Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Οι σημαντικότερες χώρες που διδάσκουν αρχαία ελληνικά

Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις χώρες του κόσμου

που διδάσκουν στους μαθητές τους αρχαία ελληνικά, την ώρα που στην Ελλάδα κυβερνώντες θέλουν να τα καταργήσουν

Γερμανία: Στη χώρα που θα περίμενε κανείς να μισούν τα ελληνικά, τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται, ως υποχρεωτικό μάθημα, σε 16 Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Πρόσκληση σε εκδήλωση


Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε σπάνιο απολίθωμα δεινοσαύρου -Είχε μέγεθος λεωφορείου - Ο ΜΑΝΣΟΥΡΟΣΑΥΡΟΣ (Εικόνες)

Στην Αίγυπτο είναι συνηθισμένο να βρίσκει κανείς πυραμίδες, μούμιες και άλλα αρχαία, όμως όχι δεινόσαυρους.
Αλλά και όλη η Αφρική γενικότερα θεωρείται μία «άγραφη σελίδα», όσον αφορά τα πλάσματα που κάποτε κυριαρχούσαν στη Γη, με αποτέλεσμα η εξέλιξη των δεινοσαύρων στη «μαύρη» ήπειρο να αποτελεί εν πολλοίς ένα μυστήριο.
Αυτήν τη φορά, όμως, Αιγύπτιοι και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στο αιγυπτιακό τμήμα της ερήμου Σαχάρα τα απολιθώματα ενός νέου είδους δεινοσαύρου. Πρόκειται για έναν μεγάλο φυτοφάγο δεινόσαυρο, που ονομάσθηκε «Μανσουρόσαυρος» (Mansourasaurus shahinae), ο οποίος είχε μήκος λεωφορείου, μακρύ λαιμό και οστέινες πλάκες ενσωματωμένες στην επιφάνεια του δέρματός του.

Πρωτόγνωρες εικόνες: Χιόνισε στις ερήμους της Σ. Αραβίας! Καμήλες στα... λευκά! (Εικόνες - Βίντεο)

(Φωτογραφία:Τwitter@Strange_Sounds)
Ασυνήθιστο θέαμα το χιόνι για τους συνηθισμένους στο λιοπύρι Σαουδάραβες

Ένα λευκό πέπλο χιονιού κάλυψε τις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας καθώς ο υδράργυρος έκανε βουτιά σε μεγάλες περιοχές της Μέσης Ανατολής.
Μια σπάνια χιονοθύελλα έπληξε εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας, που συνήθως καίγονται στο λιοπύρι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο «αλλόκοτες» φωτογραφίες με καμήλες σκεπασμένες με χιόνι...

Θερμή Δευτέρα με navtex στον κόλπο Αμμοχώστου

Πέτρος Θεοχαρίδης
Από το philenews


Θερμή είναι η σημερινή μέρα, σε σχέση με τον ψυχρό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και κυρίως της κυριαρχίας σε αέρα και θάλασσα, δηλαδή στο Fir Λευκωσίας και την ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, η Τουρκία, ιδιαίτερα προκλητικά, με την παράτυπη Navtex 153/18, ανακοίνωσε ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού, έκτασης 3.740 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανατολικά της Κύπρου και εντός του κόλπου Αμμοχώστου, που εκτείνεται και πέραν του Κάβο Γκρέκο.

Παυλόπουλος σε Σκόπια: Αφήστε τον αλυτρωτισμό, εάν θέλετε να μπείτε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση των Σκοπίων έστειλε σήμερα, Δευτέρα (29/01) από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τη γείτονα χώρα να εγκαταλείψει άμεσα τον αλυτρωτισμό, αλλά και να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του Συντάγματός της.

Μίκης Θεοδωράκης: «Κουτόχορτο» οι παραχωρήσεις των Σκοπίων - Ιστορικής σημασίας τα συλλαλητήρια λέει ο κορυφαίος συνθέτης στο ΘΕΜΑ

«Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;», διερωτάται ο κορυφαίος συνθέτης, ενώ προσθέτει με εθνική αγωνία ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ακριβώς όπως προστάζει ο «Γίγας Λαός»
«Η εξουσία τον έχει πιάσει για τα καλά, σαν αράχνη στα δίχτυα της», λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με μία συνέντευξη-παρέμβαση στο «ΘΕΜΑ», ενώ, σχολιάζοντας το πρόσφατο ογκώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σχολιάζει με νόημα ότι «Σήκωσε το μπόι του ο Γίγας Λαός», καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της κυβέρνησης να το απαξιώσει.