Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Η αγωνίστρια του 1821 που ξόδεψε όλη την περιουσία της για τον αγώνα

Η καταγωγή και οι δύο γάμοι της – Τα χρόνια πριν την Επανάσταση – Η τεράστια προσφορά της στον Αγώνα – Το άδοξο τέλος της
Με την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να της απονείμει τον τίτλο της Υποναυάρχου επί τιμή, ήρθε πάλι στο προσκήνιο η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η σημαντικότερη ηρωίδα του 1821. Η απόφαση αυτή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Στο σημερινό μας άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με αυτήν, αλλά με την ζωή της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και την μεγάλη προσφορά της στην Επανάσταση.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Οι δηλώσεις του Ερντογάν ότι οι Έλληνες έκαψαν την Σμύρνη, είναι το αποκορύφωμα από επίσημα χείλη της τουρκικής διαστροφής της ιστορίας ενός τραγικού γεγονότος που βαρύνει την Τουρκιά. Αλλά ας δούμε πως η τουρκική προπαγάνδα πάει να τεκμηριώσει την ανιστόρητη άποψη ότι την Σμύρνη την δεν την έκαψαν οι Τούρκοι, αλλά… Έλληνες και Αρμένιοι.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 κυκλοφόρησε στην Τουρκία το νέο τεύχος του ιστορικού περιοδικού, «Derin Tarih», όπου παρουσιάζετε μια καινούργια άποψη για την πυρπόληση της Σμύρνης. Η άποψη αυτή διαφημίστηκε και με ανάλογα άρθρα προβολής σε πολλές τουρκικές εφημερίδες όπως η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak

Οι δύο Ελληνες και η ιστορία του Αμερικανού πάστορα


«Μπορεί να μιλήσουμε για κάποιες πτυχές της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και γι’ αυτή του πάστορα Μπράνσον και θα είναι σαν να μιλάμε για το ίδιο πράγμα», τονίζει με νόημα στην «Κ» ο Τούρκος αναλυτής Αϊκάν Ερντεμίρ, αναφερόμενος στον Αμερικανό ιερέα που συνελήφθη και κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 στις τουρκικές φυλακές και στους δύο Ελληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Πράγματι, οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν πολλά κοινά στο πώς εξελίσσονται και κυρίως στο πώς τις χειρίζεται η τουρκική πλευρά· σύμφωνα με τον Eρντεμίρ, πρόκειται για δύο από τουλάχιστον 20 συλλήψεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της «διπλωματίας της ομηρίας» του Ερντογάν.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: "Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη"

Με νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στη Σμύρνη ο τούρκος πρόεδρος

Μετά την προεκλογική ομιλία του στην πόλη της Σμύρνης, από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο εμπορικό επιμελητήριο της Σμύρνης αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι την έκαψαν.

Βόμβα από Αυστρία για «σύμφωνο γειτονίας» ΕΕ ­- Τουρκίας

Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες 
Από το philenews

Πρόταση που παραπέμπει σε ριζική ανατροπή όλου του πλέγματος ευρωτουρκικών σχέσεων έριξε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αυστρία στο τραπέζι των «28», ζητώντας υποκατάσταση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας με ένα «σύμφωνο γειτονίας ΕΕ – Τουρκίας (EU – Turkey neighborhood compact)».

Η εισήγηση των Αυστριακών, υποβλήθηκε στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER),