Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί ονομάστηκε “Ακάθιστος” και γιατί ψάλλεται τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή;(Βίντεο)

Ο Ακάθιστος Ύμνος εψάλη το καλοκαίρι του 626 μετά από την σωτηρία της Πόλης (8 Αυγούστου).

Σύμφωνα με θεολόγους ο Ακάθιστος Ύμνος ψάλλεται παρ΄όλα αυτά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή (και όχι τον 15Άυγουστο) για να συνοδεύσει την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού, επειδή βρίσκεται ημερολογιακά μέσα σε περίοδο Νηστείας, στερείται προεόρτιων και μεθεόρτιων. Ο Ακάθιστος Ύμνος, λοιπόν, έρχεται να συνοδέψει την γιορτή του Ευαγγελισμού και να καλύψει το κενό που δημιουργείται λόγω της περιόδου της Νηστείας, όσον αφορά τα προεόρτια και μεθεόρτια.

Τα Αρχαία Στάδια της Ελλάδος.

Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, η λέξη Στάδιο αναφέρεται σε μέτρηση της απόστασης. Στάδιο ήταν επίσης και το οικοδόμημα όπου οι θεατές παρακολούθησαν εκδηλώσεις αθλητικών κυρίως γεγονότων (Αγώνες) στενά συνδεδεμένες με τη θρησκεία . 
Οι Αγώνες διοργανώνονταν κάθε δύο ή τέσσερα χρόνια  προς τιμή μιας συγκεκριμένης θεότητας ή ημίθεου, όπως ο Δίας στην Ολυμπία , ο Απόλλων στους Δελφούς , ο Ποσειδώνας στα Ίσθμια και ο Οφέλτης στη Νεμέα . Αυτοί αποτελούσαν τους τέσσερις μεγάλους Πανελλήνιους Αγώνες. Ωστόσο, και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα φιλοξενούνταν επίσης τακτικά αθλητικοί αγώνες.Αρχικά, τα στάδια ήταν απλά ,μερικές φορές χτισμένα κοντά σε πρανή λόφων για να έχουν μια σαφή εικόνα των γεγονότων οι θεατές .

Οι Μινωίτες στη Βόρεια Θάλασσα

defaultΑνακάλυψαν οι Μινωίτες πρώτοι τη Βόρεια Θάλασσα; Στη Γερμανία αναζωπυρώνεται η συζήτηση γύρω από τα θεαματικά ευρήματα του εθνολόγου Χανς Πέτερ Ντυρ στη θάλασσα του Βατ παρά την αρχική αμφισβήτηση.
Ποιος ανακάλυψε τη Βόρεια Θάλασσα; Ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης τον 4ο αιώνα προ Χριστού. Δύσκολο πράγμα να ανατρέψει κανείς αυτή την παγιωμένη επιστημονική άποψη. Και όμως αυτό προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια ο Γερμανός εθνολόγος και ιστορικός του πολιτισμού Χανς Πέτερ Ντυρ. Αναζητώντας στην αβαθή θάλασσα Βατ κατά τη δεκαετία του 90 μαζί με φοιτητές του την καταποντισμένη μεσαιωνική πόλη Ρούνγκχολτ έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη.

Οι Χιμαριώτες στην επανάσταση του 1821



Κατά τη δεκαετία που ακολούθησε τη διάλυση του τελευταίου Μακεδονικού στρατιωτικού σχηματισμού της Νεάπολης, οι βετεράνοι Χιμαριώτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Μεταξύ αυτών που έγιναν αξιωματικοί των ελληνικών επαναστατικών δυνάμεων, ο πλέον διακεκριμένος ήταν ο στρατηγός Σπυρομήλιος. Στη διάρκεια της 50αετούς σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε στα Τάγματα Ελαφρού Πεζικού του ελληνικού κράτους, ως διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, και στην πολιτική, πρώτα ως υπουργός Πολέμου και στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Αδημοσίευτες Εικόνες και Βίντεο από την 11η Σεπτεμβρίου δημοσιοποίησε το FBI - ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε δημοσίευση νέων φωτογραφιών και βίντεο που κανείς δεν είχε ξαναδεί προχώρησε το Πεντάγωνο ξυπνώντας μνήμες από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
Ήταν πρωί Τρίτης. Λίγο νωρίτερα είχαν γίνει οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, ακόμη ένα αεροπλάνο έπεσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο και στη συνέχεια άλλο ένα (που είχε στόχο το Λευκό Οίκο) στη Πενσιλβάνια.
Η 11η Σεπτεμβρίου, η μέρα που σημειώθηκε η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, έμεινε στην ιστορία ως η μέρα που άλλαξε τον κόσμο.

Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής θέλει να ξαναβγάλει το «Αβέρωφ» στο Αιγαίο - Το σχέδιο του εφοπλιστή

Φιλόδοξη προσπάθεια για να τεθεί σε κίνηση το θρυλικό πολεμικό πλοίο που υπήρξε σύμβολο νίκης και κυριαρ χίας - Σοβαρές ζημιές από την ακινησία και την έλλειψη συντήρησης - Πόσο τεχνικά εφικτό είναι  ένα τέτοιο σχέδιο
Δεν πρέπει να υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού άλλο πλοίο που να συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και το πεπρωμένο ενός έθνους όπως το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ». 

Εχοντας στο πηδάλιό του τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τις λέξεις «ελευθερία», «πατρίδα» και «νίκη», χωρίς να γνωρίσει ποτέ την ήττα και την ατίμωση.

Φωτογραφίες: Θρυλικός θησαυρός ανακαλύφθηκε στην Κίνα - Στον ποταμό Μιν της επαρχίας Σετσουάν

Ο Ζανγκ Σιανζόνγκ ή Κίτρινος Τίγρης, όπως ήταν το υποκοριστικό του, ήταν ο αρχηγός μιας από τις εξεγέρσεις χωρικών που ξέσπασαν στην Κίνα - Είχε προσπαθήσει ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του να κρύψει όλα τα πλούτη του στη νότια Κίνα, φορτώνοντάς τα σε χίλια πλοία που θα διέσχιζαν στον ποταμό Μιν
Περισσότερα από 10.000 χρυσά και ασημένια νομίσματα, κοσμήματα και παλιά αντικείμενα βρέθηκαν μέσα στον ποταμό Μιν της επαρχίας Σετσουάν από κινέζους αρχαιολόγους. Πρόκειται για τα λάφυρα που φύλασσε ένας αρχηγός ανταρτών του 17ου αιώνα, ένας θησαυρός που παρέμενε άγνωστο αν ήταν θρύλος ή πραγματικότητα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro.