Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Δεν υπάρχουν λόγια...


 

Εθνικό πένθος…

Θερμά συλλυπητήρια και ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες και στους συγγενείς των αδικοχαμένων ανθρώπων.

 Άμεση ανταπόκριση στην έκτακτη αιμοδοσία στην πόλη της Λάρισας και ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού για την περίθαλψη των τραυματιών. 

Υποστήριξη των διασωστών της ΕΜΑΚ και ευχή να μην ανέβει άλλο ο αριθμός των νεκρών. 

Η απόδοση των ευθυνών για τα «τυφλά τραίνα» έπεται και πρέπει να είναι βαριά και σε κάθε κατεύθυνση. 

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη(Βίντεο)

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανάρτηση στα ελληνικά του Μακρόν – «Η Γαλλία στο πλευρό των Ελλήνων»

Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ο Μακρόν αναφέρει ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους του τραγικού δυστυχήματος» και ότι «η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης παραδέχθηκε το λάθος του – Tο αποδίδει στην “κακιά ώρα”

 ΦΩΤΟ:Πυροσβέστες και διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Στον ανακριτή θα προσαχθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του.

Ειδικότερα, ο σταθμάρχης της Λάρισας ο οποίος έχει συλληφθεί απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης, φέρεται να παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του και το απέδωσε στην «κακιά ώρα».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ GPS για σιδηρόδρομους αγοράσαμε το 2000 αλλά σύνολο εφτά κυβερνήσεις ΔΕΝ…

Από το 2000 η Ελλάδα έχει προμηθευτεί σύστημα GPS για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των τρένων που ακόμη δεν λειτουργεί. Αυτό αποκάλυψε στην τηλεόραση του OPEN ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

ΠΗΓΗ OPEN TV

Επί 23 χρόνια και ενώ έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, τα ελληνικά τρένα βρίσκονται στην εποχή του… Τρικούπη. Από τότε έχουν κυβερνήσει τη χώρα οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης με αντίστοιχους αρμόδιους υπουργούς.

To χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των ελληνικών σιδηροδρόμων-Διάθεση προσωπικού και υλικού από τη 1η Στρατιά

Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. Ο κ. Βαθρακόγιαννης τόνισε ότι εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει.

Παράλληλα σημείωσε ότι σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία από την εταιρεία Hellenic Train, στην επιβατική αμαξοστοιχία στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία 2 άτομα προσωπικό.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη (Βίντεο)

Με δαπάνες του δημοσίου θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της σύγκρουσης των δύο τρένων έξω από τη Λάρισα, μετά από απόφαση των Υπουργών Μάκη Βορίδη και Χρήστο Σταϊκούρα.

Επιπλέον, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών:

«Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη.

Τι άλλο θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αν κάποιος περίμενε κάτι διαφορετικό ως σχόλιο για την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών πρέπει να εξακολουθεί να έχει ελπίδες ότι η Κουμουνδούρου έχει περιθώρια αλλαγής νοοτροπίας.

«Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αίτια της παραίτησής του» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας φυσικά και ότι «ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση του υπουργού του, αλλά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική»

Και καταλήγει: «Στην ώρα της όμως, όχι την ώρα του πένθους»

Η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή και η τιμή του πολιτικού κόσμου

 Κωνσταντίνος Χαροκόπος

Είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε μπροστά σε μια παραίτηση πολιτικού. Ενός νέου πολιτικού, του Κώστα Καραμανλή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του δυστυχήματος στα Τέμπη. Δεν έχουν σημασία οι σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει επί υπουργίας του, για την προσαρμογή των σιδηροδρομικών υποδομών και υπηρεσιών στις απαιτήσεις της εποχής. Διότι εκ του αποτελέσματος δεν ήταν αρκετές ώστε να αποσοβήσουν αυτήν την εθνική τραγωδία που σκέπασε με πένθος όλη τη χώρα.

Στη λιτή του δήλωση ο παραιτηθείς υπουργός αναφέρθηκε στον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας

Η Κομισιόν παρέπεμψε πρόσφατα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις σιδηροδρομικές υποδομές

Γιάννης Παλαιολόγος 

Η απόφαση ελήφθη επειδή η Ελλάδα «δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της οδηγίας για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου (2012/34/ΕΕ)» 

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πριν δύο εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα των σιδηροδρομικών υποδομών στη χώρα. Η παραπομπή αφορά την σχεδόν οκταετή καθυστέρηση της υπογραφής και της δημοσίευσης της σύμβασης μεταξύ των εθνικών αρχών και της εταιρείας που διαχειρίζεται τη σιδηροδρομική υποδομή.

Φον ντερ Λάιεν: Μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Κομισιόν για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

 ΦΩΤΟ:«Με απόφαση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τώρα οι σημαίες της Ένωσης μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» twitter/ schoinas margaritis

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της ΕΕ στα κτίρια της Κομισιόν στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σχοινάς σημειώνει:

@SavvasKalenteridis : Αφιερωμένο στον Νίκο Χριστοδουλίδη | ZOOM powered by XAK (28-2-2023)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Αφιερωμένο στον Νίκο Χριστοδουλίδη