Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η Βουλγαρική κατοχή στη Μακεδονία τα έτη 1941-1944 (Βίντεο)

Η είσοδος των Γερμανών στη Βουλγαρία και η αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Θράκη, είχε σοβαρό αντίκτυπο στο ηθικό του πληθυσμού και των αρχών. Για να προληφθεί η διαγραφόμενη πανικόβλητη έξοδος των κατοίκων, έσπευσε στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο, προσπαθώντας να καθησυχάσει τον πληθυσμό, ιδιαίτερα των φτωχότερων τάξεων. Στην Αλεξανδρούπολη μάλιστα, διανεμήθηκαν 3.000 όπλα για την προστασία από τους Βουλγάρους άτακτους, που αναμένονταν να εισβάλουν πίσω από το γερμανικό και το βουλγαρικό στρατό.
Ουσιαστικά η Θράκη είχε εκκενωθεί στρατιωτικά και παρέμειναν μόνο οι φρουρές των οχυρών

Απίστευτο: Παίζουν τένις από...διπλανές ταράτσες- Το βίντεο έγινε viral


Ο κορονοϊός έχει κάνει πάρα πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο περισσότερο εφευρετικούς!

Φαίνεται πως η καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει κάνει πάρα πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο περισσότερο εφευρετικούς, καθώς ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για τις αγαπημένες τους ασχολίες.
Δύο κορίτσια στην Ιταλία φαίνεται πως βρήκαν μία πολύ πρωτότυπη λύση και σίγουρα πέρασαν την αναζήτηση τρόπων να είμαστε κοντά τηρώντας τις αποστάσεις, λόγω κορονοϊού, σε άλλα επίπεδα:

Κύπρος:45 ερωταπαντήσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις αναφορικά με τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις πολιτών στο πλαίσιο της λήψης περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση του COVID-19, δίνει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Το Yφυπουργείο εξέδωσε κατάλογο με συχνές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τα μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Μερικά παραδείγματα ερωτήσεων είναι τι σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και γιατί λαμβάνεται ως μέτρο υπό τις σημερινές συνθήκες, αν υπάρχει περίπτωση να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα στο άμεσο μέλλον, τι απαιτείται να

Όλα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα κλιματιστικά και το άνοιγμα των σχολείων - Σαράντα έξι ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ

Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά, παρατήρησε στη σημερινή ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στα μέτρα και την καλή συμπεριφορά όλων μας γιατί συνειδητοποιήσαμε έγκαιρα την απειλή του κορονοϊού.
«Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται, το R0 είναι σημαντικά κάτω από το 1 κι αυτό μας δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή».
Τα μαθηματικά μοντέλα, όπως είπε, τα οποία έχουν αναπτυχθεί θα μας δίνουν πραγματικά δεδομένα

Ο Μακρόν "δείχνει" την "πόρτα" εξόδου από το ευρώ στη Γερμανία

Κατά τον πρόεδρο Macron, μόνο η Ευρωζώνη διαφέρει από τις άλλες νομισματικές περιοχές του πλανήτη, επειδή υπάρχει μεν μία κεντρική τράπεζα, η οποία όμως δεν θεωρείται ως η κεντρική τράπεζα της κάθε χώρας μέλους της – με αποτέλεσμα η κάθε μεμονωμένη χώρα να μπορεί να γίνεται στόχος των κερδοσκοπικών επιθέσεων των αγορών. Παρά το ότι λοιπόν πολλά κράτη προσχώρησαν στην ΟΝΕ για να προστατευθούν από τις επιθέσεις στα νομίσματα τους, δέχονται πλέον τις ίδιες, εάν όχι πολύ πιο επικίνδυνες επιθέσεις στα ομόλογα τους.

Η δράση της Τουρκικής ΜΙΤ σε κέντρα κράτησης αλλοδαπών στην Ελλάδα (Έγγραφα)

Από το defencereview

Μυστικά έγγραφα αποκάλυψαν πως η Τουρκική υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ, διείσδυσε σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα για να κατασκοπεύσει επικριτές της ισλαμιστικής κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν.
Σύμφωνα με μία διαβαθμισμένη Αστυνομική έκθεση που συγκέντρωσε δεδομένα από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, μέλη της κοινότητας Γκιουλέν που επέκριναν τον Ερντογάν, αναγκάστηκαν να φύγουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν την πρωτοφανή καταστολή.

Σοκ στο Καστελόριζο: Απόπειρα κατασκευής «δομής φιλοξενίας» αλλοδαπών αποτράπηκε στο «παρά 1'» - Όλα τα πρακτικά του ΔΣ

Η κατασκευή «δομής φιλοξενίας» αλλοδαπών στο Καστελόριζο, μπορεί να ακούγεται ως αδιανόητη αφού το νησί έχει λίγες εκατοντάδες Ελληνες κατοίκους και αντίστοιχο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά φαίνεται ότι αυτό έχει μικρή σημασία για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς «φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα.
Έτσι λοιπόν την περασμένη Τετάρτη 15 Απριλίου ο Δήμος Μεγίστης συγκάλεσε τα μέλη του

Ομαδικά πυρά κατά Ερντογάν: Κάνει τον καλό σε ξένες χώρες και δε δίνει στους Τούρκους ούτε μάσκες!

Έντονη κριτική δέχεται η τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την αντιπολίτευση για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας του κορονοϊού.
Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φαίκ Οζτράκ επέκρινε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την αποστολή βοήθειας σε ιατρικό υλικό σε διάφορες χώρες, τη στιγμή που οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν μάσκες.

Έλληνας πανεπιστημιακός εξηγεί πώς θα είναι ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός άλλαξε πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Πώς θα είναι όμως η επόμενη μέρα μετά την πανδημία;

Ποιες θα είναι οι επιδράσεις στον άνθρωπο και την κοινωνία, πέρα από την οικονομία και την πολιτική, αυτού του πανίσχυρου ιού;

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ Βασίλη Παυλόπουλο, για να φωτίσει, στο μέτρο του δυνατού, τη θολή εικόνα του κόσμου μετά την πανδημία στο επίπεδο των κοινωνικών σχέσεων.