Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η απαραίτητη καινοτομία για την Ελλάδα

Του Ν. Λυγερού


Από την ύπαρξή μας ως Ελληνισμός, δεν ήμασταν ποτέ της ποσότητας. Δεν είναι ο φυσικός μας χώρος κι όσοι προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα της ποσότητας απλώς δεν σκέφτονται τις διαστάσεις που έχει μία χώρα σαν την Αμερική, την Κίνα ή την Ρωσία. Γι’ αυτό ο Ελληνισμός ήταν πάντα στον τομέα της ποιότητας, όπου η νοημοσύνη είναι απαραίτητη για να λύσει τεχνικά προβλήματα μ’ έναν πρωτοποριακό τρόπο. Βέβαια μερικοί θα πουν ότι μόλις γίνεται αυτό μετά οι άλλοι αντιγράφουν και έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα. Πρώτον ξεχνούν ότι είναι η αλήθεια, και κατά συνέπεια το ξέρουμε, δεύτερο η μίμηση είναι η έκφραση του θαυμασμού.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη "Αντιθέσεις". 
ΚΡΗΤΗ TV, 28/12/2013. HD

ΤΡΕΛΗ ΓΚΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΚ: Έπαιξαν το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του… Χριστόφια!

Γκάφα ολκής έκανε το ΡΙΚ, που αντί να παίξει το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη, έπαιξε αυτό του… Δημήτρη Χριστόφια!

Την ώρα λοιπόν που οι Κύπριοι περίμεναν να δουν στις τηλεοράσεις τους τα όσα θα τους έλεγε ο Πρόεδρος τους, ξαφνικά είδαν μπροστά τους τον… παλιό Πρόεδρο, χάνοντας για μερικά δευτερόλεπτα το μπούσουλα!

Στα τρία ευρώ μηνιαίως το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ-Ισχύει από 1.1.2014



Σχόλιο από ALEXANDER

Δείτε τι έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου
Όταν η κυβέρνηση έκλεινε την ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

Στο ποσό των τριών ευρώ μηνιαίως, αντί 4,24 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ,  ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) σύμφωνα με το νόμο 4173/2013.

Πράγα: Νεκρός από έκρηξη ο Παλαιστίνιος πρέσβης

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι στο διαμέρισμά του. O Παλαιστίνιος πρέσβης στην Τσεχία έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι στο διαμέρισμά του στην Πράγα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία που επικαλούνται πληροφορίες των τοπικών αρχών.

Ο 56χρονος πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα, Τζαμάλ αλ Τζαμάλ, τραυματίστηκε σοβαρά λίγο πριν το μεσημέρι στην κατοικία του.

Από σήμερα η Ελλάδα στο «τιμόνι» της Ε.E.

Η κυβέρνηση θέλει να αποδείξει ότι παρά την κρίση, μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις ευρωπαϊκές προκλήσεις - Αιχμές από τον γερμανικό Τύπο με το Spiegel να διερωτάται αν το χάος και η αστάθεια παραλύσουν τη χώρα και την Ευρώπη.
Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981, αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα.

Θεόδωρος Κουτρούκης Η Ευρώπη έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και λιγότερο δημοφιλής



(αποσπάσματα από συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μαρία Ικαρίου)

Ο Δρ. Θεόδωρος A. Κουτρούκης, οικονομολόγος της εργασίας, επίκουρος καθηγητές διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μιλά στη Μαργαρίτα Ικαρίου για τις τρέχουσες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

-Έχετε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως «οδεύουμε προς μια Γερμανική Ευρώπη». Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, εκτός των άλλων, για την οικονομία της χώρας μας, τη σταθερότητα και κυρίως τη διαβίωση του απλού πολίτη σε άξονα 5ετίας;

Η οικονομική κρίση βρήκε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστη, καθώς δεν είχε καν προλάβει να αφομοιώσει πλήρως την ένταξη δέκα νέων μελών το 2004 και άλλων δύο το 2007. Στις νέες συνθήκες που συνοδεύτηκαν από την αστοχία πολλών χωρών του Νότου -αλλά όχι μόνο αυτών- στη διαχείριση του εθνικού δημόσιου χρέους, ήταν αναμενόμενο το «μαχαίρι και το πεπόνι» της κοινοτικής αλληλεγγύης να το κρατούν εκείνοι που μπορούσαν να δανείσουν τις χώρες, που έβλεπαν τις αγορές να τους κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα.

