Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σαν σήμερα η Συνθήκη των Σεβρών. Ένας θρίαμβος που κατέληξε σε τραγωδία

Μια θριαμβευτική συνθήκη που κατέληξε λόγω απίστευτων λαθών σε τραγωδία.Στις 28 Ιουλίου του 1920 τερματίζεται και τυπικά για την Ελλάδα και την Τουρκία ο Πόλεμος. Σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ. Είναι η γνωστή συνθήκη των Σεβρών που έκανε το όραμα της “Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών” να μοιάζει εφικτό. Τελικά αποδείχτηκε εφιάλτης που ακόμη και σήμερα μας στοιχειώνει.

ΙΟΥΛΙΟΣ 365 Μ.Χ. - Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο μεγαλύτερος σεισμός της Μεσογείου ο οποίος συνοδεύτηκε από το επίσης μεγαλύτερο γνωστό θαλάσσιο κύμα «τσουνάμι» καταγράφηκε, τον Ιούλιο του 365 μ.Χ. στην Κρήτη και είχε συνέπειες σε όλη την περιοχή. Ο Θεοφάνης περιγράφει ότι «το θαλάσσιο κύμα υπερέβη τις υψηλές οικοδομές και τα τείχη, έριξε πλοία στις αυλές της Αλεξάνδρειας ενώ στην Αδριατική τα καράβια ακούμπησαν τον πυθμένα». Μόνον στην Αλεξάνδρεια πνίγηκαν 50.000 άνθρωποι.

Συνέβη την 21 Ιουλίου 365 μ.Χ και προήλθε από ένα ανάστροφο ρήγμα η δε μετατόπιση από αυτό ήταν περίπου 10 μέτρα και ανύψωσε τη δυτική Κρήτη και μετέτρεψε λιμάνια σε τμήματα ξηράς. Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος βιώνει και περιγράφει την τρομερή καταστροφή «παρόμοια της οποίας δεν βρίσκει κανείς ούτε στους θρύλους ούτε στα αληθινά ιστορικά γεγονότα.

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1922»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis  
 
Καθώς πλησιάζουμε για άλλη μια φορά την τραγική επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής και της σφαγής της Σμύρνης ας δούμε πως η τουρκική προπαγάνδα πάει να τεκμηριώσει την ανιστόρητη άποψη ότι την Σμύρνη την δεν την έκαψαν οι Τούρκοι αλλά… Έλληνες και Αρμένιοι.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 κυκλοφόρησε στην Τουρκία το νέο τεύχος του ιστορικού περιοδικού, «Derin Tarih», όπου παρουσιάζετε μια καινούργια άποψη για την πυρπόληση της Σμύρνης. Η άποψη αυτή διαφημίστηκε και με ανάλογα άρθρα προβολής σε πολλές τουρκικές εφημερίδες όπως η Yeni Şafak και η Radikal.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ : ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ… ΒΑΛΕ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το  nikosxeiladakis
 
Με μια σαφή δήλωση που ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα σχετικά με το πρόβλημα της Συρίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να παραμείνει στην Συρία τα επόμενα πενήντα χρόνια και μετά βλέπουμε.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος συγκεκριμένα στην νέα ρωσική βάση του Hmeymim της Συρίας, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή γίνονται με την προοπτική της μακρόχρονης παραμονής των Ρώσων στα επόμενα πενήντα χρόνια.

Έπαιξαν λάθος εθνικό ύμνο - Η νικήτρια τους άφησε στα κρύα του λουτρού κι αποχώρησε (ΒΙΝΤΕΟ)

Freepen.gr - Μια περίεργη και προσβλητική εμπειρία έζησε η η νικήτρια στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U20 στο Γκροσέτο, Βιολέτα Σκβόρτσοβα από τη Λευκορωσία.

Συγκεκριμένα κατά την ανάκρουση των εθνικού ύμνου, δεν παίχθηκε αυτός της Λευκορωσίας αλλά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Η Σκβόρτσοβα στην αρχή περιορίστηκε σε γκριμάτσες αλλά τελικά κατέβηκε από το βάθρο και τελικά αποχώρησε.