Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

«Atlantica»: Νέοι ισχυρισμοί περί ανακάλυψης της Ατλαντίδας


Όλοι ξέρουν τον θρύλο της Ατλαντίδας: Της αρχαίας υπερδύναμης που περιγράφεται στους διαλόγους «Τίμαιος» και «Κριτίας» του Πλάτωνα, και υποτίθεται ότι υπήρξε χιλιάδες χρόνια πριν την εποχή του Σόλωνα.

Η Ατλαντίδα, σύμφωνα με την επίμαχη διήγηση (όπου υπάρχει λεπτομερής περιγραφή της ίδιας και της μεγάλης ισχύος της), ήταν μια τεράστια ναυτική δύναμη, πέρα από τις Στήλες του Ηρακλέους (Γιβραλτάρ) η οποία είχε κατακτήσει μεγάλες περιοχές της Ευρώπης και της Αφρικής, και ήρθε σε σύγκρουση με τους Αθηναίους- ωστόσο οι δυνάμεις της ηττήθηκαν και λίγο αργότερα την κατάπιαν τα κύματα σε μια ημέρα και νύχτα.

Η Άγκυρα «απλώνεται» στην Κύπρο: Οι Τούρκοι «γκριζάρουν» τη νεκρή ζώνη & προκαλούν – Σχέδιο υφαρπαγής του 6% τoυ νησιού

Η Τουρκία στην Κύπρο όπως και στο Αιγαίο «έχει επιδοθεί στην αγαπημένη της ενασχόληση» που αφορά το «γκριζάρισμα” ελληνικού εδάφους.
Μόνο που στην μεγαλόνησο αυτό αφορά την νεκρή ζώνη, την οποία με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυ κράτησαν οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις μακριά από τα «χέρια του Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974.

Μαλαισία: Νέα θεωρία για τη μοιραία πτήση MH370 ανατρέπει τα δεδομένα

Ένα ισχυρό τράνταγμα του φορτίου με μπαταρίες λιθίου που μετέφερε η πτήση ΜΗ370 ίσως προκάλεσε φωτιά στο μοιραίο αεροσκάφος, υποστηρίζει ο πρώην πιλότος της United Airlines, Ross Aimer
Σύμφωνα με τον συνταξιούχο κυβερνήτη ένα δυνατό τράνταγμα των μπαταριών δεν αποκλείεται να προκάλεσε μια φονική πυρκαγιά στο αεροσκάφος.
«Έχουν καταγραφεί αρκετές άλλες πυρκαγιές που έχουν αποδοθεί σε μπαταρίες ιόντων λιθίου», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aero Consulting Experts στη Daily Star. Oι μπαταρίες αυτές, είπε, «είναι πολύ ασταθείς και όταν ξεκινήσει μια φωτιά είναι σχεδόν αδύνατο να τη σβήσεις.

Κανονικά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για το Brexit στις 11 Δεκεμβρίου - «Το μέλλον της Βρετανίας διακυβεύεται στην ψηφοφορία», λέει ο Μισέλ Μπαρνιέ

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Βrexit θα διεξαχθεί κανονικά στις 11 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα το γραφείο της, αν και ένα δημοσίευμα φέρει υπουργούς να επιδιώκουν μια καθυστέρηση προκειμένου να αποτρέψουν μια ήττα τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης.
Η Μέι έχει πει κατ΄επανάληψη πως, αν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες, η οποία προβλέπει ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει στενές σχέσεις με τις Βρυξέλλες μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, οι μόνες εναλλακτικές είναι η αποχώρηση χωρίς συμφωνία ή η αναστροφή του Brexit.