Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων:Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Ανακοίνωση για το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. «Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία» αναφέρουν, τονίζοντας ότι η Ένωση «παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας.

Σε πειθαρχικό και Δικαιοσύνη οι γιατροί για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ

 Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη οι δυο γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, μετά την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ο επιθεωρητής έλαβε 30 ημέρες άδεια χωρίς να έχουν γίνει οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Παράλληλα παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όπως προέκυψε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ (σ.σ. Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ' εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. 

«Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών», υπογραμμίζουν πηγές του Υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας.

ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου