

Του Ν. Λυγερού

Μετά τις δύο ψηφοφορίες περνάμε στην επόμενη φάση όπου δεν εμπλέκονται πια τοπικά προβλήματα σε εθνικά γιατί πάρθηκαν αποφάσεις που ξεπέρασαν τα εμπόδια αφού έγινε κατανοητό ότι έπρεπε να καθοριστεί η πορεία της Ελλάδας μ’ ένα τρόπο πιο ξεκάθαρο σε σχέση με τους άλλους. Δεν μπορούμε πια να παίζουμε από τις δύο πλευρές. Επιλέξαμε κινήσεις που έγιναν πράξεις που άλλαξαν τα δεδομένα. Δεν είμαστε πια στη σκληρή φάση όπου κάθε ώρα μετρούσε και στη συνέχεια κάθε μέρα.

Το φριχτό έθιμο με τη μαζική σφαγή φαλαινών(Βίντεο)

Πάνω από 250 φάλαινες συνολικά βρήκαν τραγικό θάνατο στις παραλίες Bour και Torshavn στα νησιά Φερόε, ένα έθιμο που κρατά από τον 16ο αιώνα.

Αυτή η αποτρόπαια σφαγή είναι ένα έθιμο το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όπου ψαράδες βάζουν παγίδες με σχοινιά και παγιδεύουν τις φάλαινες για να βγουν στην ακτή.

Δείτε το βίντεο από το "Ruptly TV":

Δολοφονήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημόσιας Εσόδων των Σκοπίων Το DUI σημείωσε ότι η δολοφονία του Ασάνι δεν έχει σχέση με εσωκομματικές διαφορές

Δολοφονήθηκε το μεσημέρι στην πόλη Στρούγκα ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων της ΠΓΔΜ, Αργκέτιμ Ασάνι.
Εναντίον του Αργκέτιμ Ασάνι πυροβόλησαν άτομα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, στο κέντρο της παραλίμνιας πόλης Στρούγκα.
Ο Ασάνι μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Στρούγκας όπου υπέκυψε στα τραύματα του.
Τη δολοφονία του Ασάνι καταδίκασε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το οποίο αυτός συνεργαζόταν, χωρίς όμως να είναι μέλος του.

H ημέρα που τα UFO επισκέφθηκαν την Γη

Το μυστήριο γύρω από το ΑΤΙΑ που έπεσε στο ράντζο W.W. Brazel και τις φωτογραφίες του εξωγήινου στο χειρουργικό κρεβάτι
Μήπως η 7η Ιουλίου του 1947 τελικά είναι μια από τις καθοριστικότερες ημερομηνίες για την ιστορία της ανθρωπότητας; Και ποιο μπορεί να είναι αυτό το γεγονός που θα μπορούσε να έχει τέτοια βαρύτητα;Φέτος συμπληρώνονται 68 χρόνια από τότε που εντοπίστηκε στην περιοχή Ροζγουελ στο Νέο Μεξικό, αυτό που κάποιοι αποκάλεσαν συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου. Επτά δεκαετίες αργότερα το ερώτημα για το τι πραγματικά βρήκε ένας ιδιοκτήτης ενός ράντσου που ονομαζόταν W.W. Brazel παραμένει αναπάντητο.

Der Spiegel: Σόιμπλε - Βρυξέλλες εξετάζουν φόρο για όλη την Ευρωζώνη - Το Βερολίνο ανοιχτό να συζητήσει δημιουργία κοινού Υπουργείου Οικονομικών Ευρωζώνης

Βερολίνο: Η Γερμανία προτίθεται να συζητήσει τη θέσπιση ενός Υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης με ένα Υπουργείο Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, που θα επιβάλλει φόρους για όλες τις χώρες - μέλη, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εξέθεσε τον περασμένο μήνα την ιδέα για αυστηρότερο, κοινό έλεγχο επί των οικονομιών των χωρών της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένου, μελλοντικά, ενός κοινού Υπουργείου Οικονομικών.

Σε γενική εξέγερση καλούν οι Κούρδοι - H Άγκυρα τους βομβαρδίζει σε Συρία και Β.Ιράκ - Μείζονες συνδυασμένες επιχειρήσεις των τουρκικών ΕΔ (Εικόνες-Βίντεο)

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΑΜ ΤΩΝ ΗΠΑ Α.ΚΑΡΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΠΙΛ


Η Τουρκίας "παίζει με τη φωτιά" με το ξαφνικό διπλό μέτωπο που άνοιξε βομβαρδίζοντας θέσεις των Κούρδων σε Συρία αλλά και Βόρειο Ιράκ με το πρόσχημα της εκκαθάρισης θέσεων του ISIS. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει αρκεστεί σε αεροπορικά πλήγματα αλλά έστειλε και χερσαίες δυνάμεις.

Πρωτοφανής παρέμβαση του ... ΝΑΤΟ (!) υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος στην Ελλάδα!

Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ...

Με μια περίεργη όσο και εντυπωσιακή παρέμβαση, το ... ΝΑΤΟ (!) τάσσεται υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος στις οικονομικές συναλλαγές στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της "σύλληψης της φοροδιαφυγής" και με άρθρο του (Ελληνα...) προέδρου του Συμβουλίου Διεθνών Ελεγκτών της Συμμαχίας, το οποίο δημοσιεύεται μάλιστα το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ζητεί από την κυβέρνηση να απαγορεύσει ρητώς τις συναλλαγές με μετρητό!

FT: Μια από τα ίδια από την ελληνική κυβέρνηση, δεν θέλει να εμπλακεί με την Τρόικα

Οι διαπραγματευτικές ομάδες δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην Αθήνα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα δηλώνει αξιωματούχος
Με προβλήματα ξεκίνησαν την Παρασκευή οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση μιας νέας συμφωνίας διάσωσης 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, μετά τα εμπόδια που έβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις κινήσεις των διαπραγματευτών στην Αθήνα, αναγκάζοντας τους να αναβάλουν την έλευση τους.

Για πρώτη φορά: Εικόνες μέσα από τον Λευκό Οίκο την 11η Σεπτεμβρίου

Οι αντιδράσεις Μπους, Τσέινι και Κοντολίζα Ράις την ώρα που κατέρρεαν οι Δίδυμοι Πύργοι
Εικόνες -που μέχρι σήμερα μας ήταν άγνωστες- μέσα από τον Λευκό Οίκο λίγο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες που κατά βάση έχουν τραβηχθεί κυρίως από το κέντρο επιχειρήσεων-καταφύγιο που υπάρχει κάτω από τον Λευκό Οίκο, δείχνουν τις αντιδράσεις του τότε αντιπροέδρου Τσέινι και άλλων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου και του τότε Προέδρου Τζορτζ Μπους και της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, του διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άντριου Καρντ, αμέσως μετά την επίθεση που σόκαρε όλο τον κόσμο!