Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Η Πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως υπό των Αβάρων και ο Ακάθιστος Ύμνος(Βίντεο)

Tου Νικόλαου Μενελάου

Πέρσες ένας ακόμα προαιώνιος εχθρός των Ελλήνων.
Τον 6 Π.Χ. αιώνα οι Μυκάλη  οι προγονοί μας τους αντιμετώπισαν και τους νίκησαν  στο Μαραθώνα στις  Θερμοπύλες στη Σαλαμίνα στις Πλαταιές στη Μυκάλη αλλά η Ελληνικές περιοχές στην Ασία παρέμεναν σκλαβωμένες.
Τον 5 Π.Χ. αιώνα  ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες σε Γρανικό Ισσό και  Γαυγάμηλα  και κατέλυσε την αυτοκρατορία τους.
Την εποχή του Βυζαντίου οι μάχες με τους Πέρσες ήταν συνεχείς.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός(Βίντεο)

Ο Διονύσιος Σολωμός, έμελλε να συνδέσει το όνομά του, με τη συγγραφή του ποιήματος «Υμνος εις την Ελευθερίαν», οι πρώτες δύο στροφές του οποίου, έγιναν ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Λάτρης της ποιητικής παράδοσης, ο γεννημένος στη Ζάκυνθο ποιητής, πρωτοπόρησε καλλιεργώντας τη δημοτική γλώσσα και συνδυάζοντάς τη με την Κρητική Λογοτεχνία και το δημοτικό τραγούδι. Πολυγραφότατος, αποτελεί και ως ο Εθνικός μας ποιητής τεράστιο κεφάλαιο για τον πολιτισμό του τόπου, ωστόσο, ήταν ο ίδιος που έλεγε, πως η αναγνώριση του Ύμνου εις την Ελευθερία, λειτούργησε σε βάρος των άλλων σπουδαίων έργων του, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Πόρφυρας, Η Γυναίκα της Ζάκυθος, Λάμπρος». Φαίνεται εξάλλου πως τόσο τον επηρέασε η συγγραφή του ποιήματος που έμελλε να γίνει ο Εθνικός μας ύμνος, που σχεδόν κανένα από τα έργα που έγραψε μετά δεν ολοκληρώθηκε και δεν δημοσιεύθηκε από τον ίδιο.

1894-1924: Τριάντα χρόνια Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Η συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης από τακτικούς Τούρκους στρατιώτες  και ατάκτους Τσέτες μάς δίνει την κατάλληλη αφορμή για να θυμηθούμε τα δύσκολα τριάντα χρόνια της Γενοκτονίας. Αναφέρομαι στην περίοδο 1894- 1924, κατά την οποία οι Οθωμανοί Σουλτάνοι, οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί, βάσει σχεδίου, εξόντωσαν το Χριστιανικό στοιχείο, Έλληνες και Αρμενίους,  στη Μικρά Ασία, στον Πόντο και στην Ανατολική Θράκη.

Συνοψίζω τα γεγονότα:

Περίοδος Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1894- 1896 ο Σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ διατάσσει μαζική εξόντωση των Αρμενίων, τους οποίους θεωρούσε ταραχοποιά και διασπαστικά στοιχεία. Με ψευδείς κατηγορίες περί δήθεν επαναστατικών και ενόπλων κινημάτων, οι Τουρκικές αρχές, κυρίως η Χωροφυλακή που ήταν στρατιωτικό σώμα, βίασαν, φόνευσαν ή εξόρισαν εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανών Αρμενίων.

Η κ. Νούλαντ πρέπει να απολογηθεί με πράξεις, όχι με λόγια, στον Ελληνισμό: Προκάλεσε τα αισθήματα των ανθρώπων στην Ελλάδα και την Κύπρο

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Αρνητική …”έκπληξη” μας επιφύλαξε η κ. Βικτώρια Νούλαντ. Η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, η υπεύθυνη για τις πολιτικές υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που βρέθηκε στην Κύπρο, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας της, δεν γνωρίζει ότι ο Ερσίν Τατάρ δεν είναι πρόεδρος, αλλά κατοχικός ηγέτης ενός ψευδοκράτους.

