Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Νέα στοιχεία για την πτώση του Σινούκ


Σχόλιο από ALEXANDER

Οφείλει να επέμβει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας η Εισαγγελία και να πάρει ξεκάθαρη θέση η Νέα Δημοκρατία.
Κάθε άλλη ενέργεια είναι αποδοχή των όσων αποκάλυψε χτες η εκπομπή.
 
Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004 όταν η Ελλάδα πάγωσε. Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά του Άθω, λίγο πριν προσγειωθεί, παρασύροντας στον θάνατο τους επιβάτες του. Συνολικά 18 νεκροί, ανάμεσά τους και ο προκαθήμενος Αλεξανδρείας, Πέτρος.

Η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» έφερε χθες στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Καβαλιέρε απειλεί τη Γερμανία

Η Γερμανία οφείλει να συναινέσει στις αξιώσεις της ΕΚΤ, να τυπώσει περισσότερα ευρώ και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της ευρωζώνης, ή ειδάλλως να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος, δήλωσε σήμερα ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η ΕΚΤ «θα πρέπει να μεταβάλει την αποστολή της, θα πρέπει να μετατραπεί στον τελικό εγγυητή του δημοσίου χρέους (των μελών της ευρωζώνης) και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα», τονίζει ο ‘Καβαλιέρε’ στον λογαριασμό του στο Facebook.
«Αλλιώτικα, θα πρέπει να έχουμε το σθένος να πούμε ‘τσάο-τσάο ευρώ’ και κατ’ αυτόν τον τρόπο να βγούμε από το ευρώ, παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ, ή να ζητήσουμε από τη Γερμανία να φύγει εάν δεν συμφωνεί», τόνισε.

Κλείνουν τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

Η αρχή του τέλους των ελληνόφωνων γυμνασίων και λυκείων της Γερμανίας έγινε στις 19 Νοεμβρίου του 2011, όταν εκδόθηκε ο νόμος 4027 του ίδιου έτους που αφορούσε στην «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες  διατάξεις».

Η δραχμούλα ξύπνησε τον Οκτώβριο του 2009 κι έκτοτε... χουζουρεύει


Του Πάνος Παναγιώτου
 Χρηματιστηριακού Τεχνικού Αναλυτή
από το sofokleous10
 
Οκτώβριος του 2009 ήταν το τέλος μίας εποχής για την Ελλάδα. Ένα τέλος που κάποτε θα ερχόταν ούτως ή άλλως αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ... διαφορετικό και το κυριότερο να αποτελούσε την ευκαιρία για ένα νέο και ευοίωνο ξεκίνημα και όχι την αρχή μίας περιόδου οικονομικού και κοινωνικού χάους. Η πολιτική στρατηγική (;) Παπανδρέου να πανικοβάλει τις αγορές και να διασύρει την Ελλάδα διεθνώς άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου βγάζοντας από μέσα τους καταστρεπτικές δυναμικές και τάσεις οι οποίες έδωσαν, ξαφνικά, ζωή στο σενάριο της εξόδου της χώρας απ' το ευρώ, 'ξυπνώντας' τη δραχμή απ' τη χειμέρια νάρκη που βρισκόταν απ' το 2002.

Η απαραίτητη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί από τους δικούς μας δεν ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν όσον αφορά στο θέμα της γενοκτονίας στην Ελλάδα. Και οι περισσότεροι παραμένουν παθητικοί, περιμένοντας απλώς κινήσεις από τους άλλους. Ενώ οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006 και της Σουηδίας το 2010 είναι ξεκάθαρες, αφού παρουσιάζουν τις τρεις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων ως ένα ενιαίο πλαίσιο. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι μερικές αναγνωρίσεις της Αυστραλίας. Στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτές οι γενοκτονίες είναι το αποτέλεσμα της ίδιας στρατηγικής εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Νεοτούρκων και του κεμαλικού καθεστώτος.

TO ΠΑΙΔΙ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ…

Να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι να απέχουν ή να ψηφίσουν μικρότερα κεντροδεξιά σχήματα καλεί με δήλωσή του τους πολίτες, ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής.

«Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής.

Τα σενάρια για έξοδο από την ευρωζώνη καλά κρατούν... «Ελλάδα: Δραχμή (πρώην ευρώ)»

Οι Αγγλοσάξωνες τραπεζίτες του City και το διεθνές πρακτορείο τους δεν κρύβουν πλέον τις διαθέσεις τους για την Ελλάδα...

Έτσι, σε μια σελίδα των ισοτιμιών έχουν εντάξει την ελληνική δραχμή (Greek Drachma - πρώην Ευρώ), προκειμένου να είναι έτοιμοι για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το πακέτο υπηρεσιών του Bloomberg παρέχεται σε χρηματιστηριακές και επενδυτικές τράπεζες ανά τον κόσμο, έτσι οι επαγγελματίες βλέπουν ότι κάποιοι ετοιμάζονται, σαν η επιστροφή στη δραχμή να είναι μια απόφαση ωρών, καθώς υπάρχουν ακόμη μηχανισμοί που δανείζουν την Ελλάδα, όπως έγινε με τα 18 δισ. ευρώ που έλαβαν οι  ελληνικές τράπεζες.

Τσίπρας: Ζητούμε την ψήφο του λαού για να ακυρώσουμε το Μνημόνιο

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το χαρακτηρίζει ως ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για τον τόπο, το οποίο εγγυάται την έξοδο από την δημοσιονομική κρίση και την πολιτικά ισότιμη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μόνη πειστική απάντηση απέναντι στο Μνημόνιο είναι ενα σχέδιο πυξίδα συνολικά για την ευρωπαϊκή Αριστερά, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις απαντήσεις στα Λατινικά και στη Xημεία

Πρωτομηνιά με συνέχεια σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα: Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης- Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).



Δείτε εδώ...

Τέσσερα σενάρια με πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ Τα σενάρια της Morgan Stanley για τις εκλογές στην Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σύμφωνα με έκθεσή της Morgan Stanley που αναλύει  όλα τα πιθανά σενάρια διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Morgan Stanley για τις εκλογές του 2012, η νέα Βουλή θα είναι και πάλι επτακομματική, ενώ κανένα κόμμα δε θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Το εμετικό σχόλιο του BBC

"Σαν ένα χαλασμένο κεμπάπ οι Ευρωπαίοι ξερνάνε την Ελλάδα έξω από το ευρώ", δήλωσε ο Jeremy Paxman, παρουσιαστής της εκπομπής Newsnight, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Η νέα αυτή προσβλητική επίθεση σε βάρος της χώρας μας έγινε με παρόντες τους νομπελίστας Paul Krugman, οικονομολόγος του Harvard, Kenneth Rogoff και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνο, ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους, στο σχόλιο του παρουσιαστή.

«Αυτοδιάλυση» μεν... κυβέρνηση δε...

Μπλέξαν τις γραμμές τους – ξανά - στο ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθεί την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά» και δη το ΠΑΣΟΚ - ή πάντως το πρόγραμμά του και όχι απαραιτήτως τα στελέχη του - την επομένη των εκλογών, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου ζητά την «αυτοδιάλυση» του κόμματος και την ανασυγκρότησή του αμέσως μετά τις εκλογές, μέσω... τεκτονικών αλλαγών που θα πρέπει να υποστεί. Αντιστοίχως, ενώ ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζητά την... σύμπλευσή τους την «επόμενη μέρα» των εκλογών.

Ψαράδες έπιασαν στα δίχτυα τους ένα παράξενο πλάσμα (Bίντεο)


Σχόλιο από ALEXANDER

TO Bίντεο που θα δέιτε είναι από το ΑΝΙΜΑL PLANET

Όπως θα δείτε στο βιντεο που ακολουθεί και προέρχεται από το Animal Planet ψαράδες ανασύρουν στα δίχτυα τους και τρομάζουν όταν μέσα σε αυτά υπάρχει ένα παράξενο πλάσμα.


