Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Η μεγάλη Ελλάδα 1200 π.Χ(Βίντεο)


Το Βίντεο είναι από το KalimeraEllada.gr

Κύριε Μπουτάρη, να αλλάξουμε και το όνομα της Θεσσαλονίκης, να μη... μπερδεύεται ο κόσμος - Άσε που είναι και "επιθετικό" προς τους "Μακεδόνες"

Σημαντικό στοιχείο για την ιστορία της αρχαίας Θεσσαλονίκης αποτελεί η ενεπίγραφη μαρμάρινη βάση, που βρέθηκε στη ρωμαϊκή αγορά της πόλης.

Πρόκειται για τμήμα βάθρου με αγάλματα της οικογένειας του Φιλίππου Β΄, που είχαν στηθεί εκεί το 2ο αι. μ.Χ. Ένα από αυτά, σύμφωνα με την επιγραφή, εικόνιζε τη Θεσσαλονίκη, κόρη του Φιλίππου και γυναίκα του Κασσάνδρου, που έδωσε το όνομά της στην πόλη.

Αφού σύμφωνα με το συλλογισμό σας πρέπει να καταλάβουμε ότι ηττηθήκαμε και πρέπει να αλλάξουμε το όνομα του διεθνούς αεροδρομίου Θεσσαλονίκης και του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, από "Μακεδονία" σε κάτι άλλο,

Αμεση ανάλυση: «Ελλάδα-Τουρκία, ώρα αποφάσεων»

Η Τουρκία είναι μια χώρα με γεωπολιτικές αντιλήψεις και στρατηγικές αναφορές, οι οποίες δεν συμβαδίζουν για κανένα λόγο με ό,τι περιγράφεται -κατά τρόπο αφελή- ως ευρωπαϊκός πολιτικός πολιτισμός.
Οι αντιλήψεις της Άγκυρας προσιδιάζουν με τις εθνικιστικές, αποικιοκρατικού τύπου αναφορές των αυταρχικών καθεστώτων που κυριάρχησαν στην Ευρώπη από το 1870 και μετά. Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται σαν ένας δεσμώτης γίγαντας που περιορίζεται στα νότια και ανατολικά του από δύο κατ’ όνομα κράτη (Συρία και Ιράκ), στα οποία και έχει εισβάλει, διεκδικώντας επιρροή και εν καιρώ εδάφη.

Ιταλία: Επίλυση τoυ ζητήματος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

Ο Iταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο συναντήθηκε την Τρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Tσαβούσογλου αναφέροντάς του, ότι θα ήθελε να επιλυθεί το ζήτημα που εμπoδίζει την ιταλική Eni να διερευνήσει την ύπαρξη φυσικού αερίου, ανοικτά των ακτών της Κύπρου. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, που παρευρίσκονται σε συνάντηση συνασπισμού κρατών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Κουβέιτ, συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης λόγω "της προώθησης πιθανών περαιτέρω προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα, πέραν από εκείνων που ήδη υπάρχουν".

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος που πληρώθηκε με χρήματα των Ευρωπαίων - Η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(Βίντεο)

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή έκκληση της Κομισιόν προς την Τουρκία για «αποφυγή οποιασδήποτε πηγής εντάσεων» Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός κοντά στα Ίμια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας πως είχε πληρωθεί με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

Ένταση στα Ίμια: Ελληνικά και τουρκικά σκάφη γύρω από τις βραχονησίδες(Βίντεο)

Πάμε σε νύχτα – θρίλερ στο Αιγαίο – Δραματικές εξελίξεις και επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης – Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό, στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις οι Τούρκοι
Μέρες 1996 θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Ιμίων, μετά το χτύπημα που δέχτηκε πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής από τουρκικό πολεμικό πλοίο.
Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090.