Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Πόντος:Πολιτισμός και γενοκτονία

1. Εισαγωγή

    Η ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, ξεκινά από το μύθο, από τότε που ο Φρίξος και η Έλλη ταξίδεψαν πάνω στο Χρυσόμαλλο Δέρας για να αποφύγουν τη θυσία τους από τους θεούς του Ολύμπου. Ακολούθησε ο θάνατος της Έλλης και ο Φρίξος με την άφιξή του στην Κολχίδα ανέθεσε τη φύλαξη του πολύτιμου Δέρατος στο βασιλιά Αιήτη. Η Αργοναυτική εκστρατεία, με τον Ιάσονα και πλήρωμα απ' όλες τις ελληνικές πόλεις, αποτέλεσε την προσπάθεια για την κτήση του Χρυσόμαλλου Δέρατος και την απόπειρα για εποικισμό της περιοχής, που αρχίζει αμέσως μετά τον Τρωικό πόλεμο, το 1100 π.Χ.

Η Γενοκτονία των Ποντίων - Το σιωπηλό ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού

Τον Φεβρουάριο του 1994, το ελληνικό κοινοβούλιο ανακήρυξε τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο», ημέρα μάλιστα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα το 1919.
Το χρονικό της μεθοδευμένης εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού αναγνωρίζεται επισήμως ως γενοκτονία τόσο από την Ελλάδα όσο και την Αυστραλία, αλλά και από πλήθος έγκριτων οργανισμών, όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS - 2007).

Γενοκτονία Αρμενίων: Μια αποκαλυπτική ανάλυση των γεγονότων

Από το onalert

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στην γερμανική βουλή όπου το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αναγνώρισε σχεδόν ομόφωνα (με μία ψήφο κατά και μία αποχή) ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δημοσιεύουμε ξανά το παρακάτω κείμενο του Δρ Ι. Παρίση για την γενοκτονία που ακόμη αρνείται η Τουρκία.

Γενοκτονία Ποντίων 100 χρόνια: Ο Γερμανός Συνταγματάρχης που τη σχεδίασε ! Ο Φ.Φράγκος αποκαλύπτει

Μιλώντας σε Πόντιους που ζουν στο Τορόντο του Καναδά, για την Γενοκτονία των προγόνων τους, ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος είχε  αποκαλύψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Γερμανών! Ποιος Γερμανός στρατιωτικός ήταν ο εμπνευστής της εξόντωσης Ποντίων, Αρμενίων και άλλων πληθυσμών με τη “μέθοδο” των κακουχιών και της εξουθένωσης,μέσω των πορειών θανάτου. Ήταν σαν μια δοκιμή όσων έπραξαν κάποια χρόνια μετά οι ναζί εναντίον Εβραίων κι όχι μόνο.
Ο ρόλος ενός Γερμανού Συνταγματάρχη ήταν καταλυτικός.
Είπε στην ομιλία του ο στρατηγός Φράγκος: