Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Άννα Παναγιωταρέα 

Οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ ανέβασαν πανό: «Δεν φταίει ο σταθμάρχης»; Εφταιγαν… τα τρένα που «αποφάσισαν» αντί να «τρέχουν» στις δύο γραμμές-ανόδου και καθόδου να πορευτούν στη γραμμή καθόδου; Με την αντίληψη του πανό, έπρεπε τα τρένα να προσέχουν πού πηγαίνουν!

Αυτή η ανήκουστη άποψη των συνδικαλιστών -είχαν ευχαριστήσει το 2018 τον Σπίρτζη, επειδή έφερε πίσω στον ΟΣΕ υπαλλήλους που είχαν μεταφερθεί, πριν από μία δεκαετία, σε υπηρεσίες του Δημοσίου- που επιδιώκει «να βγάλει λάδι» τον σταθμάρχη συμφωνεί απόλυτα με εκείνη του Πάνου Καμμένου που διατυπώθηκε, επίσημα και ανενδοίαστα, από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο

Σπίρτζη, στη Βουλή στις 26 Ιουλίου 2018, τρεις μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι: «Δεν φέρει ευθύνες, είπε ο αρμόδιος υπουργός ο Σπίρτζης, η Περιφέρεια Αττικής, γιατί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν, την Κυριακή, οι πυρκαγιές η Ρένα Δούρου ήταν στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ούτε ο κρατικός μηχανισμός έδειξε ολιγωρία ή έκανε λάθη… και οι δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών κινήθηκαν με βάση τις δυνατότητες που είχαν στις αρμοδιότητές τους. Για τις φονικές πυρκαγιές που, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν στοιχίσει σε ογδόντα τρεις ανθρώπους -οι άλλοι περίμεναν ταυτοποίηση βάσει του DNA- φταίει η μοιραία άναρχη δόμηση και οι πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι»!

Αυτές οι κατάπτυστες δηλώσεις Σπίρτζη αποτελούσαν την επίσημη θέση της κυβέρνησης Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι. Καμία συγγνώμη. Κανένα λάθος. Καμία παρουσία Τσίπρα στον τόπο της τραγωδίας. Καμία παραίτηση! ΚΑΜΙΑ διαδήλωση οργής!

Κι αφού «ο σταθμάρχης δεν φταίει» εμφανίστηκαν ξαφνικά, χθες Κυριακή, στην πλατεία Συντάγματος, οι μαυροχίτωνες αλληλέγγυοι που κρύβονταν στις «φωλιές» τους. Με ολοπρόσωπες μαύρες μάσκες, μαύρα κράνη και με σακίδια γεμάτα μολότοφ -κάποιοι κουβαλούσαν μπετόνια με πετρέλαιο- εκτέλεσαν τη διατεταγμένη υπηρεσία: Εσπασαν βιτρίνες, έκαψαν αυτοκίνητα, κατέστρεψαν στέγαστρα λεωφορείων. Στη δεύτερη, αν τους «επιτραπεί», καίνε νεοκλασικά, σπάνε και λεηλατούν ό,τι βρουν μπροστά τους, «τιμωρούν» ανθρώπους, όπως στη ΜΑΡΦΙΝ, επειδή δεν απεργούσαν.

Φωτογραφίες που είδαμε στα sites τους δείχνουν μαζεμένους πίσω από τα δένδρα να προετοιμάζονται για την έφοδο. Δεν τους είδε η Αστυνομία; Ολοι σε κύκλο και μόνον έναν συλλαμβάνει ο φακός, με κατεβασμένη μάσκα που ετοιμάζεται να φορέσει τα κόκκινα γάντια του, με προφίλ στην κάμερα. Δεν διάβασα κάπου ότι «σύντροφοι» συνελήφθησαν. Αν προσήχθησαν, χθες Δευτέρα, στο Αυτόφωρο.

Οι πολίτες δεν θα δεχθούν ούτε τα λάθη της 7ης Δεκεμβρίου 2008, όταν τρομοκρατήθηκε η Αθήνα, με την Αστυνομία σε ρόλο θεατή, κατόπιν εντολής του αρμόδιου υπουργού Παυλόπουλου. Ούτε τα λάθη της 5ης Μαΐου 2010, όπου οι αλληλέγγυοι, σπάζοντας βιτρίνα στη ΜΑΡΦΙΝ, έριξαν μολότοφ στο εσωτερικό της τράπεζας, δολοφονώντας δύο γυναίκες -η μία έγκυος- κι έναν άνδρα.

Η τραγωδία στα Τέμπη πρέπει άμεσα να οδηγηθεί προς κάθαρση. Δεν προσφέρεται για νομιμοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των αλληλέγγυων του να στραφούν κατά της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και της κοινωνικής ειρήνης. Τελεία και παύλα.

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου