Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αλέξανδρος Παπάγος 1883 – 1955

Στρατιωτικός και πολιτικός. Διετέλεσε Αρχιστράτηγος κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στο τελευταίο στάδιο του Εμφυλίου Πολέμου, και Πρωθυπουργός από το 1952 έως το θάνατό του.
Ο Αλέξανδρος Παπάγος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 1883. Πατέρας του ήταν ο αντιστράτηγος Λεωνίδας Παπάγος με καταγωγή από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας και μητέρα του η Μαρία Καλίνσκυ, ανιψιά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, το 1901 εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά την εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα, προκειμένου ν' ακολουθήσει στρατιωτική εκπαίδευση στο εξωτερικό, καθότι είχε παρέλθει το όριο ηλικίας για την εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων. Φοίτησε για μία διετία (1902 - 1904) στη στρατιωτική σχολή των Βρυξελλών και την επόμενη διετία στη σχολή Ιππικού του Ιπρ.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Γ. Συληγαρδάκη, "Θράκη" Ξάνθης

Ν. Λυγερός

Ερώτηση: Είδα το κείμενο που μου στείλατε για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον κ. Ερντογάν. Λαμβάνοντάς την υπόψη θεωρείτε ότι οι δηλώσεις του αυτές έγιναν για εσωτερική κατανάλωση και μόνο;

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


                                                             Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου,
 02/10/2016

Οίκαδε: Η Ελλάδα υποδέχθηκε τα λείψανα των ηρώων του Νοράτλας - «Κλείνει ένας κύκλος χρέους»

Αθήνα: Σε μια έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα η ελληνική πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης τα λείψανα των 16 πεσόντων Ελλήνων στο NORATLAS, που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, κατά λάθος, στις 21 Ιουλίου 1974.

Το C-130 που μετέφερε τα οστά προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι, συνοδευόμενο από δύο Mirage 2000, τα οποία έκαναν διαρκείς πτήσεις, αποδίδοντας τιμές μέχρις ότου τα οστά των 16 πεσόντων μεταφερθούν στο χώρο της τελετής.

Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Κάνε δημοψήφισμα αν τολμάς για το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας

Επίθεση κατά των ιδεοληψιών της Αριστεράς από τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κατά την εισήγησή του ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου - «Ο δημόσιος λόγος το τελευταίο διάστημα έχει βομβαρδιστεί με μία ανεξήγητη φλυαρία, πολυλογία, λόγια, λόγια»
Σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και σε όσα κόμματα της Αριστεράς επιμένουν πιεστικά και εμμονικά στον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος ασκεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη σημερινή του εισήγηση ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο «και έχει τη συγκατάθεση αυτού του λαού ας το επιχειρήσει τηρώντας, βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Εκκλησίας και τις σχετικές συμβάσεις».

Ο Τσακαλώτος εγείρει θέμα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!

Διάλογο και μάλιστα σε επίπεδο κομμάτων για το μέλλον της Ευρωζώνης και την παραμονή της Ελλάδας σε αυτή, πρότεινε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η φράση του κ. Τσακαλώτου είναι αμφίσημη καθώς μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της Ευρωζώνης αλλά ενδέχεται να υπάρχει και αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας σε αυτή.
Όπως είπε «Η Ευρώπη έχει βαθύ πρόβλημα και αυτό στο Κοινοβούλιο δεν το συζητάμε, όπως και το αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη. Δεν έχουμε καθαρές κουβέντες, ούτε από την ΝΔ, ούτε από τον κ. Στουρνάρα και νομίζουμε ότι ήρθε η στιγμή να γίνει μια τέτοια συζήτηση».

Προβόπουλος: Μεγάλο λάθος τα capital controls - Η χώρα θα πληρώνει τις συνέπειές τους για μια 10ετία - Ακρόαση του πρώην κεντρικού τραπεζίτη στη Βουλή

Η κρίση θα μπορούσε να έχει κρατήσει τρία χρόνια - Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πορεία - Έχουμε χάσει 26% του ΑΕΠ είπε ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος μιλώντας στην εξεταστική
«Μεγάλο λάθος» το οποίο «θα το πληρώνει η χώρα για μια δεκαετία» χαρακτήρισε την επιβολή των capital controls ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά την ακρόασή του σήμερα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.