Κλεμμένα έργα των Ναζί που κοσμούν τη γερμανική βουλή προκαλούν σάλο

Οι Ναζί άρπαξαν χιλιάδες έργα τέχνης από μουσεία και ιδιώτες συλλέκτες σε όλη την Ευρώπη. Παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των έργων που έχουν χαθεί ενώ πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν από πού προέρχονται τα εκθέματά τους.
Παρόλα αυτά το Γερμανικό κοινοβούλιο αρνείται πεισματικά τους ισχυρισμούς πως στη συλλογή έργων τέχνης του, περιλαμβάνονται έργα που εκλάπησαν από τους Ναζί και συνδέονται με την οικογένεια Γκέρλιτ του Μονάχου, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν νωρίτερα μέσα στο χρόνο 1.402 πίνακες διάσημων καλλιτεχνών

8ωρες βάρδιες στον Έβρο πεζοί και χωρίς αλεξίσφαιρα, Καταγγελία σοκ της ένωσης Ιωαννίνων

Ξένιος Ζευς, Σχέδιο Ασπίδα... Η ηγεσία μπορεί να επιχειρεί να εξωραΐσει τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, πλην όμως αυτό που βιώνει το προσωπικό λίγο απέχει από έναν υπαρκτό εφιάλτη.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ένωσης Ιωαννίνων που μνημονεύει και πρόσφατα τραγικά για το σώμα γεγονότα και θα
καταλάβετε...
"Η Ένωσή μας καταγγέλλει την σκληρή και απάνθρωπη  αντιμετώπιση των συναδέλφων μας που είναι αποσπασμένοι στην Α.Δ Ορεστιάδας.
  Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι διατίθενται πεζοί σε υπηρεσία οκτάωρης βάρδιας  στο ποτάμι  (ποταμός  Έβρος) ανά δύο άτομα χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο  και  βαρύ οπλισμό.

Αστείες δικαιολογίες του ανεκδιήγητου γραμματέα Εσόδων, έπειτα από την κατάσχεση σπιτιού 60χρονου ανέργου

Κατασχετήριο σπιτιού για χρέος 391 ευρώ έστειλαν οι υπηρεσίες του απίθανου γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη σε άνεργο πολίτη. Η υπόθεση είναι συγκλονιστική και γίνεται τραγική, καθώς είναι φανερό ότι δεν τηρούνται πλέον τα προσχήματα και η Εφορία επιπίπτει σαν κοράκι ακόμα και στους ανέργους.

 Ο 60χρονος, ο οποίος ζει με την 90χρονη ανάπηρη μητέρα του, δέχτηκε το κατασχετήριο την Παρασκευή για χρέος, το οποίο προσαυξήθηκε μέσα στα χρόνια, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί ποτέ, προηγουμένως.

Παράξενο πλάσμα βρέθηκε στη Βραζιλία και απειλεί με...καρδιακό (Βίντεο)

Το παράξενο αυτό πλάσμα που ξεβράστηκε σε παραλία της Βραζιλίας μοιάζει με μέδουσα και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή σε όποιον το ακουμπήσει...
Η επιστημονική ονομασία του μοναδικού όσο και παράξενου ασπόνδυλου είναι «Physalia physalis».
Αν και πολλοί λαθεμένα θεωρούν ότι είναι ένα είδος μέδουσας, πρόκειται για μια αποικία τεσσάρων διαφορετικών τύπων πολυπόδων, που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ἰσλαμοφασίστες μαχαίρωσαν στὸν λαιμὸ τὸν ἡγέτη τοῦ Ρωμαίικου Ἑλληνορθόδοξου κόμματος τοῦ Λιβάνου!

Αὐτὴ τὴ στιγμὴ νοσηλεύεται σὲ κρίσιμη κατάσταση σὲ νοσοκομεῖο τῆς Τρίπολης, ὁ Roderick Orient-Khoury ἡγέτης τοῦ Ἑλληνορθόδοξου κόμματος το Λιβάνου μετά ἀπὸ τὴν ἐπίθεση πού δέχτηκε ἀπὸ ἰσλαμοφασίστες.
 
 Πιθανόν τοῦρκοι πράκτορες νά βρίσκονται πίσω ἀπὸ τὴν ἐπίθεση.