Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Χάρη στην επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και ΥΣΜΑ, μία ανανεωμένη ψηφιακή εφαρμογή της εικονικής περιήγησης στον βράχο της Ακρόπολης είναι γεγονός. Ο επισκέπτης- με τη χρήση ενός υπολογιστή, τάμπλετ ή «έξυπνου» κινητού μπορεί να βρεθεί στον ναό της Αθηνάς Νίκης, στον Παρθενώνα, στο Ερέχθειο, και να απολαύσει την πανοραμική θέα της Αθήνας με ένα μόνο κλικ!

Ο Ιερός Βράχος είναι πλέον προσβάσιμος διαδικτυακά, γεγονός που αποσκοπεί στην παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών που πραγματοποιούνται στην Ακρόπολη όσο και στην προώθηση της πρόσβασης στο σημαντικότερο μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Γιατί σβήστηκε η άλωση του 1204, απο την Εθνική μας μνήμη;

…διότι θα καταδείκνυε πως οι νεώτεροι Έλληνες συγκρότησαν την ταυτότητά τους σε αντιπαράθεση και με τη δυτική αποικιοκρατία και όχι μόνο με τους Οθωμανούς…

Τα αίτια μιας αποσιώπησης*
Γιώργος Καραμπελιάς

Πώς και γιατί, λοιπόν, σβήστηκε και αποσιωπήθηκε το 1204 από τη συλλογική μνήμη, παρότι αποτέλεσε ένα γεγονός αποφασιστικότερης σημασίας και από αυτή την Άλωση του 1453; Διότι, το 1204, η Κωνσταντινούπολη παρέμενε ακόμα η βασιλίδα των πόλεων σε όλη την Ευρώπη και, ανάμεσα στ’ άλλα, διέθετε ένα ή ίσως και δύο Πανεπιστήμια, ενώ το 1453 ήταν ήδη, στο μεγαλύτερο μέρος της, ένας ακατοίκητος σωρός ένδοξων ερειπίων.

Αμφίπολη: "Σφάζονται" οι αρχαιολόγοι για την ανακοίνωση της Κ.Περιστέρη - "Δεν είναι ο Ηφαιστίωνας" ισχυρίζονται - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; - ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ;

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το defencenet 
 
Έστω και έναν χρόνο μετά ανακοινώθηκε ότι το περιβόητο και μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ήταν ένα αφιέρωμα στον επιστήθιο φίλο του Μ.Αλέξανδρου Ηφαιστίωνα προκαλώντας έναν πραγματικό πόλεμο ανάμεσα στους αρχαιολόγους και την Κ.Περιστέρη.
 
Στις 30/9/2015 η ανασκαφική ομάδα του Τύμβου Καστά δια της επικεφαλής της κας Κατερίνας Περιστέρη έκανε την βαρυσήμαντη δήλωση την οποία αιτολόγησαν με την αποκάλυψη ότι ευρέθησαν τρεις επιγραφές που περιέχουν το λεγόμενο "μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα" δίπλα στην λέξη "ΠΑΡΕΛΑΒΟΝ".

Η Αστροπύλη της Αόρνου Πέτρας που πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος

Είναι ένα μικρό απόκρημνο ύψωμα με τρεις κορυφές, η ψηλότερη των οποίων έχει ύψος 741 μ και είναι αντέρεισμα
του ορεινού όγκου Μαχαμπάν κοντά στον Ινδό ποταμό.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:
- "Πάνω από την Άορνο Πέτρα και σε μέγα ύψος, υφίσταται μια σκοτεινή ουράνια πύλη, ένα απόλυτο κενό χωροχρόνου, ένας τεράστιος διαστατικός δίαυλος, που αρχίζει από τα όρη Ινδοκούχ του Αφχανιστάν, διέρχεται από το Ιράν και το Ιράκ και καταλήγει στην Ιερουσαλήμ. Τον δίαυλο αυτόν χρησιμοποιούν ο Γιαχβέ και οι αποστάτες για να κατέρχονται στη Γη, υλοποιώντας σκάφη και προσωπικό."

Η προσήλωση στο ατομικό και η αδιαφορία για το κοινό συμφέρον απεργάζεται την παρακμή των κρατών

«Τῆς ἀρετῆς, εἰ μέλεις πόλις εἶναι, οὐδένα δεῖ ἰδιωτεύειν»
(ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ)

«Από τη στιγμή που θαπει κανείς, προκειμένου για τις υποθέσεις του κράτους, «Tιμ' ενδιαφέρει;», μπορούμε να υπολογίζουμε ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την παρακμή τον κράτους αυτού». Η φράση αυτή του Ζ.Ζ.Ρουσσώ φρονούμε ότι αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για την ανάπτυξη των ιδεών μας σχετικά με το εξεταζόμενο θέμα.
Κατά τον Αριστοτέλη, «ὅταν τό πλῆθος πρός τό κοινόν πολιτεύηται συμφέρον, πολιτεία καλεῖται». Σύμφωνα με τον ορισμό αυτό, για να έχει κάποιος δικαίωμα να φέρει τον τίτλο του πολίτη και να λογίζεται οργανικό μέλος μιας κοινωνίας, πρέπει τα ενδιαφέροντά του να μην στρέφονται αποκλειστικά γύρω από το ατομικό του συμφέρον, αλλά να επεκτείνονται ευρύτερα μέσα στον κύκλο της ολότητας.

