Γράφει ο Θεόδωρος Νικολοβγένης,
Η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ήταν συγκλονιστική…
α. « Ο Ελληνισμός έχει παρουσία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου από την Αρχαιότητα»
β. Τόνισε πως ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε να αποκατασταθεί άμεσα η ισχύς του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και να σεβαστεί η Ρωσία το Διεθνές Δίκαιο κάτι που Ελληνισμός σε Αθήνα και Λευκωσία στήριζε και στηρίζει.
γ. Αναφέρθηκε επιτέλους στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
δ. Υπενθύμισε το ρόλο της Ελλάδος στον ΄Β Π.Π κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις Μάχες των Οχυρών τον Απρίλιο του ’41, εναντίον του ‘Γ Ράιχ.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος :
α. Ανέφερε πως καταστροφή Ευρωπαϊκής πόλης είχε να συμβεί πάνω από μισό αιώνα, από τον ΄Β ΠΠ
(Σχόλιο Συντάκτη: δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν από Αμμόχωστο και Βελιγράδι. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει να τα λέμε όλα. Διαφορετικά, να μην χρησιμοποιούμε την έκφραση «….. από τον Β ΠΠ και μετά.»
β. Ανέφερε πως η Μαριούπολη αποτελεί το λίκνο μιας πολύ μεγάλης Ελληνικής κοινότητας επί αιώνες, οι οποίοι ζούσαν ειρηνικά μαζί με τους υπολοίπους κατοίκους . Αδύνατον να προσδιορισθούν οι απαρχές της παρουσίας αυτής της Ελληνικής κοινότητος στις ακτές του Ευξείνου Πόντου
(Σχόλιο Συντάκτη: Εύγε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας που αναγνωρίζει την αρχαία παρουσία των Ελλήνων στη χώρα του)
γ. « Με την Ελλάδα έχει συνδεθεί η ανάπτυξη του Χριστιανισμού όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ουκρανία είναι μια από τις Ορθόδοξες χώρες που εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες. Θα χάσουμε ένα μεγάλο κομμάτι από την Ουκρανική κουλτούρα και ιστορία, αν αφαιρέσουμε τη διάσταση αυτή που η Ελληνική κοινότητα και ο Ελληνικός πολιτισμός έχει εισάγει στην Ουκρανία».
(Σχόλιο Συντάκτη: Εύγε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας που αναγνωρίζει τον Ηγετικό ρόλο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως επίσης και το ρόλο του Ελληνικού Πολιτισμού).
δ. « Ελευθερία ή Θάνατος έλεγαν οι δικοί σας Επαναστάτες, το ίδιο λέμε και εμείς σήμερα. Πέρα από τη Μαριούπολη, απειλείται η Οδησσός ένα άλλο μεγάλο κέντρο του Ελληνισμού».
(Σχόλιο Συντάκτη: Εύγε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, που διαβάζει Ελληνική Ιστορία)
ε. « Η ¨ Φιλική Εταιρεία ¨ (το είπε στα Ελληνικά) συγκροτήθηκε εδώ, το οποίο έχει τεράστια σημασία. Το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα στην Ελλάδα για να βοηθηθεί η Μαριούπολη.
(Σχόλιο Συντάκτη: Η Ελλάδα πάντα στήριζε το δίκιο, και πάντα έστελνε βοήθεια χωρίς να κοιτά Εθνικότητες ή Θρησκείες. Θα επιθυμούσαμε όμως, μόλις περάσει το κακό, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας να αναγνωρίσει την Ελληνική κοινότητα της χώρας του, δίνοντάς της κατ’ ελάχιστον τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Τάταροι)
Αμέσως μετά, μίλησαν στρατιώτες απ’ το μέτωπο. Αίσθηση προκάλεσε ο πρώτος ομιλητής, ο οποίος ανέφερε πως ο Έλληνας παππούς του πολέμησε στον ΄Β ΠΠ εναντίον των Γερμανών Ναζί, και τώρα ο ίδιος μάχεται εναντίον των Ρώσων Ναζί, πολεμώντας στις τάξεις του Τάγματος Αζόφ.
(Σχόλιο Συντάκτη: Αυτό τι το ‘θελες ρε φίλε; Πως γίνεται να ανήκει κάποιος στο Αζόφ και να πολεμάει τους Ναζί;;;; )
Αυτά τα ολίγα για την ομιλία στην Βουλή της Ελλάδος. Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση του μαχητή του Αζόφ (η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί), τα λεγόμενα του ουκρανού Προέδρου δεν ήταν άσχημα.
Πάμε στη Λευκωσία:
Στην 20λεπτη ομιλία του στην Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, δεν έκανε καθόλου αναφορά στην τουρκική εισβολή !!!
Δεν παρέλειψε όμως να μας πει ότι με την Ρωσική εισβολή, κρίνεται η μοίρα της Ευρώπης.
( Σχόλιο Συντάκτη: Εύγε κ. Πρόεδρε. Το ίδιο όμως κρίνονταν και στην προσπάθεια εισβολής της Τουρκίας στον Έβρο πριν 2 χρόνια. Δεν ενθυμούμαστε να κάνατε καμιά δήλωση συμπαράστασης, ούτε να στείλατε έστω και ανθρωπιστική βοήθεια. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα)
Μας είπε ότι πάρα πολλά πτώματα κείτονται στους δρόμους της Ουκρανίας, χτυπημένα απ’ τους ρωσικούς πυραύλους
(Σχόλιο Συντάκτη: Συμμετέχουμε στον πόνο σας κ. Πρόεδρε και για αυτό καταδικάσαμε την εισβολή της Ρωσίας απ’ την πρώτη στιγμή. Και την καταδικάσαμε γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εισβολή και βομβδαρδισμοί. Αλλά πολύ θα θέλαμε να ακούγαμε κάποια σχόλια καταδίκης για τις τουρκικές ναπάλμ στην Τυλληρία και το ΄74 που μας έκαψαν ζωντανούς. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα)
Μας είπε ότι η Ουκρανία είχε να ζήσει τέτοια αναλγησία από τα χρόνια του ‘Β Π.Π. (Σχόλιο Συντάκτη: Εύγε κ. Πρόεδρε. Άλλωστε ομιλήσατε σε ένα Έθνος που στον ΄Β ΠΠ πολεμούσε μόνο του επί μήνες και πληρώθηκε με το «Ουδέποτε» Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα).
Δεν παρέλειψε να μας δείξει βίντεο με τα εγκλήματα πολέμου των Ρώσων.
(Σχόλιο Συντάκτη: κ. Πρόεδρε καλή δύναμη στον πολύπαθο λαό σας. Αλλά δεν θα έπρεπε να πείτε κάτι και για τους νεκρούς της Άσσιας; Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα).
Δεν παρέλειψε να μας πει ότι παρακαλεί το Θεό να φυλάξει, ώστε κανείς άλλος λαός να μην ζήσει αυτά που ζει ο λαός του.
(Σχόλιο Συντάκτη: κ. Πρόεδρε, καλό θα ήταν πριν εμφανιστείτε στην ολομέλεια, να φροντίζατε να μαθαίνατε πως τα δεινά που ζει ο λαός σας 48 ημέρες τώρα, εμείς τα ζούμε επί 48 χρόνια. Λίγη διάκριση, αφού δεν βρήκατε λίγα λόγια συμπόνοιας, δεν βλάπτει. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα).
Μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί να διανοηθεί, ότι παρά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 στη Ρωσία, υπήρχαν κράτη που πίστευαν πως μπορεί να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, τη στιγμή μάλιστα που η 2η θέλει να τεμαχίσει την 1η.
(Σχόλιο Συντάκτη: κουράγιο κ. Πρόεδρε. Πες μας κάτι, μήπως οι σοφοί μεσολαβητές, αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο τον ονόμασαν ΜΟΕ; Ρωτάμε, γιατί θέλουμε να δούμε κάτι).
Μας ενημέρωσε πως η Ρωσία αντιλαμβάνεται την καλή θέληση της Ουκρανίας ως αδυναμία.
(Σχόλιο Συντάκτη: κ. Πρόεδρε, αυτό κάτι μας θυμίζει, αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε τι ακριβώς)
Μας είπε ότι είναι ευγνώμων προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στάση που τήρησε έναντι της Ρωσικής εισβολής.
(Σχόλιο Συντάκτη: Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε κι εμείς το ίδιο, για τη στάση που κρατάτε έναντι της τουρκικής εισβολής)
Μας ενημέρωσε πως η Ρωσία έχει σχέδια να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία.