Έλεος πια. Δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση. Στην Τουρκία πράξεις, στην Ελλάδα και στην Κύπρο λόγια που τα παίρνει ο αέρας.

Δεν γνωρίζει ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει βορράς και νότος. Για να της κάνουμε ένα μάθημα, επειδή θα το χρειαστεί: Στην Κύπρο έχουμε τις ελεύθερες περιοχές, έχουμε και τις κατεχόμενες περιοχές. Και βεβαίως υπάρχει μόνο η αναγνωρισμένη διεθνώς Κυπριακή Δημοκρατία. Βλέπετε, η σύμμαχος Αμερική δεν μας έστειλε όπλα και στρατιώτες και αεροπλάνα για να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις του Αττίλα, που κρατούν μοιρασμένο το νησί…

Απαράδεκτη και προσβλητική ήταν η κυρία: Ήταν προσποιητικά αυτά που μεταμελημένα μας αράδιασε η κ. Νούλαντ

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Ούτε αδιάβαστη ήταν, ούτε απροετοίμαστη ήταν, ούτε έβγαλε τη γλώσσα της περίπατο επειδή , τάχατες, είχε πολύ καιρό να επισκευθεί την Κύπρο – και πόσα να θυμάται η πολυάσχολη αμερικανιδα αξιωματούχος Victoria Kagan-Nuland, που την περίοδο αυτή ασχολείται με ύψιστης σημασίας ζητήματα όπως είναι η διατηρήση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Πόσα πραγματικά να θυμάται και, ταυτόχρονα, να σηκώνει στους ώμους της το βάρος της παγκόσμιας ειρήνης; Πόσα; Λίγη κατανόηση ζήτησε από τη Λευκωσία για τη γκάφα της.

Η αναθέρμανση σχέσεων Τουρκίας- Ισραήλ και η στάση της Κύπρου

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Πρόεδρος δηλώνει πως έχει ενισχύσει τα κανάλια επικοινωνίας με το Ισραήλ. Υποστηρίζει ότι αναθερμαίνονται οι σχέσεις τους και πως προτάσσουν το θέμα της ενέργειας. Αυτά τα λέγει η κατοχική Τουρκία. Το Ισραήλ δεν διαψεύδει τα πιο πάνω, επιλέγοντας να ακολουθήσει μια πολιτική χαμηλών τόνων σε σχέση με τη «νέα εποχή» που διανύουν. Αυτή η επαναπροσέγγιση, που επιχειρεί η Άγκυρα, εντάσσεται στη μεγάλη προσπάθεια για να κλείσει ανοικτά μέτωπα, ώστε να μπορεί απερίσπαστα να προωθήσει και να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαφημίζει τις σχέσεις με το Ισραήλ. Παρουσιάζεται ότι συζητά με το Τελ Αβίβ τη

Βικτώρια Νούλαντ σε ρόλο Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα! Βρίσκει όμως και συμπεριφέρεται ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ

Η κατάσταση στην Ουκρανία αγριεύει ολοένα και περισσότερο με την Ελλάδα να επηρεάζεται πολυδιάστατα. Η Αθήνα προχώρησε χθες στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών και σε «ανταμοιβή», η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, κατά την επίσκεψή της, με το ανάλογο ύφος, επιχείρησε αφενός να ενταφιάσει τον αγωγό EastMed, αφετέρου δεν παρέλειψε και να μας καλέσει να ενσωματώσουμε την Τουρκία στα ενεργειακά σχέδια απεξάρτησης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην περιοχή. Κάθε χώρα που διαθέτει τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό, θα είχε λόγο να αισθάνεται σοβαρά προσβεβλημένη.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Όσον αφορά στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, μια σοβαρή χώρα δεν θα είχε συγκαλύψει το

¨Στον Πρόεδρο μας αξίζει το Νόμπελ ειρήνης¨…

Σε δηλωση που έκανε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσσαβούσογλου, μεταξύ άλλων είπε και το εξής :

¨Ο Ομπάμα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης απλώς για τις προσπάθειές του για την Παλαιστίνη, χωρίς να κάνει τίποτα άλλο. 

Του απονεμήθηκε βραβείο ως αναγνώριση του έργου του. Εδώ όμως ο κ. Πρόεδρος έχει κάνει πολλαπλάσια πράγματα. 

Γι’ αυτό του αξίζει το Νόμπελ¨:

Το Αιγαίο είναι ελληνικό αλλά δεν είναι λίμνη

Γιώργος Νόκος 

Πολύς λόγος έγινε για όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επικαλούμενος τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε διαφορετική βέβαια περίοδο και σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.


Αφού γράφτηκαν αρκετές αράδες για το θέμα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, θα ήταν χρήσιμο να δούμε τα πράγματα με μία σχετική ψυχραιμία και με δεδομένα τα οποία είναι συγκεκριμένα και αδιάψευστα.

Νέο σοκαριστικό βίντεο από τον πόλεμο: Στρατιώτες της Ουκρανίας εμφανίζονται να πυροβολούν Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου

Στρατιώτες που πολεμούν για την Ουκρανία φαίνεται να πυροβολούν Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου έξω από ένα χωριό δυτικά του Κιέβου, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το υλικό κοινοποιήθηκε αρχικά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Οι New York Times δήλωσαν ότι έχουν επαληθεύσει το βίντεο και το BBC αναφέρει ότι επιβεβαίωσε την τοποθεσία βόρεια της πόλης Dmytrivka και βρήκε δορυφορικές εικόνες, στις οποίες φαίνονται πτώματα στο έδαφος.

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες με στρατιωτική ενδυμασία, μεταξύ των οποίων ένας με τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη, να κείτονται νεκροί δίπλα σε έναν άλλο άνδρα, ο οποίος φαίνεται να βαριανασαίνει με ένα μπουφάν να καλύπτει το κεφάλι του.

Η διπλή προσβολή σε βάρος της Κύπρου - Γ Χαραλαμπίδης (Βίντεο)

 Η διπλή προσβολή σε βάρος της Κύπρου - Γ Χαραλαμπίδης

«Κρύο ντουζ για τους Έλληνες», λένε οι Τούρκοι από τις δηλώσεις Νούλαντ

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία συναντήθηκε με τον Αναστασιάδη, είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος και χρήμα για τον αγωγό EastMed που σχεδιάζουν το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Η Αμερικανίδα διπλωμάτις απαρίθμησε επίσης τους συμμάχους που θα αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους παράδοσης φυσικού αερίου στην αγορά, τη νέα περίοδο: Τουρκία , Ισραήλ, Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία.

«Κόκκινο φως στον αγωγό EastMed»

Η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέφθηκε την Κυπριακή Δημοκρατία, άναψε το κόκκινο φως στο έργο του αγωγού που τόσο πολύ ήθελαν Ελληνοκύπριοι και Ελλάδα.

Τσαβούσογλου: Η Βρετανία αίρει το εμπάργκο όπλων εναντίον μας και ο Καναδάς χαλαρώνει τους περιορισμούς

Πέτρος Κράνιας

Εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα άρει την απαγόρευση εξαγωγών αμυντικής βιομηχανίας που είχε επιβληθεί στην Τουρκία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι ο Καναδάς κινείται επίσης προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο Τσαβούσογλου μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

"Μιλήσαμε με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας. Παρακολουθήσαμε τα θέματα που

Τα F-35 για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα: Για την Τουρκία και τα F-16 Viper θα παραβλέψουν οι ΗΠΑ τις παρασπονδίες της Άγκυρας;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Μπορεί η Ελλάδα να προχωρά βήμα- βήμα στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 83 αεροσκαφών F-16 στην τελευταία έκδοση τους Viper, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να έχει γεμίσει με τα πρώτα αεροσκάφη, στα οποία Αμερικανοί και Έλληνες μηχανικοί θα «μεταγγίσουν» τα νέα δεδομένα της μετατροπής σε «οχιά», αλλά όπως φαίνεται η Αμερικανική πλευρά αναζητά τον τρόπο που η Ελλάδα θα πατήσει «στο χαλί» που οδηγεί στο αεροσκάφος 5ης γενιάς.

