Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αρχαία Αμφίπολη Σερρών

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αρχαία Αμφίπολη Σερρών
Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου φαίνεται πως βρίσκονται οι ανασκαφές, που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη. Στην περιοχή, η οποία φυλάσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από μεγάλη αστυνομική δύναμη, καταγράφεται έντονη κινητικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για όλες εξελίξεις.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Πρόκειται άραγε για έναν μεγάλο βασιλικό τάφο; Από τη μεριά της η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, τηρεί σιγή ιχθύος για το όλο ζήτημα, ενώ ενημερώνει καθημερινά για όλες τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις της το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο αγώνας για τα εργοστάσια ζάχαρης

Του Ν. Λυγερού

Ο αγώνας για τα εργοστάσια ζάχαρης στην Ελλάδα είναι εθνικός και δεν πρέπει να τον περιορίσουμε με τοπικιστικά θέματα. Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να παράγει ζάχαρη ποιότητας και πρέπει όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά και να αυξήσει την παραγωγή της. Αυτός ο στόχος δεν είναι ανέφικτος, αφού υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ζεόλιθου και σε αυτόν τον τομέα. Οι επαφές που έγιναν στο εργοστάσιο της Νέας Ορεστιάδας δεν είναι μόνο ενθαρρυντικές αλλά μάς επιτρέπουν να προβλέψουμε και την άμεση εκμετάλλευσή του στις καλλιέργειες. Η ιδέα λοιπόν δεν είναι απλώς να υποστηρίξουμε μία δομή και υποδομή που φαίνονται παλαιωμένες σε μερικούς, ούτε πρόκειται να καθυστερήσουμε κάποιο σχεδιασμό που επιδιώκει το κλείσιμο σε τελική φάση.

«Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν» – Τίμησαν και φέτος τη θυσία των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού (ΦΩΤΟ)

- Τελέστηκε το 18ο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολομού στο ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι
- Η πορεία των μοτοσικλετιστών ξεκίνησε την Παρασκευή από την Πάφο για να καταλήξει στο κοιμητήριο όπου αναπαύονται οι δύο ήρωες
- Περισσότεροι από 900 μοτοσικλετιστές έστειλαν το μήνυμα: «Θέλουμε πίσω την κατεχόμενη γη μας – Ενωμένοι μπορούμε»
Στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή και προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 18ο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Βόμβα από μελέτη του ΚΕΠΕ για τις συντάξεις - Ξεχάστε αναπηρικές και κατώτατες συντάξεις - Το σχέδιο... τα 4.500 ένσημα να γίνουν 6.000

- Ειδική αναφορά στους άντρες ασφαλισμένους του Δημοσίου που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη
- Το ΚΕΠΕ προτείνει το άμεσο ψαλίδισμα όλων των αναπηρικών συντάξεων
- Εντυπωσιακό στοιχείο πως και πριν την κρίση πολλοί ήταν εκείνοι που χρωστούσαν στα ασφαλιστικά ταμεία
- Η μελέτη του ΚΕΠΕ τινάζει στον αέρα τα σχέδια συνταξιοδότησης χιλιάδων πολιτών

Μία μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό προκαλεί πανικό σε όσους πλησιάζουν κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς οι προτάσεις του τινάζουν στον αέρα τα σχέδια χιλιάδων πολιτών που ήταν ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση.

Πάτρα: Ο φύλακας σχόλασε και… κλείδωσε τους τουρίστες μέσα στο Κάστρο!!!

Μάλλον δεν περίμεναν οι τουρίστες πως υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και το πιο σίγουρο είναι πως δεν περίμεναν να μείνουν για αρκετή ώρα κλειδωμένοι, επειδή ο φύλακας… σχόλασε και κλείδωσε τις πόρτες χωρίς να δει αν υπάρχει κανείς μέσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κάστρο της Πάτρας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες περίοικοι άκουσαν κάποιους να καλούν σε βοήθεια.

Ιράκ: Έθαψαν παιδιά ζωντανά και πήραν 300 γυναίκες σκλάβες οι τζιχαντιστές-Σοκ από τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος(Βίντεο)

Οι εξτρεμιστές σκότωσαν 500 μέλη της μειονότητας - Για τους ισλαμιστές οι Γεζίντι είναι «λάτρεις του σατανά».
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, όσον αφορά στη βαρβαρότητα των δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κατά της μειονότητας των Γεζίντι, κοντά στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό ότι οι εξτρεμιστές του  ΙΚ έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 500 ανθρώπους στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

Περικοπές συντάξεων:Μετά τους ένστολους κίνδυνος για δικηγόρους - μηχανικούς

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής εννέα κατηγορίες επαγγελματιών καλούνται μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015 να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία, ειδάλλως θα ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο - Μειώνεται και η εργοδοτική εισφορά για το επικουρικό των αστυνομικών .
Το επίμαχο άρθρο 220 δεν άνοιξε πυρ με στόχο μόνο τα Ταμεία των ένστολων. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής εννέα ακόμη κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες εφημερίδων, βενζινοπώλες, αρτοποιοί κ.ά.) βρίσκονται υπό την απειλή ένταξης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αν δεν πάρουν το ρίσκο να συστήσουν επαγγελματικά ταμεία έως τις 30 Ιουνίου 2015.

Trasformer-χαρτί μεταμορφώνεται σε ρομπότ (Βίντεο)

Ενα κομμάτι χαρτί παράξενα κομμένο είναι ακουμπισμένο πάνω σε ένα τραπέζι. Ο Σάμoυελ Φέλτον, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, συνδέει τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται θερμαίνει το υλικό που ξαφνικά σαν να ζωντανεύει, ανασηκώνεται από το τραπέζι και τσακίζει.



Η διαδικασία χρειάζεται 4 λεπτά για να ολοκληρωθεί και το χαρτί να μεταμορφωθεί σε τετράποδο ρομπότ που κινείται με ταχύτητα πέντε εκατοστών ανά δευτερόλεπτο. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα στο περιοδικό Science, αυτό είναι το πρώτο ρομπότ που μπορεί να λάβει μόνο του το σχήμα του και να λειτουργήσει χωρίς την παρέμβαση κανενός.

Το βίντεο σοκ της Γαλλικής τηλεόρασης για το Ισλάμ.



Δείτε το βίντεο, για να καταλάβατε όσοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, ότι το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία. Το Ισλάμ πάντα το συνοδεύει η Σαρία (Μουσουλμανικός Νόμος).


Αδέλφια μου, πρέπει να ξυπνήσουμε, το Ισλάμ είναι δίπλα μας και μας απειλεί όσο εμείς είμαστε στους καναπέδες μας.

Πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση πριν να είναι πολύ αργά.