Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Βασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος (976-1025)...ο ένδοξος αυτοκράτωρ

Από το chilonas

Όταν οι Έλληνες ανέκτησαν την Πόλη από τούς Λατίνους το 1261, βρήκαν στο νεκροταφείο πεταμένο, ένα σκελετό στον οποίο οι Φράγκοι είχαν βάλει περιπαικτικά στο στόμα μία φλογέρα. Δίπλα στον σκελετό, ήταν παραβιασμένος και συλημένος ένας τάφος με μία επιγραφή πού έγραφε: «Βασίλειος Πιστός Εν Χριστώ Τω Θεώ Βασιλεύς Αυτοκράτωρ Ρωμαίων». Ήταν ο σκελετός του ανθρώπου, πού έμελλε να δώσει στο Ελληνικό Μεσαιωνικό κράτος την μεγαλύτερη δόξα πού γνώρισε ποτέ. Ήταν ο άνθρωπος πού πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου μέχρι τα βαθιά του γεράματα, έσωσε την Μακεδονία από τούς Βούλγαρους εισβολείς, πού απώθησε τούς Άραβες και τούς Αιγύπτιους από την Μικρά Ασία και τούς Σαρακηνούς από την Καλαβρία και εκείνος πού κυνήγησε αλύπητα την παντοδύναμη αριστοκρατία προς όφελος των ακτημόνων και των αδυνάτων, ενώ παράλληλα γέμισε τα ταμεία του κράτους.

Χαράλαμπος Μούσκος: Ο πρώτος νεκρός αγωνιστής της ΕΟΚΑ

Ο Χαράλαμπος Μούσκος γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1932 στην Παναγιά της Πάφου.  Εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ με την έναρξη του αγώνα τον Απρίλη του 1955. Η ομάδα του, με αρχηγό τον ίδιο, έλαβε ενεργό μέρος τη νύκτα της 1ης Απριλίου 1955 σε επίθεση στην Αρχιγραμματεία. Τρεις μήνες μετά συνελήφθη με άλλους, μετά από προδοσία, αφού βρέθηκαν στο σπίτι που νοίκιαζε όπλα και πυρομαχικά. Κατά τη δίκη του αθωώθηκε, γιατί το σπίτι ήταν ξεκλείδωτο και υπήρχε η δικαιολογία ότι μπορούσε να μπει μέσα όποιος ήθελε. Γνωρίζοντας όμως ο ήρωας ότι, με βάση το νόμο της 15ης Ιουλίου 1955 «περί προσωποκρατήσεως», μπορούσε να συλληφθεί και να κρατηθεί χωρίς να του προσαφθεί συγκεκριμένη κατηγορία, έφυγε τρέχοντας από το δικαστήριο, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς.
Κρύφτηκε στην Αρχιεπισκοπή και, μετά από λίγες μέρες, κατέφυγε, καταζητούμενος πια, στη Βασιλική Κύκκου, όπου έγινε λημέρι ανταρτών, στο οποίο έμεινε για μήνες και ο Αρχηγός

Φοιτήτρια έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Γαβρόγλου και του τα είπε έξω από τα δόντια

Φοιτήτρια έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τις μετεγγραφές στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και τα είπε έξω απ’τα δόντια.

Στην επιστολή λοιπόν ανέφερε ότι όπως η ίδια, έτσι και χιλιάδες άλλα παιδιά, δεν πήραν την μετεγγραφή με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν.

Τόνισε μάλιστα ότι πολλοί ήταν εκείνοι οι φοιτητές που πήραν την μετεγγραφή με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή το μέσο, αλλά και με πλαστά στοιχεία.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΥ:Αλλάζει ο καιρός: Ερχονται καταιγίδες και μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, προβλέπεται από αύριο, Σάββατο.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα επηρεαστούν από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τσίπρας: Ναι, θα αλλάξουμε τον τρόπο εκλογής του μουφτή στη Θράκη - Μετά τη δήλωση Γαβρόγλου για «ορθολογικοποίηση της εκλογής μουφτήδων»(Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποσυνδέσει την απόφασή του από την επίσκεψη Ερντογάν- Η σημερινή κατάσταση δεν τιμά ούτε εμάς ούτε την μειονότητα, είπε ο πρωθυπουργός - Αυτούς που θα αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία να μην τους αμφισβητεί η μειονότητα, είπε ο Αλ.Τσίπρας 
Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής του μουφτή της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και η είδηση επιβεβαιώθηκε από το στόμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έκανε λόγο για μια νέα αντίληψη περί ανθρωπισμού και τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση ώστε ο θρησκευτικός ηγέτης της μειονότητας που θα αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία να μην αμφισβητείται από τα μέλη της μειονότητας.

Η μοναδική λύση της κυβέρνησης

Ενάντια στη σχολική βία
Του Ν. Λυγερού


Επειδή τώρα είναι της μόδας να χτυπούν έναν άνθρωπο δέκα άτομα μόνο και μόνο για να σπάσουν πλάκα, είναι επείγον να δούμε τα όρια της εκπαίδευσης όταν οι καθηγητές δεν ξέρουν πια τι να κάνουν αφού δεν έχουν δώσει βαρύτητα στη διδασκαλία και ποντάρουν σε φιλικές σχέσεις που στην ουσία δεν υπάρχουν. Και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να μην υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τους αθώους μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ήδη αντιπαραθέσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Η έξυπνη παιδεία δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα αλλά συνεργάζεται με τα δεδομένα διότι αξιοποιεί τη στρατηγική. Έτσι αναδεικνύει ότι αυτό που θέλει η μάζα δεν είναι απαραίτητα το σωστό και ότι αυτός που είναι μόνος μπορεί να έχει δίκαιο.