Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα - Η τουρκοκρατία, η ιταλοκρατία και οι αγώνες για την απελευθέρωση

Τα Δωδεκάνησα ή Δωδεκάνησος, το σύμπλεγμα των νησιών και νησίδων ανάμεσα στη Σάμο, την Κρήτη και τα μικρασιατικά παράλια, παρέμειναν μέχρι το 1948 εκτός της ελληνικής επικράτειας, παρότι διαχρονικά η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού τους ήταν Έλληνες. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1912 ο πληθυσμός τους ήταν 143.482 και από αυτούς οι 131.332 ήταν Έλληνες. 

Υπογραφή στο Βατικανό για τα θραύσματα του Παρθενώνα. Παρουσίαση στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου

Φιλάδελφος χειρονομία
Γέφυρες αδελφοσύνης
Το ιστορικό

Σε κλίμα ιδιαιτέρως φιλικό έγινε σήμερα στο Βατικανό η τελετή της υπογραφής του πρωτοκόλλου της δωρεάς των τριών θραυσμάτων από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καθώς μια σπουδαία απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να τα δωρίσει, προκειμένου να εκτεθούν στο Μουσείο Ακρόπολης είχε αυτό το γρήγορο και ουσιαστικό πέρας.

Την πράξη δωρεάς υπέγραψαν ο Καρδινάλιος Fernando Vérgez Alzaga Πρόεδρος του Κυβερνείου του Κράτους της Πόλης του Βατικανού, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βατικανού καθηγήτρια Barbara Jatta. Η παρουσίαση των θραυσμάτων θα γίνει στις 24 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία εκπροσώπων του Βατικανού.

Πόντιοι και Κρήτες, κότσαρι και πεντοζάλι, για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων - Η εκδήλωση στην Κω πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά το πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη

«Μάθαμε να τιμούμε στις πατρίδες μας και το θάνατο με χορό». Αυτό ανέφερε ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο ξενιτέας» σχετικά με την απόφαση –και τις αντιδράσεις που υπήρξαν γι’ αυτή– να μην ακυρωθεί η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Κρητών Κω «Ο Τάλως» για την επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων. Αντιθέτως, σε κεντρικό επίπεδο αποφασίστηκε να ακυρωθεί η καθιερωμένη παρέλαση στο νησί.

Έτσι, με φόντο το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Πόντος και η Κρήτη ενώθηκαν, με το κότσαρι και το πεντοζάλι να χορεύονται μαζί.

Στα Τέμπη χάθηκε η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Γιατί το κράτος απέτυχε παταγωδώς.
 

Αν θελήσει κάποιος να ψάξει τι κοινό έχουν οι πιο πρόσφατες τραγωδίες στην χώρα μας με τους εκατοντάδες νεκρούς, από τις πυρκαγιές του 2007 σε Ηλεία και Εύβοια με τους 84 νεκρούς,, από τις πλημμύρες στην Μάνδρα το 2017 με τους 24 νεκρούς, από την τραγωδία στο Μάτι το 2018 με τους 103 νεκρούς και την ανείπωτη τραγωδία σήμερα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, καταλήγει σε ένα ανατριχιαστικό συμπέρασμα: Την τρομακτική ανεπάρκεια των υπευθύνων αλλά και τα απελπιστικά κενά λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

USNS BRITTIN: Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το γιγαντιαίο Αμερικανικό οχηματαγωγό

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε το γιγαντιαίο φορτηγό οχηματαγωγό Ro-Ro πλοίο στρατιωτικών Logistics του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USNS BRITTIN, κλάσης Bob Hope.

Την είδηση του κατάπλου του USNS BRITTIN γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, το USNS BRITTIN με μήκος 289,33 μέτρων είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει μπει μέχρι σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Iταλικό Ναυτικό: Μελετάται μια νέα έκδοση της FREMM 2.0 με Leonardo Dual Band Radar AESA με σταθερές κεραίες.