Με δάκρυα στα μάτια κατάθεσε στεφάνι ο πρόσφυγας της M. Ασίας Τάσος Μουκάκης στην Τρίπολη! (Βίντεο)

Είναι ένας από τους τελευταίους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ο λόγος για τον κ. Τάσο Μουκάκη ο οποίος ήταν «παρών» στη πρώτη εκδήλωση μνήμης που έγινε στο μνημείο που υπάρχει πλέον στην πλατεία Φιλικών και αναγέρθηκε για τον Προσφυγικό Ελληνισμό.
Ο 96χρονος κ. Μουκάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, βουρκωμένος και συγκινημένος … Μάλιστα σκούπισε τα δάκρυα στα μάτια του και στη συνέχεια μίλησε στο μικρόφωνο …
Αρχικά, είπε ότι η σημαία στο Μνημείο είναι από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. «Όποιος ξεχνά το παρελθόν του, δεν έχεις μέλλον» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τα μνημεία σε έναν τόπο.

Το πιο παράξενο πλάσμα που έχει γεννηθεί: Μισό μοσχάρι, μισό… κροκόδειλος! Το θεώρησαν καλό οιωνό! (Βίντεο)

Μάρτυρες των περίεργων παιχνιδιών που «παίζει» η φύση έγιναν οι κάτοικοι ενός χωριού στην Ταϋλάνδη, οι οποίοι «γνώρισαν» ένα από τα πιο περίεργα πλάσματα που έχει γεννηθεί ποτέ.
Και πώς όχι όταν λόγω γενετικής ανωμαλίας, ένα μοσχαράκι ήρθε στον κόσμο με δέρμα… κροκόδειλου!

Και μπορεί οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου να προκαλούν σοκ στον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο οι ντόπιοι της Γουαντζίν εξέλαβαν τα πρωτοφανή γεννητούρια ως σημάδι για… καλύτερες μέρες.

Άλλοι «κόσμοι» υποψήφιοι για την ύπαρξη ζωής εκτός από τον Άρη

Του Κώστα Δεληγιάννη
Από το naftemporiki


Η ανακάλυψη τρεχούμενου νερού στον Άρη, όπως ανακοίνωσε η NASA την περασμένη εβδομάδα, αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ύπαρξης μικροβιακής ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του τμήματος πλανητικής επιστήμης Τζιμ Γκριν: «Αν πάρουμε ως παράδειγμα τη Γη, το νερό αποτελεί ένα ουσιώδες συστατικό. Όπου βρίσκουμε νερό, βρίσκουμε και ζωή».

Τo κοίτασμα Ζόρ - Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού (Βίντεο)

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Σημειώσαμε με έμφαση ότι η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος βιογενούς φυσικού αερίου Ζορ αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για την Μεσόγειο. Για την ανακάλυψη αυτή η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ χρησιμοποίησε την εμπειρία της από ανάλογο εντοπισμό και ανάπτυξη του κοιτάσματος Perla της Βενεζουέλας το οποίο και αυτό γεννήθηκε με παρόμοιο τρόπο μέσα σε παλαιολιμνοθάλασσα.
Η ΕΝΙ τόνισε ότι είναι η πρώτη ανακάλυψη που πραγματοποιείται στην Μεσόγειο βάσει του παραπάνω μοντέλου, το οποίο λαμβάνει υπ' όψη παράπλευρη τροφοδοσία -κατά την διάρκεια της εποχής του μειοκαίνου- ταμιευτήρων καρστικών ασβεστολίθων από παρακείμενα μητρικά πετρώματα με βιογενές φυσικό αέριο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνθήκες εξαιρετικά αλμυρού περιβάλλοντος σε λιμνοθάλασσα.

Χιονοστιβάδα στον Αρη

Η κάμερα HiRiSe του δορυφόρου MRO (οι εικόνες του οποίου συνέβαλαν στην ανακάλυψη του νερού) εντόπισε στο Βόρειο Πόλο του Αρη μια χιονοστιβάδα.

Οι χιονοστιβάδες είναι συχνό φαινόμενο στους πόλους του Αρη ειδικά την περίοδο της άνοιξης.

Η διαφορά με τις χιονοστιβάδες στη Γη είναι ότι αυτές του Αρη αποτελούνται ξηρό πάγο δηλαδή τη παγωμένη στερεή μορφή του διοξειδίου

Το οικονομικό ΝΑΤΟ

Η ΤΤΙΡ δεν είναι απλά μία εμπορική συμφωνία των δύο ηπείρων, αλλά η προσπάθεια της απόλυτης κυριαρχίας της Δύσης στον πλανήτη – πίσω της δε ευρίσκεται η «ελίτ των ελίτ», στην οποία ανήκουν τα πολυεθνικά μεγαθήρια και οι ισχυρότερες τράπεζες.
.
Η διατλαντική συμφωνία TTIP, στην εγκληματικότητα της οποίας έχουμε αναφερθεί πολλές φορές (άρθρο), έδειξε για μία ακόμη φορά το «πρόσωπο» της – όταν μεταφέρθηκαν τα έγγραφα στο Βερολίνο, με την προϋπόθεση να έχουν ελάχιστοι πρόσβαση στην ανάγνωση τους,

ΣΚΟΠΙΑ: Το ψέμμα που προσπαθεί να γίνει "γεωγραφική πραγματικότητα" μέσα από χάρτες (BINTEO)

Έρχεται «βόμβα» που «τινάζει στον αέρα» τον ΕΝΦΙΑ!

Τεράστιο δημοσιονομικό κενό θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρείται δεδομένο πως η επικείμενη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα υποχρεώσει την πολιτεία να μειώσει άμεσα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, «τινάζοντας στον αέρα» τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που φτάνουν στους πολίτες εντός του μήνα.
Το θέμα των «φουσκωμένων» αντικειμενικών αξιών που έχουν οδηγήσει σε υπερφορολόγηση των ακινήτων συζητήθηκε ξανά την περασμένη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στη... σκιά μιας ήδη ειλημμένης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.