Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

26 Ιουνίου 1913: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει δια περιπάτου την Καβάλα

Στις 26 Ιουνίου 1913 τρία πλοία του ελληνικού στόλου αποβίβασαν αγήματα στην Καβάλα και την κατέλαβαν από τους Βουλγάρους δια περιπάτου.
 
Ήταν η πρώτη επιχείρηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, που «έπαιζε» άνευ αντιπάλου στο Αιγαίο, καθώς οι Βούλγαροι δεν είχαν πλοία στο Αιγαίο και ο Οθωμανικός στόλος ήταν κλεισμένος στα Στενά.

Ασύλληπτες φωτογραφίες από παρέλαση στη Βόρεια Κορέα -Σαν μαριονέτες χιλιάδες άτομα σε απόλυτο συγχρονισμό και συντονισμό (Εικόνες)

Μία τεράστια παρέλαση και σειρά άλλων εκδηλώσεων διοργανώθηκαν στη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να τιμήσουν την 64η επέτειο από τον Πόλεμο της Κορέας, με τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ουν να δίνει πρόσταγμα στο συγκεντρωμένο πλήθος για την «τελική νίκη» έναντι των Αμερικανών «ιμπεριαλιστών».
Δεκάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία που φέρει το όνομα του αποθανόντος ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ στην πρωτεύουσα Πιονγιανγκ, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, ενώ οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που διέρρευσαν από την πραγματική ζωή των κατοίκων.

Η NASA στέλνει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους -Δέχεται προτάσεις για το περιεχόμενό του από όλους (Εκόνες)

Έπειτα από την ανακάλυψη του εξωπλανήτη Γκλίζε 832c, η NASA ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες ο εν λόγω πλανήτης είναι κατάλληλος για ζωή άρα δεν αποκλείεται η ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού.
Ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Γη, για την ακρίβεια η απόσταση είναι 16 ετών φωτός. Ο Γκλιζέ 832c είναι πενταπλάσιος της Γης.

Κάλεσαν το μικρό Τζέι στη Βραζιλία!Η ΕΠΟ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στους γονείς του μικρού

Εν αναμονή της απάντησης του πατέρα του μικρού Σκωτσέζου που είναι ο μεγαλύτερος οπαδός του Γιώργου Σαμαρά - Χιλιάδες Έλληνες ζήτησαν από την ΕΠΟ να τον προσκαλέσει και το κατάφεραν - Θα είναι τελικά ο μικρός δίπλα στον ίνδαλμά του για να τον ενισχύσει με την αγνή του αγάπη για την πρόκριση στους «8»;
Η... λαϊκή απαίτηση εισακούστηκε και η ΕΠΟ προσκάλεσε επισήμως τον μικρό Τζέι, τον φανατικότερο θαυμαστή του Γιώργου Σαμαρά στη Βραζιλία! Το νέο βιντεάκι του μικρού παιδιού ,του Σκωτσέζου Τζέι που έχει σύνδρομο Down και είναι ο πιο φανατικός θαυμαστής του Έλληνα επιθετικού, έκανε το γύρο του κόσμου, έφτασε και στο Αρακαζού που βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας.

Οι ρωσόφωνοι αντάρτες της Ουκρανίας ανακήρυξαν την ίδρυση της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών

Οι ρωσόφωνοι αντάρτες της Ουκρανίας ανακήρυξαν την ίδρυση της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών
Το δρόμο της οριστικής απόσχισης από την Ουκρανία παίρνουν οι Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ με τις προφανείς ευλογίες της Μόσχας, που παρέχει πληροφοριακή και πολύπλευρη κάλυψη κάθε είδους στις επιλογές των τοπικών ηγεσιών, οι οποίες ανακοίνωσαν την ίδρυση της Ένωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών.
Μπορεί τα διπλωματικά ζιγκ-ζαγκ του Κρεμλίνου να δημιούργησαν διαφορετική αίσθηση, πάντως οι εξεγερμένοι της Ανατολικής Ουκρανίας δεν δείχνουν καμία διάθεση συμβιβασμού χωρίς κατοχύρωση των θέσεων, που έχουν κερδίσει με τα όπλα και είναι προφανές ότι δεν θα συνέχιζαν με τόση ορμή σε αυτόν τον δρόμο, αν το Κρεμλίνο δεν είχε ανάψει το «πράσινο φως».

Και σκότωναν και δεν πλήρωσαν ποτέ οι Γερμανοί τα χρέη τους

Έκαναν συνεχείς πτωχεύσεις και παρακαλούσαν τους αντιπάλους τους, στα πεδία των μαχών, να διαγράφουν τα τεράστια χρέη, από δάνεια ή από τις πολεμικές επανορθώσεις που ήταν υποχρεωμένοι και είχαν συμφωνήσει, να πληρώσουν

ΠΑΤΑΓΟ στην κυριολεξία προκάλεσε η αποκάλυψη της kontranews για το ιστορικό των συνεχόμενων χρεοκοπιών που έστηνε η Γερμανία, προκειμένου να γλυτώσει τεράστια ποσά που είχε δανειστεί από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ή τα ποσά που σαν ηττημένοι τους είχαν επιβληθεί από τους νικητές να πληρώσουν για τα εκατομμύρια των νεκρών και τις τεράστιες καταστροφές που είχαν προκαλέσει στους δύο παγκόσμιους πολέμους.
Οι δηλώσεις φωτιά του Γερμανού καθηγητή της ιστορίας της οικονομίας στο έγκυρο Spiegel  που τις παρουσίασε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η kontranews, αφύπνισαν τις πατριωτικές συνειδήσεις στην Ελλάδα και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους ντόπιους δοσίλογους, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να προστατεύουν τα συμφέροντα των Γερμανών και των άλλων διεθνών τοκογλύφων.

Μελέτη που κάνει... σκόνη τα στερεότυπα: Οι Ελληνες δεύτεροι πιο εργατικοί στην Ευρώπη!

Σε αντίθεση με τα κλασικά στερεότυπα των Βορειοευρωπαίων που θεωρούν τους εαυτούς τους σκληρά εργαζόμενους, σε αντίθεση με τους Νότιους που ζουν τη ζωή τους με... ραχάτι και καφέ, έρχεται η μελέτη ενός ερευνητικού κέντρου στο Παρίσι.
Όπως μεταδίδει το έγκυρο EuObserver οι Ρουμάνοι και οι Ελληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι λαοί σε όλη την Ευρώπη. Η έρευνα έχει από το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι, και μελέτησε τις... πραγματικές ώρες εργασίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πώς ήταν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν πριν τους Ταλιμπάν

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν όταν βρίσκονταν υπό τον νόμο των Ταλιμπάν είχαν βιώσει την απόλυτη καταπίεση, αλλά μια σειρά από φωτογραφίες απεικονίζουν την ελευθερία που απολάμβαναν κάποτε.

Με τον όρο Ταλιμπάν, (παστού طالبان μεταγλωττ. ṭālibān), δηλαδή σπουδαστές του κινήματος της ισλαμικής γνώσης εννοείται το πολιτικό-θρησκευτικό κίνημα που κυβέρνησε το Αφγανιστάν από το 1996 έως το 2001. Οι Ταλιμπάν ανήλθαν στη εξουσία μετά από έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο και κατείχαν το 90% του συνόλου των εδαφών.

Νομίζετε πως ο Big Brother είναι μόνο ένα παιχνίδι; Το ίδιο πίστευε μέχρι πρόσφατα και μία ανυποψίαστη συνάνθρωπος μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νομίζετε πως ο Big Brother είναι μόνο ένα παιχνίδι; Το ίδιο πίστευε μέχρι πρόσφατα και μία ανυποψίαστη συνάνθρωπος μας (ΒΙΝΤΕΟ)
ΣΙΑΤΛ – Πρωί Κυριακής, ώρα 7:45. Η Λίζα Πλάις μόλις ξύπνησε και σηκώθηκε από το κρεβάτι της. Οι κουρτίνες από τα μεγάλα παράθυρα του δωματίου της ορθάνοιχτες, γεγονός όμως που δεν την είχε ανησυχήσει ποτέ μέχρι σήμερα αφού το διαμέρισμα της βρίσκεται στον 26ο όροφο. Ωστόσο, την Κυριακή έγινε κάτι που άλλαξε ολόκληρη της ζωή της και όσα πίστευε μέχρι εκείνη τη στιγμή για την προσωπική ζωή του ανθρώπου.
Έξω από το παράθυρο του διαμερίσματος της είδε να αιωρείται κάτι παράξενο. «Ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο. Και φαινόντουσαν καθαρά οι κάμερες και άλλα παρεμφερή αντικείμενα που υπήρχαν πάνω σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λίζα…

Αρνητικό κλίμα στη Wall Street μετά τα μάκρο

 Dow16.785,33-82,18 -0,49%  



  Nasdaq4.379,7629,40 0,68%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση και τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών μετά τα χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο.

Η επενδυτική προσοχή στράφηκε σήμερα τα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση, το εισόδημα και τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στον απόηχο των χθεσινών απογοητευτικών στοιχείων για το ΑΕΠ που έδειξαν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,9% το πρώτο τρίμηνο, ήτοι τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ από το α΄ τρίμηνο του 2009.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε σε προσαρμοσμένη βάση κατά 0,2% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η άνοδος συνδέεται αποκλειστικά με τις υψηλότερες τιμές και προέκυψε μετά από τα στάσιμα στοιχεία δαπάνης τον Απρίλιο. Η προσωπική κατανάλωση, σταθμισμένη ως προς τον πληθωρισμό, μειώθηκε.

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα, σημείωσε άνοδο κατά 0,4% τον Μάιο. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική μηναία αύξηση.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, εξέφρασαν εκτιμήσεις ότι τόσο η προσωπική κατανάλωση όσο και το προσωπικό εισόδημα, θα ενισχυθούν κατά 0,4% τον Μάιο.

Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρά κέρδη κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 116,09 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο της τάξης του 0,24%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 46.878,52 ευρώ.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 55,99 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,28%.

Έμεινε στην... προσπάθεια ο ΓΔ

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Δεν κατάφερε να μας εντυπωσιάσει η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να κινείται ανάμεσα σε εύρος 14 μονάδων και τη συναλλακτική δραστηριότητα να υποχωρεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Ο τραπεζικός δείκτης αν και στην πρώτη ώρα συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη της τάξης του 1,98% αργότερα υποχώρησε, κυρίως λόγω της αδυναμίας της Eurobank που σε κάποια στιγμή γύρισε και σε αρνητικό έδαφος αλλά για το μεγαλύτερο διάστημα κινούνταν σταθεροποιητικά στα 0,38 ευρώ, κλείνοντας στο 0,3780 ευρώ.