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Iταλικό Ναυτικό: Μελετάται μια νέα έκδοση της FREMM 2.0 με Leonardo Dual Band Radar AESA με σταθερές όψεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Fincantieri μελετούν μια νέα διαμόρφωση της φρεγάτας τύπου FREMM. Είναι μια FREMM 2.0 για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, το οποίο ενσωματώνει μια σειρά από καινοτομίες, ξεκινώντας από την υπερκατασκευή που φιλοξενεί το Dual Band Radar με σταθερές όψεις (που έχει ήδη υιοθετηθεί στους PPA). Η FREMM 2.0 θα μπορούσε να αποκτηθεί από το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει εκφράσει εδώ και καιρό την ανάγκη να αποκτήσει έναν επιπλέον αριθμό νέων FREMM: από 2 έως 6 μονάδες (ανάλογα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό).

Η κλάση FREMM (Ευρωπαϊκή Φρεγάτες Πολλαπλών Αποστολών), που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, έχει τις ρίζες της στο “Πρόγραμμα Φρεγατών Νέας Γενιάς” με τον ορισμό της Γενικής Λειτουργικής Προδιαγραφής που χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2003. αποτελείται από δύο εξειδικευμένες υποκατηγορίες: Γενικού Σκοπού (GP) και Ανθυποβρυχιακή (ASW), που χαρακτηρίζεται από μια κοινή βάση σχεδιασμού στην οποία εμβολιάζονται διάφορες ιδιαιτερότητες που περιγράφονται παρακάτω.

MoU ΕΕΛΕΑΑ και Ένωσης Ολλανδικών Βιομηχανιών Άμυνας (NIDV)

Κοινή πρωτοβουλία για την περαιτέρω ενίσχυση του διεθνούς οικοσυστήματος στην άμυνα και την ασφάλεια ανέλαβε η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) και η Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών για την Άμυνα και την Ασφάλεια (Τhe Νetherlands Ιndustries for Defence & Security – NIDV), με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης NEDS – ΝIDV 2022 που διεξήχθη στις 17 Νοεμβρίου 2022, στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η έναρξη στενής συνεργασίας μεταξύ της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και της NIDV σε δραστηριότητες και βιομηχανικά προγράμματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον τομέα της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας.

Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα – Ευτυχώς η Αθήνα πηρε της Belharra

Διονύσης Αντωνέλλος

Οι δύο φρεγάτες ήταν να κατασκευαστούν εντός 69 μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης.

Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα αφού δύο χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στο πρόγραμμα και παίρνει και δανεικά.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας μέσω του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας ενέκρινε εξωτερικό δάνειο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της απόκτησης δύο φρεγατών Arrowhead 140 που σχεδιάστηκαν από την αγγλική Babcock.

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Έντι Ζεμενίδη, εκτελεστικό διευθυντή της HALC

Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council) Endy Zemenides είχε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«H Mutual Defense Cooperation Agreement -επικαιροποιημένη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας-, η Αλεξανδρούπολη ως η Σούδα του Βορρά, και η γενικότερη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ που εμβαθύνεται σε όλα τα επίπεδα, 

τα πιο σημαντικά θέματα της συζήτησής μας», γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

AESA AN/APG-85: Τα ελληνικά F-35A με το καλύτερο δυνατό ραντάρ της Northrop Grumman

Με το νέο ραντάρ AESA AN/APG-85 θα είναι εξοπλισμένα τα ελληνικά F-35A. Σε μία περίοδο που η ελληνική πλευρά αναμένει την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το όσα περιλαμβάνει η LOR που απεστάλει το καλοκαίρι του 2022 για την αγορά 20 ή 24 αεροσκαφών F-35A Lightning II, οι εξελίξεις στο πρόγραμμα του μαχητικού 5ης γενιάς εξακολουθούν να “τρέχουν” καθώς η ανάπτυξη του συνεχίζεται… Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιβεβαιώνεται πλέον, και αυτό είναι ίσως το περισσότερο ενδιαφέρον και σημαντικό για εμάς, ότι τα ελληνικά μαχητικά του τύπου θα είναι εξοπλισμένα με το νέο ραντάρ AESA APG-85 και τα περισσότερα συστήματα που θα περιλαμβάνει η διαμόρφωση Block 4.

Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗ

Πέντε ολόκληρα χρόνια (2018) από τότε που ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος F-35, η Lockheed

Σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Άννα Παναγιωταρέα 

Οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ ανέβασαν πανό: «Δεν φταίει ο σταθμάρχης»; Εφταιγαν… τα τρένα που «αποφάσισαν» αντί να «τρέχουν» στις δύο γραμμές-ανόδου και καθόδου να πορευτούν στη γραμμή καθόδου; Με την αντίληψη του πανό, έπρεπε τα τρένα να προσέχουν πού πηγαίνουν!

