Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Έτσι ήταν η ακρόπολη των Μυκηνών την αρχαιότητα (Βίντεο 3D animation)

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη ακρόπολη των Μυκηνών με 3D αναπαράσταση.


Έτσι έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις Μυκήνες όπως πραγματικά ήταν στην αρχαιότητα.

Ευρωπαϊκό πλαίσιο και Ελληνική ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πια επίσημο και αφορά άμεσα την ελληνική ΑΟΖ. Το νοητικό σχήμα που ακολουθήθηκε βασίζεται στη γενίκευση της κυπριακής προσέγγισης μέσω της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσει μετά, και μάλιστα δυναμικά στη θέσπιση της ΑΟΖ και την επικύρωση της οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου. Επί του πρακτέου ενεργοποιήθηκε η γεωπολιτική έννοια, η οποία δεν είναι νομική της «ευρωπαϊκής ΑΟΖ». Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει έμπρακτα πράξεις που διασφαλίζουν τον συντονισμό των κινήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορά τους, αλλά και την ένωση των ΑΟΖ. Αυτή η απόφαση στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας αποτελεί ένα κατόρθωμα για την πατρίδα μας.

Ο ζεόλιθος ως εργαλείο υποστήριξης της ΕΒΖ

Του Ν. Λυγερού


Η παραγωγή της ζάχαρης υπάγεται στον κανονισμό της εθνικής ποσόστωσης. Παλαιότερα, πριν το 2006, η Ελλάδα είχε δικαίωμα να παράγει 317 χιλιάδες τόνους. Ενώ με αυτό το πλαίσιο δικαιούται να παράγει 158 χιλιάδες τόνους ζάχαρης που αντιστοιχούν με μια κλασική καλλιέργεια σε περίπου 225.000 στρέμματα με ζαχαρότευτλα. Η Ελλάδα έκλεισε δύο εργοστάσια, της Ξάνθης και της Λάρισας. Η κατανομή των στρεμμάτων στα εργοστάσια έγινε με τον εξής τρόπο: Πλατύ (125.000), Σέρρες (50.000), Νέα Ορεστιάδα (50.000). Με τον κανονισμό του 2013 τα δεδομένα θα αλλάξουν το 2017 και κάθε κράτος της Ε.Ε θα παράγει όσο θέλει σε διεθνές ανταγωνιστικό πλαίσιο. Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά τους παραγωγούς που δεν βλέπουν πια προοπτικές, ούτε καν για το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

10.000 χριστιανοί του Ιράκ έφυγαν από τη πόλη του Καρακός για να σωθούν από την οργή των τζιχαντιστών

Περίπου 10.000 άνθρωποι έφυγαν για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα της χριστιανικής πόλης Καρακός, στο βόρειο Ιράκ, όπως ανέφεραν κάτοικοι και μια υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αναζητούν καταφύγιο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (ΗCR).

Κεραυνοί για την επιλογή του Γιούνκερ στην Κομισιόν - Η Βρετανία μιλά για μαύρη ημέρα για την Ευρώπη και απειλεί με αποχώρηση

- Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την εκλογή του Γιούνκερ στην Κομισιόν
- Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο ούγγρος πρωθυπουργός ψήφισαν κατά της υποψηφιότητας του Γιούνκερ
- Μέσω Twitter ο Γιούνκερ δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος και μεγάλη τιμή
- To 2017 στη Βρετανία θα γίνει δημοψήφισμα για το εάν θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η επιλογή των ευρωπαίων ηγετών να δώσουν το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία ουσιαστικά να απειλεί θεούς και δαίμονες.