Με βεβαιότητα τα δεδομένα που προκύπτουν μέσα από τις παραγγελίες των F-35 είναι πως η Αθήνα,

Οι ενοχλητικές παραλείψεις και η δυσάρεστη αδιακρισία του κ. Ζελένσκι

Νίκος Μελέτης

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε την τύχη ή ατυχία, να συναντηθεί με την Ιστορία. Και έτσι στην πλάτη του βρέθηκε το ιστορικό βάρος να τραβήξει τον λαό του και να σηκώσει ανάστημα απέναντι στην επίθεση ενός εισβολέα με σαφώς υπέρτερες δυνάμεις.

Η αγωνία του από έναν πόλεμο που συνεχίζεται από τις 24 Φεβρουαρίου, που έχει διαλύσει τις υποδομές της Ουκρανίας, που μετρά χιλιάδες νεκρούς μεταξύ όχι μόνο των ένστολων αλλά και των αμάχων και κυρίως η αβεβαιότητα για το πότε και πως θα καταλήξει αυτή η σύγκρουση που ισοπεδώνει την Ουκρανία και τινάζει στον αέρα το παγκόσμιο σύστημα, είναι λογικό να τον οδηγεί σε υπερβολές, γενικεύσεις, πονηριές και υπεραπλουστεύσεις.

Ο «τουρκικός δάκτυλος» του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα F-16-Μ.Παπασπύρος(Βίντεο)

Ο «θηλυκός δάκτυλος του Στέητ Ντηπάρτμεντ» που πρώτα βύθισε τον αγωγό EastMed και τώρα προωθεί την πώληση F-16 block 70 στην Τουρκία… 

Ποια είναι; 

Ο Μπάμπης Παπασπύρος πρώην αντιπρόεδρος της ΕΑΒ μιλά και αποκαλύπτει στο Militaire.gr τι έχει συμβεί και ποια είναι η τουρκικής καταγωγής βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ. 

Μιλά ακόμη για τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν τους Αζόφ, αλλά και για το μέλλον της ΕΑΒ.

East Med: Αντίδραση του Ισραήλ στις δηλώσεις Νούλαντ - Θα κοιτάξουμε τα συμφέροντά μας

 Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ χαρακτήρισε τον αγωγό EastMed κοστοβόρο 

Την αντίδραση του ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, προκάλεσαν οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ για τον αγωγό EastMed κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο.

Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Ισραηλινός πρέσβης τόνισε πως σέβεται πολύ την υφυπουργό κ. Νούλαντ, αλλά «οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση. Και οι χώρες της περιοχής συζητούν». 

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ: Εξετάζουμε την Πυρηνική Συνεργασία

Συνέντευξη στον Βασίλη Κωστούλα

Αθήνα και Σόφια ανεβάζουν στροφές στη διμερή συνεργασία για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, όπως προκύπτει από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στην «Κ» ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ. Για το σενάριο πυρηνικής μονάδας στη Βουλγαρία, η οποία θα προμήθευε με ενέργεια και την Ελλάδα, τονίζει ότι η χώρα του ήδη εξετάζει υποψήφιους προμηθευτές και προχωράει σε μελέτη σκοπιμότητας, ώστε να επανέλθει με πρόταση μέσα σε 12 μήνες

Πράσινο υδρογόνο: Μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα - Πρόταση για ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών μέσα στα επόμενα χρόνια

Η χρήση του πράσινου υδρογόνου, το θεσμικό του πλαίσιο και οι απαιτούμενες επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του σχετικού πάνελ του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Στις προϋποθέσεις με τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πιο συγκροτημένα και με το ελκυστικότερο δυνατό κόστος στην ενεργειακή μετάβαση μέσω της χρήσης του πράσινου υδρογόνου, αλλά και σε ζητήματα όπως οι επενδύσεις και το θεσμικό του πλαίσιο εστίασαν οι συμμετέχοντες της ενότητας «Μπορεί το πράσινο υδρογόνο να ενισχύσει την ενεργειακή μετάβαση»’ κατά τη σημερινή, τρίτη ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ντροπή κ. Πρόεδρε (Σχόλια επί της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου στις δυο Βουλές του Ελληνισμού).(Βίντεο - Φωτο)

Γράφει ο Θεόδωρος Νικολοβγένης,

Η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ήταν συγκλονιστική…

α. « Ο Ελληνισμός έχει παρουσία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου από την Αρχαιότητα»

β.  Τόνισε πως ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε να αποκατασταθεί άμεσα η ισχύς του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και να σεβαστεί η Ρωσία το Διεθνές Δίκαιο κάτι που Ελληνισμός σε Αθήνα και Λευκωσία στήριζε και στηρίζει.

γ. Αναφέρθηκε επιτέλους στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το Τάγμα Αζόφ και η ηθική αναβλητικότητα της Δύσης

Anton Shekhovtsov*

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη γενικευμένη εισβολή της στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι εισβολείς έχουν ήδη διαπράξει πολλαπλά εγκλήματα πολέμου και οι γενοκτονικές προθέσεις της σημερινής ρωσικής ηγεσίας προς το ουκρανικό έθνος γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Αν και οι Ρώσοι εισβολείς έχουν χάσει το ηθικό τους και συχνά – πράγμα κατανοητό– στρέφουν τα όπλα ο ένας εναντίον του άλλου, δεν διστάζουν να βομβαρδίσουν το οποιοδήποτε κτίριο μπορούν. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για κατοικίες, για νοσοκομείο, για νηπιαγωγείο, για έδρα τοπικού συμβουλίου, για θέατρο ή μουσείο. Καταστρέφουν τα πάντα, σκοτώνουν αδιακρίτως.

Ο Ζελένσκι «έκλεισε» τη σύνδεση όταν η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στις τουρκικές θηριωδίες το 1974

Ολοκληρώνοντας χθες, την ομιλία του -κατά τη διάρκεια της οποία δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο- τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνετε γιατί η ίδια εισβολή, με άλλους πρωταγωνιστές, συντελέστηκε το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκία. Η Κύπρος, όπως και η Ουκρανία, είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των παράφορων παραβιάσεων από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Γρίβας Κ.: Υπάρχει ένα επικοινωνιακό παρακράτος που ότι και να πεις σε βγάζουν άνθρωπο των Ρώσων.

 

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κων/νος Γρίβας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika για τις ομιλίες του προέδρου της Ουκρανίας στα κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας (07-04-2022 / parapolitika.gr ).

Γιώργος Φίλης, Τι μπορεί να πει κανείς για την χθεσινή παρουσία Ζελένσκι; Ποιος την σκέφτηκε

 

Τι μπορεί να πει κανείς για την χθεσινή παρουσία του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι; Ποιος την σκέφτηκε; Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης μιλάει για την στρατηγική της Ελληνικής κυβέρνησης μια μέρα μετά την παρουσία Ζελένσκι στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Μια παρουσία που πυροδότησε πολλές αντιδράσεις

Μιχάλης Ιγνατίου, Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν Ουάσιγκτον και Άγκυρα

 

Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν Ουάσιγκτον και Άγκυρα δηλώνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον.

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι εξελίξεις από την 44η ημέρα εισβολής

 

Στους 39 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κράματορσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος ήταν γεμάτος από αμάχους που επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη. Πάνω από 300 οι τραυματίες. Αρνείται την επίθεση η Μόσχα.