Αυτή η ανήκουστη άποψη των συνδικαλιστών -είχαν ευχαριστήσει το 2018 τον Σπίρτζη, επειδή έφερε πίσω στον ΟΣΕ υπαλλήλους που είχαν μεταφερθεί, πριν από μία δεκαετία, σε υπηρεσίες του Δημοσίου- που επιδιώκει «να βγάλει λάδι» τον σταθμάρχη συμφωνεί απόλυτα με εκείνη του Πάνου Καμμένου που διατυπώθηκε, επίσημα και ανενδοίαστα, από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο

Άδωνις Γεωργιάδης για Αντώνη Κανάκη: Αντί να κρύβεται από ντροπή για την υπόθεση Παναγιωτόπουλου, το παίζει τιμητής των πάντων

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αντέδρασε έντονα στην αναφορά του Αντώνη Κανάκη από τους «Ράδιο Αρβύλα» προς το πρόσωπό του, με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι "δεν το είχε καταλάβει"» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

Έφοδος της ΡΑΣ στα γραφεία του ΟΣΕ – Πήραν έγγραφα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Φακέλους με στοιχεία, στο πλαίσιο διεξαγωγής αυτεπάγγελτης έρευνας σχετικά με τη διερεύνηση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συνέλεξαν χθες επιτόπου από τα γραφεία του ΟΣΕ στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Η απόφαση για τη διενέργεια έρευνας ελήφθη μία μέρα μετά τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών και ήδη από σήμερα ξεκινά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η μελέτη των εν λόγω εγγράφων από την αρμόδια Μονάδας Ρύθμισης και Ελέγχου της Σιδηροδρομικής Αγοράς της ΡΑΣ που αναμένεται να καταλήξει στη σύνταξη πορίσματος. 

ΥΒΡΙΣ στους νεκρούς: Ασέβεια από τα μέλη της Επιτροπής LIBE

Μέγιστη ασέβεια επιδεικνύουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, της περιβόητης LIBE, που βρίσκονται από χθες στη χώρα μας στο πλαίσιο της… προστασίας του «Κράτους Δικαίου» και των πολιτικών δικαιωμάτων.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Οι Σοσιαλιστές, Αριστεροί και Πράσινοι ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τη γνωστή από την υπόθεση των υποκλοπών και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA Σόφι ιντ Βελντ, παρέβλεψαν τον πόνο και τη θλίψη ενός ολόκληρου έθνους και ήρθαν στην Αθήνα εν είδει ανακριτών να ρωτήσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους επικεφαλής ανεξάρτητων θεσμών για το αν σεβόμαστε τα δικαιώματα των μεταναστών και αν τηρείται η ελευθερία του Τύπου…

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων:Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Ανακοίνωση για το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. «Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία» αναφέρουν, τονίζοντας ότι η Ένωση «παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Τέμπη: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία

Ιωάννα Μάνδρου 

Τη δικογραφία για το δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017 ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Ποιες συμβάσεις για έργα του ΟΣΕ που δεν έγιναν στην ώρα τους, διερευνά η Οικονομική Εισαγγελία 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δικαστικές έρευνες στη Λάρισα για την αναζήτηση των υπευθύνων για το τραγικό δυστύχημα ενόψει της σύγκλισης της Ολομέλειας Εφετών που ζητήθηκε χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης ήδη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται ήδη για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Τουρκία: Το TCG Anadolu παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό

Πέτρος Κράνιας 

Η πρώτη ανακοίνωση για την παράδοση του ελικοπτεροφόρου αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu από πολλά τουρκικά ΜΜΕ στις 5 Μαρτίου 2023, θεωρήθηκε έκπληξη δεδομένου ότι δεν υπήρξε τελετή ή επίσημη ανακοίνωση από την Αμυντική Βιομηχανία της Τουρκικής Προεδρίας (SSB). Μια μέρα αργότερα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στο Twitter ότι το πλήρωμα του TCG Anadolu είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση προανάπτυξης.

Αυτό θεωρείται επιβεβαίωση της παράδοσης καθώς η εκπαίδευση αυτή διεξάγεται μετά την παράδοση των νέων πλοίων. 