Συναγερμός στο λιμάνι της Λεμεσού για «ύποπτα» υλικά στο Hanjin Athens – Πώς θα γίνει η εκφόρτωση των κιβωτίων

- Επί ποδός οι Αρχές στη Λεμεσό για να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση με επιτυχία και ασφάλεια
- Θορυβήθηκαν οι αρμόδιοι από πληροφορίες για ύπαρξη επικίνδυνων υλικών στα αμπάρια του πλοίου
- Ποια η μοίρα των βρεγμένων και στεγνών κιβωτίων
Επί ποδός οι αρμόδιες Αρχές στο λιμάνι της Λεμεσού για την αυριανή επιχείρηση εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων από το υπό γερμανική σημαία πλοίο Hanjin Athens, που έχει ρίξει άγκυρα στα νερά μας από τα τέλη Μαΐου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα από τα αμπάρια του, ενώ βρισκόταν εν πλω για Ιταλία.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ 190Υ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΝΩ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ...!!!

Ένα σπάνιο αριστούργημα του Louis Dupré πωλήθηκε την Πέμπτη σε δημοπρασία του γνωστού οίκου Sotheby's στο Παρίσι στην τιμή των 289.500 ευρώ. Η τιμή πώλησης αποτελεί ποσό ρεκόρ δημοπρασίας για τον καλλιτέχνη.

Το έργο αποτελεί ένα πορτρέτο του Γάλλου Πρόξενου, Louis-Sébastien Fauvel, με φόντο την Ακρόπολη της Αθήνας. Μέσα από αυτό ο γνωστός ζωγράφος αντανακλά το ενδιαφέρον της Γαλλίας προς την Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα - στην ιστορία της, την τέχνη της και τη σύγχρονη κατάσταση, δεδομένου ότι προσπαθούσε να απελευθερωθεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η ελληνική πλευρά της Κόστα Ρίκα: Τρεις πανέμορφες πόλεις της, η Αθήνα, η Σπάρτη και η Ελλάδα (Εικόνες)

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα είναι είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας την Κυριακή για την πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ, ωστόσο, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής έχει αρκετά ελληνικό χρώμα.
Ο λόγος για τρεις πόλεις της οι οποίες ονομάζονται Grecia (Ελλάδα), Atenas (Αθήνα) και Esparza (Σπάρτη) και έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Αρχαία Ολυμπία: Μπούκαραν με Καλάσνικοφ σε κοσμηματοπωλείο

Τέσσερις κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και άρπαξαν ανενόχλητοι κοσμήματα και στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση - Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο.
Ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερις κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό -πιθανότατα Καλάσνικοφ- εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο, το οποίο ήταν κλειστό εκείνη την ώρα, και για περίπου 10 λεπτά άρπαξαν ανενόχλητοι κοσμήματα και στη συνέχεια έφυγαν με αυτοκίνητο μάρκας Nissan μοντέλου Qasqhai προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των αρχαίων Σπαρτιατών κατακτά τις ΗΠΑ!

Σπαθόλαδο: Το γιατρικό των αρχαίων Σπαρτιατών κατακτά τις ΗΠΑ!
Από την αρχαιότητα το σπαθόλαδο φημίζεται για τις πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες και το ευρύτατο φάσμα των εφαρμογών του.
Ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης, ο Γαληνός, ο Πλήνιος, ο Ορειβάσιος, ο Αέτιος και ο Παράκελσος το συνιστούσαν για πλήθος ασθενειών. Πρόκειται για το περίφημο Βάλσαμο των Αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο οι στρατιώτες επούλωναν τις πληγές τους μετά τις μάχες!
Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητό για τις πάμπολλες χρήσεις του!
Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Μετά τον καύσωνα... ξανά μπουρίνια

Μετά τον καύσωνα... ξανά μπουρίνια
-Ισχυρές καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι, ακόμα και χαλάζι -Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
Από τη δυτική Ελλάδα ξεκινά το νέο κύμα κακοκαιρίας.
Μετά τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών, τα μπουρίνια κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, αποθαρρύνοντας όσους ξεκινούν τώρα τα μπάνια τους.
Ήδη η κακοκαιρία “χτυπά” την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες.
Τα φαινόμενα ωστόσο θα διαρκέσουν για μερικές ώρες και ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σάββατο. Οι μετεωρολόγοι εντούτοις επισημαίνουν ότι κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και εφιστά την προσοχή κυρίως στους αγρότες οι οποίοι φοβούνται για ζημιές στις καλλιέργειές τους.