Σε νέο ιστορικό χαμηλό το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο υποχωρεί την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο, καθώς επανήλθαν οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 13:15, στις 137,41 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 1,42%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 51,69 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 1,20%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα επίπεδα των 254.550 ευρώ.

ΧΑ: Τα blue-chips πιέζουν τον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς σαφή προσανατολισμό συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. που, παρά την ανοδική αντίδραση της μετοχή της ΕΤΕ, υποχρεώνεται την Παρασκευή σε απώλειες έως και 3%.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν του FTSE20, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται στους τίτλους των Alpha Bank, Μυτιληνμαίος και Eurobank, ενώ πτωτικά, μεταξύ άλλων, κινούνται και οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ και Coca-Cola 3E.

Αντιδρώντας από τα χθεσινά νέα χαμηλά, η μετοχή της ΕΤΕ βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 8,91% στα 1,10 ευρώ, κέρδη που αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε 4,95%.

Η μετοχή του ΟΤΕ, που επίσης υποχρεώθηκε χθες σε σοβαρές απώλειες, αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με απώλειες 3,08% στα 1,26 ευρώ. 

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση

Του Ν. Λυγερού

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση πρέπει να υπάρχει στόχος. Από μόνες τους έχουν οντότητα, αλλά όχι νόημα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αρκεί να λέμε στον λαό ότι πρέπει να αντέξει, αν δεν έχουμε κανένα σκοπό. Δεν μπορεί να κάνεις αιώνια υπομονή, πρέπει να πετύχεις κάτι για να εξελιχθείς. Ο λαός της Ελλάδας είναι ικανός για κατορθώματα και ακόμα και θαύματα αν είναι πεπεισμένος ότι έχει νόημα. Διότι, όπως δεν πιστεύει στις αρχές, πρέπει να βλέπει την αξία του έργου για να συμβάλλει δυναμικά στην υλοποίηση του. Αυτήν την περίοδο όλοι οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι ο ελληνικός λαός θέλει και αυτός μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Γι’ αυτό το λόγο, σιγά σιγά όλα τα κόμματα αλλάζουν το ύφος τους, για να συγκλίνουν προς αυτήν την άποψη.

Πτώση 6% το Μάιο-ο χειρότερος μήνας των τελευταίων 2 ετών για τον Dow

Dow12.393,45-26,41 -0,21%  



  Nasdaq2.827,34-10,02 -0,35%  

Η Wall Street χθες
Αξιοσημείωτες απώλειες, με ευρωπαϊκή "σφραγίδα" κατέγραψε το αμερικανικό χρηματιστήριο το μήνα Μάιο, οπότε οι βασικοί δείκτες απώλεσαν περισσότερο από το 6% της αξίας τους.

Τη μηνιαία πτώση διεύρυναν οι απώλειες της Πέμπτης, με το μπαράζ των αρνητικών στοιχείων από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας να επιδρά αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία. Οι φήμες πως το ΔΝΤ καταστρώνει σχέδια για πιθανή διάσωση της Ισπανίας -παρά την άμεση διάψευσή τους- κατάφεραν να συγκρατήσουν εν μέρει την πτωτική τάση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 26,40 μονάδες (-0,21%) κλείνοντας στις 12.393,40 μονάδες. Σε επίπεδο μήνα έχασε 6,2%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 10,00 μονάδων (-0,35%) και έκλεισε στις 2.827,30 μονάδες, ενώ για το μήνα Μάιο εμφάνισε απώλειες 7,2%. O S&P 500 σημείωσε πτώση 2,90 μονάδων (-0,23%) κλείνοντας στις 1.310,30 μονάδες. Από τις αρχές Μαΐου έχασε 6,3%. Ο Μάιος αποδείχθηκε ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δύο ετών για τους Dow και Nasdaq.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 7,35 δολάρια με άνοδο 0,15 δολ. ή σε ποσοστό 2,08%. Ακολούθησαν η Walt Disney με κέρδη 1,13% και κλείσιμο στα 45,71 δολάρια και η Travelers Companies Inc, η οποία έκλεισε στα 62,50 δολάρια με άνοδο 0,99%.