Έκθεση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για το 2022: Υβριδικές οι απειλές κατά της χώρας

Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Δραστηριότητας 2022 της Προεδρίας του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT).

Στην επιστολή παρουσίασης της έκθεσης, ο πρόεδρος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, τόνισε ότι ο οργανισμός συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του και τις δραστηριότητές του αποφασιστικά για την εξάλειψη των τρεχουσών και πιθανών απειλών κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας, εσωτερικά και εξωτερικά. 

Επισήμανε ότι κατά το 2022, ολόκληρος ο κόσμος δοκιμάστηκε από περιφερειακούς και παγκόσμιους αγώνες εξουσίας, απειλές από μη κρατικούς παράγοντες και διάφορα διακρατικά προβλήματα.

«Τριγμοί» στο εθνικιστικό μπλοκ της τουρκικής αντιπολίτευσης από το κάλεσμα του HDP

Ανησυχία φαίνεται πως προκάλεσε στο εθνικιστικό μπλοκ της «συμμαχίας των 6» η πρόσκληση του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) για συνομιλίες ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Μιθάτ Σάντσαρ, ένας από τους ηγέτες του HDP, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στο τουρκικό κοινοβούλιο, απηύθυνε την πρόσκληση την Δευτέρα (6/3) το βράδυ, αφού το αποτελούμενο από έξι κόμματα ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο κοινός του υποψήφιος.

Δείτε τη Φρεγάτα Ψαρά και το Υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ να καταδιώκουν εχθρικά υποβρύχια σε άσκηση του ΝΑΤΟ

 

Το ΝΑΤΟ δημοσίευσε ένα βίντεο από τη μεγάλη άσκηση που πραγματοποιείται από τις 27 Φεβρουαρίου ανοιχτά της Σικελίας. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου.

Μέρος ΙI - Ν. Λυγερός: Η σημασία της ελληνικής γλώσσας στη σημερινή κοινωνία και ως δεύτερη γλώσσα

 

Μέρος ΙI - Ν. Λυγερός: Η σημασία της ελληνικής γλώσσας στη σημερινή κοινωνία και ως δεύτερη γλώσσα

Δ. Τριανταφύλλου: Πώς κατέληξαν οι έξι στον Κιλιτσντάρογλου και πώς αντέδρασε ο Ερντογάν

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης μιλάει στο NaftemporikiTV

Α. Δεσποτόπουλος: Εκλογές στην Τουρκία, Η επόμενη μέρα

 

Ο Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλάει στο NaftemporikiTV

@SavvasKalenteridis : Επιμένουν στο λάθος (6-3-2023)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Επιμένουν στο λάθος

To πόρισμα για την αναρρωτική του επιθεωρητή: Σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί

 


1. Τα σημαντικότερα στοιχεία από την απολογία του σταθμάρχη – Τι είπε για τον μηχανοδηγό του επιβατηγού
2. To πόρισμα για την αναρρωτική του επιθεωρητή: Σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί
3. Ο Χ.Τριαντόπουλος για τον ακριβή αριθμό των νεκρών και το αίτημα συγγενών για ιδιωτική εξέταση DNA
4. Απίστευτο! Ο ΟΣΕ πλήρωσε αποζημίωση επειδή δεν ήταν έτοιμος για τις εργασίες αναβάθμισης του δικτύου

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν θυμάμαι τι έγινε» είπε ο 59χρονος σταθμάρχης στην απολογία του

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε ολόκληρη η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ο συμβιβασμός στην αντιπολίτευση έφερε τον Κιλιτσντάρογλου απέναντι στον Ερντογάν | Σήμερα | 07/03/2023

 

1. Αρ. Πορτοσάλτε: Διαχρονικά ο ΟΣΕ αφέθηκε να είναι ό,τι πιο σάπιο έχει το ελληνικό κράτος
2. Ο συμβιβασμός στην αντιπολίτευση έφερε τον Κιλιτσντάρογλου απέναντι στον Ερντογάν
3. Ερντογάν:Μόνη μας προεκλογική ατζέντα θα είναι ο σεισμός – 5 δισ. δολ. στην Τουρκία από τη Σ. Αραβία
4. Συρίγος και Σέρμπος σχολιάζουν τις εξελίξεις στην Τουρκία και πως επηρεάζουν τα ελληνοτουρκικά
5. Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ – Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα κλήθηκε για εξηγήσεις