Πύρινος εφιάλτης στη Μαλεσίνα – Χτυπούν οι καμπάνες στα χωριά

Πύρινος εφιάλτης στη Μαλεσίνα – Χτυπούν οι καμπάνες στα χωριά
-Σκηνές τρόμου στην περιοχή – Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο κοντά στο Μάζι -«Μόνο μια βροχή θα μας σώσει» λένε οι κάτοικοι
Δραματική είναι η κατάσταση στην ανατολική Φθιώτιδα.
Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Μάζι Μαλεσίνας κατακαίει ότι βρει στο περασμά της.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι εφιαλτική με τις φλόγες να πλησιάζουν σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σπίτια.
Η φωτιά με τη βοήθεια του δυνατού αέρα και των υψηλών θερμοκρασιών έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν τις περιουσίες τους.

Γιατί ο Σοβιετικός ηγέτης Νικήτα Χρουστσόφ είχε πει: «Τα Ελληνικά τελωνεία του διαστήματος» «περιπολούν» γύρω από την Γη μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα ;. Άραγε τι εννοούσε;

 Τσαλατζερ και Κολούμπια καταστράφηκαν . Με το όνομα Απόλλων πήγαν οι Αμερικανοί στο φεγγάρι και με το όνομα κόσμος οι ρώσοι έκαναν περιστροφές στην γη.

Στην Μυθοδια Έλληνα βαλαν να τραγουδήσει (παπαθανασιου) από τις στήλες του Ολυμπίου Διός. Στηλαν το τραγουδι στον Άρη. Ποιος θα το ακούσει; Και γιατί δεν το κάνανε στην Αμερική και ξόδεψαν τόσα λεφτά;

Γιατί η ΝΑΣΑ διαβάζει αρχαία ελληνικά και γιατί στο κατεστραμμένο ufo του Ροσγουελ βρέθηκε πινακίδα με ελληνικά γράμματα; Γιατί πολλά ufo έχουν το σύμβολο του κηρύκειου και το διπλό Ε ;

Γιατί αγρογλυφικα έχουν το Δ που είναι μόνο ελληνικό και τους μαιάνδρους; Γιατί στην σελήνη και στον Άρη βρέθηκαν ελληνικά γράμματα;

Τουρκία: Άλλαξε τον όρκο του Ιπποκράτη και ορκίστηκαν στον… Αλλάχ (Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί και στην Τουρκία από την… «πρωτοβουλία» του πρύτανη Χαϊντάρ Σαχίνογλου να αλλάξει τον όρκο του Ιπποκράτη και να βάλει τους φοιτητές της Ιατρικής να ορκιστούν στον Αλλάχ!
Η ορκωμοσία των φοιτητών έγινε στο πανεπιστήμιο της Σαμσούντας στις 19 Μαΐου αλλά το βίντεο και η είδηση έγιναν γνωστά πριν από λίγες ώρες.
Όπως αναφέρουν και στην Τουρκία είναι οι πρώτοι φοιτητές ιατρικής στον κόσμο που δεν ορκίζονται στον Ιπποκράτη αλλά στον Αλλάχ.
Δείτε το βίντεο με την ορκομωσία:

Τελικά το έθαψαν το θέμα με της υποβρύχιες πυραμίδες φτιαγμένες από γυαλί! στο Τρίγωνο των βερμούδων.


Τρίγωνο των βερμούδων. Βρέθηκαν υποβρύχιες πυραμίδες φτιαγμένες απο γυαλί!

