Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Εντυπωσιακό Βίντεο: H Aθήνα όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Aθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Την ονομασία Αθήνα οι αρχαίοι Έλληνες τη συνέδεαν με το όνομα της θεάς Παλλάδας Αθηνάς, της προστάτιδα της πόλης. Σύμφωνα με άλλες πηγές η λέξη Αθήνα σχηματίσθηκε σχηματίστηκε από τη λέξη άθος = άνθος ή το ρήμα θάω = θηλάζω, ώστε η λέξη Αθήνα σημαίνει ανθούσα ή εύφορη.


Η Γλαυξ ή Κουκουβάγια ήταν επίσης ένα από τα σύμβολα της θεάς Αθηνάς.

Σρι Λάνκα: Η αρχαία πόλη της Σιγκιρίγια

Η Σιγκιρίγια (Sigiriya) «Lion Rock» είναι ένα από τα κύρια σύμβολα της Σρι Λάνκα και είναι εξαιρετικά δημοφιλής για τους τουρίστες. Βρίσκεται στην κεντρική περιοχή της Σρι Λάνκα – Matale – και είναι ένας βράχος με ερείπια από ένα αρχαίο φρούριο.

Είναι περιτριγυρισμένη με αρχαίους κήπους και λίμνες, και είναι γνωστή για τα αρχαία έργα ζωγραφικής – τοιχογραφίες που μοιάζουν με τις σπηλιές της Ajanta στην Ινδία.

Δημοσίευμα του Economist για τα εμπόδια στη λύση του Κυπριακού - «Εσύ λες ρακί, εγώ λέω ούζο»

Λευκωσία: Δημοσίευμα με τον τίτλο «Εσύ λες ρακί, εγώ λέω ούζο» φιλοξενεί το βρετανικό περιοδικό Economist, το οποίο αναφέρεται στην αισιοδοξία γύρω από τις συνομιλίες λύσης, αλλά και στα μεγάλα εμπόδια που μένουν να υπερπηδηθούν.

Ο υπότιτλος του δημοσιεύματος αναφέρει πως η συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων θα μπορούσε ακόμα να ματαιωθεί.

Αρχικά ο Economist περιγράφει την εικόνα που επικρατεί στον Κορμακίτη, με τους κυρίως συνταξιούχους κατοίκους του χωριού να περιμένουν την επανένωση της Κύπρου ως τη μοναδική ελπίδα για να αποκτήσει ξανά ζωή το χωριό τους και η μαρωνίτικη κοινότητα εκεί.

Ρέγκλινγκ: Στενεύει η ρευστότητα της Ελλάδας

«Εργαζόμαστε σκληρά με τους άλλους θεσμούς για να υπάρξει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης»

Καμπανάκι κινδύνου για τη ρευστότητα στην Ελλάδα όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σήμανε στη σημερινή συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Για άλλη μια φορά η κατάσταση με τη ρευστότητα στην Ελλάδα γίνεται οριακή» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία εκταμίευση δόσης για την Ελλάδα και τονίζοντας ότι αντίθετα έρχονται νέες πληρωμές δόσεων.

ΛΥΡΙΔΕΣ Ορατή στην Ελλάδα η πρώτη ανοιξιάτικη «βροχή» αστεριών

Την εμφάνισή τους στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα έκαναν ήδη οι Λυρίδες, η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, με το φαινόμενο να είναι ορατό έως τις 25 Απριλίου.
Οι πτώσεις των συγκεκριμένων διαττόντων αστέρων θα αποκορυφωθούν το βράδυ της Παρασκευής 22 Απριλίου και τα χαράματα του Σαββάτου 23 Απριλίου, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.
Δυστυχώς όμως, επειδή την ακριβώς προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη, θα υπάρξει πανσέληνος, ο ουρανός δεν θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για παρατήρηση.

Η ελληνιστική Πέργαμος στη Νέα Υόρκη

Μέσα από την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου, παρουσιάζονται τρεις αιώνες ελληνικής τέχνης
Η δοξασμένη Πέργαμος του Γαληνού, η πόλη που όταν η Αθήνα έχασε την ακμή της υπήρξε μαζί με την Αλεξάνδρεια το κέντρο του ελληνικού πολιτισμού, κυρίως τον 2ο π.Χ. αι., πρωταγωνιστεί στην έκθεση «Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου», που άνοιξε χθες για το κοινό στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met).

Eurogroup: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε 4ο Μνημόνιο-«κάβα» - Λαγκάρντ:«Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα»

Συμφωνία των δανειστών σε πακέτο προληπτικών μέτρων 3,6 δισ - «Όχι» των δανειστών σε ονομαστική μείωση χρέους - Λαγκάρντ: Δεν χρειάζεται «κούρεμα» -Ντάισελμπλουμ: Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Την επόμενη Πέμπτη νέο Eurogroup
Συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι επετεύχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.