Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τα 22 πιο απίστευτα φυσικά πολύχρωμα μέρη στη Γη(Εικόνες)

Μόνο στην φαντασία μας θα μπορούσαμε να σταθούμε στα μέρη που στάθηκαν αυτοί οι φωτογράφοι και να δούμε αυτά που είδαν. Υπάρχει κάτι το σουρεαλιστικό σχετικά με αυτά τα μέρη που είναι τόσο απίστευτα πλημμυρισμένα με χρώμα!
Το να καταφέρει κανείς να γίνει μάρτυρας από κοντά, αυτής της εξωπραγματικής ομορφιάς, μπορεί να αποτελέσει μια εμπειρία που θα του αλλάξει την ζωή..

Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα στα 22 πιο απίστευτα φυσικά πολύχρωμα μέρη στη Γη..

Το άγνωστο τμήμα του Σινικού Τείχους -Εκεί όπου ο «δράκος» καταλήγει στο νερό και γίνεται ένα με τον ωκεανό (Εικόνες)

«Η κεφαλή του παλιού Δράκου». Ετσι ονομάζεται το σημείο όπου καταλήγει το Σινικό Τείχος, εκεί όπου το πετρόχτιστο τείχος συναντά τη θάλασσα Μποχάι.
Το σημείο αυτό, αν και από τα εντυπωσιακότερα, είναι από το πιο λιγοτέρο φωτογραφημένα και έχει ονομαστεί «Η κεφαλή του παλιού Δράκου», καθώς από μακριά μοιάζει με το κεφάλι ενός δράκου που σκύβει να πιει νερό.

Νταλίκα έσπειρε τον θάνατο στην Εγνατία: 4 νεκροί -Τι προκάλεσε την φονική καραμπόλα (Εικόνες&Βίντεο)

Χάος επικρατεί από το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία οδό, έπειτα από την φονική καραμπόλα σχεδόν 40 οχημάτων που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ, υπάρχουν και 22 τραυματίες, οι δέκα από τους οποίους είναι σοβαρά.
Το χρονικό της τραγωδίας

Η καραμπόλα έγινε στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, όπου αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό. Εξαιτίας εργασιών που πραγματοποιούσε η ΔΕΗ η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο ρεύμα και είχε δημιουργηθεί ουρά οχημάτων.

Αμφίπολη: Η πρόσοψη του τύμβου δείχνει Αλέξανδρο ή Ολυμπιάδα

Αμφίπολη: Η πρόσοψη του τύμβου δείχνει Αλέξανδρο ή Ολυμπιάδα
Η αρχαιολογική σκαπάνη της Αμφίπολης έχει πάρει πλέον κατηφορικό δρόμο...
Η αποκάλυψη της περίτεχνης δίφυλλης μαρμάρινης θύρας «σήμανε» το πέρασμα προς τον κυρίως τάφο, φέρνοντας τους ανασκαφείς ένα βήμα πιο κοντά στο νεκρό.
Το μνημείο, άλλωστε, έχει αλλάξει πολύ το χαρακτήρα του από τον πρώτο και το δεύτερο θάλαμο, προετοιμάζοντάς μας για το πέρασμα στον κάτω κόσμο.
Έτσι, λοιπόν, μετά τη δύναμη του λέοντος, τη σοφία των Σφιγγών, την ανυπέρβλητη μεγαλοπρέπεια των Καρυάτιδων, η ανασκαφική ομάδα βρίσκεται στο «βύθισμα» που συμβολίζει τον κάτω κόσμο.