Το 1987 είχαν την υποψία ότι πρόκειται για πυραμίδα, μα τώρα, με τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτουν οι επιστήμονες έχουν πειστεί ότι...πρόκειται για μια αλλά ίσως και δεύτερη πυραμίδα κατασκευασμένη εξολοκλήρου από γυαλί!
Οι παράξενες δομές από μια υποβρύχια και ίσως άλλη μια πυραμίδα όπου βρίσκονται σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων εντοπίστηκε με την βοήθεια ενός σόναρ, σύμφωνα με τον ωκεανογράφο Δρ Meyer Verlag ( Μέγιερ Βέγκλαρ ). Οι μελέτες που έγινα για άλλες δομές, όπως...στο Yonaguni ( Γιοναγκάνι ) στη σύγχρονη Ιαπωνία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να καθορίσουν ότι οι δύο γιγαντιαίες πυραμίδες, προφανώς είναι φτιαγμένες από γυαλί χοντρού πάχους, κατασκευή που είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Mετωπική Βουλγαρίας-ΕΕ για τον South Stream – Αλλάξε στάση η Σόφια: «Θα κάνουμε τον αγωγό κι ας λέτε ότι θέλετε»!

Μετωπική σύγκρουση έχουμε πλέον μεταξύ της Βουλγαρίας και της ΕΕ για το θέμα του South Stream, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά - ακόμα και ουσιαστικής αποαστασιοποίησης της Βουλγαρίας από την ΕΕ χωρίς να αποκλείεται ακόμα και αποχώρησής της από την ΕΕ.
Πριν λίγο αποκαλύφθηκε επιστολή της βουλγαρικής κυβέρνησης Ορεσάρσκι - η οποία τελεί υπό παραίτηση εν όψει τον εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου - προς την ΕΕ, ως απάντηση στην απαίτηση της Ενωσης να σταματήσει άμεσα η κατασκευή του South Stream λόγω παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας.

Επιφυλακτικότητα και ήπιες απώλειες στη Wall Street

 Dow16.807,67-38,46 -0,23%  



  Nasdaq4.379,05-0,71 -0,02%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση παρά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones και ο ευρύτερος S&P 500 οδεύουν για απώλειες σε εβδομαδιαία βάση καθώς η διάθεση αποκόμισης κερδών μετά τα πρόσφατα υψηλά, η έκρηξη της βίας στο Ιράκ και κάποια απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία τις τελευταίες ημέρες επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε τον Ιούνιο, με τους καταναλωτές να παραμένουν αισιόδοξοι ότι η υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο ήταν ένα προσωρινό φαινόμενο λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η τελική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Thomson Reuters/University of Michigan διαμορφώθηκε στις 82,5 μονάδες από 81,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Η μέτρηση ξεπέρασε τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 81,9 μονάδες. Η αρχική μέτρηση του δείκτη ήταν στις 81,2 μονάδες.

Τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη έρχονται μετά από ένα μπαράζ απογοητευτικών στοιχείων τις δύο προηγούμενες ημέρες. Ιδιαίτερα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη για το ΑΕΠ αφνιδίασαν δυσάρεστα τους επενδυτές δείχνοντας συρρίκνωση 2,9% της αμερικανικής οικονομίας το α΄ τρίμηνο.

Με απώλειες έκλεισε σήμερα το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με απώλειες έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση 1,90% και να κλείνει στις 113,89 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,16% κλείνοντας στις 55,90 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 85.900,40 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ζημιές έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,48% και της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,13%.

Εβδομαδιαίες απώλειες 7,35% για το Γενικό Δείκτη

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Διορθωτικές τάσεις κυριάρχησαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς εκφράστηκαν από διάφορους ξένους ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο εν αναμονή των stress tests της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τη διόρθωση που ήρθε στις ξένες αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και το... μικρόκοσμο της ελληνικής πραγματικότητας να μάχεται για τη «μικρή» ΔΕΗ του νομοσχεδίου το οποίο έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη στη βουλή. Για κύκλους της αγοράς η ψήφιση αποτελεί κρίσιμο τεστ τόσο για τη συνοχή την πολιτική όσο και για τη χρηματιστηριακή.