Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Άρθρο-κόλαφος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για το Μακεδονικό! – «Το εθνικό έγκλημα ολοκληρώθηκε»

Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανθίμου για το μακεδονικό ζήτημα
ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Aπό το pentapostagma

 
Η αναγνώριση του κρατιδίου, μετά τους πρότερους βιασμούς και τις ύστερες θριαμβολογίες, φανέρωσε στους Έλληνες ότι, ως φαίνεται, οι ιστορικές μας δάφνες μαράθηκαν και η θρυλούμενη προσφορά μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, δεν συγκινεί πλέον.

Είναι αλήθεια ότι ο λαός μας, «πάντοτε ευκολόπιστος και πάντα προδομένος», σήμερα αισθάνεται «τσαλακωμένος» και θα συνεχίσει να βιώνει αυτό το αίσθημα, ακόμα κι όταν το θέμα χάσει την επικαιρότητά του. Η επί δεκαετίες χλιαρότητα που επιδεικνύαμε περί την ιστορία, περί την γλώσσα και περί την αρχαία γραμματολογία οδήγησαν στην άμβλυνση του ιδικού μας ιστορικού φρονήματος και στην όξυνση των ιστορικών καπηλεύσεων κάποιων γειτόνων μας. Η πολιτική περιφρόνηση των εθνικών μας συμβόλων και των παρελάσεων έδωσαν σινιάλο σε κάποιους ότι «ήρθ΄ο καιρός» να αμφισβητήσουν κυριαρχικά μας εθνικά θέσφατα.

Απόφαση - «σταθμός» του Αρείου Πάγου για την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων

Άκυρη θεωρείται η συμφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη για τη μεταφορά των ημερών της θερινής άδειας, ενώ ο εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την άδεια στο μισθωτό κατά τη διάρκεια του έτους είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τις  αποδοχές του μηνός που θα ελάμβανε την άδεια προσαυξημένες κατά 100%.
Αυτό αποφάνθηκε o Άρειος Πάγος επισημαίνοντας ότι σκοπός του Συντάγματος (άρθρο 28), της Διεθνούς Σύμβασης 52/1936 για τους κανόνες χορήγησης αδειών μετ' αποδοχών, της Ελληνικής Εργατικής Νομοθεσίας και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών 93/104 και 2003/88 είναι «να εξασφαλισθεί με τη χορήγηση της ετήσιας άδειας η περιοδική ανάπαυση και η ανανέωση των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων του εργαζομένου για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής του υγείας».

Επελέγησαν οι κοινοπραξίες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη -Τι περιλαμβάνουν τα επόμενα στάδια

Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τις οποίες ορίζεται η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την Total και την Exxon Mobil ως επιλεγείς αιτών για την παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, ο οποίος ξεκίνησε από αίτηση των ίδιων των εταιρειών. Μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις των εταιρειών με την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων, η οποία υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα προς τον υπουργό την εισήγηση για τον ορισμό των επιλεγέντων αιτούντων.

Η επανάσταση του ελληνικού λαού

Του Ν. Λυγερού
 
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται το θέμα της Μακεδονίας, έχει προκαλέσει την επανάσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην ιδεολογική εξουσία που προσπαθεί να αφανίσει ακόμα και την έννοια του Έθνους. Διότι επί του πρακτέου όλα τα Συλλαλητήρια που εμφανίζονται σε όλη την επικράτεια, είναι εξεγέρσεις ενάντια σε μια αυταρχική προσέγγιση των πραγμάτων που δεν σέβεται την ιστορία μας. Αν ο λαός έχει ξεσηκωθεί με αυτό τον τρόπο είναι γιατί του προκαλούν αηδία αυτές οι λεγόμενες διπλωματικές κινήσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά ιδεολογικών αποφάσεων που θυμίζουν σταλινικά καθεστώτα. Αυτή η ριζοσπαστική προσέγγιση που θέλει αυτή τη Συμφωνία με τα Σκόπια,

Ρωσικά δεδομένα πίσω από το Brexit - Προχωρά η Exxon Mobil στην Κύπρο

Ρωσικά δεδομένα πίσω από το Brexit
Του Ν. Λυγερού


Όλοι έχουν ξαφνιαστεί από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο οριακό ήταν το αποτέλεσμα. Μάλιστα το βράδυ φαινόταν να υπερισχύει το ναι, ενώ το πρωί το ξεπέρασε το όχι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισαν τα προβλήματα, διότι εμφανίστηκαν οι απαιτήσεις της Σκωτίας, ο προβληματισμός του Γιβραλτάρ και το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Φτάνει πια, είμαστε Έλληνες - Ο Ελληνισμός δεν είναι ιδεολογία

Φτάνει πια, είμαστε Έλληνες
Του Ν. Λυγερού

Τώρα που ξέρουμε τι εμπεριέχει η Συμφωνία με τα είκοσι άρθρα, δεν υπάρχει περίπτωση να την αποδεχτούμε, διότι δεν έχει κανένα στοιχείο που θα ικανοποιούσε την Ελλάδα. Κι αν αυτό το προσύμφωνο έχει τόσα βάρβαρα στοιχεία ενάντια του Ελληνισμού, είναι απλώς επειδή ακολουθεί ιδεολογικές αρχές που δεν σχετίζονται με εθνικές αξίες. Επίσης φαίνεται από τα άρθρα η έλλειψη επαγγελματισμού από τις δύο ομάδες διαπραγμάτευσης. Η διατύπωση των άρθρων δεν είναι μόνο προβληματική σε εθνικό επίπεδο,