Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Οι αρχαίες ελληνικές αποικίες της Κορσικής και της Σαρδηνίας

Η Κορσική (κορσικανικά: Corsica, γαλλικά: Corse) είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στην Μεσόγειο Θάλασσα, μετά τηΣικελία, τη Σαρδηνία και την Κύπρο. Βρίσκεται βόρεια της Σαρδηνίας, δυτικά της Ιταλίας και νοτιοανατολικά της Γαλλίας στην οποία ανήκει.

Είναι νησί ορεινό με ψηλότερη κορφή το όρος Σίντο (2.710 μ.). Στα ΝΔ. το έδαφος είναι πετρώδες κι οι ακτές γεμάτες απότομους βράχους. Η ίδια εμφάνιση σε πιο ήπιο βαθμό εξακολουθεί σ” όλες σχεδόν τις παραλίες με αρκετές εξαιρέσεις παραλιακών πεδιάδων που καταλήγουν σε αμμουδιές.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ - Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

Αὐτά ὅλα, πού βλέπουμε στόν παραπάνω χάρτη, τά γνωρίζαμε;

Μήπως εἶναι ξεχασμένα καί θαμμένα τόσο βαθειά, πού εἶναι ἀδύνατον νά τά ἀνασύρουμε στήν μνήμη μας;

Η υπερτεχνολογία ενός πανάρχαιου πολιτισμού

Ενα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.


Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Η αντι-εξήγηση είναι μια άρνηση της παράδοσης(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά


Αντίθετα με ό,τι σκέφτονται κάποιοι μία κυριολεκτική ερμηνεία δεν μπορεί να συνιστά κίνημα παραδοσιακό. Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα οξύμωρο σε αυτή την έκφραση και είναι γι 'αυτό το λόγο είναι που αυτή η προσέγγιση είναι αντινομική. Η όλη ουαχαμπιστική διαδικασία δεν αντιπροσωπεύει μία παράδοση όπως ο σαλαφισμός με τον οποίο εσφαλμένα συγχέεται, αλλά μια άρνηση της μουσουλμανικής παράδοσης. Πράγματι, ο ουαχαμπισμός θεωρεί κάθε ερμηνεία ως ασεβή, και ως εκ τούτου διαγράφει αιώνες θεολογικών έργων πάνω στο Κοράνι, λες κι όλες αυτές οι μελέτες δεν είχαν κανένα νόημα για μουσουλμανική θρησκεία. Ακόμη χειρότερα, αυτή η παράδοση στο σύνολό της είναι κατακριτέα και καταδικαστέα.

Ανακοίνωση - βόμβα: Ο κολοσσός BG αποκτά το 35% του «Αφροδίτη» -

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Από το  philenews 

Λευκωσία: Την εξαιρετικής και πολύπλευρης σημασίας για την Κύπρο συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής Noble και του βρετανικού κολοσσού BG ανακοίνωσαν πριν μερικά λεπτά ταυτόχρονα στα Χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και Λονδίνου οι δύο εταιρείες, για εξαγορά από την BG του 35% του ποσοστού (70%) των δικαιωμάτων της Noble Energy στο τεμάχιο «12» της Κυπριακής ΑΟΖ και ουσιαστικά στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Εγκρίθηκε η δόση των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Πράσινο φως για εκταμίευση από τον ESM - Η δόση θα κατατεθεί για πληρωμές χρέους, ληξιπρόθεσμες οφειλές και προγράμματα της Ε.Ε.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε το απόγευμα της Δευτέρας την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
«Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί κατά πρώτο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και συγχρηματοδοτούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM.

ΝΔ: Πήραν «ψήφο εμπιστοσύνης» τα μέλη της ΚΕΦΕ - 13 και 20 Δεκεμβρίου πάνε οι εκλογές - Αναζητείται νέα εταιρεία για τη διεξαγωγή των εκλογών

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν φόβους για νέα γελοιοποίηση του κόμματος - Αναθέτουν την εκλογή προέδρου σε αυτούς που προκάλεσαν το φιάσκο της Κυριακής
Χωρίς την επίσημη ανακοίνωση ημερομηνιών διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ολοκληρώθηκε -έπειτα από τρεις ώρες -η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί έχει την ικανότητα να φέρει εις πέρας την «αποστολή» της και να αποφευχθεί η επανάληψη ενός νέου φιάσκου.