(Σχόλιο Συντάκτη: κ. Πρόεδρε, αυτό κάτι μας θυμίζει, αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε τι ακριβώς no2)
Μας συμβούλεψε να σταματήσουμε τα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια» και την παραχώρηση διπλών υπηκοοτήτων.
(Σχόλιο Συντάκτη: κ. Πρόεδρε, ασχοληθήκατε με 200 άτομα που έλαβαν διαβατήριο, αλλά με τους 200.000 πρόσφυγες, που επί των 44εκ ουκρανικού πληθυσμού αντιστοιχούν σε 14.000.000 ουκρανούς, δεν είπατε κουβέντα. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα).
Μας παρακαλεί να επιβάλλουμε εμπάργκο προμήθειας ενεργειακών πόρων που προμηθευόμαστε από τη Ρωσία.
(Σχόλιο Συντάκτη: κ. Πρόεδρε, το μόνο εμπάργκο που γνωρίζουμε εμείς είναι αυτό που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον θύτη για 4 χρόνια και στο θύμα για 48 κι ακόμη συνεχίζεται….. Αλλά επειδή κ. Πρόεδρε γνωρίζουμε από εισβολές και σας συμπονούμε, προτείνουμε να επιβάλλετε εσείς πρώτοι εμπάργκο προμήθειας τουρκικών Drone και κορβετών, ώστε να μην χρηματοδοτείτε την τουρκική πολεμική βιομηχανία που εξοπλίζει τους 40.000 στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων, και να μην χρηματοδοτείτε τα τουρκικά ναυπηγεία που κατασκευάζουν τα πλοία με τα οποία η φίλη σας Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ μας. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα).
Μας είπε πως είναι σίγουρος πως θα τον υποστηρίξουμε προς την πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
(Σχόλιο Συντάκτη: όχι μόνο να παίρνεις, αλλά και να δίνεις κ. Πρόεδρε. Θα το σκεφτούμε σοβαρά αν θα στηρίξουμε την ένταξή σας στην ΕΕ. Ήδη πολλά προβλήματα έχουμε από χώρες της ΕΕ που χαριεντίζονται με την Τουρκία. Δεν χρειαζόμαστε άλλες.Εμείς δεν ζητήσαμε τίποτε δύσκολο. Να λέγατε μια κουβέντα για την Τουρκική εισβολή μόνο. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, θα πρέπει να τα λέμε όλα).
Ευτυχώς που την παρτίδα έσωσε η Πρόεδρος της Βουλής, που απαντώντας στον Ζελένσκι ανέφερε αυτά που έπρεπε και μπράβο της .
Εν κατακλείδι, και για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους.
Η άποψή μας για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι απλή. Η Ουκρανία απέτυχε στην αποτροπή και θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι φέρει ακέραια την ευθύνη. Διότι πολύ απλά πίστεψε τις υποσχέσεις των συμμάχων του. Και αν μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, αυτό οφείλεται στις επαγγελματικές του καταβολές, αλλά πιο πολύ στον λαό του που πολεμάει τον εισβολέα και πεθαίνει για την Πατρίδα του.
Αλλά, σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει κατοχή επί 48 χρόνια (όχι απλά 48 ημέρες ) θα έπρεπε να μιλήσει με σεβασμό και να καταδικάσει τους εισβολείς, φονιάδες, κλέφτες και καταπατητές των Αγίων Κατεχομένων Εδαφών μας, κι όχι να μας ζητάει να του στείλουμε τα όπλα μας.
Επίσης, η άποψή μας είναι ότι δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να υποστηρίξουμε τον εισβολέα από τη στιγμή που 40.000 κατοχικοί στρατιώτες με 300 αμερικανικά άρματα και έναν σκασμό ευρωπαϊκά συστήματα βρίσκονται επί της Κύπρου. Κι όποιος υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή, καλά θα κάνει να θυμηθεί την Κύπρο.
Εμείς ως Ελληνισμός (Ελλάδα – Κύπρος), για τα μάτια του κ. Ζελένσκι καταδικάσαμε εξ’ αρχής τη ρωσική εισβολή. Αποστείλαμε ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια, καταστρέφοντας τις σχέσεις μας με ένα από τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά ο ίδιος φάνηκε πολύ μικρός να ανταποδώσει τη στήριξη αυτή, έστω και στο ελάχιστο.
ΠΗΓΗ amynageostratigiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου