Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Εργαζόμενος σούπερ μάρκετ: Δεν θα σε σώσει ένα γεμάτο καρότσι με μακαρόνια

Την απόγνωση που βιώνουν εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ περιγράφει υπάλληλος με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος αφηγείται τον καταναλωτικό παροξυσμό που αρχίζει και επικρατεί λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ότι «μας χτυπάνε τις πόρτες από τις 7.30 το πρωί για να μπούνε μέσα».
Υποστηρίζει δε ότι το 80% των καταναλωτών που σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση ανήκουν στην ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων.
Συνιστά υπομονή, σεβασμό στους εργαζόμενους και αποφυγή της καταναλωτικής υστερίας, αφού «το να γεμίσεις ένα καρότσι με μακαρόνια και να μην αφήσεις για τον συνάνθρωπο σου ούτε ένα σακουλάκι φιδέ, δεν θα σε σώσει…».

Λουκέτο όπου μπορεί κάποιος να καθίσει, εκτοξεύθηκαν σε μία μέρα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Στα 190 τα περιστατικά στο πανελλήνιο - Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και «Μένουμε σπίτι»

Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς μέσα σε μία μέρα ανακοινώθηκαν επιπλέον 73 νέες περιπτώσεις του νέου φονικού ιού που μέσα σε περίπου τρεις μήνες κατάφερε να εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά 190 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα ενώ μέσα σε μία μέρα σχεδόν διπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα στην κυβέρνηση να σημάνει συναγερμό και να παίρνει μέτρα που θυμίζουν Ιταλία. Κλειστά σχολεία, κλειστά μπαρ, κλειστά εστιατόρια, κλειστά εμπορικά κέντρα, κλειστά μουσεία και «μένουμε σπίτι».

Με το «Μακεδονία Ξακουστή» μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Οι εύζωνες και αγήματα των ενόπλων δυνάμεων απέδωσαν τιμές στην νέα αρχηγό του κράτους

Με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» υποδέχθηκε η μπάντα στην Ηρώδου Αττικού την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγο πριν μπει στο Μέγαρο που φιλοξενεί παραδοσιακά τον πρώτο πολίτη της χώρας.
Αποδίδοντας τιμές, οι εύζωνες και τα αγήματα των ενόπλων δυνάμεων είχαν παραταχθεί δεξιά κι αριστερά του δρόμου με τον ύμνο της Μακεδονίας ν' ακούγεται καθ' όλη τη διάρκεια του τελετουργικού.
Ιστορικά, η ακριβής προέλευση του τραγουδιού δεν είναι γνωστή. Σύμφωνα με εθνογραφική έρευνα σε χωριά των Σερρών και της Δράμας,

Τούρκοι κομάντος προσπαθούν να τρομάξουν τη Frontex στον Έβρο και μας …διασκεδάζουν!(Βίντεο)

Οι Τούρκοι προσπαθούν να…τρομάξουν τις δυνάμεις της Frontex, που βρίσκονται στον Έβρο. Βλέποντας το βίντεο δεν μπορείς να μη γελάσεις με τις γραφικότητες τους!

Το γελοίο σόου που κάνουν όχι μόνο δεν τρομάζει ,αλλά είναι μάλλον διασκεδαστικό,ειδικά στην αρχή με το “γύρω,γύρω όλοι” που κάνουν με τα φουσκωτά.

Χρήσιμα θα ΄ναι τα πλάνα για τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν. Σίγουρα όμως είναι η πιο αστεία …ψυχολογική επιχείρηση που έχουμε παρακολουθήσει αυτές τις ημέρες, της κρίσης στον Έβρο.

Μήνυμα του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις: «Χαιρετώ τους γενναίους Έλληνες στρατιώτες»!

Μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους «γενναίους Έλληνες στρατιώτες» αλλά και τον «ανόητο σουλτάνο», για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έστειλε ο στρατάρχης της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, και μάλιστα γραμμένο στα ελληνικά στον λογαριασμό του «Εθνικού Στρατού» της Λιβύης στο twitter.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα αφήσετε τον ανόητο Σουλτάνο του νεοθωμανισμού να σας συμπαρασύρει στα δικά του χαμηλά επίπεδα πολιτικού ήθους και συμπεριφοράς και μην έχετε κανέναν ενδοιασμό να προστατέψετε με ενθουσιασμό την πατρίδα σας και την αξιοπρέπεια σας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αμερικανίδα δημοσιογράφος ξεμπροστιάζει τον Ερντογάν: Πάνω από 6000 Σύριοι μισθοφόροι απειλούν την Ευρώπη

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Lindsey Snell αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη νέες απίστευτες λεπτομέρειες των δεσμών μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων, καθώς και τα κίνητρά του για την αποστολή μισθοφόρων στη Λιβύη.
Σε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή al-Bilad στο δορυφορικό κανάλι News218, η Lindsey Snell, η οποία ειδικεύεται σε πολεμικές συγκρούσεις και ανθρωπιστικές κρίσεις, δήλωσε ότι ο Ερντογάν υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση της al-Qaeda στη Συρία από την ίδρυση της, καθώς και τον αποκαλούμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό με την χορήγηση μεγάλου όγκου όπλων.

Συγκλονίζει Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία για τον Κορωνοϊό: Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα…

Με ένα κείμενο προσπαθεί να  μας αφυπνίσει 
Με ένα συγκλονιστικό κείμενο για τον κορωνοϊό, Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία προσπαθεί να μας αφυπνίσει.
Η γυναίκα περιγράφει τα όσα ζει στην επαρχία του Τρεβίζο και δίνει συμβουλές στους Έλληνες για το τι πρέπει να προσέχουν ώστε να μη γίνουμε… Ιταλία.
Μιλάει για τους θανάτους που αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς γιατί όλοι το πήραν ελαφρά τη καρδία και ζητά μέτρα αυτοπροστασίας από όλους.
Διαβάστε αναλυτικά όσα γράφει:
Αγαπητοί συμπατριώτες στην Ελλάδα,
Ονομαζομαι Θεώνη Χρονοπούλου και ζω στο Oderzo! Μία πανέμορφη πόλη στη επαρχία του Τρεβίζο, στο υπέροχο Veneto!!!
Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και να τείνει να ξεφύγει και στην υπέροχή μας χώρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την τόσο άσχημη «εμπειρία» που ζούμε εδώ στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα!
Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από δω κι από κει και κάποια συγκεντρωμένα στην Παντοβα και στο Μιλανο όπως τώρα στην Ηλεια!!!! Τρομάξαμε αλλά δε δώσαμε την σημασία που

Έλληνας καθηγητής του Imperial: Γιατί οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι κρίσιμοι- Τι θα γίνει το καλοκαίρι - Επισημαίνει τα στοιχεία της κρίσης και στρέφει στα επείγοντα ζητήματα την προσοχή μας.


Ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος, καθηγητής του Imperial College στο Λονδίνο με την επιστημονική του ιδιότητα -στατιστικός με ειδίκευση σε προσομοίωση κρίσεων- έχει ξεκινήσει να κάνει τις παραδόσεις των μαθημάτων του από το σπίτι του, χωρίς να θέτει τους φοιτητές του σε κίνδυνο, κάτι που έχουν κάνει και πολλοί συνάδελφοί του. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στον προσωπικό του ανοιχτό λογαριασμό στο Facebook μας εξηγεί πόσο κρίσιμοι είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά και πόσο αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε για το μέλλον. "Η θαρραλέα και υπεύθυνη κίνηση αυτήν τη στιγμή δεν είναι να δείξετε πως δεν φοβάστε τον ιό. Είναι να μειώσετε άμεσα τις κοινωνικές σας επαφές με ψυχραιμία" γράφει.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού (Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
"Αντεπίθεση στην Τουρκία και στον κορωνοϊό" 
με την Μ. Αναγνωστίδου στην εκπομπή "Τα λόγια της πόλης".
 Tv-100, 10/03/2020